Fórum témák
» Több friss téma |
Szia szerinted hogy tudnám le ellenőrizni hogy hamisak?
Na mégegyszer... kattitns IDE !
Sziasztok köszönöm a válaszokat meg oldottam a problémámat de sajnos adódott egy ujabb a bemeneti kondikkal van a baj a rajzomon 2db 220nf és 2db 330nf és nekem nem voltak ilyek csak 470nf és ezzel nagyon kupogós baszust adot szerintetek szerezem be olyat amilyen a rajzon van vagy lehet mással is helyetesiteni?
Nem a 470nF csatolókondi miatt adott "kupogós basszust".
Én 1µF-ot is szoktam belerakni (éppen mi akad kézre).
Köszi akkor mitől ad kupogós basszust?
És mindegy hogy rakod a kondit mármint a +- lábakat hogy hova rakom
Szia! A mély hangokkal azért nem vagy megelégedve, mert a csatoló kondenzátor alacsony értéke (kapacitás) miatt egy részüket így már vágja az erősítőd. Bassmester javasolta az 1µF-et, azzal már lényegesen javul az átvitel. Nem túlzás 2,2µF-et alkalmazni.
A "+" láb kerüljön összeköttetésbe az IC 3. lábával.
Fólia kondenzátor lenne az igazi megoldás.
Köszi a gyors választ de mindegy hogy tegyem be mármint +- ra gondoltam
Nagyon szépen köszönöm megyek és ki próbálom egyépként az ilyen jó lenne
Jó lenne ha egy mikrós (1uF) lenne. Sajnos nem tudom elolvasni az alkatrész feliratát.
Az 1uf kondi 105 kód számmal csak nem tudom hogy milyen fólia vagy talán más fajta
Sziasztok!
Összeraktam egy erősítőt a TDA 7294-es végfok IC-vel, és nagyon meg vagyok vele elégedve. Minden várakozásomat felül múlta. Teljesen dual-mono kialakítás, semmi brumm. Trafó: 2 db 150 VA -es toroid van benne 2x 24 V os kimeneti feszültséggel. Pufferek: 2x 10 000u teljesen elégnek bizonyult. Képek csatolva. A két CENTAUR sX hangfalat használom vele. Piszok jó. Még nem 100 %-os a kivitel, ugyan is még kerül bele Reloop kolléga által tervezett Peak jelző és valami jó hangú IC-s buffer. Most, hogy egy ilyen szép kis regényt kerekítettem ide, annyit szeretnék tőletek kérdezni, hogy a HÍD kapcsolásnak mekkora az áramfelvétele ? Nézegettem toroidokat és vásárlás előtt szeretnék tőletek is érdeklődni. Előre is köszönöm. üdv. B
Szia! Remekül néz ki!
A híd kapcsolás csatornánként 5A-t vesz fel teljes terhelésnél. Ha nem vezérled túl az erősítőt akkor nem szükséges (24V+24V)*5A=240VA-re méretezned. Elég a 4A-es szekunder.
Én úgy látom, hogy 473 - 400V van ráírva a bal oldalira, ami 47n/400V-ot jelent. Ez nem jó a 7294-hez csatolókondinak.
Ezek szerintem MKS kondik, csatolóként az MKP adja a legjobb minőséget.
Nem látok az erősítőben egyetlen biztosítékot sem
Köszönöm, de a remek jelzős egy kicsit túlzásnak érzem Gyorsan össze kellett dobni.
A TDA HÍD az biztos hogy maximumra lesz hajtva, tehát nem árt túl méretezni. Amit most kinéztem az egy 600VA-es toroid, 2x 30V os szekunderrel és 10A terhelhetőséggel. Ha jól emlékszem 42-43 V még jó a tda nak. Előre is köszi, üdv. B ui.: jól látod igen. ennek az az egyszerű oka, hogy nem volt itthon És az ünnepek alatt meg nem tudtam venni. De ami késik, az IGEN!
Nézd, rend van a dobozban, látszik nem garasoskodtál az alkatrészek beszerzésénél, mint írod nem brummos - jár a dicséret. Van több észrevételem is amit másképp oldottam volna meg, de a biztosíték használatára kéretlenül is fel kellett hívjam a figyelmedet.
Úgy gondolom, hogy ha az ember ilyen hobbit választ magának, akkor ne azon spóroljon (én se dobom ki fölösleges dolgokra a pénzt, amit tudok az olcsón veszem/szerzem meg, de ami kell az kell...)
Szívesen venném, ha a többi észrevételedet is leírnád. Előre is köszönöm. üdv. B
A bordáról nem tud eltávozni a meleg azon a sor perforáción keresztül ami az alsó és a felső dobozelemen van. A bordát kívülre, a hátlapra szerelném. Látom vágni kell belőle egy keveset. Nálam még kívül is elég jól felmelegszik Bővebben: Link
.
Igen, ez az egyetlen probléma. Ezt tudom.De nem vitt rá a lélek hogy levágjam ezt a jó kis bordát. Egyenlőre elégnek bizonyult pedig hajtottam eléggé (igaz nem csúcson) 4ohm-mal. Ha nem kalappol, akkor van egy kis aranyos ventilátorom, egy hőfok függő vezérlés...
Köszönöm az észrevételeket. üdv. B
Tudom hogy az nem jó csak példa ként raktam oda mert nem tudtam hogy mire valók ezek a zöld kondik de már mint "reloop" kolléga mondta hogy ezek rendes fólia kondik ezért kerestem ilyeket de csak 3db 1uf-ost találtam amiek a kódja 105 ugy hogy még nem tudom végleg öszerakni ha tudnád milyen lenne a megfelelő kondi segithetnél köszi
A venti is jó megoldás, de a lakatos szerszámokat akkor sem úszod meg, mert a levegőnek be is kell jönnie és el is kell távoznia.
Jogos!
Majd kitalálom, hogy mi legyen, ha egyáltalán szükséges. Ha megcsinálom, beszámolok róla. Minden jót (jó8) üdv. B
Sziasztok!
Bevetettem egy (számomra) új dobozolási módszert. A ház a védőföldön, az erősítő tőle elszigetelve, árnyékolva a bemeneti jelföldön. Mivel semmi nem kötötte meg a kezem: a bemeneti csatlakozók, a poti, és a végfokok bemenetei egymás közvetlen közelébe kerültek. Árnyékolt vezetéket nem kellett használnom. A panelek aszimmetrikus tápos, 50V-os hidak. Ekkora feszültség pont elég neki. Túlvezérlésnél egész más hangú a torzítás, mint amikor az áramhatároló lép be a recsegő hangjával. A mellékelt fotón azért látható két puffer kondenzátor, mert csatornánként külön tápot használok (dual-mono). Az aszimmetrikus tápnál kevesebb aggodalommal nézek a biztosíték kiolvadás elébe, karcsúra is méreteztem, 4A véd egy hidat. Akinek marad már ki fél tápja és tönkre ment az IC-je az tudja miről beszélek
Szép munka jól is néz ki szerintem meg praktikus, meg gondolom elég masszív is Grat!
Udv.2*25Vac-s trafo sok e ket panelnek?
Üdv! A 2x25VAC ideális szekunder feszültség a TDA7294 táplálásához. A panelek száma csak annyiban kérdéses, hogy a szekunder mekkora áramot képes szolgáltatni. Panelenként 2-3A -rel számolj.
Sajnos csak 40V pufferjeim vannak az kicsik lesznek igaze?
S,akkor az 50v kell egyeniranyitsam s a kozep kivezetes megy a foldre? |
Bejelentkezés
Hirdetés |