Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Sziasztok!
Egy cégnél dolgozom és felkértek arra,hogy egy 22 évet technológiát ültessek át korszerű SMD áramkörbe.Viszont olyan problémába ütköztem,hogy találtam az áramkörben egy KY198-as tesla gyártmányú diódát.Arra lennék kíváncsi,hogy nem-e tudja valaki,hogy ezt milyen alkatrésszel helyettesítik manapság? Előre is köszönöm a segítséget!
Ez egy 400V/1,2A/500ns dióda ,szerintem az 1N4004 (bár ez csak 1A) megteszi helyette.
Itt találod sok mással együtt Itt még több van
Az 1N4004-ban nem lennék biztos már csak,ha a datasheet által megadott értékeket nézem,emellett a KY189-esnek a tokozása is árulkodó...olyan érelemben,hogy ezen sokkal nagyobb áramok folynak,ugyanis ezek a panelek troli vezérlésre szolgálnak.De a doksik sokat segítenek!!!
Jaa. Ezt nem mondtad. En az eredeti konfigra gondoltam.
Most akkor melyik a KY198 vagy a KY189,mert az első 1,2A/400V a második 4A/850V,nem mindegy.A tokozás nem mérvadó a mai technika mellett,csak a katalógus adatok.
Lenne egy nagyon alap kerdesem... a Tranzisztoroknal igyvan, ahogy rajzoltam?marmint a rajz szerint es ahogy bekell rakni... http://kepfeltoltes.hu/view/120312/823238958111_www.kepfeltoltes.hu_.gif
Üdv!
Tudja valaki, hogy mi a típusjele a RE CO GPM-4 relé foglalatának? Esetleg adatlap róla.
Vannak variaciok ugymint CBE, EBC, ECB, CEB... Mindig az adott tranzisztor adatlapja a mervado.
Hello!
A GPM-4 relé, tulajdonképpen az OMRON MY sorozatával azonos. Annak foglalatát, pedig pld. itt megtalálod.. üdv! proli007
Sziasztok! Eltört a kábel egy Sony MDR-XD100 fejhallgatóban. Megnéztem a leírásában és ott ezt a vezetéket írják (Vezeték: OFC, kétoldali). Az lenne a kérdésem, hogy hol tudok ilyen fajta kábelt venni?
Előre is köszönöm a válaszokat! Üdv!
"A Lenz-törvény értelmében ha egy villanymotorral hajtott generátort 100 W-al terhelek, akkor a hajtómotor 100 W-al többet vesz fel, ha 600 W-al terhelem, akkor 600 W-al vesz fel többet."
Nem. Neked: nem, nem, nem, no, nein. Többen is leírták, de Te mantrázod továbbra is. "Ha ezt nem értitek, ne foglalkozzatok ezzel a témával, teljesen felesleges." Ez főleg Rád vonatkozik, jól írtad le Sokat tudsz, még többet nem, mint mindannyiunk, csak mi nem tépjük a szánkat (ujjunkat a billentyűzeten). Olvass utána a nemlinearitásnak, differenciál egyenleteknek, villamos motor elméletnek ÉS gyakorlatnak (most telepítünk egy 1,25 MW-os, 6760 kg-os motort). Miután felmutatunk VALAMIT (pl Nobel díjat , azután tévedhetünk, mint Lord Kelvin, hogy levegőnél nehezebb dolog nem repülhet (nem látott madarat repülni...), hogy a röntgensugárzás szélhámosság vagy Einstein, hogy az atombomba nem építhető meg (forrás). Addig viszont Te is egy meg-nem-értett, sértődött, mimóza lelkű zsenijelölt vagy hiányos ismeretanyaggal, aki alaptényeken vitatkozik-értetlenkedik és nem látja a fától az erdőt. Ennek ellenére is szívesen megnézem működő modelledet.
Üdv!
Van egy arduino-m és hozzá egy léptető motor vezérlőm, ez így néz ki. Ennek ugye 5 csatlakozója van, de mi van akkor, ha én olyan motort akarok vezérelni, aminek 6 csatlakozója van, mit hova kössek, vagy ezzel nem lehet megcsinálni? Az 5 és 6 csatlakozós motorok csatlakozóját képként csatoltam. Válaszokat előre is köszönöm
Sziasztok!
Próbáltam összerakni egy kapcsolást, ami a következőképp működne: 1T idő alatt négyszer villogna egy lámpa, aztán 1T idő alatt 8 szor, aztán 1T alatt 16 szor, aztán 1T alatt 32 szer, és utána visszafelé. A kapcsolást, tranzisztoros astabil kapcsolásból, és 4017 álltal vezérelt léptetőből próbáltam, a lényege, hogy a kondenzátorokat "cserélgetné" mindig a felére, így tehát dupla annyit villogna, a cserélgetést pedig tranzisztorok végeznék, valaki lenne szives átnézni a paintel rajzolt rajzom, hogy működőképes lenne-e? Köszönöm előre is!
A negatív pöttyöt nemjó helyre tettem, természetesen az NPN tranyók aljára akartam
Vagy meg se születtél, vagy egyidős vagy az ősemberrel.
Bicikli.
Sziasztok!
Mosógépszerelőt keresek Szegeden, hosszú távú együtműködésre. Válaszokat privátban,a mosogepguru@mosogepguru.hu-ra várok! Köszönöm.
Sziasztok
Van egy Videoton apollo rádiós erősítőm. Az a probléma, hogy a jobb oldali hangfal jóval hangosabban szól, mint a bal. Az erősítőn lehet állítani a balance-t, de így is majdnem maximumon van. Ha viszont maximumra rakom, akkor nagyjából egyenlő lesz, de akkor elfogynak a mélyhangok. Mit lehet csinálni vele? Köszi
Ebbe az egy ledes villogoba tenyleg egy Kondi meg egy bc 108 tranzisztor van? http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=kH6M8SFZkLI
Úgy néz ki, meg egy ellenállás is. Bővebben: Link
A két hangfalat megcserélve nem megy át a hiba a másik oldalra?
Szia!
A lavinahatáson alapuló villogók tényleg nagyon egyszerűek: Egyszerű LED villogó
Hello!
Több hiányosság is van. - A tranyós monostabilban a kondikat tölteni és kisütni is kell. Ilyenkor az áram iránya megfordul. A tranyó meg amivel kapcsolni szeretnéd a kondit bipoláris, ami igazából csak egy kollektoráram iránnyal működik. Vagy is az nem egy "bilaterális kapcsoló", mint pld. a CD4016-ban van. - Hova lettek a tranyós monostabil kollektor ellenállásai és a lámpa? Mert így nem érthető, csak sejthető a kapcsolás. - A kondit kapcsoló tranyónak PNP-t használnál. A diódák, pedig 4017 ütemeiből a plusz feszültséget kapcsolnák a bázisra. Vagy is a PNP tranyó vagy le van zárva, vagy még jobban le van zárva. - Azt sem biztosítaná semmi, hogy egy-egy T ütem alatt 4-8-16-32 villanás legyen. Hiszen az idő arányokat a tranyós monostabil billenési ideje, és az 555 ütemidejének hányadosa adná. Ha tényleg számítana, hogy pont ennyit villanjon, akkor egy közös ütemadót kellene használni, majd ebből egy bináris számlálóval kiszámolni a T idejét. Annak kimeneteinek ütemaránya mindig 1:2. Vagy is ha mondjuk a Q10 kimenet a T idő, és az egy másodpercenként vált, akkor a Q9 kimenet félmásodpercenként. Azaz Q9 kettőt villan, a Q10 periódus ideje alatt. Q8 négyet, Q7 nyolcat, és így tovább.. Tehát a Q10 kimenetével kell léptetni a 4017 ütemszámlálót, és annak kimenetével kapuzni a Q megfelelőt villanó kimenetét. (Hogy mikor melyik Qn kimenet kerüljön a lámpára.) üdv! proli007
Helló! Kicsit hülye vagyok a témához ,de a kereső használatára már sikerült rászánnom magam! Nem olyan bonyolult egyébként ,neked is tudom ajánlani! Illetve nem ártana tudnunk miben is kéne segítenünk.
Bővebben: Link Bővebben: Link Bővebben: Link
De mi a kérdése? Bocsánat de szerintem nem más mint egy * éves gyerek aki a haverjai unszolására csinál ilyen hülyeségeket.
Fel vagyok háborodva hogy egy rohadt témát nyitok és 4 percre már a hülye moderátor már le is zárja és még azt nem értem hogy az oldal üzemeltetőjének kellene elfogadnia a témát és ilyen lekezelően beszélő moderátoroknak itt nincsen helye.nem a moderátorok az oldal üzemeltetője!!!ha megtudja adni az oldal üzemeletetőjének az e-mail címét szívesen beszélek vele,és rohadjon szét a szája köbolinak,strobinak.mert ő roluk van szó, de a többinek is mondom.úgy hogy kapják be a f****omat.
Sziasztok,
A kérdésem az volna hogy ha egy feladatra a 4N25 jelű optocsatoló alkalmas akkor ugye a 4N33 is megfelel helyette tehát csereszavatosak? Az alkalmazási szituáció a következő: egy mikrokontroller egy soros 220ohm-on keresztül egy LED-te vezérel, nekem ezt kell kiváltanom egy optocsatolóval ami egy NE555-ös IC-vel felépített kapcsolóüzemű tápot kapcsolgat ki-be. köszönöm.
GPF-14
Szia! Gondolom megnézted az adatlapjaikat Te is. A 33-as kisebb fesztűrésű, lassúbb. Ha annyi is elég, miért ne? Különben nem csereszabatosak.
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani egy n csatornás fet-et ami hasonló adatokkal bír mint a bs170 csak Rds monjduk 1ohm alatt legyen? Előre is köszönöm a segítséget. |
Bejelentkezés
Hirdetés |