Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Ha kvantum fizikus vagy megkövetlek. Ha az elektronok mozgása, (haladása egy irányba, rezgése, ütközése, meg nem tudom mije) kvantum fizika. Akkor szintén meg követlek, és ennek a tudásnak a birtokába, cserélem ki az égőt vagy izzót meg mit tudom én még mit. Áhítattal várom a további épülésemre szolgáló tanácsot. tisztelettel Mályi László Villanyszerelő.
Üdvözöllek Dredd27! Más lehetőségem nem lévén, ma bukkantam erre az oldalra, szeretnélek megkérni,engedd már meg h. teljes más témában megkérdezzek egy hozzáértőt, távleolvasásos vizórát lehet e BUHERÁLNI?Félre ne értsen senki, én vagyok a károsult,cirka tizszeres rögzitett köbméterrel kaptam a havi számlát a vizmütől.(Mivel uj regisztrált vagyok, csak egy hét mulva nyithatok uj témát, ezért csatlakoztam a legelső hozzászólóhoz). vÁROM EGY HOZZÁÉRTŐ VÁLASZÁT!!
Az asztalt majd össze heggesztjük. Direktbe akartam kötni, de biztos, hogy ékszíjasan kevésbé vágja haza. Kb árat tudsz írni hozzá? A villany hagyományosan 230-as.
Üdv!
4026-tal szeretnék összehozni egy négy digites számlálót.A közös katódra kötött áramkorlátozó ellenálás mennyire befojásolja a kijelző fényerejét különböző számok kijelzésénél?Számottevő-e a fényerő az 1-es és a 8-as között,illetve 'villog'-e a kijelző annyira hogy zavaró legyen?
Tehát 1 fázisod van. Árakban nem vagyok otthon, de kW/10EFt, ha jól saccolok. Az ékszíj nem a motor kíméléséhez kell, a szokásos 1440, 2880 fordulat kevés, 6-8000n/min kell. Gépjavítós komámat megkérdezem, lehet, lesz olcsóbb.
Sziasztok!!
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy hogyan Kell egy USB kábelt elkészíteni, HomeMade amely 20M-es? Mert egy számtech boltban mondták hogy van "erősítős", ami akár 100M is lehet csak bírjam megfizetni. (tényleg? :-o ) Azomban én úgy gondolom szerintem pár 100 ftból kivitelezhető lenne. Én megpróbáltam, egy csavart-érpáras megoldással a 20m-t, de az XP reklamált, hogy teljesítmény impulzus, egy pendrájvtól. Néhány szűrőkondi, és vagy segéd táp elegendő lehet? Találtam egy ilyen kapcsolást, nickviera Ez esetleg működne vajh 20 méteres kábellel? Köszi a válaszokat
A helyzet nem ilyen egyszerű. Az USB kábelnél nemcsak a tápfeszültség csökkenése a gond, hanem az adatjelek terjedési sebességéből adódó késleltetések. Ezért az USB kábel hossza maximálva van. Ezt csak úgy lehet áthidalni, hogy kb. 1 méteremként ismétlőket (HUB) kell beiktatni. (ezeknek a távtáplásának megoldása van a linkeden)
"Igaz-igaz, mintha csak én mondtam volna."(V.V.V.) A tárcsa átmérő sokat számít(kerületi sebesség=vágó sebesség), nagyon nem mindegy- 30cm, v. 40cm átmérő! Én a 30cm-hez igazodtam( meg néhány q. letüdőzött fűrészporhoz). Éles a tárcsád?
Meg a kábelkapacitások nagyfrekvenciás vágása is belejátszik, ami adatvesztést okozhat. Használj aktív hosszabbítókábelt: Bővebben: Link. Arra ügyelj, hogy a maximális átvihető teljesítményt maximalizélni szokták 2 W körül, mert e teljesítmény felett nagy lesz a tápfeszültség esése a kábel végén. Erre nyújt megoldást az általad belinkelt táp-injektor.
Heló.
Valaki nem tudná megmondani ezt a tranyót mivel lehet helyettesíteni?Egy erősítőben van,a phono bemenetnél és nem szól az egyik oldal emiatt. Előre is köszi.
Köszi,megnézem.++++
Sziasztok nekem egy olyan kérdésem lenne,hogy van két darab deprez kijelzőm és szeretném az erősítőmre kötni a munkahelyemen megnézték azt mondták,hogy 0.5V 1mA és,hogy majd a tuchel-re kell majd kötni és,hogy valamilyen műveleti erősítő kell hozzá meg ellenállás de azt nem mondták milyen nem tudjátok milyet vegyek hozzá és,hogy hogyan kössem be?
Sziasztok!
Egy kis 6V/4Ah/20Hr (3FM4AH) akksinak elromlott a töltő rendszere, így külön rácsatlakozó töltőt kellett hozzá kivezetnem. Igazából nem is töltő, hanem egy 3V-12V univerzális adapter 1000mAh-val. A kérdésem az, hogy meddig lehet rajtahagyni ezt az akksin és hány Volton történjen a töltés? 7,5V-ra volt állítva, de ezt vissza állítottam 6,8-ra biztos ami biztos.
Szia!
Az az adapter jó lesz neked. Rakj rá egy áe. mérőt, és úgy állítsd be az áramot, hogy a kapacitás tizedével töltsd! Vagyis a Te esetedben 0,4A-ral. Tudomásom szerint így 10 óráig kell tölteni.
köbzoli,granpa,jani1987,csak egy gyakorlati példát írnák le,saját tapasztalatból,anélkül,hogy bárkit is kioktatnák.Először azt kell eldönteni,hogy ipari vagy otthoni felhasználásra kell a gép,gondolom,most inkább otthoni felhasználásról lenne szó s talán némi engedmény is belefér.Építettem körfűrészt többet is tűzifa (ágfa) fűrészelésre.Ebben az esetben előnyösebb az acél tárcsa,kellően élezve-hajtogatva s lehetőleg a vékonyabb 2-2-5mm vastagságú 3-400mm átmérővel.A tárcsa (átmérő 300mm) fordulatát kb. 2200n/ perc állítottam be az ékszíj áttétellel egy 750W 1 fázisú BVG szivattyú (2800n/p) meghajtó motorjából kivitelezve.Az ékszíj 9,5-10mm/1000mm méretű (Trabant ékszíj),a feszítése rögzített csavaros megoldás,nem lengő.A vékonyabb szíj kevesebbet vesz el a motor erejéből.Szépen működik a gép,ha kell vidia betétes lappal is tudok vele darabolni csak lassabban.Ipari kivitel csak 3 fázisú, xx kW motorral jöhet szóba szerintem,a vágási sebesség ott 23méter/s értéknél kezdődik.
Egy ilyen kábel volt régen a töltővetetéke:
Bővebben: Link Erre ment egy trafó, amiből 2 vezeték ment az "alaplapjára". Trafó romolhatott el benne, de ha a kivett trafó 2 kimenő vezetékére kötöttem az adaptert akkor a töltésjelző led működött csak éppen nem töltött semmit. Ezért kérdeztem, hogy jó-e úgy ha közvetlen az akksira csatlakoztatom és így az alap bekötések megszűnnek.
Sziasztok!
Van egy telefon akkum, amit fel szeretnék tölteni. Megvan hozzá az eredeti töltő. Csak simán rákötöm az akku kivezetéseire a töltőt, és kész? Vagy kell valami elektronika? Üdv! BAlázs
Szia. Kell hozzá elektronika amit ebben a témában találsz.
Szia!
Köszi a választ! Ebben a témában azt olvastam, hogy bele van építve az akkuba az elektronika, és 5V-tal kell tölteni. Üdv! Balázs
Olvasd tovább is mert ott le van írva, hogy az csak egy védő elektronika ami nem alkalmas töltésre.
Lezárhatná már valaki ezt a topikot, mert kezd nagyon unalmassá és értelmetlenné válni!
Egy önjáró takarító gépben ami 24V és 1500 a max teljesitmény,le szeretném cserézni a munka akksikat.
Jelenleg 4db 6v 240ah akksi van benne sorba kötve. Én 2 db 12v 240ah akksival szeretném kiváltani. Kérdésem,hogy miért 4db 6v-al van megoldva,miért nem a gazdaságosabb 12v akksik vannak benne. Van ennek valami kihatása a teljesitményre,vagy az akksik ciklusát csökkenti? Vagy esetleg csak a méretek illetve súly vagy a design miatt? Pottom 60.000 forint a különbség a kettő között. Üdv Zotya
Jó erős porszívód lehet. Az általad leírt akksi (12V/240 Ah) súlya kb. 70-80 kg / db.
De a kérdésedre is válaszolva: nincs esetleg leágazás, és azért a több akksi? Mert ha csak a 24V kell neki, akkor simán cserélheted 2db 12V-osra.
Nincs leágazás,sorba vannak kötve és úgy rá a gépre.
Van benne egy szívó egy hajtó és két kefe motor,mind 24v-os,2-300w-ak.Így jön ki az 1500w. A 240ah akksikkal 4órát üzemel,töltés nélkül. Csak nem értem hogy a forgalmazók miért erőltetik a 6v akksikat. Ez egy 10éves gép.Lehet hogy akkor még nem voltak ilyen teljesítményű 12v akkuk?
"Te hol láttál legalábbis még most 800 forintér benzint ?"
Fél év múlva a benzinkúton. "akkoris te spórolsz 4000 forintot legalábbis jelen esetben." Persze. Ha futok a busz után, 100Ft-ot spórolok. Ha a taxi után, akor 500Ft-ot is ugyanazon a távon. |
Bejelentkezés
Hirdetés |