Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Meteorológiai műholdvevő (137Mhz)

Témaindító: banday, idő: Nov 28, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   64 / 97
(#) kadarist válasza gtk hozzászólására (») Feb 1, 2012 /

Tekerd lejjebb a hangerőt a felvételnél. Úgy sem sötétedik a legvilágosabb rész?
(#) Novak válasza gtk hozzászólására (») Feb 1, 2012 /

Azt próbáld még ki, hogy a 455 kHz-es LC taggal párhuzamosan lévő fix ellenállás helyett beteszel egy maximum 5-10 kohmos trimmert. Ha csökkented az ellenállást, akkor nőni fog a sávszélesség. Csökken ugyan a hangerő is, de az sokáig kompenzálható.

Illetve azt nézd meg, hogy a PLL-ed mennyire pontos. Mert ha csak 5-10 kHz-et is félrehúz, akkor is baj van, hiszen a szűrő sávszélessége is épp, hogy csak elég. Ha félre van hangolva a vevőd, akkor máris túl sok lóghat ki belőle.
(#) gtk hozzászólása Feb 1, 2012 /

Most ment el a NOAA15, felvettem. Igy nez ki a contrast, es a HVCT. Terkepet erre sem tett, pedig "partial decode"-ot csinaltam. Azt irja: "could no find matching pass,...". De miert nem talal?
A PLL a helyen kell legyen. Elegge stabilnak tunik a VCO es a kicsatolas is.
(#) kadarist válasza gtk hozzászólására (») Feb 1, 2012 /

Ez úgy néz ki mintha műholdhiba lenne, hisz a szürkeskála tökéletesen látszik.
(#) gtk válasza kadarist hozzászólására (») Feb 1, 2012 /

Az elobb ment el a NOAA15. Felvettem ujra. Bővebben: Link Tole balra a HVCT es a contrast is.
Probalkozom 18,19-el majd, addig otletem nincs...
(#) Panhard válasza gtk hozzászólására (») Feb 1, 2012 /

Hello, engem érdekel az antennád, tudnál feltenni egy képet róla?
(#) gtk válasza Panhard hozzászólására (») Feb 1, 2012 /

Szia ! Egy egyszeru keresztdipol. Ez regebbi kep, azota at lett szerelve, de lenyegeben nem valtozott.Bővebben: Link
(#) gtk válasza Novak hozzászólására (») Feb 1, 2012 /

Probaltad a TBA120S IC-t 455 KHz -en ?
(#) Panhard válasza gtk hozzászólására (») Feb 1, 2012 /

Jelenleg is úgy van mint ezen a képen?
(#) gtk válasza Panhard hozzászólására (») Feb 1, 2012 /

Igen, csak mas helyre van telepitve.

A vevődben most ilyen IC van? MC3362?

Nem. 2x SA612 van, es TBA120.

És a TBA120-as megy 455 kHz-en?

Igen, az a demodulator. Ezert kerdeztem, hogy probalkoztal-e 455KHz-en a TBA120-al. A visszacsatolo kondenzatorokat megnoveltem, igy az erositese megfelelo, az LC hangolhato, savszellesseget varialtam, de valamiert megsem jo.
(#) Novak válasza gtk hozzászólására (») Feb 2, 2012 /

Sajnos a TBA120-at én még nem próbáltam 455 kHz-en, csak 10,7 MHz-en, de ott nem voltak túl biztatók az eredmények. Közvetlenül az MC3362-ből csatoltam ki a 10,7MHz-es KF jelet, és ment a TBA120-ra, de sokkal rosszabb volt az eredmény, mint amikor mindent az MC3362 csinált (mondjuk nagy részt valószínűleg a kettős keverés miatt, nem a demodulátor IC minősége miatt).

Ami képet én feltöltöttem korábban a széles(ebb)sávú 455 kHz-es szűrővel, azt egy MC3362-es vevővel készítettem. Esetleg próbáld meg MC3361 vagy MC3371-es IC-vel, azok még elég jók szoktak lenni.
(#) szendi001 válasza Novak hozzászólására (») Feb 3, 2012 /

Saját tapasztalatom alapján valamelyik BA IC jobb minőséget produkált a TBA120-nál. Modernebb demodulátorokkal érdemesebb foglalkozni.
(#) kadarist hozzászólása Feb 3, 2012 /

Mutatok egy nagyon jó kf-erősítő-demodulátort, ami hangolásközép-kijelzés kimenettel és térerőindikátor-kimenettel is rendelkezik. UA3089 (CA3089, TDA1200)
(#) pucuka válasza kadarist hozzászólására (») Feb 3, 2012 /

Elég régi áramkörök, még a Tungsram is gyártotta. Egy apróka baja van, kicsit kicsi az erősítése, egy kommersz FM vevőbe elmegy, de erre a célra már meg kell "talpalni.
Szerintem sokkal jobb választás az MC3362, (már ha van)
direkt ilyen célra készült.
(#) kadarist válasza pucuka hozzászólására (») Feb 3, 2012 /

Lehet, hogy régi, de nagyon jó! Lehet, hogy kicsi az erősítése, de közbenső erősítőfokozattal, ami akár egy TBA120 is lehet, megoldható a probléma. A MC3362 FSK-hoz, meg egyéb kislöketű, keskenysávú vételhez való, ami az APT vételnél nem előnyös.
(#) szendi001 válasza kadarist hozzászólására (») Feb 3, 2012 /

TA7342p volt amivel dolgoztam. Über jó, Nem tudom utána miért álltam neki 3 TBA120 fokozat építésének. 250 ft HQ ban és anno kistévéből szereztem.
(#) kadarist válasza szendi001 hozzászólására (») Feb 3, 2012 /

Szia!
Nem írtad el? Ez egy sztereó dekóder IC.

De, valóban. Utána kell néznem a dolognak.
(#) pucuka válasza kadarist hozzászólására (») Feb 3, 2012 /

Végül is, ezzel is lehet FSK jelet detektálni. Csak egy kicsit másképp kell bekötni.

BA403 volt a jószág. Bővebben: Link
(#) kadarist válasza szendi001 hozzászólására (») Feb 3, 2012 /

Egyszerű kapcsolású, aranyos kis áramkör. Tetszik, de egy beépített zajzár funkció lehet, hogy hasznos lenne.
(#) gtk hozzászólása Feb 3, 2012 /

A TBA120 nem dolgozott rosszul 5.5 MHz-en. Muszaj neki 455 KHz-en is mukodni. Tovabbra is a savszellessegre gyanakszom, hogy keves. Majd meg megprobalom jobban szethuzni. Ez mind a merestechnika hianya, ha lenne megfelelo meresi lehetoseg, rogton lehetne latni, hogy mekkora az a sav,..
(#) kadarist válasza gtk hozzászólására (») Feb 3, 2012 /

Szerintem nincs azzal a képpel semmi baj. Más képekkel összehasonlítva nem látszódik túlvezérlés. A téli Európa ilyen fehér szokott lenni, mert kevés hősugárzás távozik s felszínről. De nem tartom elképzelhetetlennek azt, hogy a közeli infravörös érzékelő képét kapcsolták a B-csatornára és azért fehér a kép.
(#) kadarist hozzászólása Feb 3, 2012 /

Bővebben: Link Itt látszik ez a csatorna-variáció.
(#) gtk válasza kadarist hozzászólására (») Feb 3, 2012 /

Szia ! A hamis-szinezes sem jo,.. es miert nem tudja ratenni a terkepet? Lattam, es tapasztaltam hogy teljesen rosz minosegu kepre is ra tudta tenni a terkepet a wxtoimg. Erre meg nem
(#) kadarist válasza gtk hozzászólására (») Feb 3, 2012 /

Én nem tudom, hogy a térképet milyen módszerrel illeszti a képre. Nem kellene frissíteni a pályaadatokat? A hamis színű képet a látható és infravörös képből keveri ki a program. Ha valamelyik csatorna hibás vagy gyenge minőségű képet ad, akkor nem lesz jó színes képed.
Következő: »»   64 / 97
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem