Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hangszórójavítás (otthon)

Témaindító: weasels, idő: Márc 18, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   40 / 121
(#) Kovácsgabi hozzászólása Jan 22, 2012 /

Szeretnék segítséget kérni hangszóró tekercselés ügyben. Van 1 leégett középsugárzóm amit szeretnék valakivel megjavíttatni. Ha valaki tudna segíteni írjon rám a részletekért privátban. köszönöm.
(#) Akashi hozzászólása Jan 27, 2012 /

Mitől függ egy hangszóró rezonanciafrekvenciája?
A lengőrendszer súlyától, felfüggesztés merevségétől?
(#) ptesza válasza Akashi hozzászólására (») Jan 27, 2012 /

És lehetne még sorolni még mitől. Gyakorlatilag minden amiből felépül.
(#) szvictor hozzászólása Feb 5, 2012 /

Sziasztok! Lenne 4db hangszóróm (Heco HW 165 S-CPS 870I) egy Heco Spirit 300 hangfalpárból, a peremek(habszél) elöregedtek rajta sajnos, de ahogy néztem ez már volt valamikor javítva.. tudna ajánlani valaki egy olyan helyet ahol minőségi peremet kapnának a hangszórók? köszi!!
(#) tapir hozzászólása Feb 11, 2012 /

Sziasztok!
Abban tudna valaki tanácsot adni, hogy milyen ragasztót használjak egy feketén lakkozott papírmembrán és egy alucséve összeragasztásához?
Egy heco superior 830-as egyik mélysugárzójáról lenne szó, aminek ki van szakadva a membránja és cserélni szeretném. Eporapidom van, de az mennyire hőálló vagy az nem lényeges? A ragasztó hőállósága lényeges? Palmatex mennyire jó ehhez?
Ha a cséve egy picit deformálódik a membránról való leszedéskor az nagyban rontja a hangminőséget?
Köszi!
(#) pacal76 válasza tapir hozzászólására (») Feb 11, 2012 / 1

Pálmatex felejtős az eporapid meg pont jó oda. A cséve ne súroljon bele a vasba ott ennyi a lényeg.
(#) tapir válasza pacal76 hozzászólására (») Feb 11, 2012 /

Köszi!
Remélem az jó lesz hozzá!
(#) telnagyapo válasza tapir hozzászólására (») Feb 12, 2012 / 1

Gyakorlatilag bármilyen 2 komponenses műgyantát használhatsz, a lényeg hogy alapból ragadjon a papírhoz és aluhoz. Én UVERAPID 20percest használok, de jó még az araldite is.
(#) tapir válasza telnagyapo hozzászólására (») Feb 12, 2012 /

Még jó hogy nem estem neki pálmatexel megragasztani!
A jövő héten nekiállok a javításnak, remélem sikerül.
Köszi a segítséget! Üdv.
(#) telnagyapo válasza tapir hozzászólására (») Feb 12, 2012 /

A lengőt jól hézagold ki mert különben nem lessz jó
(#) tapir válasza telnagyapo hozzászólására (») Feb 12, 2012 /

A hézagolásban már van tapasztalatom, de arra majd azért kíváncsi leszek, hogy egy ilyen beavatkozás mennyire fogja rontani a hangszóró hangzását.
Membránt eddig még nem nagyon cseréltem, viszont peremeztem már régebben néhány vidi hangszórót.
(#) Robi85 hozzászólása Feb 17, 2012 /

Sziasztok.

Hoztak nekem 2db bolgár LB1231 hangszórót javitásra. Azt hiszem ezek az Orion HS-500-nak a mély hangszórói. Kompletten kellene mindent cserélni rajta. Lengőm az van, csak membrán és pille kellene nekem. Mit javasoltok hozzá?
(#) Levi Jr. hozzászólása Feb 17, 2012 /

Szeretném kiváltani a Pálmatexet a szélek ragasztásánál, illetve más helyen, valakinek van ötlete, olyanra, ami nem aromás higítós cuc?
(#) telnagyapo válasza Levi Jr. hozzászólására (») Feb 17, 2012 /

pálma helyett használj cipészragasztót
Wictor Varioplaszt 3215; Tre Pini; MedTotal; A sütött habszéleket kiválóan lehet velük ragasztani, még nagy teljesítményű hangszóró esetén is. A Vidi használ alsópille ragasztáshoz P25 papírragasztót (ez csak tipp!!)
(#) pacal76 válasza Levi Jr. hozzászólására (») Feb 17, 2012 /

Mi bajod a pálmatexel? Lassan 2 évtizede ezzel ragasztom És semmi probléma vele.
(#) Robi85 hozzászólása Feb 24, 2012 /

Sziasztok.

Javitott itt már valaki "Orion" LB1231 típusu hangszórót? Még mindig nincs hozzá semmim. Pille és membrán kellene hozzá. A lengő cséve átmérője 37mm.
(#) pacal76 válasza Robi85 hozzászólására (») Feb 24, 2012 /

Viktorsoud.hu
(#) Robi85 válasza pacal76 hozzászólására (») Feb 24, 2012 /

Köszi.
(#) morzsa15 hozzászólása Feb 29, 2012 /

Üdv!
Olyan problémám van hogy a hangszóró membránja beragad ha megpiszkálom szól egy darabog ha többet adok neki rendesen szól mi lehet a baj??
(#) telnagyapo válasza morzsa15 hozzászólására (») Feb 29, 2012 /

Üdv
Leszakadt a lengőröl a tekercs.
(#) sound.man válasza morzsa15 hozzászólására (») Feb 29, 2012 /

Szerintem a kivezető szál. Próbálj megy egy olyat h adsz neki egy kis jelet és megmozdítod bent az egyik kivezető szálat utána a másikat. Ha megszólal akkor kivezető szál nem jó.
(#) morzsa15 válasza sound.man hozzászólására (») Feb 29, 2012 /

A pozitívat vagy a negatívat??
(#) sound.man válasza morzsa15 hozzászólására (») Feb 29, 2012 /

Először az egyiket utána a másikat. Amelyiket ha piszkálod és megszólal az hibád, gondolom bent a porvédő alatt a forrasztásnál.
(#) frissadam hozzászólása Feb 29, 2012 /

Hi!

Az alábbi linken van egy hangszóró. Valaki tudna nekem infóval szolgálni róla? Teljesítmény érzékenység sávszél stb stb?
(#) ptesza válasza frissadam hozzászólására (») Feb 29, 2012 /

Lemaradt?
(#) frissadam hozzászólása Márc 1, 2012 /

(#) pacal76 válasza frissadam hozzászólására (») Márc 1, 2012 /

Hangszóróst kérdezd mert ezek az ő képei!
(#) netuddki hozzászólása Márc 5, 2012 /

Sziasztok!
Bocsi, ha hülyét kérdezek, de azt szeretném megtudni, hogy egy adott hangszóró ujra tekercselésekor növelhetö-é a tejesitménye? Ugyanis van egy régi 2,5W-os 200 mm-es jó állapotú hangszóróm amit szeretnék kb 10 w-ra módolni.
Válaszokat előre is köszi.
(#) pacal76 válasza netuddki hozzászólására (») Márc 5, 2012 /

Figyu. 2,5w hangszóróból van egy pár ezer fajta szóval legalább képet tehettél volna róla.
(#) netuddki válasza pacal76 hozzászólására (») Márc 5, 2012 /

A mágnes külső átm. 75 mm, magassága 40 mm, a lengője kb 36 mm átm.

2,5w.JPG

Következő: »»   40 / 121
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem