Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Inverteres hegesztőtrafó
 
Témaindító: Gabi, idő: Aug 12, 2005
Lapozás: OK   262 / 563
(#) zoz11 válasza Tubi56 hozzászólására (») Márc 16, 2012 /
 
Hello
Végül is megtudom csinálni katt féle megoldást is. Újra tekerni nem szeretném mert igen szépen sikerült ez most.
De lehet majd élesbe kiderül.
Mindenkinek köszönöm a választ.
Lassacskán én is majd eljutok a kivitelezésig.

Üdv!
(#) Tubi56 válasza zoz11 hozzászólására (») Márc 16, 2012 /
 
Akkor hajrá, várjuk a fejleményeket!
(#) Csölle válasza zoz11 hozzászólására (») Márc 16, 2012 /
 
Helló,tudod a lustaság itt nem vezet jóra/saját tapasztalat/én újratekerném nem olyan vészes és biztos leszel benne hogy melyik a kezdet és melyik a vég.
(#) (Felhasználó 46585) válasza Csölle hozzászólására (») Márc 16, 2012 /
 
Ez bizony így van...
(#) berobbantam hozzászólása Márc 16, 2012 /
 
Helló mindenkinek.
2-szer végigolvastam a fórumotÉs arra a következtetésre jutottam,hogy szelíditenem kell egy grizlytVan azonban egy alapvető problémám,ami viszont nem tántorít el a döntésemtől.Nem nagyon vagyok otthon a nyáktervezésben.Főleg olyan szinten,hogy ilyen áramokban gondolkodjak.Ha esetleg volna olyan kedves valaki,hogy a lenti kapcsoláshoz feltenne egy nyákrajzot az nagyon lekötelezne.Természetesen ha valamely alkatrész méretileg nem stimmel a nyákrajzal annak módosítása nem okoz gondot.Amennyire kibogarásztam a topicból több panel is van.Vagy valaki megépítette esetleg egy panelra az egész gépet segédtáppal együtt.Jelenleg nagyon sok kérdés kavarog bennem az olvasottak alapján.A nyakamba szakadt rengeteg információ,ami majd egyszer biztos jó lesz,de jelenleg csak káoszt szült.Egyenlőre a trafókkal kezdenék.Van itthon pár rossz pc tápom.Majd kibogarászom a vasakat úgy első nekifutásraAztán kérdezek tovább.Addig is kellemes kikapcsolódást mindenkinek.
üdv
(#) Csölle válasza berobbantam hozzászólására (») Márc 16, 2012 /
 
Helló,ha végigolvastad a fórumot itt a nyákterv annyi mint a tenger csak építeni kell,és megfontoltan mert nem 5V -ról van szó.
(#) berobbantam válasza Csölle hozzászólására (») Márc 16, 2012 /
 
Helló
Végigolvastam 2-szer.Nem viccből írtam.És találtam is nyáktervet.De mivel tényleg nem 5 voltról van szó ezért szeretnék biztosra menni.Nem is várnám el senkitől,hogy most az én kedvemért tervezzen egyet és személyesen a nevemre küldje el.Csak annyit kérnék,hogy aki megépítette a linkelt változatot az megoszthatná velem az ő verzióját ami működőképes.Nálam profibbak is futottak bele különböző hibákba.Én mindíg is azt valottam,hogy ne szégyeljen az ember segítséget kérni,ha nem biztos a dolgában.A lenti variáció például jó minden módosítás nélkül,vagy ezen is kell még korrigálni?
üdv

macivez2.dip
    
(#) Freedomocska válasza VillTMK hozzászólására (») Márc 16, 2012 /
 
(#) zoly15 válasza Freedomocska hozzászólására (») Márc 16, 2012 /
 
Erről elhiheted hogy magyar!
1998-ban gyártották és magyar alkatrészek árulkodnak....
(#) Freedomocska válasza zoly15 hozzászólására (») Márc 16, 2012 /
 
Rendben .
(#) szabi83 hozzászólása Márc 16, 2012 /
 
Hegesztő szakik, "Maci"-val meg lehet-e hegeszteni kettő darab 1mm-es lemezt ?
(#) Tubi56 válasza zoly15 hozzászólására (») Márc 16, 2012 /
 
Egy példa a Kukoricza heg gépek egyikéről és igen csak magyar a drága

kuko-120a.jpg
    
(#) szabi83 válasza Tubi56 hozzászólására (») Márc 16, 2012 /
 
Durva
(#) granpa válasza szabi83 hozzászólására (») Márc 16, 2012 /
 
Ne komolytalankodjunk.
(#) szabi83 válasza szabi83 hozzászólására (») Márc 16, 2012 /
 
Próbálta valaki ? :miaz:
(#) szazol válasza akrobu hozzászólására (») Márc 17, 2012 /
 
Üdv!mindenkinek.Szeretném kiegészíteni Gábor szavait,annyival,hogy nálam minden mért érték jó volt, és a Gábor egy elejtett szóból jött rá, hogy nem jó méretű a meghajtó trafó vasmagja.Felirata szerint EE-25 volt,de a keresztmetszete csak 6x6mm volt,nem7x7mm,ezért volt a gond.Nem tudom ez segít e, de leírtam.Ne keseredj el!
(#) Freedomocska válasza Tubi56 hozzászólására (») Márc 17, 2012 / 1
 
Én is megnéztem a nyitólapjukat és pont ez a hirdetést látva linkeltem be a kínai "koppintást " . Kár , hogy eddig nem hallottunk róla bár innen 3000 Km-re pedig jól ismerik .( A felirat pedig egy egyszerű .... mindegy már eddig is sokat "off"-oltam és nem akarom , hogy ebből vita legyen .)Elnézést csak innen így láttam .
(#) zoly15 válasza Tubi56 hozzászólására (») Márc 17, 2012 /
 
98'-ban még nem volt divat a hamisítás...
(#) Freedomocska válasza zoly15 hozzászólására (») Márc 17, 2012 /
 
Igen , valószínű , hogy tied még saját fejlesztés volt . Én meg nem néztem meg a képeket a paneljaidról hanem beütöttem a keresőbe a "KUKO" szót és egyből ez jött ki nekem . A többi meg jött magától .
(#) zoly15 válasza Freedomocska hozzászólására (») Márc 17, 2012 /
 
Akkor most megnézheted a masinát...
(#) erdgab válasza szabi83 hozzászólására (») Márc 17, 2012 /
 
Meg lehet hegeszteni,ha valaki elég ügyes.Előfordulhat,hogy a minimum áramát a gépnek lejjebb kell venni,valahol a fórumban már volt róla szó,Tubi biztosan tudja a megoldást.
(#) berobbantam válasza berobbantam hozzászólására (») Márc 17, 2012 /
 
helló Mindenkinek
Ma első lépésként feldúrtam a lomost,és szétszedtem az utolsó pc tápom.A kibontott toroid mag 27x14x11 mili.Ezt szánom a tt trafónak.Gondolom az,hogy kicsit vastagabb a vas nem érdekes.Felmerült bennem közben pár kérdés.A trafók huzalméreteinél a sodratokhoz ki van írva,hogy mm.Gondolom itt annyi szálat fogok össze,hogy az átmérő legyen pl 5.5 mili.Vagy ez keresztmetszet lenne?A jelőletlen huzalméretek pedig négyzetmiliben vannak vagy az is átmérő.Azt szeretném még kérdezni,hogy a másik 3 trafó magját hol lehet beszerezni?Valami vebáruház cím jó lenne ha tudtok ilyet.A vezeték keresztmetszeteknél fölfelé eltérhetek valamennyit?Van itthon két tökéletes állapotú mikró trafóm.Annak a vezetékelését szeretném felhasználni.Csak a vasmag le van heggesztve,de a nemes ügyért szétflexelem
üdv
(#) zoly15 hozzászólása Márc 17, 2012 /
 
Sziasztok!
Elég jól haladok a javítással, már csak az áramszabályzóval lehet valami, mert mindég visszaszabályoz ív fogás előtt.. De amúgy jól megy üresen a gépezet, ment kb 40percet. Némi terhelést is tettem rá (120W).
Ám lenne egy kérdésem: A szekunder körben csak a félhidas gépekben van fojtótekercs? Mert az enyém teljes hidas, és nincs a kimeneten tekercs! Van egy a gépben, de az a primer körben...
Itt vannak a képek a javításról:Bővebben: Link
(#) vottokar válasza berobbantam hozzászólására (») Márc 17, 2012 /
 
Vasmag beszerzési forrás a Tali Bt esetleg a TME.
Huzalnál az átmérők vannak megadva. Javasolt 0,35-ös "elemi szál" fölé nem menni, de azért van itt több példa, hogy működik akár 1 szál dróttal is. (profilhuzal a nyerő ez esetben) Arra figyelj, hogy az E65-ös magba nem egyszerűen férnek be a kellő menetszámok a szükséges keresztmetszetben. És még fontosabb a kellő szigetelés!!
(#) Tubi56 válasza szazol hozzászólására (») Márc 17, 2012 /
 
Idézet:
„.Felirata szerint EE-25 volt,de a keresztmetszete csak 6x6mm volt,nem7x7mm”

Nem számít hiszen meghajtó trafónak az EE 20 is jó légrés nélkül aminek a mag keresztmetszete talán 6x6mm
(#) Tubi56 válasza zoly15 hozzászólására (») Márc 17, 2012 /
 
Idézet:
„98'-ban még nem volt divat a hamisítás...”

Nem is hamis az van magyar gépünk és nem is olyan rossz, ha a paramétereit nézzük mondjuk egy olaszhoz.
(#) Tubi56 válasza erdgab hozzászólására (») Márc 17, 2012 /
 
Idézet:
„Meg lehet hegeszteni,ha valaki elég ügyes”

mit kell meghegeszteni?
(#) Tubi56 válasza berobbantam hozzászólására (») Márc 17, 2012 /
 
ne legyen az 27 inkább kissebb a 27 az jó zavarszűrőnek a betáphoz a TT trafó az inkább legyen olyan, amit írtunk már ezerszer a hsz-ba. 2db 20x10x5 vagy 1db 23x12x8 ami szintén fel lelhető a pc tápokban.
(#) szabi83 válasza Tubi56 hozzászólására (») Márc 17, 2012 /
 
Én kérdeztem, kettő 1mm-s lemezt, Maci-val.
Sajnos mégsem állok neki építeni, mert egy kézzel, nem tudnám elkészíteni a főtrafót, meg ami kell.


Azért köszi
(#) berobbantam válasza vottokar hozzászólására (») Márc 17, 2012 /
 
Köszi szépen a segítséget.Akkor tehát ahol 5.5 mili sodrat van ott kiszámolom az 5.5 mili keresztmetszetét.aztán kiszámolom az én huzalom keresztmetszetét és annyit fogok össze amennyi szükséges.Ha szűkös a hely az e 65-ben akkor esetleg nézhetek más magot is azonos keresztmetszettel és anyaggal csak nagyobb ablakkal.Ha ilyet nem találok akkor valamennyivel nagyobb vaskeresztmetszetnél is jók ezek a menetszámok,vagy esetleg újra kell méretezni a trafót?Bocs ha túl sokat kérdezek,de a fórumot olvasva arra a következtetésre jutottam,hogy a trafókon nagyon sok múlik.Nem szeretném ha ezen bukna a dolog.A szigeteléssel nem lesz gond azt hiszem.egy pár trafót már tekertem és eddig mind jól sikerült.Inkább a helyszűke a jellemző rám a túl sok prespán miatt
üdv
Következő: »»   262 / 563
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem