Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » HESTORE.hu
 
Témaindító: Topi, idő: Máj 8, 2009
HESTORE elektronikai alkatrész kis- és nagykereskedelem - Elérhetőségek

Ez a fórum a HESTORE.hu alkatrész áruház műszaki, webes és beszerzési kérdéseire jött létre, nem hivatalos kapcsolatfelvételi lehetőségként kötetlen formában. HESTORE-os ügyintézők fel-fel néznek ide szabadidejükben is, de hivatalos ügyfélszolgálati és rendelésekkel kapcsolatos kérdésekkel továbbra is ügyfélszolgálat keresendő.

Ügyfélszolgálat: info@hestore.hu (+36 1 783 3436)
Lapozás: OK   80 / 172
(#) Axel hozzászólása Jan 28, 2012 /
 
Szevasztok!
Nézegettem Bluetooth-UART konvertereket a HEStore-on. Van belőle háromféle is, így kicsit a bőség zavarával küszködök. Aki rendelkezik tapasztalattal valamelyikkel kérem írja meg melyiket érdemes választani! Semmi extra funkcióra nincsen szükségem csak bájtokat küldeni UART-on, vezeték nélkül mint ahogyan hagyományos konverterrel tenném.
Köszi!
(#) naberius hozzászólása Jan 31, 2012 /
 
Sziasztok,
A DS08 és DS10 DIP kapcsolónak tudja valaki az összes paraméterét?
Befoglaló méretek (magasság, szélesség, hosszúság) láb osztás, terhelhetőség...
Előre is Köszi!
(#) brato válasza naberius hozzászólására (») Jan 31, 2012 / 1
 
Üdv!

Azt hiszem ez lesz az adatlapja. Nem 100%.
DS08
(#) naberius válasza brato hozzászólására (») Jan 31, 2012 /
 
Thanks!
(#) Tocska válasza naberius hozzászólására (») Jan 31, 2012 /
 
A fellelt adatokat ráírtam az adatlapokra, de mint ott is jeleztem, az értékekre nincs "halál-biztos" garancia, mivel különböző beszállítóktól különböző paraméterekkel érkezhetnek. A hobby szektorban egyébként más alkatrészekről is elmondható, hogy a paramétereket nem szabad nagyon kihegyezve kezelni, mert egyik nap ilyen érkezik, a másik nap meg amolyan.
(#) pepe091 hozzászólása Feb 6, 2012 /
 
Üdv!

Az lenne a kérdésem, hogy beszerezhető lenne-e ennek az állomásnak az ESD változata, tehát fekete színben.

Előre is köszönöm!
(#) vagnerjazon hozzászólása Feb 6, 2012 /
 
A TS500 forrasztógyanta az milyen állagú? Folyékony? Mert a használat résznél az van, hogy "Cseppentse...", tehát gondolom folyadék, de biztos szeretnék lenni benne. Köszönöm.
(#) Tocska válasza vagnerjazon hozzászólására (») Feb 7, 2012 /
 
Köszönjük az észrevételt. A matéria inkább paszta, mint folyadék, ezért az adatlapot módosítottuk.
A szöveg - ami a gyártó honlapjáról való - vélhetően hibás és a TS560 olaj adatlapjából származik.
(#) vagnerjazon válasza Tocska hozzászólására (») Feb 7, 2012 /
 
Értem, köszönöm szépen a választ.
(#) Hp41C hozzászólása Feb 10, 2012 /
 
Sziasztok!
Tranzisztoroknál, FET -eknél, diódáknál, stb jó lenne tokozásra is kiterjeszteni a szűrőt.
(#) naberius hozzászólása Feb 15, 2012 /
 
Sziasztok,
azt szeretném kérdezni, hogy az AWLP10-hez használható-e az AWG 28-10 Szalagkábel (10-erű, szürke)
Köszi,
Jani
(#) Topi válasza naberius hozzászólására (») Feb 16, 2012 /
 
Igen, minden gond nélkül.
(#) shield hozzászólása Feb 16, 2012 /
 
Az ingyenes szállítás most 15E fölött érvényes a 10E helyett, biztos hogy megérte változtatni rajta? Attól függetlenül hogy vásárlója vagyok a boltnak és a fiam is szokott innét rendelni, de azért lenne egy észrevételem. Igen sok terméknek jóval magasabb az ára mint pl. egy "másik" boltban. Nem akarom most sorolgatni, pl. egy PIC-nél ami nem kurrens dolog, mindennapi típus. Több mint 500Ft a különbség, de a 150-200-300Ft-tal magasabb árat általánosnak látom. 2-3 ilyen alkatrész rendelése esetén már túl vagyunk egy szállítási költségen és akkor még hol van a 15E Ft feletti ingyenesség. Lehet hogy beszállítót kell váltani vagy kisebb árréssel dolgozni, nem tudom. Nem is az én dolgom. Szerintem érdemes lenne oda figyelni erre, nem hiszem hogy érdeke lenne a boltnak vásárlókat veszteni ebben a hanyatló gazdaságban.
(#) pepe091 válasza shield hozzászólására (») Feb 16, 2012 /
 
Ezt én is észrevettem.
(#) Tocska válasza shield hozzászólására (») Feb 16, 2012 /
 
Mint mindennek, ennek a témának is van min. 2 olvasata.
Amíg egy-két féle alkatrészről van szó, addig van igazság a leírtakban. Amint viszont komplett listákat igyekszik valaki beszerezni (minél hosszabbat, annál inkább igaz rá), már erősen szűkül a beszerzési források listája (ki lehet próbálni). Különböző beszállítóktól különböző feltételek mellett lehet áruhoz jutni. Bizony vannak olyan helyek, ahonnan csak azért hozunk árut, hogy a "mindent egy helyről" elvnek meg tudjunk felelni.
Ha valaki mindent a legjobb árat adó helyről szerez be, akkor se mindig jön ki olcsóbban a több szállítási költség miatt.
Az ingyenes szállításra térve: a Hestore nem egy karitatív szervezet, hanem nyereség orientált vállalkozás. A limitek a mindenkori üzletpolitikának alárendelve születnek, mint ahogy az akciók és időszakosan elérhető termékek is.

Mindettől elvonatkoztatva, az árképzésben ugyanúgy lehetnek "adminisztrációs" hibák, mint az élet bármi más területén, ezért meg szoktuk köszönni, ha konkrét esetekben tapasztalható irreálisnak tűnő árakra felhívják a figyelmünket. A PIC-ek konkrétan nem ilyenek. Nem titok, hogy inkább az AVR-eket preferáljuk. Ha másért nem, hát "bosszúból", mert fejlesztőként és gyártóként szívtunk már eleget velük ipari környezetben. Menet közben elfelejtették a programot és hasonlók...
(#) Moderátor hozzászólása Feb 17, 2012
 
És akkor a szállítási díjak kérdéskörét ezzel zárjuk is le! Ha tetszik valakinek, innen szerzi be, ha nem, akkor máshonnan, de e miatt nem szeretnék - feleslegesen - oldalakat olvasni a panaszáradattal, hogy miért annyi amennyi.
(#) stampedlipityu hozzászólása Feb 17, 2012 /
 
Érdeklődnék, hogy ennek a termoelektromos generátornak mekkora a max. teljesítménye és max. mekkora hőmérsékleten üzemeltethető.
Köszönöm előre is!
(#) Attila86 válasza shield hozzászólására (») Feb 17, 2012 /
 
Mivel én budapesti vagyok így engem a szállítási költség nem érint, de az árak tekintetében abszolút egyet értek veled hogy sokszor kiugróan magasak. Viszont itt egy kicsit védelmembe venném a HEStore-t. Igaz hogy sok alkatrész jóval drágább mint máshol, például az általad is említett PIC-ek. De azért ezeken felül is még van bőven...
De! A HEStore-t nem is az áraik miatt szeretjük!
1.- Mutasson bárki még egy olyan elektronikai kiskert ahol ha szépen kérsz egy alkatrészt ami egyébként nincs, akkor beszerzik! Ez szerintem már bőven elég érv lehet a HEStore létjogosultsága mellett.
2.- Másik dolog, hogy egy csomó olyan alkatrészük van, amit máshol egyáltalán nem kapni. Pl én rendszeres M2,5-ös fém távtartó, csavar és csavaranya vásárló vagyok, mert mindenhol máshol csak M3-asat lehet kapni minimum. Igaz hogy háromszor annyiba kerül a távtartó mint máshol az M3, de máshol M2,5-öt egyáltalán nem kapni.
3.- Ez mondjuk elég szubjektív szempont, de engem már hívtak fel hogy meg vagyok-e elégedve a folyasztószer-adagolóval amit vettem náluk. El nem képzelném ezt mondjuk a Lomexről, ott örülök ha egy hosszabb listámról nem marad le semmi. Ja és mondtam hogy nem, nem vagyok vele megelégedve mert folyik orrán-száján. Néhány nap múlva már volt is nekik egy jobb minőségű.
4.- Vidékiek ezt szintén nem ismerhetik, de a Lomexben tényleg örülhet az ember ha megkap minden alkatrészt a listájáról és az olyan tokozású is amit a listára írt. Azt már csak halkan jegyzem meg hogy az ár ott nagyban függ az eladó személyétől, hangulatától, a lista hosszától és a vevő iránt érzett szimpátiájának mértékétől...
A HEStore-ban ilyen nincs, ott eddig mindig pontosan azt kaptam amit kértem és annyit amennyit. Tételenként zacskózva, felcímkézve.
Én évek tapasztalataiból tanulva előre betervezem hogy kétszer kell egymás után Lomexbe mennem. Egyszer mikor megveszem az alkatrészeket, 1-2 nap múlva pedig azért hogy a lemaradtakat is pótoljam.
5.- Webáruház! Jó, a Lomexnek és az Elektrokonthának is van, de ezek nagyban le vannak szerintem maradva a HEStore-hoz képest. Bár a Kontha ahogy nézem nemrég újított és a Lomexé is azért jól használható. De a Kontháé így felújítva sem az igazi, a Lomexnél pedig az árak nem nekünk szólnak így csak nézelődni jó.

Sokat szidtam a Lomexet ezért inkább még ideírom hogy persze az is jó azért. Csak tudni kell mit hol vesz az ember.
(#) lucky hozzászólása Feb 19, 2012 /
 
Be tudtok-e szerezni 220uH 3A-s induktivitást?
Részemről nem sürgős, a jövő hónap elején lenne esélyes.
(#) Tocska válasza lucky hozzászólására (») Feb 19, 2012 /
 
Parancsolj: DPU 220A3
(#) lucky válasza Tocska hozzászólására (») Feb 19, 2012 /
 
Köszi
hogy én ezt meddig kerestem....
(#) pepe091 hozzászólása Feb 20, 2012 /
 
Esetleg kapható lesz ilyesmi IC kiemelő csipesz?

A választ előre is köszönöm!
(#) Tocska válasza pepe091 hozzászólására (») Feb 20, 2012 /
 
Sajnos nem. Hacsak ez nem lenne jó helyette: DPZ-12
(#) stampedlipityu válasza stampedlipityu hozzászólására (») Feb 21, 2012 /
 
Tocska, légy szíves válaszolj az előző kérdésmre.
Köszi!
(#) pepe091 válasza Tocska hozzászólására (») Feb 21, 2012 /
 
Kiváló, nem találtam. Köszönöm szépen.
(#) Tocska válasza stampedlipityu hozzászólására (») Feb 21, 2012 /
 
Ez egy új cucc, és véletlenül került ki az oldalra. Az adatlap kitöltése még folyamatban. Kis türelmet kérünk.
(#) Tocska válasza Tocska hozzászólására (») Feb 22, 2012 /
 
Kész.
(#) sprofan hozzászólása Feb 22, 2012 /
 
Találtam egy kis hibát: Bővebben: Link
A szűrőknél van egy kis galiba, vagy lehet csak én nem láttam még soha 50.000A-es potit
(#) Ricsi89 válasza sprofan hozzászólására (») Feb 22, 2012 /
 
50000.00 A az. De tény, hogy van két darab.
(#) sprofan válasza Ricsi89 hozzászólására (») Feb 22, 2012 /
 
Köszönjük a nyilvánvalót, valóban az áll ott, és a jelentése 50000 ohm és LOG, de fölötte ott van hogy "MAX. Áram" ezért írtam Ampernek nem pedig a karakterisztikára
Következő: »»   80 / 172
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem