Fórum témák
» Több friss téma |
WinAVR / GCC alapszabályok: 1. Ha ISR-ben használsz globális változót, az legyen "volatile" 2. Soha ne érjen véget a main() függvény 3. UART/USART hibák 99,9% a rossz órajel miatt van 4. Kerüld el a -O0 optimalizációs beállítást minden áron 5. Ha nem jó a _delay időzítése, akkor túllépted a 65ms-et, vagy rossz az optimalizációs beállítás 6. Ha a PORTC-n nem működik valami, kapcsold ki a JTAG-et Bővebben: AVR-libc FAQ
Az STK500-asomra se válaszol.
Akkor mivel programozhatom ezt fel? Vagy kuka...
ááácsi...
Előszedtem egy másik Mega8 DIP-et Írtam olvastam STK500-asommal. Elállítottam a fuse bitjét. Mondom tesztelem a Fuse doctort. Így is volt. Elállítottam külső RC oszcillátorra és a fuse bit doctoron gomb nyomás után zöld led pilácsol. Vissza az ISP-re. Ugyan az. Az AVR nem válaszol. ISP freq error. Most én leszek a doctor és ellenörzöm a doctort... Hátha
Ez az egyszerű hardweres pwm és az attiny2313 nagyon ki akar fogni rajtam, még ezzel a kóddal sem jó... Már a led amit rákötöttem, világít, csak az a baj hogy egyfolytában, és nem 50hz el frissít egy 1 és 2 ms közötti jelet, ami a szervót vezérelné...
Talán tényleg az avr lehet a hibás? Zoltán
Újrakötöttem a fuse bit doctor vezetékeit. Nem volt hiba. A fuse bit doctor szerint működik az AVR. Viszont se doperral se STK500-al nem tudom írni olvasni.
Sziasztok! A bolti AVR Doper programozómmal kapcsolatba kérnék segítséget (HE-stores) Gépre feltelepítettem linkek felmásolva AVRstudio 4 nem tud csatlakozni hozzá. Ha lehetséges akkor e-mail ben kérek segítséget, ott kényelmesebb a dialógusok ejtése. Vagy skype: simibalazs Email:Email
Az eszközkezelő alatt van COMx port?
Milyen oprendszeren akarod használni? A nyilvános email nem fog tetszeni a modinak
A fuse bit dokctorból 2 firmware létezik az oldalon. Az egyik csak HVPP-t tud (2.01). A másik HVSP és HVPP-t. Ez a 2.03-as hex. Én a 2.03ast programoztam először a doctoromba. Most lecseréltem a 2.01-re és láss csodát működik. Az összes AVRem visszaállítottam sikeresen. Köszönöm a segítségetek.
COM8 portként jelenik meg és Win7 oprendszerem van.
Tedd lejjebb pl COM3-ra
Ha így sem működik akkor a Win7-et meg kell hegeszteni hogy működjön rajta a signó nélküli doper drivere. Én is így jártam, most még ilyen win van fent míg felprogramoztam az STK500-asom. Így kell a Win7-et megcsinálni ha nem működne: Bővebben: Link ui: Ne tévesszen meg hogy x64-re vonatkozik. Nekem x86-on sem működött a doper. Azzal se törődj hogy a Win7 eszközkezelőbe megjelenik a COMx port mert az nem létezik csak ott van. Pl egyik terminál emulátorral sem lehet megnyitni.
Doper+Win7 - általános jelenség, mivel a driver nincs aláírva. Az aláírásellenőrzés kikapcsolása segít.
Bővebben: Link
Petjaa-nak is ment. De szerintem már neki se menne. Nem rég próbáltam ki és nem ment. Mikor váltottam XP-ről Win7re akkor ez is az egyik fő elvárás volt hogy a doper is működjön. Akkor ment, most nem csak így, pedig akkor az égvilágon semmit sem kellett csinálni a Win7el ahogy Petjaa is említi.
Avr studio 5 alatt melyik programozóval lehet több avrt programozni ISP felületen? STK500v2 vagy AVRISP2?
Az STK500 támogatása AVR Studio 5 alatt eléggé szegényes, de AVRISP-mkII-vel nekem minden ment.
Melyiket építetted meg a neten találhatók küzöl? Vagy teljesen saját fejlesztés?
Installálva az eszköz és valameddig el is jutottam. De miután világít egyet a led a képen látható hibaüzenet jelenik meg...
Akkor már kezeli az AVR Studio a programozót, a gond magával az AVR-el, órajellel, vagy a bekötéssel van!
Akkor a programozó már működik. Ellenőrizt az ISP vezetékeket jól kötötted-e be. Vagy esetleg kizártad magad a chipből.
A LUFA félét AT90USB162-vel. Ennek a leírását és kapcsolási rajzát javaslom átnézni: Bővebben: Link
A MAX3002 kihagyható, elég oda 220Ohm - 1kOhm ellenállás minden vonalra. A kvarckristály esetében a 8MHz célszerűbb a lassabb programozási módok miatt(csak 16 vagy 8 MHz lehet). A tápellátást az szerint építsd meg hogy szükséged van-e 5V-től különböző feszültségre! A HWB és az RST jumperek helyett inkább nyomógombokat használj!
AVRISP2 vagy MKII.
Van a gyári, ill van az utánépítettből párféle (lasd: AVR-égetők fórum) Az MKII utánépítetten ne felejts el firmware-t frissíteni!MKII frissítés STK500 NEM támogatott, az ATMEL álláspontja: Vedd meg a SZK600-at! Tipp: AVRDUDE külső programozót használj
AVR teljesen új, bekötés rendben, az összes órajel konfigurációt kipróbáltam.
MAX kihagyása:
Bukod a jelszintillesztést. Az AVR védődiódája _talán_ megvédi az AVR chipet! És a xMega és az összes chip 1.6...1.8V programozhatóságát! Megépíthető, csak hülyén mutat és félkarú marad ezáltal. Azért a felhasználóknak be beszéljünk már hülyeségeket! Plűána ha építettél párat (és elhallgatod a lényegi infókat!). Etikátlan!
Azért nem kéne leordítani a másik fejét csak mert egy jóval egyszerűbb megépítési módot javasol.
Ha elengedhetetlen lesz neki a drágalátos 1.6V-od akkor majd megépíti azzal, már ha be tudja szerezni vagy beforrasztani(TSSOP20 tokozású IC-ről beszélünk), vagy megveszi Tőled...
Ha az FTDI-t beforrasztottam akkor ezzel sem lesz gond
mindent leellenőriztem és megpróbáltam ey másik teljesen új AVR-rel.
Oh köszi
Simon Balázs és sikerált? Vagy ugyan az a helyzet?
Hali.
Éppen egy feszültségmérőt építek ATmega8-as mikrovezérlővel. Viszont gondom akadt a kalibrálással. Lényegében a kilbrálást úgy oldottam meg, hogy a feszültségosztónak az arányát növelem vagy csökkentem. Ha a labortápomon beállítom a maximális feszültséget és ezt az értéket növelem akkor a kijelzőmön a feszültség nagy lépésekben növekszik ha pedig csökkentem akkor is ez van. Viszont ha kis értéken kalibrálok mint pl. 0,6V akkor meg nagyon lassan lépeget tizedvoltokat. Ez mitől lehet vagy hogyan lehet megoldani egy jó kalibrációt, hogy az érték ne térjen el sem a legkisebb sem a legnagyobb feszültségnél? |
Bejelentkezés
Hirdetés |