Fórum témák
» Több friss téma |
Az a I/O 1 es a masodik is vagy pgm kimenet mindketto vagy egy pgm meg egy zona vagy ket zonabemenet, attol fugg hogyan allitodbe. AUX+ / AUX- a tap. A PGM alexoron nem bovitheto es a kabeles zonak szama se.
A bejutás más lakásába nem lehet gond, mert az egész a miénk, csak arról van szó, hogy két generációs. Az egyik részben szüleim, a másikban nagymamám lakik, ezért kellhet a két lakást külön kezelni. A garázs a ház alatt van. Azért gondoltam oda is kezelőt, mert a távozási szokás az, hogy kimegyünk a házból és kiállunk a kocsival, tehát a garázsban vagyunk utoljára, így lehetne az élesítést a garázsból végezni, illetve ha apa hajnalban jön haza és beáll a garázsba, akkor onnan kellene tudnia hatástalanítani, ha este az otthon maradó zónákat bekapcsolta az éjjel otthon tartózkodó családtag.
Sziasztok!
1616-os központon kellene a PGM1-et úgy felprogramozni, hogy ha a *0-val beriasztom, akkor földre kapcsoljon, amíg a felhasználói kóddal ki nem riasztom. Valaki leírná hogyan kell?
A PGM kimenetet a 009-es szekcioban kell 05-re allitani, ami a "System Armed Status", ha elesitett mindegy, hogy mikepp volt bekapcsolva akkor on, deaktivalt allapotban pedig szetkapcsol.
Idézet: „[05] Élesített állapot A PGM kimenet aktívvá válik (földre kapcsol) a partíció élesítése esetén. Hatástalanításakor kikapcsol. Több partíció esetén, akkor lesz aktív, ha mindegyik hozzátartozó partíciót élesítették.”
Szia Max!
Köszi a választ. Ezek szerint a testkábel megy az "AUX -"-ra. A válaszod első része, a beállítás tiszta és az Alexor PGM kimeneteit sem akarnám bővíteni. A kérdésem az, hogy a modul tápkábelét kössem-e az "AUX +"-ra vagy a "pozitív bemenet" kábelét? Ha a tápkábelét kötöm rá, akkor hová kötöm a "pozitív bemenet" kábelét, illetve ugyanez a helyzet fordított esetben, ha a "pozitív bemenet" kábelét kötöm rá, mi lesz a tápkábellel? Egyáltalán mi a különbség a kettő között? Ez az én dilemmám. Üdv, Woody
A gyakorlatban mire alkalmazzák a két PGM kimenetet risztás illetve más eseménykor? Tudom hogy két kapcsolható kimenetrol van szo, de nem tudom elképzelni a valos életben ezeket mire tudnám kihasználni
![]()
Nem volt sose olyan gsm komunikatorom, de en ertelmezesem szerint a tap (piros) az aux+ a test (fekete) a aux- es azok a negativ es pozitiv bemenetekbol szerintem a negativ bemenet a I/O1, mert a PGM az a foldre kapcsol, tehat az adja a "minuszt" ha megtortenik az esemény, amire beallitod a pgm kimenetet, tehat negativ a start. Bar ez csak az en velemenyem en igy probalnam.
Én például az egyik kimenetet a tápellátás megszűnése vagy telefonvonal szakadása esetén csak sms küldésre, a másikat pedig egy esetleges behatolás alkalmával csak telefon hívásra használnám.
PGM kimenettel lehet pl. tuzerzekelot resetelni, ha nincs benne autoreset, esetleg "egyszeru" gsm komunikator ez alapjan hiv es kuld sms-t, ha riasztaskor kapcsol a pgm, vagy gsm bemenet (es pgm kimenet) alapjan az "armed status"-al megtudhatod hogy elesitve van-e a rendszer. Szolgalhatna esetleg valamilyen eszkoz iranyitasara.
Modernebb komunikatorok mar a rendszer altal hasznalt csatlakozot hasznalja a gsm komunikatornal (pc-link stb) vagy esetleg a tel.komunikator kimenetet alakitja sms-re vagy hiv. Ha minel reszletetesebb infokat szeretnenk akkor a pgm az nem megfelelo, jobb a komunikator sms-re konvertalasa vagy a rendszer csatlakozoval, mont pl. ahogy a Paradox PCS200.
Köszi a gyors választ!
Akkor a pozitív bemenetet szabadon hagyom, próba cserkó...
Egyébként az Alexornak nincs olyan programozható kimenete, amit pozitív kimenetként tudnék használni?
Elmeletileg ha a pgm kimenettel egy relét kapcsolgatnal ami normal allapotban nyilt lenne es pgm-el iranyitva zarna igy mondjuk a aux+ -t kapcsolnad BE relen at a komunikatorba es alapallapotban nyilt lenne tehat plusz lenne a start.
Szétvágod a masterkódot, az egyik felét egyik emberke, a másik felét a másik emberke tudja
![]()
Sziasztok!
Milyen központot vegyek a következőkhöz: 2 szintes ház. Alul 2 bejárat van. Mind a 2 bejárathoz akarnak tenni kezelőt. A felső szintre szintén akarnak kezelőt, hogy éjszakára betudják riasztani az alsó szintet. Alul összesen 9 nyitásérzékelő és 8 infra kell. Felső szintre 13 nyitásérzékelő és 6 infra kell. Alul késleltetett zónában (2 külön bejárat) van 1-1 nyitásérzékelő és 1-1 infra. Elméletileg ha jól gondolom, nekem 2 partícióra lenne szükségem. Az egyik partíció csak az alsó szintet, a másik mindent beriaszt. A szereléssel nincs gond, de a programozásban nem vagyok otthon. Van kábelem, DLS2002-m, soros-usb átalakítóm, csak nem tudom, hogy fog-e működni a windows7-es laptopomon. Segítsetek!
Mi a bánatnak annyi nyitásérzékelő? Bankban laknak?
![]() 36 zóna! Ha DSC akkor 1864, Ha Paradox, akkor egyértelmű, Digiplex. Digiplex esetén pedig ekkora érzékelőszámnál már a buszrendszerű érzékelők is megfontolandóak. De szerintem hagyd ki a nyitásokat, családi háznál teljesen felesleges, esetleg a bejáratoknál maradhat. Így máris csak 16 zóna. Ha az ablakok miatt akarsz nyitást, akkor én inkább kombinált üvegtörés-mozgásérzékelőt javasolnék, pl: DSC-LC102. ebben egybeépítve, de különálló eszközként is beköthető az üvegtörés, és a mozgás. Igaz, így két zónát vesz el, de éjszakára az üvegtörés külön be is kapcsolható. Így is 30 zóna lesz, ha minden mozgás kombinált, de 6 eres riasztókábel esetén akkor is fele a kábelmennyiség. Ekkora érzékelőmennyiséget még sorosítani is halál, nem is beszélve, hogy így kideríthetetlen lesz a rejtélyes vakriasztgatások helye, és miértje.
Sziasztok! Miért ne használhatná a nyitásokat héjvédelemként? Akkor csak 1-2 zóna..... Ráadásul, ha véletlenül nyitva marad valamelyik ablak, arról is tudni fognak.
9+13, az az 22 nyitás. Ezt sorosítani öngyilkosság. Ráadásul egy kábeltemető. És még csúf is, ha utólagos, és csatornában megy. Akkor inkább már rádiós nyitás.
A héjvédelem másik eszköze az előbb általam említett üvegtörés érzékelő. De ha lúd legyen kövér, akkor legyen mindegyik, cirka 58 zóna egy lakásban.... ![]()
Nálam több van és mindegyik külön kábelen. Viszont intelligens épület, így mindegyik ablak állapotát is látom és a riasztóra is befut....
Héjvédelemként csak 1-2 zóna? Sorban semmit se ér, ha nyaron nyitva akarsz hagyni ablakot akkor mintha mind nyitva lenne egyszerre vagy nem lesz elesitheto vagy ha nyilt zonaval is akkor meg kiiktatod mindet egyszerre egyik se fog jelezni ez a nagy hianyossaga ha nyitaserzekelok vannak egymas utan kotve. Kulon-kulon meg rengeteg kabel, ha feluleten van akkor meg mindenhogy ronda ha nem benne van az ablakban. Nem az, hogy nem lehetne megcsinalni csak felesleges.
Ja meg nehanyan jonnek azzal, hogy a betoro nem betori az ablakot, hanem kor alaku lyukat vag (hehe) es kinyitja meg a lepcsohaz tetejen levo ablakon jon be 6 m magasrol mint az a James Bond vagy a Mission Impossible filmekben van. A lenyeg: ha nagy ertekeket fogsz otthon tartani es azt tudni fogja valaki nem ved meg se riaszto, se kutya, se GPS se semmi es senki, nyitaserzekelo se segit. Alap vedelemre meg eleg a mozgaserzekelo.
Ez egy 2 szintes ház, sok szobával, rengeteg ablakkal. Én nem is akartam a szobák ablakaira nyitást, csak pirt mindenhova, de a tulajdonos ragaszkodik hozzá, mert így nem látja, ha nyitva vannak az ablakok.
A DSC-LC102-ről valahol azt olvastam, hogy csak akkor ér valamit, hogyha nincs függöny az ablakon. Ez butaság? Én az ablakokkal szemben akarom elhelyezni a falon az érzékelőket, de azt írták, hogy ezek csak akkor jeleznek, ha függöny esetén közvetlenül az ablak mellé vannak elhelyezve....
Ha ragaszkodik hozza... Mert ugye a kliensnek mindegy, hogy csak 16 infra lesz vagy minimalis oszeggel tobbert meg 40 nyitaserzekelo, mert azok olcsok, kabel es zonabovito modul se annyira drága, csak a munka lesz vele 5x annyi, mint azok nelkul, de ez mar a szerelo dolga, hogy ezt tisztaza, hogy melyik verzio mennyibe jon majd es figyelembe kell venni azt is, hogy mennyi melo lesz vele, mert ha nem sokkal lesz dragabb akkor persze miert ne vess meg kabelozz akarmeddig...
36 zóna nem sok.
Én panelban lakok nekem van 18 zónám. Mondjuk nekem azért van így, hogyha bejön egy új eszköz vagy épp megjavítottam egyet azt ki tudom próbálni, le tudom tesztelni úgy, hogy nem megy semminek a rovására. Az ablakra nyitásérzékelőt és üvegtörést rakni fölösleges. Ha betörik az ablakot a nyitás már kilőve, az üvegtörést meg könnyen be lehet csapni. Ha már akar héjvédelmet akkor biztonságtechnikai szúnyoghálót javaslok az ablakokra. Kicsit drágább mint egy nyitás + üvegtörés de a betörő eltúlórázhat rajta rendesen ha be akar jutni. De a tulaj dönt és ha akar nyitást az ablakokra, hogy tudja mit hagyott nyitva ám legyen. 36 érzékelőt összekábelezni nem nagy dolog, ha van rutin, átgondolt vezetékezéssel nem vészes. Mátrix 424, 2 kezelő, egy belő zónabővítő és két külső (egy az emeletre egyet meg a legtávolabbi csomópontra).
Ez kell a tulajnak, úgyhogy ezt kapja. Neki elég 4 zóna. Z1: két bajárat késleltetett zóna, Z2: egész alsó szint, Z3: egész felsőszint, Z4: tamperes állandó aktív zóna. Új kérés, hogy 2db 1555-es kezelő és egy pk5501-es kezelő legyen. Központra PC1616-ra gondoltam. Erre mehet ez a 3 kezelő? Nem gond, ha különböző típusúak?
Kezelo lehet tobb egyforma kulonbozo, mindegy, csak mas legyen a "slot", a cime.
Bar ez a tobb darab erzekelo egy zonara egyaltalan nem szakszeru es jol meg is lehet szivni vele. Ha mar tobb mint 6 vagy 8 a zona akkor mindenkeppen kell. De sajnos nem ritkasag 4 zonas kozpontra akar 16 erzekelot tenni, tobb kezelot meg 4Ah akkut a kozponthoz meg hasonlo fantasztikus osszeallitasok. Arra azert kivancsi lennek, ha lenne netan teves riasztas akkor mindet cserelik vagy tippelnek, hogy melyik lehetett az? ![]()
Ha a tulaj nem megy bele abba, hogy nincs sorosítás, tehát minden eszköz egy zóna, akkor én el sem vállalnám. Nem kis munka, amit felvázoltál, ha nyakra-főre sorosítasz, akkor teljesen megállapíthatatlan lesz, hogy pontosan mi is riasztott, a sok felfűzött eszköz pedig garancia az indokolatlan vakriasztások tömegére.
"Ez kell a tulajnak, úgyhogy ezt kapja. Neki elég 4 zóna"
Neked viszont jó eséllyel rengeteg gondod lesz a későiekben a rendszerrel és azt a tulaj rád méri.! Elvégre te értesz hozzá.
Erre a célra van egy DSC PC2525-ösöm, ha érdekel 6000Ft-ért viheted, még kezelőt is adok hozzá
![]()
Otletet vagy tippet szeretnék, hogy DSC 1565-2P kozpontomhoz milyen GSM modult lehet illeszteni, ha SMS t szeretnék a be illetve ki ri élesítésekrol, illetve riasztáskor. Az SMS szovege nem ártana ha definiálható lenne! Koszonom! A jelenlegi telefonvonalas megoldással milyen funkcionalitás érheto el? Csak annyi hogy hiv? Mert hiv a mobilomra, de ha felveszem nem torténik semmi, csak halk sipolást hallok...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |