Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok !
Nos, én a védőföldtől való "elhatárolódást" azért írtam mert tapasztalatból tudom ,hogy mindig vannak és lesznek önjelölt villanyszerelők akik nem hülyegyerekek egyébként csak jellemző rájuk az, hogy "így szoktuk csinálni és működik" nemegyszer találkoztam már a nullából "leakasztott" védővel egy terhelés vagy feszültség alatt végzett munka vagy egy nulla szakadás esetén a következmények beláthatatlanok.Ezért én ha csak lehet mindent függetlenítek a védőföltől, ez fizikailag nem egyszerű sokszor lehetetlen egy földfüggetlen hidegpont kialakítása. Mindig a jelföld legyen a mérvadó Potyo válaszával egyébként egyetértek.Egy biztos EPH pont sajnos nincs mindenhol kialakítva.Az I2C buszt én próbáltam mezítlábasan igaz nem árnyékolt kábellel de 1 m után már nem volt megbízható nyilvánvaló nem erre találták ki ezért nem próbálkoztam tovább. Üdv: Barkóca
Sziasztok!
Van egy 29f32g08cbaba wp b (4gb)memória chippem, Mivel csereszabatos ez?Amit itthon lehet occón kapni. Jó lenne olyan pendrivot találni amibe ilyen,vagy cuppra cserélhető van ![]() Köszönöm a kedves fórumtársak segítőkészségét ![]()
Üdv. Nektek!
Köszi a válaszokat, azt hiszem most már egyértelmű a dolog. Tápegységnél egy ponton, bonthatóan közösíteni a védőföldet és a jelföldet. Továbbiakban pedig sugarasan, egységenkénti csomópontokkal mindent a jelföldre kötni (már amit szükséges) a kábelekben lehetőleg azonos legyen az infó és jelföld vezeték. Ahol felelőtlen szakik elbaltázták a védővezető kiépítésének módját ott nem a jelföld-védőföld kérdése a legnagyobb probléma.
Sziasztok!
Ez így igaz, de ez már egy másik történet.Úgy gondolom ez a " hosszú kábel" téma megért egy pár percet.Köszönet a válaszokért. Üdv:Barkóca
Sziasztok!
Lenne egy olyan problémám, hogy 18F4550 re bootloaderrel feltöltök egy rá írt próba hex-et, és eddig annyit vettem észre, hogy csak szimplán nem fut, nem csinál semmit (szimulátorban minden oké) aztán a bootloader progival kiolvastam a hex-et a picből, és nagy üresség, csak a 3/4 én van egy 5--6 soros kód (gondolom a bootloaderé, mert amit rá akartam tenni az nem is hasonlít rá, tehát valamiért nem akarja a progit rátenni a pic-re... Valakinek van tanácsa? Köszi!
Rossz linker állományt használtál, s oda akartad a programodat tölteni, ahol a bootloder van.
Hello!
Bocs de a "rossz linker állomány alatt mit értesz?"
Sziasztok!
Megépitettem ezt a kapcsolást:http://www.hobbielektronika.hu/kapcsolasok/digitalis_ora_homerovel.html?pg=5(közös katódos lijelzővel).Sajnos nem működik(sajna ez már a második óra),de a .hex-et az Ohsonsoft szimulátorjába töltve sem,csak nyolcasokat jelez és a tizedes pont villog.Ugyan így a nyákon is.Saját panelt terveztem hozzá.BASIC-ban írt tesztprogival működik a nyák.Valamit én szurhattam el vagy véletlenül nem a végleges .hex-et töltötte föl a szerző?Esetleg valami időzítési probléma lenne,talán az a gond,hogy a hőmérő ic-t nem építettem be?Sajnos a programozás terén még teljesen kopasz vagyok talán a PICBASIC érthetőbb valamelyest. Ezzel a progival teszteltem:
Szia !
Huh... ez így elsőre rettenetesen néz ki de kezdésnek nem rossz valahogy el kell kezdeni.Én is Basic-ben írom a dalt de Picbasic-ben ez úgy látom az Ohson-é ezt annyira nem ismerem de szerintem ebenguba.Figyelj holnap kitalálok valamit, hogy legalább el tudj indulni ma már nem mélyedek bele, összerázzuk vagy írunk egy újat. Üdv:Barkóca
Sziasztok
Egy zümmer frekijét szertném változtatni egy potival, de az alábbiak szerint nem jön össze, csak egy azonos hangon szól. Mit rontottam el?
Igen elég gyenge,másfélórás protonbasic ismerkedés eredménye,célja a hardverteszt volt,mert az órám nem működik az eredeti szoftverrel.Így legalább tudom,hogy a panelem jó.
Egy kicsit azért belekukkantottam Rumcájsz azért figyelemreméltóan megalkotta ezt az órát, de sajnos nem derült ki hogyan építette fel a programot.Elképzelhető, hogy az iniciálás során amikor küldi a reset impulzust a DS-nek az nem válaszol (mert nincs) és nem lép tovább a program de ez csak egy tipp.
Üdv: Barkóca
Idézet: Rossz az, ami nem jó. „Bocs de a "rossz linker állomány alatt mit értesz?"” A Microchip is leírta az USB stack mintapéldáinál, hogy melyik linker állományt kell használni (ott van minden mintapélda mellett a módosított linker állomány). Én is leírtam a PICCOLO projekt "A kísérleti áramkör" c. fejezetében, hogy a PICCOLO projekt mintapéldáinál melyik linker állományt kell használni és hogyan. Mi nem világos ezek után?
Sajnos nálunk a boltban 12x-es áron(HE-Store-hez képest)kínálták a ds18b20-at,azért nem került beépítésre,de tanulni pontosan jó lesz a panel.A szerző valóban szép munkát végzett,nem kételkedni akartam benne.
Jó napot!
Valaki mondja meg hogyan lehet a Pickit2 device állományát bővíteni mert az Mplab-ban sem lehet a 16f1826-ot programozni, a Pickit 2 meg nem is ismeri. Pedig egyszer már írtam ilyet. De azóta refresh dö vidóz. Nagyon szépen köszi!
Hiába van a Device file -ban egy "ExportToMpLab" mező, az MpLab nem ebből veszi az információt.
Egyébként nagyon úgy látszik, hogy a 8.83 az utolsó MpLab verziók egyike... Át kell lassan térni az MpLabX -re...
Akkor most miként írhatom a pic-et? A Pickit állományát nem lehet bővíteni?
Hello!
Bocs hogy hülyeséget kérdeztem, csak nem használtam még plusz linker fájlokat, és azt hittem hogy a az amit írsz csak C-nél kell...Mostmár világos ![]()
Feltettem a 8.83. Mostmár bosszant, hogy semmit se tudok elérni. Pedig Apa forraszóállomásában is ez a pic van!!!
Idézet: Sajnos, nem nagyon divat ezzel foglalkozni, pedig a linker állománnyal lehet/kell testre szabni a memória beosztását, hogy mi hova kerüljön.„nem használtam még plusz linker fájlokat” Igaz, a makrókat sem nagyon divat használni, pedig sok favágástól menetesíthetné az assembly nyelven programozókat.
Valaki kérem.
Hogy lehet, hogy eddig valahogy összejött most semmit nemtudok a 16f1826-al csinálni, amikor már egyet írtam, még a program is megvan?? Nagyon sürgős lenne. Holnapra a kormányszervó vezérlés nélkül nem maradhat, és itt agyönyörű áramkör de nemtudom feltenni rá a programom..
Az MPLAB PicKit 2 alól nem is fogja programozni ezt a típust. Első körben töltsd le innen a Device Filet, majd a pickit2 telepítési könyvtárában írd felül az ott levő device Filet (a v2.61-es verziójú Pickit 2 kezelőszoftver is kell, ha esetleg régebbi lenne nálad telepítve). Ezután a PicKit 2 saját szoftverével tudod majd programozni az eszközt. Úgy rémlik, hogy a listából a felhasználónak kell kiválasztani a programozandó eszközt, tehát automatikusan nem fogja felismerni. Azt hiszem korábban már volt róla szó valamelyik PIC témában a device File frissítéséről, keress rá, hátha valamit nem jól írtam, nehogy gondod legyen belőle!
Most itt szavakban nem tudom leírni de 100 pont neked. Én annyira a ketyerémen agyalok, hogy nagy gáncsok az ilyen állománybővítmény kérdések. De köszi köszi és köszi !!
![]()
Mostmár látja írja de ahogy betöltöm a pickit2-be kiírja hogy:
Warning: No configuratoin words in hex file. in Mplab use file-export to save hex with config. ??
Szia!
-A PICKit2 -ét lehet, az MpLab -ét nem lehet a device editorral... - A PICKit2 honnlapjáról le kell tölteni a Pk2DeviceFile.dat 1.62.14 verzióját. Ki kell lépni a programjából, a régi Pk2DeviceFile.dat -t átnevezni más névre, a helyére tenni az 1.62.14 verziót, újraindítani a programot. - Láss csodát : Device Family / Midrange / 1.8V Min ...
Szia!
A forrásban meg kell adni mind a két konfigurációs szót.
köszi 'c, de megvan adva :
Milyen hex formátumot használsz a projext -ben? Intel hex 32 bit -es formát jól importálja.
Igen. Erre nem írja ki..
ez a rövid összes kimenet bekapcsoló
Mármint a tiédre nem írja ki.
Az enyémre még minfig, és semmit sem csinál |
Bejelentkezés
Hirdetés |