Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
12V helyett 9,6V az elég kevés. Próbálj meg fali UTP (vagy ha kell árnyékolás, akkor fali FTP) kábelt, az valamivel vastagabb.
Ilyesmi túlfeszvédelemre gondoltam (még lehetne finomítani...)
sziasztok
Szeretném meg érdeklődni, hogy analóg volt merőt lehet ne e használni VU méternek ?
Aszt szeretném tőletek megtudni hogy ez a videon láthato ora hogyan műkődikBővebben: Link
Persze, hogy lehet, menj át a "VU meter..." topicba!
Sziasztok!
Az lenne a problémám hogy elhozta egyik ismerősöm laptopját ( bár én vagyok a második aki hozzányúl ) azzal a problémával hogy az áramköri lapról kitörött a tápcsatlakozó ami hasonló lehetett! A tápegység meg ehhez hasonlít a legjobban! A problémám az hogy az előző szerelő próbálkozása az volt hogy a kiszakadt csatlakozó lábai helyére beforrasztott 3 vezetéket és azt kivezette a laptopból! Ez eddig rendben is van csak azt nem tudom hogy a kiszakadt csatlakozónak hogy voltak a pólusai és miért van 3 kimenet a csatlakozón? Válaszotokat előre is köszönöm sokat segítenétek ezzel a kis segítséggel!
mindenki tudja hogy 8000-et nem ér... van trafóm is hozzá, csak az elektronika kellene
Szia! Méregesd végig az osztón a feszültségeket! Ha az osztó ellenállásainak jó az értéke de találsz olyat ahol a feszültségek egyenlőek, akkor valamilyen zárlat, átvezetés lesz a panelon. Első sorban ilyen hibára gyanakodj. A led előtét ellenállása inkább csak a fényerőt befolyásolja.
A 12V-ot hol mérted? A leden vagy az ic kimenetén? Biztosan nincs sehol zárlat? Ne a zénerrel variálj, inkább az 1250Ohm-al. Inkább az LM324, de az elég strapabíró cucc. Valamiért nem találom az első írásod!
nem a kioktadásodat kértem hanem a segítséget de látom a pofázás az megy de a normális válaszadás nem!
Szerintetek egy társasházban kell lennie védőföldelésnek a PEN vezetőn? Vagy elég a PEN vezető, tehát az elosztó földelése?
Épp most vitáztam egyet az émászosokkal, de persze megmagyarázták, hogy a vastagabb vezetéken megy a hibaáram ugyis, mert annak kissebb az ellenállása, meg a biztosíték hamarabb lekapcsol. Na most akkor?
Udv! Lenne egy olyan kerdesem hogy hogyan van bekotve 3.5 mm jackra a mikrofon? mert szeretnek csinalni egy atalakitot Xlr re.Koszonom.
Szia!
IC kimenetén mértem 12V-ot zöld és sárga LED-eken a piroson meg 3.56V pedig annak ki kellene aludnia. 1250 ohmot növeljem vagy csökkentsem?
Mekora a feszültség a 311 két bemenete között? Addig kell világítani a lednek, amíg a - bemeneten kisebb a feszültség.
Jó, hát igazából nem hiszem, hogy többet mondana bármilyen fórumhozzászólás is, mert úgy van, ahogy én mondom, csak véleményekre voltam kíváncsi.
(persze tudom, a magyarázat az lenne végső soron, hogy régi ház, régi rendszer, ez így marad)
Így már igen. Nem gondoltam, hogy ez ennyire off, még szoknom kell a felületet. Bocsesz.
Nos, akkor most jöhet az ic csere. (Már ha nincs zárlat, mert erről nem szóltál, hogy átnézted. De gondolom igen.)
Sziasztok! Ennél az LPt leírásnál az R4 és az R5 hová került? Sajnos nem tudtam a rajzból kivenni. Előre is köszönöm a válaszotokat és a segítséget!
Az R4 az IC 4. lábára, és az ICSP kimenet PGD/RB7 lábára
R5 az IC 2. lábára, és az ICSP kimenet PGC/RB6 lábára.
Csak próba képpen használtam a riasztó vezetéket ill. azért mert ez van itthon nagy mennyiségben.
Véglegesen 2x0,5 mm2 vezetéket szeretnék használni. Még nem foglalkoztam vele, hogy azzal mi a max. távolság ami leküzdhető. A riasztó vezeték az 0,25 mm2 és már 90 méteren jelentős a feszültség esés. Védelemre úgy gondolom az optocsatolóval járok a legjobban. Ebben az esetben talán még a feszültségesés is kedvezőbb lesz kis keresztmetszeten.
átnéztem igen,bocsi h nem szóltam,előbbre járt az agyam IC-m viszont csak 1 van itthon majd holnap veszek még.
Sziasztok
Csináltam egy invertáló alapkapcsolást, 100K ill. 1M ellenállással. Sz.gép és a hangfal közé raktam be, működnie kellett volna? Esetleg van valami egyszerű erősítő (ha ezzel nem lehet mit kezdeni), amit itthon könnyen meg tudok építeni? IC: TL084CN, 9V-os tápfeszt adtam rá.
Szia! Ez egy műveleti erősítő, előerősítőnek, hangszínszabályzónak jó. De egy hangszórót nem fog meghajtani. Itt nézz szét. Pl.
Sziasztok!
Egy többfokozatú feszültségosztót szeretnék készíteni egy ilyen "4 bites" kódkapcsolóval, de úgy, hogy az egyes lépesek közötti változás azonos legyen, tehát a pozícióval egyenes arányos legyen az osztott feszültség. Eddig próbáltam számolni így és így tehát sorosan és párhuzamosan, de még csak közelébe sem sikerült érnem a lineárisnak, mindig volt benne cikk-cakk, illetve ha a párhuzamosnál dupláztam ez előző ellenállás értéket (1,2,4,8) akkor 1/x szerint változott. Van-e valami trükk, amivel egyenletes változást tudnék kicsalni belőle, vagy valami módszer amivel az 1/x szerinti változást linearizálni lehet? (Igazából a legjobb egy olyan potméter szerű alkatrész lenne, ami a pályán diszkrét pontokra bekattan, mint egy forgókapcsoló...)
R/2R osztóval esetleg, ahogy a D/A átalakítóban szokás?
Sziasztok!
Az volna a kérdésem hogy mik azok a De Morgan azonosságok? Házifeladatnak kaptam meg, hogy le kell programozni. Az interneten leginkább csak 1db képletet találtam (pl.:http://www.gtbbp.hu/~szabol/tetelek/programming/A/matfogalm.html) , de nekünk többes számba mondták ezt. Üdv.:Gergő
Szia!
Bővebben: Link A de morgan azonosságok halmazoknál és logikai ítéleteknél is használhatóak. Üdv, mate_x |
Bejelentkezés
Hirdetés |