Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Lapozás: OK   213 / 581
(#) Janó bácsi válasza maci80 hozzászólására (») Márc 8, 2012 /

Az a fehér valami, valójában a lejött matrica néhai ragasztójának a nyoma.
(#) hatvanasjocó válasza maci80 hozzászólására (») Márc 8, 2012 /

Persze a lakk a mi a matricán rajta van az sötétít. Régebben már szó volt e matricáról és eredetiről szkennelt képet fotoshoppal javítva már becsatoltunk ide a fórumba. Ez az eredeti színe.
(#) hantosf válasza oregtamas0202 hozzászólására (») Márc 8, 2012 /

Köszönöm a jelentkezésed! Igen, azt hiszem ez az, ill. olyan. Nekem a Cleopatrán 6 gombos tasztatúra van, de jobbról a második gomb külső, fekete műanyag-része letörött ill. nincs, csak a fehér színű rúdja áll ki belőle a kis fémkupakkal a végén és így lötyög is.
Így kaptam és ezt szeretném valamilyen hasonló VIDI egységből pótolni.
Ez nem egy JUNOSZTY-ban volt? Mert eredetileg azt is VIDI tasztatúrával szerelték. Merre van a QTH-d?
(#) oregtamas0202 válasza hantosf hozzászólására (») Márc 8, 2012 /

Üdv !
Nem , ez eredeti , ha megnézed a piros váltót .
Öreg T.
(#) Molnár Gergely hozzászólása Márc 9, 2012 /

Üdv mindenkinek.Egy orion ar 511-en dolgozok és elérkeztem az első bekapcsoláshoz .A potméter nem volt jó ezért direktbe kötöttem és elkezdett fűteni és a hangszóró is sistergett ,de ennyi .A hangszórótrafót melegebbnek érzem mint kéne lennie.A léghangolóhoz éve sem recseg csak halkan sistereg.Mi lehet a baj?
(#) Molnár Gergely válasza Molnár Gergely hozzászólására (») Márc 9, 2012 /

Meglett a hiba.Egy nem tökéletesen érinkezö csöláb,és egy zárlatos hangszóró.
(#) maci80 válasza hatvanasjocó hozzászólására (») Márc 9, 2012 /

Köszönöm a képet! Úgy gondoltam hogy a lakkozás miatt lett sárga színű a fehér rész. De akkor hülyeségre gondoltam. Az egyik ismerős megpróbál vizes matricát gyártani hozzá. Ha elkészülök a műhely felújítással lehet ezt is széppé varázsolni.
(#) fegyvermester hozzászólása Márc 9, 2012 /

Sziasztok!

Volt végre egy kis időm foglalkozni a csővoltmérőmmel (Radelkis EMG-1344) és nagyon úgy néz ki megvan a probléma oka.
Az alapműszere a ludas, szétszedtem és reméltem csak megszorult, de picit nagyobb a gáz vele. A tekercsen pici zöld pötty, szépen elette az oxid...
Korábbi belepiszkálás nyomait is véltem felfedezni, meg lehet még túl is hajtották...
A csővoltmérő maga produkál életjeleket, kipróbáltam, a bemenetre feszültséget kapcsolva az alapműszer bemenetén mérhető feszültség, osztója is jó.

Ha esetleg van valakinek ilyen (lsd. kép) működő alapműszere és értelmes áron megválna tőle, kérem jelezze, előre is köszönöm!

0003.JPG

(#) _BiG_ hozzászólása Márc 11, 2012 /

Kedves fórumozók!

Jó hír: újra elérhető a 4shared.com-on a feltöltött sok könyv és újság!

Linkeket tartalmazó textfile alant.
(#) Molnár Gergely hozzászólása Márc 11, 2012 /

Végre elkészültem az orion ar 511-el.Szépen szol és minden gomb és hullámsáv működik,és az eredeti 1959-es elkók is szépen működnek benne.oregtamas0202 -nek hala a gombok is hiánytalanok.
(#) maci80 válasza Molnár Gergely hozzászólására (») Márc 11, 2012 /

Nagyon szép lett!
(#) Molnár Gergely hozzászólása Márc 12, 2012 /

Nézzétek csak mit kaptam ma.Az orion elvileg működik is, a velence de luxe-be már belenyúltak hozzá nem értők.De reménykedek hogy azért működésre bírom.
(#) Janó bácsi hozzászólása Márc 12, 2012 /

Üdv mindenkinek. Nagy öröm ért ma, még most sem tértem magamhoz. Ezt a rádiót kaptam Horváth Úr a Balatonfüredi rádiómúzeum tulajának közreműködésével, ezúton is ezer köszönet. A készülékben nincsenek sajnos csövek, ezeket, csak a fotó kedvéért, meg próbára raktam át egy másokból, úgy hogy csöveket még szereznem kell valahonnan. A rádió valamilyen skandináv gyártmány, még nem sikerült beazonosítani, de ahogy Hatvanasjocót ismerem, percek alatt meg lesz.
(#) Janó bácsi hozzászólása Márc 12, 2012 /

Eddig még csak nézegettem, de máris két érdekes dolgot találtam benne, az egyik a visszacsatolás, ahol egy tekercs fordul be a másikba, a másik a forgó kondi, aminek mind a két fegyverzete mozog, forog, egy fogaskerék rendszer segítségével. A dobozát már valaki felújította, azzal nem lesz gondom, de a többit nekem kell csinálnom. (Pláne ha lesz cső) Majd írok róla ha nekiállok. Üdv
(#) kisgeri válasza Janó bácsi hozzászólására (») Márc 12, 2012 /

Gratulálok! Nagyon szép, és csoda egy szerkezet!
(#) hatvanasjocó válasza Janó bácsi hozzászólására (») Márc 12, 2012 /

Mi a középső gomb alatti szöveg? 1 betűt nem látok jól.
(#) zolika60 válasza hatvanasjocó hozzászólására (») Márc 12, 2012 /

Neulhofon ha jól látom.
(#) Janó bácsi válasza hatvanasjocó hozzászólására (») Márc 12, 2012 /

Csináltam róla képet, kösz, hogy foglalkozol vele.
(#) frecsko válasza Molnár Gergely hozzászólására (») Márc 12, 2012 /

Szia.
Szépek.
Az orionhoz vannak alkatrészeim, ha kell hozzá.
(#) zolika60 válasza zolika60 hozzászólására (») Márc 12, 2012 /

Nem jól láttam Neutrofon.
(#) fegyvermester válasza Janó bácsi hozzászólására (») Márc 12, 2012 /

Janó bácsi, ez gyönyörű szerzemény, gratula hozzá és köszönöm, hogy megosztottad velünk! Már képeken is öröm ilyen készülékeket csodálni, hát még a szerencsések, akiknek élőben is lehetősége van rá.
(#) Molnár Gergely válasza Janó bácsi hozzászólására (») Márc 12, 2012 /

Nem semmi egy szerkezet!!!Nagyon szép.Gratula hozzá!
(#) hatvanasjocó válasza Janó bácsi hozzászólására (») Márc 12, 2012 /

Neutrofon J 303 jelzéssel szerepel a radiomuzeum.org svájci honlapon.Bővebben: Link
Minden nézetében azonosnak tűnik és a hátoldalon egy kis táblából kiderül, hogy 3 gyár csöveivel is forgalmazták.
A V303 egy változata lehet.
(#) Janó bácsi válasza hatvanasjocó hozzászólására (») Márc 12, 2012 /

Megtaláltam, kösz, csak az a baj, hogy a J-ben 3 cső van, az enyémben meg 4 (csőhely) Tehát valamivel több van belőle, talán a J telepes, ez meg hálózati. Jó lenne egy rajz, de az aztán sehol.
(#) Vales válasza Janó bácsi hozzászólására (») Márc 13, 2012 /

Ez Gyönyörűséges!
(#) vidimánia hozzászólása Márc 13, 2012 /

Sziasztok! Kedves fórum társak
OLyan problémám van hogy van egy videoton[ R A 6363 S ]modellem. Bővebben: Link Amiben eltört a kpcsoló :/ és már egykicsit leharcolt szegyén. De mivel már szívemhez nőt és nagyon sokat bír és még mindig megbízható.
Ha valaki esetleg tud valamien szaküzletet vagy személyt aki ilyeneket tud vagy ilyesmi, irjon lécives!
alőre is köszönöm

A helyesírásom és a tagolásom nem mindig tökéletes előre is bocsánat érte:/.. diszlexiásés diszgráfiás vagyok .:/
(#) Puklee hozzászólása Márc 13, 2012 /

Üdv! Jó dolog ha az ember új munkatársakat ismer meg.. Minap sikerült szerezni az említett embertől egy készüléket. Sajnos ramaty állapotban van de szerintem egyszerűségénél fogva nem lesz annyira nehéz dolgom... A csövezésből ítélve szerintem orion 325. Hátlap nincs...

Valamint a régebben kapott Terta 325-ök közül az egyik kész van, már csak majd a dobozt kell csinosítani. A fellelt képen az alsó lészülék volt.

Végül a Velence rádióm amit elég régóta szépítgetek már. Már csak a Velence felirat és a fehér helyett egy eredeti forgatógomb híja.
(#) Janó bácsi válasza Puklee hozzászólására (») Márc 13, 2012 /

Erre gondoltál? Ha kell, keress meg privibe. Üdv

Velence.jpg

Következő: »»   213 / 581
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem