Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Autós erősítős kérdések, problémák
Lapozás: OK   94 / 198
(#) emmzolee válasza hugi00 hozzászólására (») Feb 1, 2012 /
 
A Black gate pufferkondi.
Én a bemeneti csatoló kondikat cseréltem ki egyelőre Wimára, ami nem tett rosszat, de lehet még űberelni. Ma rendeltem meg bele a Mundorf-okat.

Az erősítőből kisöpörtem a sallangot. Ki jött belőle az előerősítő ic, a keresztváltó veszteségei miatt beépített erősítő, és minden extra szolgáltatást nyújtó elektronika.
A hitvallásom az: Ami nem kerül a jel útjába, az nem is követ el hibát!
Törekszek az egyszerűségre, de nem olyan áron, hogy veszélyeztessek valami fontos dolgot. Mint pl: a védelem, a földpotenciál, vagy az impedancia illesztés.

A következő tuning lesz a válogatott alkatrészekkel való újra építés. Utána jön a táp. Eléggé masszív a felépítése. Nincs nagy baj vele. Azért valószínű, hogy a puffer kondik cserélve lesznek, és a snubberekre is rá nézek.

A Mission-okkal mi a pálya? Kész vannak már?
(#) qzo1 hozzászólása Feb 10, 2012 /
 
Sziasztok! Mélynyomó bekötésben kérem a segítségetek. Van egy mélynyomóm és most időm is van vele foglalkozni, a belsejében van egy kicsi erősítő, én úgygondolom rá lehetne kötni a fejegységre. Piacon szereztem be reklámáron, elvileg működik a hangszóró biztosan jó, azt próbáltam. A kábelek szét vannak vagdosva, és kicsit kevésnek tartom a 4 szálat, szétszereltem de nem volt kiszakadva, ennyi van gyárilag, a két zöld a jobb/bal hang bemenet lehet, a piros a +12V, fekete test. A kérdésem az lenne hogy a képen látható bekötési módon működne-e?

DSC03099.JPG
    
(#) emmzolee válasza qzo1 hozzászólására (») Feb 11, 2012 /
 
Nem hinném, hogy ez így jó lesz.

A táp bekötés biztos jó. Csak azt nézd meg ha leállítod a kocsit, akkor elmegy-e a szivar gyujtó csatiból a 12V. különben mindig fogyasztani fog a subban lévő végfok.

A zöld csatik gyárilag voltak egymás mellé betéve abba a fekete csatlakozóba? Mert ha igen, akkor nem azk a bemenetek.

Az sem biztos, hogy a fejegységeden oda kell kötni ahova be rajzoltad. Ahova rajzoltad, azok kis jelszintű kimenetek. tehát azoknak árnyékolt kábelként kell onnan kilépniük, a csatiban a 3-as pont lett volna a gnd.

Ha neked a két zöld nagyjelszintű bemenet a ládán, akkor oda egy hangszóró kimenetet kell kötni. Akkor viszont nem lehet a fekete csatiban 1 pontra kötve a két szál.

A ládában lévő erősítőről nem tudsz csinálni sok nagy felbontású közeli képet? Akkor ki lehetne találni, hogy mit hogy, és hova kell kötni.
(#) qzo1 válasza emmzolee hozzászólására (») Feb 11, 2012 /
 
A szivargyújtóban csak a gyújtás ráadása után van áram, azzal nem lesz gond. Szétszedtem a két zöld, valójában egy szürke és egy zöld, a csati nem tudom hogy gyári lehet-e, de egybe van kötve, a nyákon jelölték is, a szürke bal + bemenet, a zöld jobb + bemenet, viszont a 2db - nincsen bekötve de a helye megvan. Van még egy 3eres kábel de az csak a bas level potméteréhez megy. Amit még láttam hogy a nyákon az R12-es mintha ki lenne vágva. Köszi hogy válaszoltál!
(#) emmzolee válasza qzo1 hozzászólására (») Feb 11, 2012 /
 
Figyelj. Így csak találgatunk. Kellene a nyák túloldaláról is egy kép, hogy látszódjon mi mivel van össze kötve.
Na meg olvasd le a két IC pontos típusát is.

Nekem úgy tűnik, hogy valaki kiforrasztotta a két negatív bemenet vezetékét. Ezek valószínű hogy nagy jelszintű bemenetek lesznek, azaz a fejegységed hangszóró kimenetére kell tenni. Biztos csak akkor lesz, ha beteszel egy képet a nyák hátuljáról (forrasztási oldal).
(#) qzo1 válasza emmzolee hozzászólására (») Feb 11, 2012 /
 
TDA 7360 L880H240.
(#) qzo1 válasza emmzolee hozzászólására (») Feb 11, 2012 /
 
Közelebrről megnéztem, mindkét IC-ről levan vágva egy láb.
(#) emmzolee válasza qzo1 hozzászólására (») Feb 11, 2012 /
 
Na én valahogy így gondolom a dolgot. Feketével bejelöltem neked, hogy hogy lesz a bemenet. Kell csinálni 2 átkötést is, azt is feketével jelöltem. Sajna nem láttam az egész panelt fölülről, de ha így megszólal, akkor minden ok, ha nem, akkor kellene egy kép fölülről is, hogy minden alkatrész látszódjon. Ezeken a képeken csak a fele látszik.

Az ic-k 2-es lába nem is kell. Nem ez az ic való ebbe a panelbe. kicsit át kellett valakinek alakítani. Azt biztosra veszem, hogy hangosabb nem lett ezzel az ic-vel az eredetihez képest.

Próbáld ki, és írj mi lett.
(#) hugi00 válasza qzo1 hozzászólására (») Feb 11, 2012 /
 
Mitol van az, hogy 3 darab Alpine 3544 es tapfeszkoja kozt nagy a kulonbseg ?

100V - 86V es 83V
(#) emmzolee válasza hugi00 hozzászólására (») Feb 11, 2012 /
 
Mind a 3 tökéletesen jól működik? Úgy értem mindben benne vana végfok, és minden?
(#) emmzolee válasza qzo1 hozzászólására (») Feb 11, 2012 /
 
Itt egy kapcsi rajz az erősítődről.
(#) qzo1 válasza emmzolee hozzászólására (») Feb 12, 2012 /
 
Kiváncsiságból mielött nekiáltam volna forrasztani, a garázsból kukáztam egy még működö autóhifit, és egy számitógéptápot, a rajzon látható módon bekötöttem és tökéletesen működik . Mostmár csak az a probléma hogy a hátsó hangszórók az ajtóban vannak és azokhoz nem szeretnék hozzányúlni, a kis jelszintű kimenetek szabadok, arra nem lehetne valahogy rákötni? Jelerősítővel vagy valami hasonló? Lehet hogy egyszerűbb lenne a hifinél leágaztatni két pozitiv szálat?

DSC03107.JPG
    
(#) hugi00 válasza emmzolee hozzászólására (») Feb 12, 2012 /
 
Igen.
Mind gyari allapotu.
(#) glodics hozzászólása Feb 12, 2012 /
 
Üdv!

Lenne egy kérdésem, azt hiszem rájöttem a gondomra, van egy hifi rendszer az autómban és amint bekapcsol a rendszer kb. 1 percen belül az erősítő a jó teljesítményről elhalkul, recseg, gerjed, egyszerűen botrányos. Az erősítő testje úgy van a karosszériához kötve, hogy az részben érinti a rádió antenna fém foglalatát a csomagtartóban. Na most az meg egyértelműen csatlakozik a fejegységhez. Lehet, hogy testezési hiba okozza a panaszt??? 2 erősítő is ezt csinálja annyi különbséggel, hogy az egyik az említett elhalkul, recseg, illetve a másik pedig elkezd üvölteni és gyorsan pattogni. Köszönöm segitségeteket!
(#) rolie válasza qzo1 hozzászólására (») Feb 13, 2012 /
 
Szia!
Kötheted párhuzamosan a hangszórókkal, mivel csak egy minimális plusz terhelést jelent, a hifi észre sem veszi hogy rákötötted.
(#) rolie válasza glodics hozzászólására (») Feb 13, 2012 /
 
Szia!
Könnyel lehet testelési hiba, az erősítőkhöz erősen ajánlott az akkutól közvetlenül, vastag dróton elvezetni mindkét pólust. Ha vékony a vezeték az is probléma, mert nagy az ellenállása, és leesik a feszültség a végfoknál.
(#) Meglon hozzászólása Feb 13, 2012 /
 
Sziasztok...először is bocsi, ha valaki már kérdezte, de eddig még nem találtam rá semmit...van egy erősítőm autóba, van rajta magas szintű bemenet...erre szeretném kötni a fejegység egyik hangszóró kimenetét mert nincs rajta RCA kimenet...egy két csatornás erősítőről van szó, a magas szintű bemeneten a csatlakozó a következőkből áll: + - föld - +
Most ha a jelzései alapján kötöm be, hogy a hangszórókimenet + ágát a +ra, - a -ra, és a földet pedig a kocsi testjéhez, akkor az úgy helyes?...mert eredetileg a jelzés ezt jelenti hogy így kell bekötni...a gyári doksijában nem volt benne hogy ezt pontosan hogyan kell...de máshol olvastam olyat, hogy ez így nem tuti, mert a fejegység erősítő kimenetei már hídba van kötve gyárilag...szóval bizonytalan vagyok, hogy ezt pontosan hogy is kell....csak egy sima mélyládát akarok hajtani az erősítőről, természetesen hídba kötve...előre is köszi...
(#) qzo1 válasza rolie hozzászólására (») Feb 13, 2012 /
 
Köszi a választ, délután megyek és csinálok egy próbát, ha minden ok, akkor a kábelezés megy a kárpit alá, és kap rendes tápot is.
(#) bartalaj hozzászólása Feb 13, 2012 /
 
hali pc tápbobozba beépitette 1 tda1558 amit 220v megy és be akarnám tenni az automba de hallottam h kel bele valami motor hang szürő ha tudja valaki milyen szürő vagy filter kel bele segitsen köszönöm.
(#) qzo1 válasza rolie hozzászólására (») Feb 13, 2012 /
 
Sikerült működésre bírni a mélynyomót. Köszönöm a hozzászólásokat.
(#) EcoPityu válasza bartalaj hozzászólására (») Feb 14, 2012 /
 
Hali! (Bár , inkább sziasztok!)
PC-táp bobozba beépitettem egy tda1558-as erősítőt, ami 230V-ról megy, (bár inkább üzemel) és be akarnám tenni az autómba, de hallottam hogy kell bele valami motor hang szürő! Ha tudja valaki milyen szűrő, vagy filter kell bele, kérem segítsen!
Köszönöm!

Így valahogy gondoltad?
(#) bartalaj válasza EcoPityu hozzászólására (») Feb 15, 2012 1 /
 
Mi a * Törölve !
(#) Bacsi hozzászólása Feb 15, 2012 /
 
Sziasztok! Mono vonalkimenetből (subwoofer), hogy csináljak 4 vonalkimenetet? 4 csatornás az erősítő, viszont a fejegységen csak ez az 1 kimenet van.
(#) rolie válasza Bacsi hozzászólására (») Feb 15, 2012 /
 
Szia!
Ha mind a négy csatornára mélyládát szeretnél kötni, akkor szimplán kösd össze a bemeneteket, ha csak egy ládád/hangszóród van, akkor elég csak azt az egy csatornát bekötni, amelyiket használni szeretnéd.
(#) Moderátor hozzászólása bartalaj hozzászólására (») Feb 15, 2012
 
Ezt a stílust nem komáljuk itt! Fórumszabályzat 2. pont.
Figyelj oda, mert problémák lesznek.
(#) Bacsi válasza rolie hozzászólására (») Feb 15, 2012 /
 
Akkor 3 darab Y-kábellel meg tudom oldani? 4 csatornás erősítőt kell meghajtani 2 duplatekercses hangszóróhoz.
(#) rolie válasza Bacsi hozzászólására (») Feb 15, 2012 /
 
Igen, meg tudod oldani. Ha van barkácsolási hajlamod, akkor készíthetsz is, és akkor egy darab négyfelé ágazó kábeled lesz. Arra figyelj, hogy árnyékolt kábelt használj. Az RCA dugó tüskéje a belső érre megy, a külső karika pedig az árnyékolásra.
(#) Bacsi válasza rolie hozzászólására (») Feb 15, 2012 /
 
Köszönöm. Holnap kipróbálom. Azt hittem, impedancia gondok miatt nem lehet simán párhuzamosítani a bemeneteket.
(#) rolie válasza Bacsi hozzászólására (») Feb 15, 2012 /
 
Nincs mit. Egy ilyen erősítő bemenő impedanciája általában 20-50 kOhm, a fejegység kimenő impedanciája pedig maximum néhány száz, így probléma nélkül párhuzamosítható néhány bemenet.
(#) emmzolee válasza Bacsi hozzászólására (») Feb 15, 2012 /
 
Nem is tesz jót a hang minőségnek ez a gányolás. Én nem úgy csinálnám meg.

A fejen van egy pár rca kimenet. Azt be kell dugni az erősítő bemenetére, át kell kapcsolni 2CH -ra a kapcsolót, és megy minden csatorna. Ha nincs ilyen kapcsolód az erősítőn, akkor is csak 2 "Y" kábel fog kelleni. Milyen erősítő?
Következő: »»   94 / 198
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem