Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Tranzisztorok helyettesítése
Hali!
Én B-E 0.88 , B-C 0.68 -at mértem. A 147-nél, 142-t mos nem találtam hirtelen.
Szabad tudni milyen gyártmány volt a tied?
Most megmértem ismét szobahőmérsékleten, ugyanezek az értékek nekem 0,652 ill. 0,606.
Sziasztok!
BFY50 tranzisztor helyettesíthető BD135-el? A kapcsolás egy akkumulátor töltő. Mire kell ügyelni a helyettesítésnél, milyen értékekre?
Köszönöm! Akkor a helyettesítőket használom inkább, az a biztos.
Amúgy ha helyettesítésre kerül a sor, és nincs odaírt alternatíva, akkor miket kell nézni, milyen paramétereket?
Sziasztok!
Régi orosz tranzisztorokat akarok helyettesíteni,tud nekem valaki olyan tranyokat amiknek a bétája 50-350 között mozog? PNP, NPN egyaránt( az erediek 100mA-t és 50V-ot tudtak ). ![]()
Feszültség, áramerőség, lábkiosztás, NPN vagy PNP.
Sziasztok! Nekem egy ACS08 5S számú tranzisztor kellene vagy hasonlo ha valaki tud segitsen .
Szia! Keresd meg "hodinka", "bobz" (UKR), vagy "gerenk" sporikat, ők tudhatnak segíteni.
![]()
Sziasztok, Kezdő vagyok, hifi terén, lenne egy végfokom , ki szeretném deriteni a valós teljesítményét. Mondták hogy Tranzisztor tipusát irjam be és aki ért hozzá, az kideritené nekem, Szeretnék megkérni valakit hogy segitsen nekem
![]()
Szia. Én azt olvastam hogy ez triac. 9160Ft.-ért lehet kapni.
Valaki nem tudja hogy az OROSZ KT 819 és 818 nak mi a helyetesitöje?
Szervusztok.Következő lenne a problémám,van egy tápegységem ami évek óta müködik,ez egy BD249-es a vége amit egy L200 al vezérlek.A haver megkért csináljak neki is egyet.Csináltam és neki állandóan elröpül a tranyó pedig csak annyi a különbség hogy az övé 1A val erösebb(5A) meg a segéd trafó kisebb ami azL200at hajtja.Van-e valami alternatíva a BD249 kiváltására mert azL200nak sose lett baja a bd meg már háromszor elrepült(az elrepülés oka hogy ez modell vasutat visz és néha kisiklik,a biztit nekem is meg neki is azonnal kiveri csak neki a bd-t is)Keresgettem már IC ket de ilyen fesz tartományba vagy erösségbe nem találtam.A segitséget előre is kössz.Üdv:M.machinátor.
Szia!
Egy BD helyett használj kettőt és így duplázódik az áramtűrés.
Bocs lemaradt a fesz:24 v kimenő,a trafó pufferelés után 33-34 v körül mozog.Üdv:M.machinátor.
És azok nem csinálják ki egymást?mert mondjuk 25A-t kéne bírni egynek!Mert kipróbáltam hogy ha a kimenetre rakok egy jó nagy elkót(pl2200 ast)akkor full gázon kiveri a biztit de ha lejebb tekerem a feszt akkor a tranyót,az enyémnél meg tök mindegy(egyébként az enyémbe is van a kimeneten elko,mert azért elég sokat szikrázik főleg a váltókon,de az nem zavarja).
Nem csinálják ki egymást, de az emitterükbe köss be egy-egy 0,1 ohmos ellenállást. Elvi rajz
Köszönm az ötletet és a rajzot,egy valami nem teljessen világos.A vezérlő IC és a tranyók közé minek az a három dióda meg a trimmer v.poti ?vagy nincs jelentősége?minden esetre idáig is kössz.Üdv:M.machinátor.
A szövegben leírják a kapcsolás működését. Röviden: P1= kimeneti feszültség beállítása, P2= áramkorlát beállítása. A diódák feszültség-szinteltolást végeznek a kimeneti feszültség nullára húzása érdekében.
Van 1 Yamaha Ax 500 erösítöm ki ment benne 1 tranzisztor aminek a szama A970BL6L van raírva de igy sehol sem talaltam.Valaki segítene hol lehet ilyet beszerezni.Szama szerin nem talaltam meg.Köszönöm!
Szia!
Beszerzési forrás: Bővebben: Link
Sziasztok!
Tudja valaki melyik típusú tranzisztorral helyettesítő az MJE13001 tranyó?
Köszi Esetleg olyan is van ami TO-92-es tokban van?
A februári RT-ben van egy kapcsolás ami az izzó áramát korlátozza, ez a tranyó "gyújtja be" a triakot. Mindjárt töltök fel kapcsolási rajzot...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |