Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Vag-com-hex interfész (kábel hibák)
Lapozás: OK   20 / 71
(#) molnarp válasza bandika75 hozzászólására (») Feb 19, 2012 /

64 bites ftdi driverrel?
(#) molnarp hozzászólása Feb 19, 2012 /

Vag tacho 64 bites win 7 alatt.
Link
(#) bandika75 válasza molnarp hozzászólására (») Feb 19, 2012 /

Köszönöm.
Ezt holnap kipróbálom, bár kicsit nehezen látni.
(#) ertyu válasza molnarp hozzászólására (») Feb 19, 2012 /

Szia!
Nem sikerült rájönnöm. Azóta persze megtaláltam a cd-t, amit küldtek hozzá, de ugye az eredeti dump már nincs meg. Odáig érdekelt a dolog, hogy a kulcsomat illesztenem kellett a kocsihoz. Most működik, azóta nem kísérleteztem vele. Most 2.2 lett a 2.5 helyett...
(#) molnarp válasza ertyu hozzászólására (») Feb 20, 2012 /

Nekem megvan az eredeti 2.5-ös ftdi dump, de azóta nem működik vele. Nekem is a 2.2 és azalattival megy csak, nem értem miért. Kéne tartalom a másik eepromhoz, szerintem az szállt el.
(#) retiferi hozzászólása Feb 23, 2012 /

Üdvözlet!

Adott egy VAG106 os VCDS kábel 2 szer tudtam használni azután 'self test failed' hibaüzenet jön és semmire sem jó. A számítógép felismeri mint hex-can...

Mi lehet a hiba? Mprog-al próbáltam újraprogramozni de nem lehet, ott azt írja hogy 'nincs interfész'.

Segítséget köszönöm.
(#) molnarp válasza retiferi hozzászólására (») Feb 23, 2012 /

Pontosan melyik verzióval használtad?
(#) retiferi válasza molnarp hozzászólására (») Feb 23, 2012 /

Kaptam hozzá telepítőlemezt azon közül egyikkel. Fontos hogy melyikkel pontosan? Nem újabbal

Csak mert nekem is adtak újabb szoft-ot, mint amilyen a firmware. Igaz nálam ez még gondot nem csinált.

Valamelyik 106-os tettem fel tuti nem újabbat.

De ha újabbat tettem volna fel az is csak a 93c46-ot törölte volna és mprog-al fel lehetne éleszteni nem?

VCDS106.JPG

passz.
Olvass vissza, ez ügybe nekem nincs tapasztalatom.

olvastam, nem véltem választ/megoldást persze lehet elkerülte figyelmem..
(#) Dudus válasza retiferi hozzászólására (») Feb 23, 2012 /

Nem csak a 93C46-ot törli, de ha nem serial converter-nek látod az eszközkezelőben akkor az eeprom nem törlődött.
(#) retiferi válasza Dudus hozzászólására (») Feb 23, 2012 /

mit töröl még s azon hogy tudnék segíteni?

másik kábelem egy 704-es azon egy ideje rendszeresen meghibásodik és serial converternek látja viszont azt 20szor az mprog visszahozta, most kellett cserélni benne egy 93c46-ot és újra él.

a 106-osban mi romolhatott még el?

Szerintem nem elromlott hanem a szoftver törlődött. Az ATMega 162 tartalma az ami világgá megy ilyenkor, de mostanában valamiért az FTDI memóriáját nem bántják. Biztosan változott az eljárás.

Kell egy ISP programozó és vissza kell írni a programot bele, ha találsz hozzá tartalmat.

Magyar kábel volt?

Az ATMega 162 törlésről már olvastam... tartalmat hol lehetne szerezni hozzá?

Magyar kábel?! Ez alatt mit értesz? Angol nyelvű volt a program.

Keresni kell, friss tartalom ritka mint a fehér holló...

Tehát azt mondod tuti atmega hiba lesz?

3db ugyan így elromlott kábelem van

Ha az eszközkezelőben ROSS-TECH adaptert látsz és nem megy akkor biztos.

köszönöm!!

esetleg tipp hogy merre keressek tartalmat?
(#) retiferi hozzászólása Feb 27, 2012 /

Az mitől lehet hogy a 704-es vagcom kábelem szinte minden használat közben/után elromlik?! 1-1 szer mprog-al menthető de utána forrasztani kell 93c46-ot..
(#) kzozo hozzászólása Feb 27, 2012 /

Igaz, nem VCDS kérdés, de hogyan lehet megcsinálni egy FTDI-vel, hogy a virtuális soros port ne a Portok csoportban legyen, hanem a VCDS-hez hasonlóan külön legyen az Eszközkezelőben?
(#) kemenygolya hozzászólása Feb 27, 2012 /

Sziasztok
Nemrég hallottam, hogy van egy KTS 600 nevű interface, amit a Bosch Esi Tronic kezel.
Érdeklődni szeretnék hogy találkoztatok-e már a kapcsolási rajzával, vagy érdemes-e megépíteni?
(#) molnarp válasza illestibor hozzászólására (») Feb 28, 2012 /

Ha nem látja az mprog, az még nem biztos, hogy hardveres probléma! Én jópárszor szívtam ilyennel...
Próbáld meg, hogy ráerőszakolsz egy pl. usb to serial drivert, az sem baj, ha nem kompatibilis az interfésszel.
A lényeg, hogy ha bedugod, akkor egyet pittyenjen, aztán jöhet az mprog.
(#) molnarp válasza kzozo hozzászólására (») Feb 28, 2012 /

Azt hiszem az a soros enumerátor funkció amire te gondolsz.
A speciális portbeállításnál lehet elérni, ha támogatja az eszköz. Éssemmitöbbet nem tudok erről mondani...
(#) lalee hozzászólása Márc 4, 2012 /

Van egy VAG-Com kábelem és amikor rádugom a gépre(USB-s),semmi sem történik.Nem talál a gép új hardvert.FT232BL FTDI IC van benne.Én arra gyanakszok, hogy az az IC elszállt.
Szerintetek mi lehet a baja?
(#) Dudus válasza lalee hozzászólására (») Márc 4, 2012 /

Szakadt a kábel, rossz az FT232BL, vagy az USB-ről nem kap tápot
(#) wabash hozzászólása Márc 8, 2012 /

Sziasztok!
Végigolvasva a témát azt szeretném megkérdezni, hogy az első oldalon található kapcsolást valaki megépítette-e és az működik-e!? A hozzászólások alapján többen tervezték a megépítést, de senki sem írt arról, hogy valóban használható lenne.
(#) szoszimo hozzászólása Márc 12, 2012 /

Sziasztok.

Fél éve vettem egy 106-os Vag kábelt.

A megvétele óta nem működött a 10.6-os szoftverrel,de kaptam egy 908.1-est, amivel tökéletesen ment.azóta azt használtam,de tegnap kiolvasás közben sajnos a laptop felment valami wifis netre,és kilőtte a kábelt.azóta nem tudom használni
tudna valaki segíteni az újraprogramozásában?

Előre is köszönöm.

Laci
(#) szoszimo hozzászólása Márc 12, 2012 /

Sziasztok.

Tettem fel képet a kábelemről.
elvileg egy 106-os kábel,de sztem ez csak ráírva volt.908-as progival ment mindigis.
Tegnap elszállt véletlenűl netes frissítés közben.Megszereztem az oldalról a 908-as flash file-t,de nem tudom melyik progival kellene rátenni.Az mprog nem ismeri fel,azt irja,hogy nem találja.az eszközkezelőben ross tech hex-ként ismeri fel,de már ráerőltettem ezt a sima usb-s drivert is,de akkor sem látja az mprog.Mi az új progi neve?A v2prog?Azzal csak rom kiterjesztésű file-t tudok megadni.Kérlek segítsetek.Köszi

DSC02126.JPG

Következő: »»   20 / 71
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem