Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
4 Ohm-ra 150W-ot tudsz kihozni egy hídból, az ícé 6,5A-es áramkorlátja miatt. Ezt +/-28 V-ról klipp nélkül leadja.
Az üresjárati tápfeszt ennek megfelelően kell méretezni, figyelembe véve a terhelés alatti feszültségesést. Komoly hűtés kell neki. ITT egy kipróbált megoldás.
Akkor ez nem lesz jó nekem. +/-34VDC-t ad le a trafóm és nem akarom megbontani. Erre a feszre tudtok ajánlani valami? Az erősítőm gyárilag 120W 4ohmon. A trafó 450W-os.
szewasztok sracok en meg kezdo vagyok a temakorben es az egeszben deh lenne egy jo par kerdesem az elso az h amikor kimegy egy erosito hol kell keresni a problema forrasat...?ilyenkor mi megy ki benne? pls segitsetek az erositom egy SABA CS 2770 CD
Figyelj egy kicsit az írásodra, próbálj érthetően fogalmazni. Hová ment ki az erősítő?
Kosz szepen a segitseget.ezt a kotolodest megkaptam volna barkitol megkaphattam volna.Mifelenk ugy mongyuk hogy kiment az erosito ami azt jelenti hogy elromlott... deh most plss segitsetek.
Szia!
Az erősítő javítás első lépése a szemrevételezés. Találsz-e benne kiégett biztosítékot, elszenesedett alkatrészt - legyen akár a nyomtatott áramkör vezető sávja -, vagy felpúposodott kondenzátort. Mielőtt bármit is kicserélnél benne, fel kell deríteni a tönkremenetel okát. Ehhez nagy segítség volna, ha belinkelnéd az erősítő kapcsolási rajzát.
Szia! Én mindig a kimenettől visszafele kezdem a hiba keresést.Ha mégse birsz vele,én nagyon szivesen segitek.Azért annyit megjegyeznék,hogy zolika60,lehetne egy kicsit megértőbb,mert mindenki kezdőként kezdte.Ha lehet,linkelj be képet.Üdv:
Ne gondold, hogy nem segítenék szívesen, de nekifog erősítőt javítani felszereltség és minimális ismeretek nélkül és könnyen több kárt tesz benne mint ami máris van.
Sziasztok.
Van egy Grundig ReceiverR35 nevezetű erősítőm.Ma bedugom (régen nem haszáltam) és elkezdett égni egy alkatrésze.Teljesen szétszedtem nektek, kép is van róla.Mi a neve ennek az alkatrésznek és javítható?. Linkeltem rajzot. Ui:Régebben is volt baja illetve állandó, nem szólt olyan hangerőn amilyenen kellett volna.
4 Ohm-ra szerintem is a 7293-ak párhuzamosítása a jó megoldás, ahogy Reloop is írta :yes:
Ha jobb minőségű képet tudnál készíteni, egyszerűbb lenne a feladat! Így azt mondom egy nagyobb teljesítményű ellenállás lehet a kinézete alapján.
Szia! Ez egy ellenállás. A legegyszerűbb esetben a túl nagy nyugalmi áram okozhatta a leégését, sajnos a végtranzisztor zárlat sem zárható ki.
Ez lenne az, ezen jól látszik.
Pont így nem látszik, mert letakarja a leszorító lemez. Azt a "valamit" kissé felülről nézve létszik talán valami.
Le kellene venni róla azt a lemezt. Úgy lenne az igazi!
Sajna, nem lehet levenni róla, mert jön fel az egész, és letörhet a nyákról.
Nyugodtan forraszd ki mind a négy lábat, ha megégett, úgyis cserélni kell.
Így van, forraszd ki, annak már mindegy lesz!
Köszi a választ.
Ilyen ellenállást hol találok?Mert nem sok helyen láttam ilyet. A végtranzisztor zárlat okozhatja azt a hibát hogy halkabban szól?Pl: Ha hagytam 3-4 nap "pihenni" és beüzemeltem, olyan hangja volt amilyen kell.Viszont amikor kikapcsoltam, másnap be és már rögtön hallkabb volt.A végén elér egy 2.1 szintjére!
A képek alapján elég szennyezettnek látom a készülék belsejét, rossz érintkezés bárhol kialakulhat. A hangerő ingadozásának is lehet az oka. Visszatérve az elégett ellenállásra: elő szokott fordulni, hogy a nyugalmi áram beállító trimmer csúszkája nem érintkezik és ez eredményezheti az ominózus ellenállás tönkremenetelét. A panelen látszik ilyen veszélynek kitett poti.
hat olyan nem tudok sajnos honnan szerezni ...deh lefotozhatom a gepet ha az segitene es szetszedtem es erzodik az az eget szag deh sehol nem talalok szenes darabokat...
Szia! Ismerem az erősitőt,darlingtonok a végtranzisztorai,sajnos alkatrész hiányból adódóan szemétre került a cuccos,ha tudok valamibe segiteni,ne kimélj.Üdv:
Az egy kerámia ellenálás
Igen, így kaptam ilyen szennyezetten.Nem lehet leporolni mert ecsettel nem jön le.(Max vízzel de azt nemigen kedvelné).Akkor máshol nem kaphatok ilyen ellenállást?
Akkor bízd ezt "végzős" tanulóra. Szakértelem és tapasztalat nélkül szinte semmi esély a javításra - sajnos.
Szia.
Teljesítmény ellenállást szinte mindenhol kapsz, ahogy elnézem egy minimum 5W környéki. Ennek kéne tudni a pontos értékét. De ez csak úgy derül ki, ha már a kezedben tudod forgatni . 0R1 egészen 0r47-ig gondolnám az értékét valahol, de ez pontosan fel van tüntetve a kerámián. Az elhalálozásának oka vélhetőleg a nagy áram átfolyás volt amit elszenvedett. Ez sok mindtől lehet, de legvalószínűbb az amire Reloop utalt, hogy elment a nyugalmi áramod fix értéke, valószínű ezért ment tönkre a telj ellenállásod, hisz az sorban van a nagy áramú kapocsfeszültséggel, és ez az ellenállás arra szolgál hogy a tranzisztorok közel azonos nyugalmi árammal diszipáljanak. A pontos érték meg majd azért lesz fontos, mert ha nagyobbat teszel be akkor erősen visszafogja vezérelni a nyugalmi áramot a borda hőmérséklet emelkedése, és ezzel szemben pont fordítva jársz ha kisebb értékűt választasz. -Tehát a pontos értéke fontos!
Lehet, hogy létezik fém házzal is, de a benne lévő alkatrész így néz ki. Ki kell ügyeskedni belőle. Az ellenállás értéke az ép darabról kimérhető, a hossza meghatározza a teljesítményét.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |