Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Lapozás: OK   212 / 581
(#) Molnár Gergely válasza Janó bácsi hozzászólására (») Feb 29, 2012 /

Szép munka ,elismerésem és egyetértek Puklee -val nekem is tetszik a philips dizányja.
(#) (Felhasználó 20218) válasza Janó bácsi hozzászólására (») Feb 29, 2012 /

Csatlakozom Puklee-hoz, nekem is tetszik a rádió! Gratulálok a művelethez, igen jól sikerült!
(#) Janó bácsi hozzászólása Feb 29, 2012 /

Hát látjátok feleim..... ízlések és pofonok. Az előbbi képek a műhelyben készültek, most csináltam pár nappali, kinti képet is. Szóval ez szép rádió ???? /Vicc volt hi-hi/
Köszönöm az elismerő szavakat mindenkinek. Janó Bá.
(#) frecsko válasza Janó bácsi hozzászólására (») Feb 29, 2012 /

Szia. Gyönyörű munka.Művész vagy!
(#) Puklee válasza Janó bácsi hozzászólására (») Feb 29, 2012 /

Szerintem az. Őszintén szólva nem tudom mi fogott meg benne, de már mikor a fellelt állapotában megláttam akkor azt mondtam magamban hogy nekem is kell egy ilyen készülék. Talán az is ad a varázsához hogy tudom hogy minimum 60 éves(lehet tévedek). Eltudnék képzelni egy konyhát fehér fallal, sparheltal, kockás terítős "hokedlis" étkezőasztallal ahol egy ilyen szól. Sőt. Húgom nincs odáig egy rádióért sem, de erre még ő is azt mondta hogy tetszik neki.
(#) oregtamas0202 válasza Molnár Gergely hozzászólására (») Feb 29, 2012 /

Üdv Gergely!
Van minden mint a búcsúba!
Melyik billentyű a befutó?
A csúszkát nézd meg , eldönthető a szegecsek számából és elhelyezkedéséből.
Öreg T.
(#) Gafly válasza Puklee hozzászólására (») Feb 29, 2012 /

Akkor lehet hogy öntöttvas lábú varrógépnek is örülne, még ha nem is "Singer"
(#) Molnár Gergely válasza oregtamas0202 hozzászólására (») Feb 29, 2012 /

Hát ez a két darab a befutó nálam.
(#) Molnár Gergely válasza Molnár Gergely hozzászólására (») Feb 29, 2012 /

A csúszka gyárilag sincs ott benne most néztem egy képen.Akkor csak a gomb kéne.De akkor mit csinál a gomb !a skálaüvegre 1000-2000-van írva.
(#) Puklee válasza Gafly hozzászólására (») Feb 29, 2012 /

Kitudja. Ismerem annyira hogy nem hatja meg semmi ilyesmi.. Egyébként a Terta 325-ömet én is szétszedtem elég alaposan felújításra. Kíváncsi leszek összerakni mennyi ideig tart(mert úgyis összerakom ha bele gebedek is)

S3700002.JPG

(#) Janó bácsi válasza Molnár Gergely hozzászólására (») Feb 29, 2012 /

Az AR 511 -nek az a hosszúhullámú nyomógombja, és azért van hogy az arretáló szerkezetet kioldja, vagyis az összes többi csuszka hátra menjen, mert akkor van az említett hullámon. Valójában nincs rá szükség, mert a többi nyomógombbal is el lehet érni, hogy a csuszkák hátul legyenek, csak így szakszerűbb, elegánsabb.
(#) remington válasza Janó bácsi hozzászólására (») Feb 29, 2012 /

Szerintem gyönyörű!
(#) Molnár Gergely válasza Janó bácsi hozzászólására (») Feb 29, 2012 /

Aha,mosább igy világos. Köszönöm a felhomályosítást..Amugy elég jónak tűnik az elektronikája ,minden gyári benne.(az elkó-ra 1959. 09. -i dátum van)a szövet se rossz,de a doboz atomjaira esett a belselye kivétele után.De nem gond hamar összerakom.
(#) Molnár Gergely válasza Gafly hozzászólására (») Feb 29, 2012 /

A singer az egy jó gép.Nekem van egy, nemrég restauráltam a fa részeit.Kb 50 éve van a családunk bírtokába ,de a beleütött évszám szerint 1885-ben gyártották ,egyszerű szerkezet csak előrefele varr.Ezen szoktam a munkásnadrágjaimat megfoltozni.
(#) gkari válasza Molnár Gergely hozzászólására (») Feb 29, 2012 /

Egy kicsi OFF:"Singer varrógép,Margaréta szép...."
(#) teknikus hozzászólása Márc 1, 2012 /

Kedves fórumozók!

Sikerült továbblépni a TV-vel! Kicseréltem a tranzisztort, tényleg az purcant ki! És megjött a kép! Kell még faragni rajta, ehhez kérnék még tanácsokat! BF249 került bele, a kollektorán 90V van a 30 helyett (próbáltam beállítani ahogy a Kádár könyvben le van írva, de csak eltűnt a hang és a kép is, úgyhogy visszaállítottam), a PCH200 felőli alkatrészeket át ellenőriztem, itt egy ellenállást cseréltem, de sokkal nem lett jobb! A többi alkatrész mind rendben, valamint a feszültségek is rendben vannak!
(#) Janó bácsi válasza teknikus hozzászólására (») Márc 2, 2012 /

Ezt már nehezebb látatlanban megmondani. A BF bázisa galvanikusan csatolódik a kontraszt potméteren keresztül az előző fokozathoz, ezért szinte minden befolyásol mindent, ezért ott is körül kell nézni, ott is van állító potméter. Esetleg hibásak lehetnek a táp osztó ellenállásai R121, R122, Sajnos így távolból én nem tudok többet segíteni. Üdv
(#) Janó bácsi hozzászólása Márc 2, 2012 /

Üdv mindenkinek. Folytatom a Philips Pajtás "projektet" (tudok ám még ilyeneket) Kibeleztem egy régi órás rádiót, lefűrészeltem a panelról a rádió részt, és beraktam a Philipsbe. Lett belőle URH-s rádió. Az egészet 3 kis fém fül tartja, meg 2 vezetékkel van bekötve, úgy hogy bármikor kiszerelhető és a készülék nyom nélkül visszaalakítható. Átkaocsolónak a hátlapon levő PU kapcsoló szolgál.2 kis skáladobot csináltam még rá régi plexiből, de az is kivehető elég könnyen. Újból bebizonyosodott, hogy bármilyen jóra is van megcsinálva az AM rész, egy kis vacak táskarádió panellel is ég és föld a hangminőség, össze sem lehet hasonlítani. Hát most használható is a rádió, fogja a mai állomásokat. A többi a képeken.
(#) hatvanasjocó válasza Janó bácsi hozzászólására (») Márc 2, 2012 /

Egy fél éve egy VT R 545 restaurálás befejezéseként a tulaj kérésére építettem be hasonló módon egy URH-s rádiót. Az említett módon a PU bemenetet hajtja meg a hozzátartozó kapcsolóval kapcsolva. Akkora dobot csináltam aminek a fél kerülete megegyezik az RH sávnyújtó skálahosszával és az a gomb hajtja meg az RH sávnyújtóval közösített skálazsinórral. Így a sávnyújtó skála egyben az URH skála. Magam részéről nem vagyok az ilyen átalakítás híve ezért én is úgy csináltam meg , hogy a tápfesz., a kimenet és az antennacsatlakozás bontásával az eredeti állapot helyreáll. A képen lévő barna gombra ragasztottam fel a skáladobot.

PICT2969.jpg

(#) Janó bácsi válasza hatvanasjocó hozzászólására (») Márc 2, 2012 /

Valóban örök dilema az eredetiség, és a használhatóság mérlegelése. Én is szeretek mindent eredetiben látni, de egyre kevésbé használhatók a felújított készülékek, egyre kevesebb az adó az AM sávokon, és nemsokára már csak szobadísz vagy múzeumi tárgy lesz a sok-sok ezer ft-ért rendberakott készülék.
Nemrég volt egy nagyon kényes ügyfelem, szinte betegesen ragaszkodott ahhoz, hogy minden külső, belső alkatrész eredeti legyen, még a hálózati zsinórt is le kellett neki gyártanom, úgy hogy egy mai textiles vasalózsinórt festettem feketére, hogy eredetinek nézzen ki, és hetekig keresgéltem a régi holmik között, meg a börzén, egy eredeti Orion villásdugót, melyet végül darabokból sikerült összerakni. Tegnapelőtt hozta vissza a rádiót, nagyon örül, hogy minden az ötvenes évekből való, csak sehova sem tudja bedugni a lakásban.....
(#) hatvanasjocó válasza Janó bácsi hozzászólására (») Márc 2, 2012 /

Adj neki régi lapos T-dugót!
(#) Gafly válasza Janó bácsi hozzászólására (») Márc 2, 2012 /

Nekem erre van még pár "nem védőföldes" dugaljam és elosztóm.
De ha jól értem akkor lassan kurrens cikk lészen belőle...
(#) Molnár Gergely válasza Gafly hozzászólására (») Márc 3, 2012 /

Hát mindig kevesebb lessz,apám 10-évell ezelőtt tudott venni elfekvő készletből főldelésnélküli dugókat,azóta nem is látott.
(#) bodgabo válasza Molnár Gergely hozzászólására (») Márc 3, 2012 /

Tavaly ősszel Stockholmban még láttam villamossági szaküzletben.
(#) Molnár Gergely válasza bodgabo hozzászólására (») Márc 4, 2012 /

Hát akkor még mindig gyártanák valahol?Hát mindegy,de azért nem ugranák ki egy dugóért Stokholmba.
(#) fegyvermester válasza Molnár Gergely hozzászólására (») Márc 4, 2012 /

Földelés nélküli dugókat sikerült vennem bolhapiacon, szép barnák (meg is örültem, mikor megláttam őket).
A másik kérdés a "mély-lapos" átalakító/elosztó, na olyat nagyon nem találtam, szerencsére itthon 1-2 még van régről.
(#) hantosf hozzászólása Márc 4, 2012 /

Üdvözlet a fórumtagoknak! AIDA ill. CLEOPATRA rádióhoz kellene nekem potmétergomb (2db) és egy FM hangoló nyomógombegység (hiányos vagy törött is lehet) Ha van valakinek elfekvő, jelezzen!
(#) oregtamas0202 válasza hantosf hozzászólására (») Márc 5, 2012 /

Üdv !
Ez lenne ?
Öreg T.
(#) maci80 hozzászólása Márc 8, 2012 /

Sziasztok! Egy kis érdekesség. Napokban kaptam egy Orion 520A készüléket. Nagyon meglepődtem mikor megláttam az emblémát rajta. Lepattogott lakk réteg alatt az embléma sárga része valójában fehér.
(#) zolika60 válasza maci80 hozzászólására (») Márc 8, 2012 /

Ez fordítva van. Ahol lepattogott a fehér matrica a lakkal együtt ott kilátszik a sárga fa. :yes:
Következő: »»   212 / 581
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem