Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok! Belekóstoltam a pic programozásba és eléggé megtetszett , tudtok linkelni, ajánlani pic fejlesztőpanelt, amit otthon is meg lehet építeni, esetleg nektek bevált típust ? A válaszokat előre is köszi.
Üdv!
A legjobb szerintem először szimulátorban csinálni, majd a dugdosós panelon is összerakhatod. Elégé költség és alkatrész kímélő módszer a kezdéshez.
Akár dugdosós panelon, akár csupalyuk próbapanelon icserny oldalán
Köszönöm a linket. Nem csak egy könnyen megépíthető fejlesztő panel, hanem tananyag és magyarázat
Piccolo prejektre fel...
Esetleg nezzel szet a konyvespolcon. Talalsz doksikat, mintapeldakat, es fejleszto panel leirasokat.
http://mickey5.fw.hu/kaqkk_sys.html#20100613 Én ezt használom , nekem bevált.
Sziasztok!
Építettem egy ilyen i/o board-ot. (pic 18f2550) Nem egészen világos hogy a különböző funkciók eléréséhez különböző firmware-k kellenek hozzá? Nem vagyok telhetetlen, de szeretném ha a logikai analyzátor és egy komplett multiméter frekvenciamérővel oszcilloszkóppal menne. De el is akadtam a nevezett mchpcdc beiktatásával, amit még telepítenem kellene, és elvileg ettől lenne egy külön port ahol kereshetné eme eszközt. Ha valaki tudja hogy kell egy ilyen fájlt 'telepíteni', mert nem hagyományos csak két fájlból áll a mappa, amit az xp egy telepítési információk és egy biztonsági katalógus fájlként ismer fel. Azt észrevettem egy jobbklikkel a telepítési információra kattintva van olyan hogy telepítés. Villan is egyet , de nincs port ahogyan az meg van írva.
Sziasztok!
Meggyűlt a bajom egy 16F819 es pic konfigurációs szavával....Szeretném ha a belső rc oszciját használná, de ha a konfig word-be így írom (ez van az adatlapban is,) __CONFIG _INTIO2_OSC & _WDT_OFF stb stb akkor reklamál az mplab. Valószínűleg nagyon bugyuta eset, de haladnom kellene egy projekttel, és egy ilyen feltart. Előre is köszi aki segít!
Őszintén szólva nem egészen világos, hoyg mit akarsz csinálni. Ha az USB virtuális soros port kapcsolathoz akarsz "meghajtót" telepíteni (valójában nem kell meghajtó, mert a rendszer usbser.sys meghajtót használja), akkor az adott firmware (pl. USB Device Basic Demo) melletti INF mappa tartalma kell neked.
__CONFIG _INTRC_IO & _WDT_OFF & _PWRTE_OFF & _LVP_OFF & _MCLR_OFF & _BODEN_OFF & _DEBUG_OFF
..nekem ezzel ment igaz rc.. de egy okosabb majd jobbat mond.
Lehet,hogy azért nem világos, nekem se az és járatos sem vagyok ebben. Csak egy útmutatót követek. Amiben az MCHPUSB mappa telepítése után felimerte mint Microchip Custom USB Device. De még kellene szerinte az a CDC driver hogy egy Com portot mutasson az eszközkezelő.
Oh Köszi Ezzel már lefordul...
És mi a problémája a dologgal?
Vagy van valakinek olyan ötlete ill. link-je amivel megvalósítható a pic 18f2550-el a lentebb leírtak?
Kicsit kevered a dolgokat.
Előfordulhat. De leírom (szerintem) világosan. Egy mindentudó műszer kellene piccel laptopra. És én a 18f2550-re gondoltam.
A18f2550 nem varázsceruza .. Ha mindent meg akarsz építeni amit lentebb említettél, legalább 3-4 pic és még egy félmarék alkatrész ,nameg egy félév forrasztás lesz az ára ! Frekvencia mérőt -oscilloszkópot külön találhatsz mindkettőnek van témája itt a hobbin. Logikai analizátornak meg ott a pickit2
sziasztok!
C-ben mit jelent a számok után írt "ul" betűpár? Sajnos a rövidsége miatt nem tudom kigooglizni.. pl: #define GetSystemClock()(41666667ul) köszi!
Hát igen
Ezeket külön, külön meg is építettem már, csak reméltem több is menne egybe Csak néztem ezt az USB I/O Board-ot és azt hittem, hogy a pic illeszti USB-n a géphez a dolgokat és így "ketten" multifunkcionálisak lehetnek, mármint extrémen. De ettől független létezik erre a pic-re mondjuk lpt port szimulátor azaz mintha a pic egy lpt port lenne? És USB-n kommunikál, mert a Digitrace nevű 8 sávos logikai analizátor nagyon megtetszett és nagyon hasznos, aztán lassan megy az asztali gép..
Hmm, ezt a hozzászólásomat félbehagytam mert el kellett szaladnom, nem akartam elküldeni, sajnos sikerült. Na mindegy, megpróbálom befejezni. Azt akartam írni n_yálastrubadúr-nak hogy kicsit keveri a MCHPUSB-t a CDC-vel. A MCHPUSB a Microchip saját usb protokollja (a nevében is benne van). Ahhoz hogy azt használni tudd, a PC oldali programot is meg kell írnod a Microchip mpusbapi.dll-t felhasználva. Van pár példaforrás hozzá segítségképpen. A CDC lényege hogy virtuális sorosportot létrehozva lehet a kommunikációt lebonyolítani. A PC oldali program legegyszerűbb esetben egy sima terminál, de te is írhatsz a PC oldalra célirányosan programot, amiben a kommunikációt úgy kell megírni mintha sima sorosporton menne. Ez két külön módszer, ne akard egyszerre a kettőt használni.
Köszi mindkettőtöknek. Nagyon mély ez a része, így meg jön a sötétség. A logikai analizátort megnézem.
De ezek a cuccok csak rendelhetők? Vagy részletes leírással utánépíthetőek is, mert nem verte ki a szemem.
A nevében is benne vagy, hogy Open, tehát nyíltforrású. Viszont van benne egy FPGA...
Szia!
Nyitott kódú a fejlesztés, egy kis keresés után a pic programja és az FPGA konfigurációja is letölthető (igaz nem a legújabb verzió)...
Szeretném megkérdezni, hogy a PIC16C84 és a PIC16F84 mennyire kompatibilisek egymáshoz. C84-em van, de a program F84-re íródott.
Sziasztok! Nekem egy olyan problémám van, hogy van egy 0-tól 250Hz-ig változó frekvenciájú 50%-os kitöltési tényezővel rendelkező négyszögjelem, és ennek a fel-, ill. lefutóéle a lényeg, a felfutóélre a PIC-nek az egyik kimenetet, a lefutóélre a másik kimenetet kellene 2ms időre bekapcsolnia. Ezt hogyan tudnám megvalósítani? Próbálkoztam élvezérelt megszakítással, de nem jött össze... PIC16F84A vagy PIC16F818 ill. 819-es kontroller, ami rendelkezésemre áll. Ha valaki tudna adni egy tippet, hogy ezt a feladatot hogyan tudnám megvalósítani, nagyon hálás lennék...
Esetleg tudnál valamiféle összetákolt kapcsolásirajzot hozzá? Ezt az IC-t nem ismerem...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |