Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!!!
Whirpool felültöltős mosógép... Először csak centrifugázni nem akart és a mosógép mellett megjelent egy víztócsa... Aztán újra beindítottam csak centrifugálásra nem csinált semmit... Az elején alul leengedtem belőle a vizet... Raktam be egy másik adag száraz ruhát elindítottam egy programot...megforgatta 2 szer a dobot kivilágított a szerelő lámpa és megállt... aztán kipróbáltam minden programot... mindegyiknél ezt csinálta...a tetejét nem tudom felnyitni a biztonsági zár miatt... Vizet szerintem nem enged a mosógépbe csak fordul a dob kettőt és leáll hibaüzenettel... Valaki valami ötlet... Valamint hogyan tudnám legalább a ruhát kiszedni belőle???
Sziasztok.
Van egy áwe panelem amibe egy LNK304PN elszált meg egy elenálás de sajnos csere után ahogy bekapcsolom rögtön megint kifüstöl, néztem már mindent de semmi sem zárlrtos. Valaki tidna segíteni! Kösz mindenkinek. Laci!
Mi a hibaüzenet? Vagy csak ledek vannak a gépen? Próbáld kihuzni a konektorból a dugót ha ugy sem nyillik akkor le kell szedni a jobb oldallapját és belül az ajtózárat ki kell kattintani.
Laci!
Csak ledek vannak a gépen... azon belül is a villáskulcs melletti világít...ami elméletileg a szerelő jelzés...vagy mi én nem nagyon ismerem ezt a gépet , nem sokat használtam még...
A tető kinyílott köszi az infót!!! A többivel meg majd lesz vmi...
Szia
A villáskulcs mellet a piros led hibát jelez. + A világító zöld, (zöldek) hibakódot jelentenek a javításhoz.
Megpróbáltam megnézni a hibakódokat,ezért üresen beindítottam a mosógépet... és basszus most meg elindult... egész nap meg szívatott... mi lehet a baja???
Ruhával próbáld, üresen könnyen forgatja a dobot.
Üdv! Ez a tápegység-vezérlő. A panelon a táp részen lenni kell még zárlatos alkatrésznek. (kondi, dióda, triac, varisztor)
Hát ezaz én is igy gondoltam de egyszerüen nem találok semmit, létezik olyan hogy csak feszültség alatt vezet át valami és müszerrel meg jól mutat?
Szia.
Ha nincs zárlat, az IC szabályozása hibás. A PDF, LNK ic lábkiosztás hibás a rajzon szerintem, de a rajz jó. Próbáld megmérni az ic-hez kapcsolódó alkatrészeket.
Pontosan mit kapcsol és hova ez az ic mert nekem igazából nem egyértelmü mert olyan mintha a trafóra kapcsolná az áramot de az nem nagyon lehetséges mert akkor mi adja neki a kisfeszt ami az ic-t kapcsolja? kb-re eltudnád magyarázni?
Amugy egy 20 ohm -os elenálás ment még el meg az induktivitás olyan mintha a nagyfeszültségnél lenne a gond.
Helló!
Jó a rajz!..de Az "smd" és a "dip" tokozású LNK lábkiosztása nem azonos. A rajzon az "smd" kivitel van feltüntetve. Üdv. Ottó
Próbáltam ruhával... nem mindegyik program indul el...
a villáskulcs kigyulladásakor a felső sorban majdnem mindegyik zöld visszajelző világít ebből milyen hibakódot lehet kiolvasni??? Néhány program elindul ruhával is ,de nem centrifugáz... Folyamatosan csurom vizesen szedem ki a ruhát... Ezt én már végképp nem értem :S
Sziasztok!
Whirlpool fl5103 mosógép próbapadon van nálam, szivattyú áramkör triakja égés után cserélve, szivattyú helyén egy jelképes 40-es izzó. Bármilyen programra állítva kicsit gondolkozik, majd végigtekeri a programkapcsolót a STOP állásig és ott megpihen. Úgy lett ez tervezve, hogy szárazon ne fusson, avagy nem csak az az áramkör ment ki benne? üdv: I
Hát, ki nem lazult, de cudarul néz ki a dobházzal összekötő gumicső, rendesen el van deformálódva... Eléggé esélyesnek néz ki, hogy itt folyik, így vadászom egy ilyenre.
Mosószer adagoló fúvókái kicsi vízkövesek, de elsőre nem úgy tűnik, hogy onnan folyik. Üstszájtömítés is jónak tűnik nekem.
Hát ezzel meg mi történt? Nem egészen ilyennek kellene lennie!
Valószínű, hogy ez lesz a gond! Kérdezd meg náluk, hogy van-e bontott. http://www.eteleszerviz.hu
Vagy kend be valami szilikonos maszattal.
Valakinek van hibakódtáblázata ehhez?
BOSCH LOGIXX 8 WARIO PERFECTN Köszi! Péter
Sziasztok!
Whirpool EUT8oo mosógép elindul,megpörgeti a dobot, szivattyut,majd leáll aquastop led világít. Van valakinek ötlete, mi lehet a probléma, mit kellene ellenőrizni? Előre is kösz
Az ne izgasson, mert előreutalás után küldik postán!
Ez így kevés, a hibakódot pontos led kijelzés adja. Szerintem motor hiba, (szénkefe) lesz. Lehet panel hiba is, akár rossz forrasztás. A motort nem tudja az előírt fordulatra felpörgetni így kiáll hibára. Ha a vízszint érzékelő magas vízszintet lát a dobban akkor is leállítja a centrifugázást.
[quote]a felső sorban majdnem mindegyik zöld visszajelző világít .
De bizony a trafóra kapcsolja az áramot az IC. A saját működéséhez pedig megcsinálja magának a szükséges tápfeszültséget (5.8V). Ehez csak a C8 (47u/50V-os kondi kell neki. A 12 Volt-os stabilizálást a Q1 D6 csinálja az R5,R4 feszültségosztóval. Legfontosabb a primer snubber (D3,C3,R2) aminek szakadása átütheti az IC-ben a fet-et. Soros izzóval indítsd a panelt.
Köszönöm a magyarázatot igy már kicsit kezd érthetőbb lenni.
Üdv. Laci!
Tegnap mostam rajta ...nem jelez hibakódot most... a program is végig megy ,de csurom vizes a ruha mikor kiszedem...ha sima centrifugára állítom akkor is vizes marad...
Sziasztok!
Szerintetek egy BTB15-700 helyetesithető BTA16-800 triakkal
Szia!
Igen, teljesen jó! Üdv! |
Bejelentkezés
Hirdetés |