Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
Külső alacsony frekvenciás (<4MHz) quartz oszcillátor van beállítva. Ezt igazolja, hogy a quartz kivételével nem megy a program. Cseréld le a 74HC123 -t (min:1.70 typ:2.38 max:3.15V @Vcc=4.5V) 74HCT132 (max. 1.9V @Vcc=4.5V) -re.>
Szia!
Nézd meg a KS0066U adatlapjában az inicializálást. A bekapcsolás (Vdd > 4.5V) 30ms -t kell várni. Az E jel olvasási minimális alacsony / magas szint ideje 450ns, ciklusideje 1us.
Szia!
Az említett kritériumok teljesülnek, de nem tudom baj-e hogyha éppen nem kb 2 ns időt várok vele hanem 100 mikrót?
Sziasztok azt szeretném kérdezni, hogy valaki tudna e segíteni személyesen ICD3- használatába vagy tudna e nekem küldeni pic16f628a-PIS-et fel programozva?
sajnos nem tudom, hogy a felprogramozással szurtam el valamit vagy valami más a probléma aki tud segíteni azt írjon és oda adom a hex fájlt. Előre köszi
Az lehetséges, hogy meghalt a vezérlő? Habár a BF flag és DD-CGRAM olvasása megtörténik visszaad értékeket. Hogyan lehetne megnézni, hogy mégis működik-e ez a szar?
Sziasztok!
A következő problémával küzdök: 18F2423-at használok, C18-ban programozok, a MPLab10.1 IDE-vel. Alapból egy float változó érétékét szeretném kiiratni egy HD44780-as LCD kijelzőre. A gyári C függvényeket használom, de az "sprintf()"-re hibát kapok a fordításnál ha hozzá van adva a forrásfájlokhoz a projektben. A hiba a következő: Error [1109] type mismatch in redeclaration of 'fprintf'A forrásokhoz illetve a header fájlokhoz nem nyúltam. Szerintetek mi lehet a baj? Fordítóbeállítás vagy a valami mást szúrok el? Köszi a segítséget! Üdv: Gábor Idézet: Ebből számomra az nem világos, hogy hol és miért kerül sor az fprintf függvény újradeklarálásra? Az stdio.h-n kívül mit csatolsz be a programodba?„Error [1109] type mismatch in redeclaration of 'fprintf'” A honlapomon ebben a példaprogramban a _user_putc(char c) függvény felüldefiniálása és az
Sziasztok!
Tudtok arra valamilyen programos megoldást, hogy egy PIC kimenete bekapcsoláskor ne ugorjon fel egy pillanatra 1-re? Konkrétan arra gondolok, hogy egy relét PIC-kel vezérlek(tranzisztoron keresztül), és bekapcsoláskor egy pillanatra mindig kattan relé, de aztán "vissza" is kattan. Tudom, hogy bekapcsoláskor a PIC minden lába bemenet, és a program futása közben áll át kimenetre, gondolom ez okozza a problémát, de lehet-e tenni ez ellen valamit? Nem tudom erre van-e valamilyen szoftveres megoldás, vagy a relé tekercsére kell-e kötnöm kondenzátort. A választ előre is köszi. Üdv, mate_x
Először nullázd az adatkimeneti regisztert, s csak utána állítsd kimenetre!
Az nem biztos, hogy elég... kell egy lehúzó ellenállás ( pl. 10k) és akkor bemenetként nem tudja működtetni a tranzisztorodat ( persze az icserny által írt dolgot is meg kell tenni! ezt mate_x-nek akartam küldeni ! ) !
Steve
Mosfettel vagy bipoláris tranzisztorral kapcsolod a relét? Utóbbinál elég, ha először nullázod a PORTx vagy LATx regiszter adott bítjét és csak utánna állítod kimenetté a lábat, előbbinél viszont kell egy lehúzó ellenállás, ilyen 10k-100k a mosfet gate-source közé.
Bipoláris tranzisztorral kapcsolom a relét, mindenkinek köszönöm a válaszokat!
Kipróbáltam és működik, köszi még egyszer
Üdv!
18F14K50-nél szeretném használni a PORTA.1 lábat, digitális bemenetként... már 2 órája bújom az adatlapot, a következő konfiguráció van a lábra (portra) beállítva: Idézet: „ TRISA = 0xFF; // A1=enable be, többi nem használatos így bemenet. ANSEL = 10000000; //AN7 analóg bemenet ANSELH = 00000001; //AN8 analóg bemenet UCON = 0x00; //USB module kikapcsolva UCFG = 0x00; //elméletileg ” ez a láb az USB-vel,és komparátorra is össze van mux-olva, a komparátor modul gyárilag ki van kapcsolva. Érdekes módon a lábnak "fogyasztása van" mivel egy 3k6-os ellenállással van tápra húzva, és 3.9v-ot mérek a lábon! mit kellene még csinálnom, hogy a láb használható legyen? Köszi előre is!
Az USB modul ki van kapcsolva? UCFG a regiszter neve. Felhúzó ellenállások ki vannak kapcsolva a WPUA regiszterben?
A WPUA regiszterben az ra.0 ra.1-nek nincs felhúzóellenállása (csak az ra.4, ra.5-nek).
Az UCFG regiszterben nem kapcsolható a modul maga, csupán felhúzóellenállások állíthatóak be az UPUEN flag segítségével, de most esetünkben az is ki van kapcsolva (UCFG = 0x00
Ha PICKit2-t használsz, akkor a mérés előtt húzd le a programozó csatlakozóról. Elvileg nem nagyon kell semmit sem állítgatnod, mert bekapcsoláskor az RA1 automatikusan digitális bemenetként működik. Komparátor meg szerintem nincs a lábon.
Idézet: El kellene olvasni az adatlapot! Ezen (és a másik USB-s lábon) 3,6 V a maximálisan megengedett feszültség! A "fogyasztást" bizonyára az okozza, hogy kinyitott a védődióda... „Érdekes módon a lábnak "fogyasztása van" mivel egy 3k6-os ellenállással van tápra húzva, és 3.9v-ot mérek a lábon! mit kellene még csinálnom, hogy a láb használható legyen?”
Upsz upsz!
Sajnos ez elkerülte a figyelmemet! Szerintem akkor inkább hagyom ezt a lábat a francba, használok egy másikat... Köszi!
Volt valaki, aki esetleg abba a káromkodós próbálkozásba esett, hogy a ks0066-os típusú vezérlővel ellátott EW162g0gly LCD-t 4 bites módban próbálta volna működtetni?
Üdv!
Van egy discofényem amiben egy 12c508a nevű ezköz dolgozik, 4 triakot kapcsolgat egy lm 358 jelére. Úgy került hozzám, hogy nem működött rendesen, volt olyan triak, ami el is volt durranva, kicseréltem őket, de nem működik rendesen a fény. Gyanakszom, hogy a pic is károsodhatott. Ki lehetne menteni a programot belőle, és beletenni egy új picbe? Én sajnos egyáltalán nem értek hozzájuk, de ha lehet akkor hátha akad valaki aki meg tudja csinálni. Előre is köszönöm a választ.
Szia!
Valószínűleg be van kapcsolva a kódvédelem és akkor nem lehet kiolvasni. Ha a meghibásodás olyan jellegű és mértékű, akkor egyébként sem lehet kiolvasni. --> tehát kicsi az esély a kiolvasásra ( ha elküldöd, megpróbálhatom kiolvasni --> privát levél!), de lehet egyszerűbb újra megépíteni ! Steve
Üdv mindenkinek!
Egy PIC-kel vezérelnék egy RGB LED-szalagot, és arra gondoltam, erre 3 FET lenne a legjobb. A gondom csak az, hogy a legtöbb FET-nek elég magas gate-source feszültség kell. Ti mit szoktatok használni? Olvastam neten a kifejezetten ilyen célra gyártott, ún. logic level MOSFET-ekről, de amiket találtam, azt az itthoni üzletekben (Lomex, Elektrokontha) nem nagyon árulják. Arra is gondoltam, hogy a FET elé rakok egy bipoláris tranzisztort, és a PIC-kel azzal kapcsolom a LED-ek 12 V-ját a FET gate-jére. Az már csak elég neki. (Elnézést, ha hülyeséget írok, de még soha nem használtam FET-eket.)
Én az IFR540 helyett inkább az IRL540-et választanám. Annak kisebb gate feszültség is elég. Az is kapható, árban is kb. ugyanott van.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |