Fórum témák
» Több friss téma |
Két billentyu lenne, ami két ajtonyitás érzékelne terveim szerint a 7 és a 8 as zónákban. AZ egyiket LCD-s PK5500 re szeretném, a másik meg már megvan (PC1555RKZ) A PK5500 billenytuzettel menne az én régi kozpontom? Azthittem csak három féle keypad -ot támogat a doksi szerint.
8 billentyűzetet támogat, de csak kettő kezelői zónát. Tehát, lehet akár 8 tasztatúra is a riasztón, de csak kettőn lehet zónabemenet. Lehet a többin is, a riasztó panelen lévő zónák rovására. A DSC filozófiája a kompatibilitás. Így a mai kezelőket is lehet a régebbi modellekre illeszteni A NewClassic és a Power szériákon. (585, 1565, 5010, 5020)
Ha a teljes billenytűzet listát nézzük, akkor 16-féle billentyűzetet támogat.
Van egy 1864-es központom 5500 lcd-vel és nekem most már nem tiszta, hogy a billentyűzet az plusz 1 zónát ad a központon felüli alap zónákon kívül, vagy ha hozzárendelem a 020-ban bill. zónabemenetét akkor kiszorítja a panelen azt a zónát,tehát ha 01 -et állítok be akkor nem köthetek semmit a panelen a zóna 1 bemenetre?
Üdv:Krisztó
Ha 1-es zónának állítod be be, akkor kiszorítja. Ha 8-on felül, akkor plusz zónaként jelenik meg...
Akinek már okozott problémát, hogy a laptopján nincs serial interface, és szeretne DSC kozpontot programozni, és nem akar vásárolni drága USB-Serial átalakítót, lehet segít az én megoldásom:
A pincében tobb régi PII, PIII gépem is van, egyet kivettem, feltelepítettem rá az XP-t, megengedtem az RDP-t, BIOS ban BEkapcsoltam a HALT-ON NO ERRORS funkciót, FIX IP címet adtam neki. A régi gépeken minden van Serial interface, tehát már mást nem kell, mind a gépet a helyszínre vinni, saját gyártmányu serial kábellel felszurni, Laptoppal rácsatlakozni a gépre /RDP/ és mehet a Config, akár Linux vagy MAC OS alól is! Tudom nem elegáns, és nem is profi megoldás, de nem akarok a profikkal konkurálni, csak a saját kozpontom kedvéért építettem ezt...Van PCMCIA RS232 átalakítóm is (ha valakit esetleg érdekelne), de a laptopjaimban már csak EXPRES slot van.
Ha 6db mozgást szeretnél, akkor pont jó a DEOL bekötés, és nem kell sorosítani. Egy eszköz egy zóna. A kezelői zóna a 7. és 8. A kezelőre bármilyen érzékelőt rá tudsz kötni, a "Z" és a BLACK a zónabemenet. a RED és BLACK a táp. Ha reed nyitásérzékelőt kötsz a kezelőre akkor elég a "Z" és a BLACK pont, mert nem kell neki táp.
Koszi, mit kerestem ezt az infót is!
![]()
Igen. Bármilyen GSM-et rát tudsz kötni, vagy PGM-en keresztül vezérled a bemeneteit, vagy ha a GSM modul tudja, akkor a beépített kommunikátort kötöd rá...
Sziasztok! Nem tudja véletlenül valaki, hogy a DSC REED nyitásérzékelő milyen elven működik? Induktivitás, vagy induktivitás+relé? Probálom a bill. zónámat felkonfigolni a 7. es zónára, majd egy nyitásérzékelőt szeretnék "leszimulálni" de sehogy sem akar mukodni...Egyébként hol kapható? Mert sehol sem találom
![]()
Axiális irányú mágneses térben az egymással szemben lévő elektródák azonos módon mágneseződnek fel, de az axiális irányú eltolás miatt a két elektróda egymással szemben lévő vége eltérő polaritású lesz. Így azok vonzzák egymást, és az elektródák záródnak.
Mágneses térrel vezérelhető kapcsolóként használják. A mágneses tér létrehozható elektro- vagy állandómágnes segítségével. Elektromágnes (tekercs) alkalmazásakor hagyományos, de gyors működésű relé funkciót tölt be, míg állandómágnes segítségével kapcsolva elmozdulás (például ajtónyitás) érzékelőként használható
tehát egy sima kontaktus
http://www.riasztobolt.info/261.magneses.kategoria.html?IMRSID=8o6g...ad11s2
a 202 szekcióban is engedélyezni kell a 7. zónát.
A kezelőt is címezni kell, a 000 szekció 0 címhelyén. pl. 1. partíció 1. kezelő: 000 0 11
Nem, klasszikus muanyag bejarati ajtokon lesz két billentyuzeten két ajtó szenzor!
Ott viszont befúrható érzékelőknél figyelj az érzékelési távolságra. Némely műa. ablaknál a csukódó rész és a keret között 1,5...2cm hézag is van, ahol már nem nagyon érzékelnek üzembiztosan az egyes érzékelők...
A hely sem mindegy, mert például nyíló bukónál hasznos, ha pl. szellőztetni akarsz inkább az alsó részbe befúrni.. Attól, hogy bukóra rakod így megy a szellőztetés, de aktív a héjvédelem. HA ezt nem akarod, akkor inkább a zsanértól távol eső végeket érdemes megcélozni, hogy minél kisebb mozdulatra már induljon...
Sziasztok!Segítség kellene nekem egy autóriasztóhoz tipusa cyclon011v2.Valami magyar nyelvű útmutató bekötési rajz vagy ilyesmi.Előre is köszi!
Találtam egy GSM cuccost, CELINE AS PLUS, amelybe ha SIM kártyát teszek, akkor egy analog porton keresztul csatolt analog telefon képes hívást kezdeményezni és fogadni is, és van egy serial interface is rajta, de arra még nem jottem rá hogy hogy mukodik. Nincs hozzá doksim sajna...Kérdésem a kovetkezo: DSC 1516-2P kozpontot ha rákotnék mint analóg vonalat használva az említett GSM modulon keresztul, milyen funkcionalitás lenne lérheto? Tehát riasztás esetén képes lenne 1,2 vagy 3 számot hívni iletve csak csergetni? Vagy valamiféle infoval is képes szolgálni, hogy konkrétan mely zónában volt a behatolás vagy hasonló? Egyáltalán mik a lehetoségek az analog vonalon keresztul? Ezt a részét még sajna nem értem a DSC nek... Az eredeti DSC GSM modulok gondolom SMS eznek is, meg részletesebb infokat adnak...
Nem ismerem az eszközt. Valószínűleg egy GSM vezetékes-vonalpótló eszköz lehet. Igen rá tudod kötni a központ kommunikátor kimenetére. Gondolom a 1565-ös központról beszélünk, csak elírtad. Ez már tud residential kommunikációs formátumot. Ez azt jelenti, hogy felhív, sípol. Neked meg nyugtáznod kell telefongomb megnyomással (3,6,9 nem játszik) és ő átvált szirénázásba (mármint a telefonban). Igen, tudsz telefonszámokat is programozni 3-at, de ez nem ilyen egyszerű, mert pl. a 3-as az 1-es tartaléka, stb. Ezt a részt inkább olvasd el a telepítőiben. De összességében a válasz a kérdésedre igen. Ennél a központnál nincs lehetőséged bővebb infóra ha telefont hívatsz vele...
Koszonom a választ, igen 1565-2P csak elírtam
![]()
A központban a vezeték gondolom a TIp és RING bemenetekre van kötve.
301-303 a kívánt telefonszámok. Ha csak az első van beírva, akkor is mennie kell. A 310, vagy ha 2 particiót használsz, akkor 311-be is írj be valami négy jegyű számot. Ez esetben mindegy mit. 320-ba is a kívánt zónákhoz valamilyen kétjegyű számot. Ha azt akarod, hogy mind a nyolc zóna riasztásánál hívjon, akkor pl. mind a nyolc zónához. A 360-asba állíts be az 1-es és a 2-es telefonszámnak is residential formátumot. 361,362 értelemszerűen beállít. 380-ba értelemszerűen.
Minek két géppel szórakozni, megírtam a tökéletes megoldást néhány hozzászólással korábban. ATC-810 a www.konverter.hu -tól.
Koszi, megpróbálom, majd megírom ha sikerul "szóra" bírnom
![]()
ez amlyan low-cost - és hirtelen megoldás!
![]()
Sziasztok!Segítség kellene nekem egy autóriasztóhoz tipusa cyclon011v2.Valami magyar nyelvű útmutató bekötési rajz vagy ilyesmi.Előre is köszi!
Sziasztok! Milyen gsm kommunikátort ajánlotok 1864-es központ + 2 kezelő-nyitásérzékelővel, 14 infra és 7 nyitás érzékelő, 3 partició, 2 zona bővítő. Ha riasztás van sms-t kérnék, hogy melyik zónában volt risztás, és a riasztó élesítésről is kérnék sms-t. Ha lehet mobilról is jó lenne bekapcsolni a risztót. Később CO és füst érzékelővel is szeretném kiegészíteni. Mit javasoltok? Előre is köszi.
Ha nem válaszol senki, nem biztos, hogy azért, mert nem látták a kérdésedet, hanem inkább azért, mert vagy nem jó topicban teszed fel (tudtommal van autóriasztós topic is) vagyí senki nem tudja a választ. Ebben az esetben nem hiszem, hogy előrébb leszel, ha ismételgeted a kérdésedet.
A hírdetések szerint adnak hozzá leírást és bármilyen láma be tudja szerelni. Amúgy ha nincs szerencséd meg fog ölni. Gyújtás tiltás relével... Kp. zár rádzárás gyújtás ráadására, stb. Mondjuk nyócezeré jóvan, de bekötésnél ésszel.
Oroszul megtaláltam, de gondolom, te már nem az a nemzedék vagy, aki még tanult oroszt.
Magyarul szerintem nem lesz meg. Nagyon nagy mázli, ha angolul megtalálod. |
Bejelentkezés
Hirdetés |