Fórum témák
» Több friss téma |
Tekerd lejjebb a hangerőt a felvételnél. Úgy sem sötétedik a legvilágosabb rész?
Azt próbáld még ki, hogy a 455 kHz-es LC taggal párhuzamosan lévő fix ellenállás helyett beteszel egy maximum 5-10 kohmos trimmert. Ha csökkented az ellenállást, akkor nőni fog a sávszélesség. Csökken ugyan a hangerő is, de az sokáig kompenzálható.
Illetve azt nézd meg, hogy a PLL-ed mennyire pontos. Mert ha csak 5-10 kHz-et is félrehúz, akkor is baj van, hiszen a szűrő sávszélessége is épp, hogy csak elég. Ha félre van hangolva a vevőd, akkor máris túl sok lóghat ki belőle.
Most ment el a NOAA15, felvettem. Igy nez ki a contrast, es a HVCT. Terkepet erre sem tett, pedig "partial decode"-ot csinaltam. Azt irja: "could no find matching pass,...". De miert nem talal?
A PLL a helyen kell legyen. Elegge stabilnak tunik a VCO es a kicsatolas is.
Ez úgy néz ki mintha műholdhiba lenne, hisz a szürkeskála tökéletesen látszik.
Az elobb ment el a NOAA15. Felvettem ujra. Bővebben: Link Tole balra a HVCT es a contrast is.
Probalkozom 18,19-el majd, addig otletem nincs...
Hello, engem érdekel az antennád, tudnál feltenni egy képet róla?
Szia ! Egy egyszeru keresztdipol. Ez regebbi kep, azota at lett szerelve, de lenyegeben nem valtozott.Bővebben: Link
Igen, az a demodulator. Ezert kerdeztem, hogy probalkoztal-e 455KHz-en a TBA120-al. A visszacsatolo kondenzatorokat megnoveltem, igy az erositese megfelelo, az LC hangolhato, savszellesseget varialtam, de valamiert megsem jo.
Sajnos a TBA120-at én még nem próbáltam 455 kHz-en, csak 10,7 MHz-en, de ott nem voltak túl biztatók az eredmények. Közvetlenül az MC3362-ből csatoltam ki a 10,7MHz-es KF jelet, és ment a TBA120-ra, de sokkal rosszabb volt az eredmény, mint amikor mindent az MC3362 csinált (mondjuk nagy részt valószínűleg a kettős keverés miatt, nem a demodulátor IC minősége miatt).
Ami képet én feltöltöttem korábban a széles(ebb)sávú 455 kHz-es szűrővel, azt egy MC3362-es vevővel készítettem. Esetleg próbáld meg MC3361 vagy MC3371-es IC-vel, azok még elég jók szoktak lenni.
Saját tapasztalatom alapján valamelyik BA IC jobb minőséget produkált a TBA120-nál. Modernebb demodulátorokkal érdemesebb foglalkozni.
Mutatok egy nagyon jó kf-erősítő-demodulátort, ami hangolásközép-kijelzés kimenettel és térerőindikátor-kimenettel is rendelkezik. UA3089 (CA3089, TDA1200)
Elég régi áramkörök, még a Tungsram is gyártotta. Egy apróka baja van, kicsit kicsi az erősítése, egy kommersz FM vevőbe elmegy, de erre a célra már meg kell "talpalni.
Szerintem sokkal jobb választás az MC3362, (már ha van) direkt ilyen célra készült.
Lehet, hogy régi, de nagyon jó! Lehet, hogy kicsi az erősítése, de közbenső erősítőfokozattal, ami akár egy TBA120 is lehet, megoldható a probléma. A MC3362 FSK-hoz, meg egyéb kislöketű, keskenysávú vételhez való, ami az APT vételnél nem előnyös.
TA7342p volt amivel dolgoztam. Über jó, Nem tudom utána miért álltam neki 3 TBA120 fokozat építésének. 250 ft HQ ban és anno kistévéből szereztem.
Szia!
Nem írtad el? Ez egy sztereó dekóder IC.
De, valóban. Utána kell néznem a dolognak.
Végül is, ezzel is lehet FSK jelet detektálni. Csak egy kicsit másképp kell bekötni.
BA403 volt a jószág. Bővebben: Link
Egyszerű kapcsolású, aranyos kis áramkör. Tetszik, de egy beépített zajzár funkció lehet, hogy hasznos lenne.
A TBA120 nem dolgozott rosszul 5.5 MHz-en. Muszaj neki 455 KHz-en is mukodni. Tovabbra is a savszellessegre gyanakszom, hogy keves. Majd meg megprobalom jobban szethuzni. Ez mind a merestechnika hianya, ha lenne megfelelo meresi lehetoseg, rogton lehetne latni, hogy mekkora az a sav,..
Szerintem nincs azzal a képpel semmi baj. Más képekkel összehasonlítva nem látszódik túlvezérlés. A téli Európa ilyen fehér szokott lenni, mert kevés hősugárzás távozik s felszínről. De nem tartom elképzelhetetlennek azt, hogy a közeli infravörös érzékelő képét kapcsolták a B-csatornára és azért fehér a kép.
Bővebben: Link Itt látszik ez a csatorna-variáció.
Szia ! A hamis-szinezes sem jo,.. es miert nem tudja ratenni a terkepet? Lattam, es tapasztaltam hogy teljesen rosz minosegu kepre is ra tudta tenni a terkepet a wxtoimg. Erre meg nem
Én nem tudom, hogy a térképet milyen módszerrel illeszti a képre. Nem kellene frissíteni a pályaadatokat? A hamis színű képet a látható és infravörös képből keveri ki a program. Ha valamelyik csatorna hibás vagy gyenge minőségű képet ad, akkor nem lesz jó színes képed.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |