Fórum témák
» Több friss téma |
A gáznyomás 2-10 mbar között kell, hogy legyen!
Amiért Neked nem ég a sor, az a szennyezett égő miatt van. Tisztítsd ki.
A turbós (kéményes) kazánok általában 40% alsó értéken üzemelnek, különben kicsapódik a kondenzvíz a hőcserélőn.
Sziasztok
Segítségeteket, illetve véleményeteket kérném az alábbiakkal kapcsolatban: van egy 2 éves(SD) semia c/f 23 e tip. kanánom.Ami eddig tökéletesen működött. De most olyan furcsaságokat csinál, hogy fűtés van, de melegvíz nincs. semia c/f 23 vannak pillanatok amikor helyre áll, de idegesítő amikor épp kellene pl. tusizni! köszönöm!!
Víz áramlás kapcsoló nem mindig kapcsol, esetleg háromjáratú szelep motorja, rudazata szorul érintkezési problémák panelon, csatlakozókon szerintem. Víz szűrőd nincs eldugulva- jó a HMV víznyomás, vízhozam?
kb. egy hete írtam a problémámról, hogy a kazán elejti a nyomást és ha bekapcsol akkor meg túl sok a nyomás. ezt briki válaszolta meg és azt írta , hogy a kiegyenlítő tartályban nincs vagy kevés a levegő, nos igaza volt, és egy fűtésszerelő be is állította a nyomást most már minden rendben a nyomással,de eddig úgy működött a kazán ,hogy a termosztátot beállítottam a kívánt hőfokra és addig fűtött míg le nem állt, most úgy fűt , hogy a termosztát bármilyen állásban van 20, 25 30 fok, bekapcsol 5 percet megy utána kikapcsol és újra 5 perc múlva bekapcsol, és ez így megy folyamatosan nem nagyon tudja kellemesen felfűteni a házat és ráadásul a két legtávolabbi radiátor csak félig meleg az alsó rész mindig hideg , miért?? a kazán Ariston turbo kombi AS cf24kw, a szerelő azt mondta így a normális hiszen nem mehet folyamatosan a kazán, de eddig a 3 év alatt amióta megvan miért nem így fűtött??
Szia!
Ezt egy szuszra elmondtad- illetve leírtad, néha pontot is tegyél. A tág tartály javításának semmi köze a mostani jelenséghez, ha mást nem csinált a szerelő- de ezt kétlem. Hány fokra van a kazán fűtése állítva? Nézd meg, nincs-e kazán elzáró csap félig elzárva, esetleg szűrő dugulás. Szivattyú fordulatszáma a maximumon van- egyáltalán ha több fokozatú? Bekapcsol a kazán, hirtelen, gyorsan felmelegszik a kazánban a víz? Hány fokra megy fel, mennyi idő után? Mi kapcsolja ki a kazánt ilyen gyakran? Kazán érzékelője, vagy a szobai termosztát? Amennyiben a kazán érzékelője, akkor nincs megfelelő vízáramlás, azért kapcsolgat ki- be gyakran, mert felmelegítette a vizet. Nem lehet levegős a rendszered? Zubogó, bugyogó hang a kazánból nem hallható? Ki van nyitva a kazán automata légtelenítője? Nézd meg, nem esett le valahonnan a kazán NTC érzékelője, stb- minden a helyén van? Elvileg a kazánnak le kéne modulálni , és így fűteni ha már elérte majdnem a kikapcsolási értéket Ez a működés nem normális- mond meg a szerelőnek.
szia briki. a termosztát 25 fokon van . minden nyitva. a víz hőfoka 1-2 perc és 70-80 fok. a légtelenítő nyitva , zubogás nincs , szinte csendes. nem a termosztát kapcsol ki, mert mikor lejjebb veszem akkor is kikapcsol . a fordulatszámot nem tudom , a többi ok. és a vízáramlás szerintem jó a visszatérő langyos, bár nem tudom hogy ez jó-e
70-80 fokra nem szabad neki indulás után egyből felmelegíteni- ahhoz nagyon nagy kazán kéne. Nincs az előremenő- visszatérő közé ( kazánon kívül ) egy átkötés betéve ami nyitva, esetleg 3járatú szelep? A szivattyú fordulatszámát- ha lehet szabályozni- a szivattyú fedelén lévő kapcsolóval tudod szabályozni. Kicsi vonás, közepes, nagy vonás. Ez utóbbi a maximális fordulatszám. Esetleg a forgató gombon 1-2-3 jelölés ( 4 mm szám). 3 maximum. Biztosan áramlási probléma szerintem. Lemodulál a felső hőmérséklet közelében?
Hideg rendszernél nem szabad a visszatérőnek ilyen hamar felmelegedni- persze kérdés, mekkora a lakás, radiátor száma, stb.
Azért 3 éve nem volt a hőmérséklet mínusz 15 környékén.
Ariston TX23 MI fali kombicirkó !
Az lenne a kérdésem , hogy mi a teendő , mert a készülék kéthetente vízkövesedik le ! 3 éves a cucc két évig kifogástalanul működött . Már szinte mindent kipróbáltunk.ilyen szűrő , olyan szűrő , a fűtés OK , de a melegvíz max 2-3 hét és újra hívhatom a szerelőt , hogy savazza ki ! Már túl azon , hogy a ráköltött pénzből vehettem volna egy másik cirkót , kissé idegesítő a dolog , mert bármilyen kemény is a víz 2-hét alatt nem lenne szabad , hogy ennyire levízkövesedjen . Mi lehet a hiba oka , ill. mi a megoldás ?!
Sziasztok!
Előre is elnézést kérek, ha már valamikor született válasz a kérdésemre. Radiant rb 24 kombi kazánom van. Ahogy néztem egy bitermikus hőcserélő van benne. Ezeknél a konstrukcióknál normális az, hogy ha meleg vizet vételezel, akkor a megnyitáskor meleg víz jön, majd 2-3 másodperc után langyos-hideg akár fél, egy percig is. Amióta meg van mindig is így működött, de most már kezdem unni, hogy mosogatáskor vagy fürdéskor annyit kell várni a megfelelő meleg vízre. Nézegettem a kazánokat, esetleg egy külön lemezes hőcserélős nem lenne jobb?
Normális, mivel a fűtéscsőben lévő víz közvetetten melegíti a HMV falán keresztül.
Sajnos a bitermikus hőcserélők ilyenek. Kell egy tárolót venned s megszünnek a gondjaid.
Ha leszabályozod a melegvíz hőmérsékletét 42-45 fokra ritkábban fog kövesedni.
Köszi.
És akkor az olyan aminek van lemezes HMV höcserélős jobb lehet?
Jobb, mert a kazánban lévő 3 járatú szelep lezárja a fűtéskört és az összes kazánban felmelegített vizet a HMV hőcserélőre engedi!
Stabilabb és a lemezes hőcserélőt könnyebb tisztítani.
Vízlágyító beszerelése- igaz nem egy olcsó dolog. Vezetékes víznél nem le szabad nagyon kemény víznek lennie, mert vannak előírások az ivóvíz minőségére.
Kössz. Esetleg milyen tipust ajánlassz ~24-esbe?
Attól függ miben gondolkodsz!
Jelenleg legtakarékosabb a kondenzációs kazán, bár az ára 2,5-szerese a hagyományosnál. A hagyományos turbós kazán 200-250 eFt körül mozog, természetesen lemezes hőcserélővel. Nézz körül a vaillant.hu-n és a wolf-klima.hu-n.
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem. Van egy Saunier Duval Isotwin nF25-H-MOD tárolós kazánom, ami a következőket csinálja. A melegvízkészítésénél van problémám, mégpedig az, hogy amikor kinyitom a melegvízcsapot, akkor normálisan fűt, minden renndben van, de amikor csak a hőfok leesik és utána akar a kazán fűteni 5-6 alkalommal is felfőzi a vizet ( kikapcsol a láng- bekapcsol) és csak utána fűti fel a tartályban lévő vizet a beállított hőfokra. A kazán 2 éves múlt, nemrégen szerelőt hívtam hozzá ő kitakarította, savazta a hőcserélőt, de a hiba másnap ismét jelentkezett. Felhívtam a szerelőt, hogy mi a gond, erre ő mondogatta a panelhibát, vzérlőszelepet, szivattyú cseréjét ( szinte új minden ) A jótállás már nem él. Próbálkozni, pedig nem szeretnék, mert minden alkatrészre min. 40 000 Ft körül beszélt. Kérem aki tudna ebben a kérdésben segíteni tegye azt meg. Előre is Köszönöm.
A lemezes hőcserélő kazánköri ága tele van!
Szedd ki torx csavarral van rögzítve, takarítsd ki és jó lesz! Egy kicsit szenvedni fogsz vele, de olyan franciásan bonyolultúl van meggyártva!
A hőcserélőt, mint írtam savazta és tisztította a szerelő
Pedig a gond ott leledzik.
Nem a HMV, hanem a kazánkör. A 2-3 éves kazánok rendesen lerakódnak vasoxiddal. (Erről régebben sok írást-hozzászólást találsz.)
A fűtési része kb 30 órát üzemelt eddig, mert vegyessel fűtünk.
A tisztítás után 1 nappal ismét jelentkezett a probléma. Aki tisztította a kazánt ő a szivattyúra gondol leginkább, hogy nem bírja kinyitni a visszacsapó szelepet.
A szivattyú Grundfoss, nem sűrűen hibásodik meg.
Ámbár lehet az is, hogy a fűtőkör levegős s azért forralja fel a vizet. Elég pocsék a légtelenítési lehetősége.
Köszi!!! Gyakran csinálom a figyi atinak szólt.
A visszatérö szüröje el van koszosodva, ha a bemenet ellöt van ilyen ki kell tisztítani. Van belsö szüröje is amit a nyomásmérö óra kazántestbe csatlakozó csonkja mögöt találsz meg, miután leengeded a vizet és kiszeded a fémlapkás biztosítékokat. Keveröszivattyú leragadás is okozhat hasonlót. A bypass szelep is okozhatja, ami a biztonsági szelep mögé van elrejtve.
Sziasztok
Segítséget szeretnék kérni az alábbi problémám van: van egy Nimbusz Eurotherm 24 BE típusú fali gázkazánom beépített tárolóval A kazánt bekapcsolom majd az 50 es hibajel villog mellette folyamatosan kattog a vezérlőpanel, a 3járatú szelep motorja folyamatosan vált fűtés és HMV között a szivattyú elindul, de folyamatosan megáll a kattogás után, majd újra elindul esetleg ha vkinek lenne elfekvőben egy használati utasítása amíből kitudnám deríteni mi a hibája azt megköszönném illetve segítséget adna hogy mi lehet a gondja előre is köszönöm |
Bejelentkezés
Hirdetés |