Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok. Tda2030-as végfokom van, az a jelenség áll fent hogy hangosítom hangosítom, gondol egyet és kiül tápfeszre a kimenet. ez a jelenség miért van ? Becsatolót és kicsatoló kondit már cseréltem.
Szia! Akkor marad a visszacsatolás kondija, vagy IC csere. Kondik polaritása rendben?
igen rendben azokat is néztem, majdnem folyamatossan cserélem az ic-et mióta fent áll ez a probléma. hm még a visszacsatolásét nem próbáltam ,de kb egy hónapos lehet a végfok mióta megcsináltam és annó újjak volltak a kondik.
Ha a visszacsatolás kondija rossz, akkor a (+) jelenik meg a kimeneten. A forrasztási oldalt megtisztítottad a gyantától?
másik kondival is csinálja :S nemtudom mi lehet.
Amikor rossz, mérd meg mennyi a feszültség testhez képest az 1,2,4,5 lábakon. Ebből a hiba elég jól behatárolható.
Sziasztok,jó napot azt szeretném kérdezni,hogy a mellékelt linken a kondenzátorok értéke mindnek nanofahrados?Bővebben: Link
Szia!
Nem, van mikrofarádos nagyságrendű elektrolitkondenzátor is köztük bőséggel. A kapcsolási rajz segít.
Arra gondolta m de a válaszod is jó,de én arra is gondoltam,hogy az u=ľF???
Jól gondolod, az u= µF .
Érdemes a hestoreról tápot rendelni?? Ja és ellenálás szénrétegű vagy fém rétegű legyen,
Ha valaki tudja a sztereó változatának a rajzát az kérem szóljon,mert szeretném sztereónak megcsinálni
A tápot neked kellene megcsinálni trafóval, egyenirányítóval, pufferkondival. A sztereó változathoz kettő ilyen erősítőt kell építened, sztereó potméteres hangerőszabályzással.
Nekem csak trafó kellene mert ami van nekem annak nagy hangja van.
Még valami:a dióda nembaj ha 4004vagy4007??? Milyen potival lehet hangerőt szabályozni(érték?).
Olvass vissza! Minden kérdésedre kapsz választ.
Legyenszives valaki megírni,hogy milyen értékű és hova tegyem be a potmétert mert még ma megkel rendelnem.
Közben találtam egy rajzot valaki átnézné nekem?? 12Vdc megfelel az erősítőhöz?? Nekem egy sztereó rajz kellene ha lehetne,nagyon megköszönném
Nézz szét jobban a témában , ha a fényképezőgép ikonra kattintassz az oldal tetején, egy rakás rajzot fog kidobni. Köztük ezt:Bővebben: Link e szerint kösd majd be a potmétert melynek értéke 22k-50k köztött lehet.
A te rajzod is használható, sztereó erősítőhöz ebből kettőt kell építenei. A 12V viszont kevés lessz hozzá kimenőteljesítmény szempontjából, ennél a tápfesznél adatlap szerint csak 2W körüli teljesítményre lehet számitani.
Akkor mondj valami jót!Sztereó legyen!tda2030-al
Az előbb irtam hogy kell kerseni, de meg is mutatom.Tessék válogass.
Sziasztok. Építettem egy TDA2030A sztereo erősítőt. Az lenne a gondom, hogy üres bemenettel, van egy csűnya alapzaja az erősítőnek. Le szeretném zárni a bemeneteket egy ellenálásal, csak nem tudom, hogy milyen értéket használjak.(általában notebook-ról hajtom) Ebben szeretnék segítséget kérni.
Köszönöm, Sziasztok
Köszi. És ez nem fogja leterhelni a notebook kimenetét ?
Meg se kottyan neki Pár ohmos fejhallgatót is meg tud hajtani. A pontos értéknek a notebook leírásában utána nézhetsz.
8x10k egyszerű nem?
Üdv mindenkinek!
Az a kérdésem lenne, hogy a mellékelt kapcsolás üzemeltethető 2X15V-ról (egyenirányítás után 2X21V-ról)? Köszi!!
Ha döngetni akarsz akkor inkább TDA 7293 vagy 94 esetleg.
Ez az erősítő már meg van építve és nekem elég szépen szól, már csak megfelelő trafót kell hozzá szereznem, aminek még nem tudom a megfelelő feszültségét 18 vagy 21V.
+-18 voltot engedhetsz meg neki. Ha 21 voltra jön ki neked akkor vagy zener diódával vagy estére méretezek neked 2 LM317-es ic-t.
A trafótól függ, mert azt még nem tudtam hozzá szerezni. Azért kérdeztem mert a kapcsolási rajz tetején szerepel, hogy a TDA2030A IC-vel +-22V-is lehet a táp.
Köszi!!!
18-at találtam az st lapján de ha kevésnek találod akkor meg 2050-el mert az már 25öt is tud.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |