Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Ha a darlington végtranzisztorok hibásodtak,kevés az eséj hogy találsz ojat,nagyon sajnálom.Üdv:
http://kepfeltoltes.hu/120206/P060212_14.39_www.kepfeltoltes.hu_.jpg o'' lenne a beteg
![]() ![]()
Szia! Biztos nekem szántad a tanácsot?
![]()
Bocsánat,rossz hejre kattintottam,betajohn-nak szól.még egyszer bocsi.Üdv:
Semmi gond, csak célba érjen
![]()
Köszönöm! Nézegettem a VF2-t is még gondolkodom melyik lenne a jobb.
Én úgy gondolom ha nagy hangerőn sokáig akarod hajtani ezt az erősítőt, akkor inkább az IRFP240-es fett ből raknék bele négy darabot és ha lehet a táp feszültséget emelném +-55Voltra. Meg mondom őszintén én azt a 8Amperes fettet nagyon, kicsinek találom folyamatos üzemre. És amit feltettél nyákrajzot nem kell forgatni egy az egyben vasalhatod. A T/6-7 kerülhet a nagy hűtőbordára és vezetékkel kösd be a panelra de a vezeték ne legyen hosszú csak amennyi szükséges és sodord össze. Ha mégis külön hűtő felületet akarsz akkor lehet egy kicsit combosabb mint ami a rajzon van.
Otthoni használatra KDmester Vf2-jét építeném.
Muszály rá a fedőlemez?Mert ha leszedném, úgy is hagynám ha nem muszály visszatenni...
Heló! Körűbelül olyan 2x10 wattot tudhat max a cucc és a képből itélve végfok ics lehet. Ezt onnan lehet felismerni hogy ez egy többlábú áramkör hűtőbordára fogatva 1 vagy 2 db lehet belőle benne.
Sziasztok!
Stk 4050 II-ről tud valaki valamit esetleg ismeri is?Érdekelne hogy 4ohm-nál hány volt a biztonságos még,azt tudom hogy 66V-nál 200w 8ohm de ugyanez 4ohm-nál már a halálát jelenti?
Szia, ez a tranyó ugyan olyan mint a 2n3055 60V 15A NPN úgy hogy azok a rajzok amik ezzel a tranyóval vannak szerelve az neked is tökéletesek. Jó pár darab van feltéve ezen az oldalon.
Szia! Nagyon 1et értek
SEGÍTSÉG!!!!!FBT LF50A tipusú aktív hangfalban elszállt az erősítő!!!Sehol nem találok rajzot a javításhoz!!!Ha valaki tudna segíteni!!!Nagyon köszönöm!!!!
Hát az nemjó nekem mindenféleképp 4ohm kellene....
Az mindképp megizzasztja az stk ic-t.
Egy darabig ugyan bírni fogja, de ha megkínálod neki, s kap egy erősebb áramrángatást a végtranzisztor chip-je azonnal elfog szállni, Ez szinte biztos!
Valamilyen megfontolás biztosan van mögötte. Először derüljön ki mi volt a leégés kiváltója, elég azután dönteni az ellenállás felfogatásáról.
Helló. A Grundig típusú erősítőmbe elszállt az elektronika, de a táp még jó. Van valakinek kapcsolási rajza 70V-os táphoz? Szívem szerint csöves erősítőt építenék belőle, de bármilyen más megoldás érdekel. Lehetőleg minimális alkatrészből.
Szia! Mi ment ki belőle?
Szia tudom neked ajánlani CHZ hibrid -ét. Az pont aszimmetrikus, és már jó 70V néki. A félvezetős része elég olcsón kihozható viszonylag, a csöves része sem egy hajmeresztő összeg..
![]() Bővebben: Link
Akkor kissebb tápról kell hogy üzemeltesd
Kösz hogy segíteni próbálsz, Sony CDP-591ről van szó, a képen szereplő lejátszó nem az enyém.Első körben SE MOSFET visszacsatolás nélküli fokot akarok beletenni meg a kondikat kicserélni komolyabbakra.A plusz elektronikának külön tápot fogok adni. Ja igen +- os táppal akarom majd hajtani a "végfokozatot" benne.
Szia!
A végfok gondjai úgy tűnik megoldódott. De van egy újabb gond ![]() Közepes kivezérlésnél feljebb elkezd recsegni. A végfok az jó bemeneti szűrő-előerősítő nélkül teljes kivezérlésen sem torzít. A limiter is jó, ha az elé teszem a jelet (telefon) semmi torzítás. Az előerősítőbe van a bemeneten egy kondi (C220-100p) azt írja PE capacitor kell oda, gondolom ez poliésztert jelent , én sima tárcsa kondit tettem. A többi mind fólia kondi, de 100 piko-sat nem találtam fóliába. Mire cseréljem? Üdv: Ottó
Hát akkor marad egy tekercsbe 8ohmon a mély és csak az egyik oldalt fogom egyenlőre használni úgy bírnia kell.
Az egyik ellenállás állandóan ellszállt. Ráadásul most barkóbázhatok, hogy melyik félvezető ment ki. A végfoka BD243C. De mivel ez is off, ezért kiépítettem belőle. És az ellelenállás így se bírja. Az alkatrészek, amik szóba jöhetnek:bc639, A1038,A999, c2362. csak néhány példa. A típusa Grundig V1700
Akkor még rákérdezek, hogy mégis mire akarja használni, mert konkrétan nem mondta csak azt, hogy néha bulizni meg stb... Ha igy áll a dolog, akkor mindenképpen IRFP260 lesz bele, mert akkor az birni fogja. Igaz árban kicsit huzosabb, de legalább üzembiztos lesz. Köszi szépen a segitséget.
Tudnál képet feltenni?
Az előerősítő rajzát nem találom, csak a lay-t.
Látatlanba annyit tudok javasolni, emeld ki a tárcsa kondit - gondolom szűrést végez - úgy próbáld ki.
Csak telóval tudnék csinálni, de annak a minősége nagyon ramaty.
sziasztok! olyan kérdésem lenne hozzátok hogy megépítettem itt a hobbielektronikán található VF2 modifikált verzióját Gf400 névre hallgat. Tökéletesen Működik!
![]() ![]() ![]() Válaszokat előre is köszönöm. jah mellékelem azt a kapcsolást amit találtam. |
Bejelentkezés
Hirdetés |