Fórum témák
» Több friss téma |
Akkor szerinted 500 j nál ne menyünk feljebb?
Hát ha tudsz 1kA-él erősebb tirisztort szerezni akkor lehet.
Szerezni tudok de nem fogokJelenleg 100joule-t is alig értem el de ha neked kell akkor ajánlom a SKT80-at lomex-nél ezt is be tudod szerezni csak az a gond hogy 7000 forint de ez még a 1200 ampert is elbírja.
Menyünk??????????
Na neeeeeeeeeeee....:gumicsirke:
te hol nézted ezt az SKT -t ? mert az nem 1200A hanem 1200V és csak 80A
vagy én vagyok hülye hozzá de ez van ki írva a lomexnél
Látom az adatlapját nem olvastad el
nem csak láttam hogy mi van ki írva
Én nemrég vettem egy tirisztor modult amivel nekem semmi gondom sincs. 320V, cirka 1500µF amivel használom.
Szerintem sokkal jobban jártam ezzel a tirisztor modullal mintha vettem volna BTW69-1000 tirisztort ami 50A-es. Modul: http://arwill.hu/portal/Budapest_/Elektro_alkatresz/Felvezetok/Tiri...5.html
Én azt a BTW69-1000-s tirisztort használom, kb 450J-is el lehet menni vele. Igaz egyszer megküldtem 520J-al, na az sok volt neki.
Mert túl léptem a 620A-s határt, valamin ha megküldtem a volna Gate-t egy 9V/120mA-s impulzussal talán az se segített volna. Amúgy látta a HQ-videoban 9kA/21kA-s tirisztort kb, 65k-ért. De az még a 15kJ-os kondibankot is pofán röhögi(persze ha tökéletes a nyitás).
Igen. Ha regisztrálva vagy, akkor a dokcsit is tudsz nézni.
Hát, fentem rá a fogam. De ha egyszer is rosszol nyitki akkor 7000 tirisztor megy a kukába, szóval inkább 1500Ft-at teszek tönkre.
Sziasztok!
Van valakinek 12V-os hoz rajza? És lehet hogy hülyeséget kérdezek de a kondiból jó-e a 16V-os?
sziasztok azt szeretném kérdezni, hogy lehetséges e coil gun-al elérni egy légpuska erejét (hordozhatóba) ez olyan 7-7,5J és ha igen akkor miből mennyi kéne?
Esetleg valaki tudna egy komplett kapcsolást hozzá amiben minden alkatrész benne van.
Inkább 40-50V-s néhány száz ezer µF kondibank kell. Meg táp, kapcsoló, és munkatekercs.
Hát inkább 2-3J energiát lehet kihozni(legjobb esetben).
Kapcsolás pedig Google->képkeresés->coilgun shematic kell leni-e.
Ez nem igaz, 50J-t is össze lehet hozni.
50J-hoz elég nagy kondi bank, tekercs kellene.
Gondolom mrgrassy nem colos ipari betonvasrudakkal szeretne lövöldözni.
50J-hoz 5% hatásfokot feltételezve 1kJ energia elég. Ahhoz egyáltalán nem kell nagy kondibank.
Kezdetnek elég. Első hogy értsd hogyan működik. Már csak táp, kapcsoló, és munkatekercs kell.
Mennyire bánsz jól a nagyfeszültségű elkokkal?
Mert 450V-s kondikból összelehet dobni 8-9ezer µF-s bankot. Igen, de ha véletlenül is hozzá érsz, képes ledurrantani valamelyik ujjadat.(legjobb esetben)
hello,
tanácsot kérnék hogy, ha több tekercset akarok a coilgunhoz akkor milyen méretű tekercseket kellene csinálni? Tehát: sok egymásra tekert réteg vagy kevesebb, sok menet vagy kevés, vékonyabb vagy vastagabb huzal kellene a második tekercshez? Eddig az első tekercs már megvan. (2 kondibankom van az egyik 1db 350V 2200µF a másik PC tápokból szerzett kondik amik összekötögetve 400V és 1500µF kapacitásúak. Eddig 2 sörös dobozt átlövök 1 kondibankkal és az első tekercs segítségével.) Azt tudom hogy a második tekercsnek nem kell olyan nagy kapacitású bank. Köszi.
Gondolkodtam egy mágnespuska épitésében és arra jutottam hogy kondi teleppel és tekercsel lehetséges a feszültég 220-250 V ehez szeretnék ötleteket és rajzokat..
Kaptam egy pár rajzot de nem felelnek meg az elvárásoknak mivel gyengén lövik ki a tárgyat A kondi telepem 400 V és 4000 mF de ezt még lehet növelni Tekercs még nincs meg ehez is kérnék ötleteket.
Itt nem szeretném elkomplikálni hanem a tekercsen meg a kondikon van a hangsuly
Hello,
Egyik nap nézegettem az internetet kapcsolások után kutatva. Találtam egy olyan kondi töltőt ami szerintem egészen használható. Össze is raktam és működik. 450V-ig tölt és 15W-os. Lomexből kb 1300Ft az alkatrész hozzá. Az oldalon ahol van a kapcsolás minden le van írva ahogy kell... http://uzzors2k.4hv.org/index.php?page=450vboostconverter
Ennek nagyon rossz a hatásfoka. 12V-ból boost konverterrel nem lehet normálisan 400V-ot csinálni, pár % a hatásfok.
Értem, és mit ajánlasz, mivel lenne a legjobb tölteni a kondikat?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |