Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Lapozás: OK   214 / 581
(#) gkari válasza Puklee hozzászólására (») Márc 13, 2012 /

Milyen technológiával szépítetted meg a Velence, meg a Terta káváját?
(#) Puklee válasza gkari hozzászólására (») Márc 13, 2012 /

A Terta esetében szerintem a fénykép csal mert a doboza csak ki lett tisztítva, nem is tudom hányszor nekiestem mire minden lejött róla. Fényezni kéne de csak mahagóni pácom van és nem tudom illene e hozzá. A Velence az teljesen le lett csiszolva és újrapolitúrozva és várja a felirat díszt és a gombot.
(#) hatvanasjocó válasza Janó bácsi hozzászólására (») Márc 13, 2012 /

A csőbekötésekből talán kiderül, hogy telepes vagy közvetett fűtésű csövek voltak benne.

Köszönöm, a Velence szép lett, akkor tehát én is kénytelen leszek politúrozni(sosem csináltam).
(#) Janó bácsi válasza hatvanasjocó hozzászólására (») Márc 13, 2012 /

Rendes hálózati trafója van 4 V-os fűtéssel, és mind az 5 láb be van kötve, tehát valószínű katódos csövek lehettek, legalább is a triódák. Közben az éjjel a nagy keresgélésbe találtam egy rajzot, ami nagyon hasonlít, ez is Dán készülék, még majd pontosan átnézem. Mivel eredeti csöveket valószínű már nem kapok, itt is gyártva lesz a cső, mondjuk EC 92-vel, csak kellene egy pár ilyen Európa üveges 5 lábú cső, amit szét tudnák bontani, mert nekem már nincs. Ha van valakinek megveszem kp. Üdv.
(#) Puklee válasza gkari hozzászólására (») Márc 13, 2012 /

Hát esetleg még igaz nem az igazi de lakkal is meg lehet próbálni. Van egy törött rádiókávám lehet azon egyszer kipróbálom összehasonlításképp. Egyébként köszönöm!
(#) hatvanasjocó válasza Janó bácsi hozzászólására (») Márc 13, 2012 /

Valószínű, hogy hasonló, csak a "níder" trafókkal tér el, illetve lehet, hogy az egyik az anódfojtó. Az egyik cső pedig tényleg egyenirányítónak kötött trióda lehet. Börzén néha kapsz rossz EU fejes csöveket. További kellemes nyomozást! Szép feladat, irigyellek.
(#) hatvanasjocó válasza hatvanasjocó hozzászólására (») Márc 13, 2012 /

Kiegészítésként egy német kapcsolási rajz ami trafós illesztésű és anódfojtós. Bár ez hálózati trafó nélkül direkt 220-as. Valószínű a V 303-as is részleteiben hasonló kapcsolású. A szovjet alu búrás csövek közt vannak 4 voltos fűtésűek, ezeket ajánlom inkább eltávolítva az alu búrát és foglalatátalakítóval. A 21-es csövek foglalatát rátenni az EU csőfejekre. Az alu búra alját(a kulcs miatt) visszaragasztani a csőre.
(#) Janó bácsi válasza hatvanasjocó hozzászólására (») Márc 13, 2012 /

Kösz a rajzot. A 6 V-os cső nem gond, úgy is ki kell venni a hál. trafót, akkor meg rá tudok tenni a tetejére 2 V-ot akár még be is lehet fűzni, azt a pár menetet. De a csőfoglalatos megoldás is jó ötlet.
Üdv
(#) Puklee hozzászólása Márc 13, 2012 /

Üdv! Ismét az újdonsült Orionom miatt írok. Szétszedtem, elsőre minden a helyén van, az alkatrészek 1949-es dátumúak a jelek szerint, kivéve 2 zöld ellenállást és az elkót, amik dátumából arra következtetek, hogy valamikor 69 körül javítva volt. A Rádióban van egy huzalellenállás aminek az értékét nem tudom, de cseréni kellene mert összekuszálódott rajta a tekerés. Sajnos éles képet nem tudtam készíteni róla. Valamint ha valaki meg tudna dobni egy skálahúrozási rajzal azt megköszönném. Üdv: Puklee...

Az ellenállatra válasz:mellékletben.

110.djvu

(#) Molnár Gergely válasza Puklee hozzászólására (») Márc 13, 2012 /

Ez egy jó kis rádió,nekem is van egy.Itt van két kép hátha segít a skálamadzag befűzésében.
(#) oregtamas0202 válasza Puklee hozzászólására (») Márc 14, 2012 /

Üdv !
Mond az ellenállás értékét és méretét , hátha van.
Öreg T.
(#) (Felhasználó 20218) válasza hatvanasjocó hozzászólására (») Márc 14, 2012 /

Szia! Esetleg nem tudod, hogy hol lehet ilyen matricát csináltatni? Már napok óta járom Szegeden a különböző dekorosokat, nyomdákat, kreatív boltokat, de sehol sem tudtak segíteni! Vagy esetleg mivel tudnám kiváltani, hogy a lakk alól nem látszódjon a turpisság?
(#) hatvanasjocó válasza (Felhasználó 20218) hozzászólására (») Márc 14, 2012 /

Próbáld ki papírra nyomtatni mérethelyesen. Egy példányt felragasztasz réteges lemezre és megnézed lelakkozva milyen hatású. Ha megfelelőnek tartod akkor rádióra is így. Meg kell próbálni vékonyabb papírral a nyomtatást mint a normál papír.
A budapesti Puskás börzén május 8-án a Nosztalgia rádiógyűjtők egyesületének elnöke(Kóger László) eredeti vizes matricákat szokott árulni. Ha nem jársz arra akkor pesti HE-s ismerős esetleg vesz neked és elküldi levélben
(#) (Felhasználó 20218) válasza hatvanasjocó hozzászólására (») Márc 14, 2012 /

Köszi, majd próbálgatok nyomtatni vékony papírra. Börze felejtős, addig nem ér rá a projekt és tényleg messze van ide a főváros.
(#) remington válasza Puklee hozzászólására (») Márc 14, 2012 /

Ilyen ornion 325-öm van nekem is. Elég "tréfás" készülék az enyém, még működni sose láttam (hallottam) pedig múltkor rajta voltam a témán. De neked sok sikert hozzá.
(#) Puklee válasza gkari hozzászólására (») Márc 15, 2012 /

Ezt el fogom olvasni ha kialszom az őrködést, Mikori újság ez?
(#) Puklee válasza Molnár Gergely hozzászólására (») Márc 15, 2012 /

Köszönöm! Remélem ma este el tudom kezdeni munkát, lesz vele munka de megéri Öreg T. Nemtudom az értékét majd a kapott cikkből kiderül, még nem volt időm méregetni sajnos. remington remélem én sikerrel járok. A korát sejtem a kondenzátorokon a tűrés mellett (10-20%) mindegyiken van egy 149-es szám én arra tippelek hogy az 1949 januári dátumot takar mert elvileg ezeket a rádiókat 49 ben kezdték gyártani legalább is a 325-öt ,ebből meg majd a kapott cikkből az is kiderül hogy tényleg 325-ös e mert ezekből van vagy 5 fajta ugyan olyan rádió, de az enyémnek hátlapja nincs, és a skálaügegről meg teljesen lekopott a felirat a képeken látszik is. Egyébként azon az egy ellenálláson kívül minden épnek látszik rajta akitől kaptam azt mondta hogy úgy tették el anno hogy még szólt.
(#) gkari válasza Puklee hozzászólására (») Márc 15, 2012 /

RT 1952/5. A tied 4csöves, tehát a két jobboldali rajz valamelyike(vigyázat, az egyik 110V-os beállítású!)-Letöltés:Bővebben: Link
(#) Molnár Gergely válasza Puklee hozzászólására (») Márc 15, 2012 /

Ha kell készítek képeket a rádióm belsejéről,nekem aránylag gyári a belseje és működik,meg ez tuti hogy egy 1950-es 325-ös.
(#) Puklee válasza gkari hozzászólására (») Márc 16, 2012 /

Köszönöm! Azt hiszem ezzel már meglesz minden a munkához. Kapcsolási rajz, leírás, a doboz meg azt hiszem dió pác. A skálaüveghez is találtam leírást az újrakészítéséhez. Molnár Gergely: jól jönne a kép. A skálahúron és az ellenálláson kívül minden egyben van a készülékben. Üdv!
(#) Molnár Gergely válasza Puklee hozzászólására (») Márc 16, 2012 /

Itt vannak a képek.
(#) Molnár Gergely válasza Molnár Gergely hozzászólására (») Márc 16, 2012 /

Remélem segít.

7.jpg

8.jpg

(#) Puklee hozzászólása Márc 16, 2012 /

Na sikerült beazonosítani a rádiómat. A kapott cikknek köszönhetően és egy másik honlapon talált készüléknek hála kiderült hogy az én rádióm 324-es és nem 25-ös. Mivel a 325-ben kisebb, a 324-ben nagyobb forgó van. Az enyémben nagy van. Ezt igazolja a skála is (már ami megmaradt belőle) a megmaradt részletek a 324-re hasonlítanak...
(#) Puklee válasza Molnár Gergely hozzászólására (») Márc 16, 2012 /

Sokat segített!Köszönöm! A tiéd 325-ös kicsi forgóval, az enyémben nagy forgó van ezért 324-es (skálaizzó beépítve) Jó hogy kiderült, mert pórul jártam volna ha 325-höz való skálát készítek/beszerzek hozzá, mert nem "kompatibilisek" a más forgókondi miatt. Üdv!
(#) (Felhasználó 20218) hozzászólása Márc 16, 2012 /

Sziasztok. Egy ismerősömnek van a képen látható RFT L3416-os hangszórója, szeretné megmenteni. Sajnos, ha jól tudom, a csévetest van leszakadva. Tud valaki ajánlani szakembert aki ilyen javítást vállalna?
(#) hatvanasjocó válasza (Felhasználó 20218) hozzászólására (») Márc 16, 2012 /

Privát üzi ment.
(#) maci80 hozzászólása Márc 16, 2012 /

Sziasztok! Kaptam egy Videoton R4902 rádiót. Sajnos nagyon belenyúltak. Több vezeték elvágva tekercs végek elszakítva stb. Ezeket a hibákat sikerült is orvosolni. A forgókondi zárlatos, össze vissza van hajtogatva. Sajnos az egyik állórész mozog, amit nem tudok lefixálni, és ez által be állítani hogy ne legyen zárlatos. Van rá megoldás vagy kuka?
(#) maci80 válasza maci80 hozzászólására (») Márc 18, 2012 /

Sajnos nem sikerült rögzítenem. A ragasztó nem fogja össze a rezet a porcelánnal.
Következő: »»   214 / 581
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem