Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » SMD forrasztás profin
Lapozás: OK   42 / 107
(#) nyakas00 válasza llaci56 hozzászólására (») Márc 15, 2012 /

Bocs a pontatlan fogalmazásért.
Saját tapasztalatom hogy megfelelő hőprofil nélkül nagyon rizikós a dolog. Nem reflow kemencét építettem hanem rework stationt így ebből vonom le a tapasztalatokat.
(#) llaci56 válasza nyakas00 hozzászólására (») Márc 16, 2012 /

Köszönöm! Így már világosabb.
(#) karaszbandi válasza llaci56 hozzászólására (») Márc 16, 2012 /

Eddig * Törölve ! Hagyjál fel a beszólásokkal !
(#) san398 hozzászólása Márc 16, 2012 /

Vettem tégelyes forrasztó pasztát de nincs adagolóm amivel feltudnám vinni.Ki mit használ erre?Minden megoldás érdekel.Előre is köszi az ötleteket.
(#) nyakas00 válasza san398 hozzászólására (») Márc 16, 2012 /

Szerintem lényegtelen.
Ecset ha állaga olyan vagy csavarhúzó
Esetleg betölteni egy fecskendőbe és úgy.
(#) Zsora válasza san398 hozzászólására (») Márc 17, 2012 /

Ahogy nyakas00 is írta:
- ha elég híg, akkor utántölthető fluxceruzával
- ha közepesen híg, akkor vékony ecsettel
- ha sűrűbb (zselé, krém), akkor fecskendővel (hozzávaló tűvel a végén)
(#) san398 hozzászólása Márc 17, 2012 /

Először nekem is a fecskendős megoldás jutott eszembe, csak gondoltam hátha van jobb megoldás.Köszönöm mindkettőtöknek.
(#) llaci56 válasza san398 hozzászólására (») Márc 17, 2012 /

Szerintem stencillel kellene felvinni.
(#) nyakas00 válasza llaci56 hozzászólására (») Márc 17, 2012 /

és azt hogy gondoltad ezt most én nem értem
(#) san398 válasza llaci56 hozzászólására (») Márc 17, 2012 /

Jó ötlet ez is de házi körülmények között előállítani nem egyszerű, legyártatni meg elég költséges!
nyakas00: Melyik részét nem érted?
(#) karaszbandi válasza Zsora hozzászólására (») Márc 17, 2012 /

Azt szeretném tudni, hogy a fecskendős forrasztó paszta miért nem hajlandó kimászni a fecskendőből? A szemem már gúvad, de az a nyamvadék nem mászik ki normálisan. Egyébként vadi új. Ja, a tűvel egyáltalán nem mozdul, olyan sűrű.
(#) Zsora válasza karaszbandi hozzászólására (») Márc 17, 2012 /

Talán lejárt a szavatossága, vagy egyszerűen csak rossz minőségű, vagy a tű eltömődött valamitől... Nem tudom.
Próbáld meg vastagabb tűvel! (Többféle átmérőjű tűt lehet kapni, s olyat is ami kúpos és teljesen műanyag. (Vékony tűvel nekem is sokszor több anyag jön ki hátul, mint elöl.)
(#) thomas3 válasza karaszbandi hozzászólására (») Márc 17, 2012 /

Ugyebár van benne folyasztószer ami hő hatására lágyabbá teszi a "keveréket" Ha hűvös van a műhelyben akkor hőlégfúvóval rászoktam melegíteni egy kicsit. (a fecskendőben lévőre) Persze csak, hogy 10-20°C-ot emelkedjen a hőmérséklete és a benne lévő folyasztószer kicsit lágyuljon. Utána könnyen kinyomhatóvá válik a paszta.
Fontos továbbá a megfelelő vastagságú tű is.
(#) karaszbandi válasza Zsora hozzászólására (») Márc 17, 2012 /

Közvetlen a fecskendőből sem akar kijönni. A szavatossága még jó, a hőfoka 20fok körüli.
(#) thomas3 válasza karaszbandi hozzászólására (») Márc 17, 2012 /

Egy kicsit melegítheted, nem lesz semmi baja.
(#) llaci56 válasza san398 hozzászólására (») Márc 17, 2012 /

Nem tudom, mi olyan költséges ezen. Én 0.3 -as 100 mm széles rézszalagot szoktam venni. (Van szélesebb is, ha az kell.) Ez nem olyan, mint a tábla, - hogy legkisebb vásárolható mennyiség negyed tábla, - ebből olyan hosszt vágnak, amilyet kérsz. Megcsinálod hozzá a maszkot, és kimaratod. Nem tart tovább, mint egy nyák legyártása. Illetve, ha jó programmal terveztél, még annyi se, mert csak egy másik réteget kell kinyomtatnod a maszkoláshoz.
(#) karaszbandi válasza llaci56 hozzászólására (») Márc 17, 2012 /

A réz szalagot hol szoktad venni?
(#) thomas3 válasza llaci56 hozzászólására (») Márc 17, 2012 /

Az nem okoz problémát, hogy deformálódik?
(#) llaci56 válasza karaszbandi hozzászólására (») Márc 18, 2012 /

A XIII. ker. Mór u. -ban.
(#) llaci56 válasza thomas3 hozzászólására (») Márc 18, 2012 /

Mi deformálódik? A rézszalag? Nem tapasztaltam ilyet.
(#) Benji77 válasza nyakas00 hozzászólására (») Márc 18, 2012 /

nyakas00!
Pontosan milyen PID vezérlőre gondolsz?
Én a fix alsó kerámia lapos fűtésemet és a potméteres szabályozható felső fűtésemet szeretném vezérlésre kötni.
Mit tudsz ajánlani? LCD kijelzés(külön alsó-felső fűtés) is jó lenne. PC-re "köthetőség" is szükséges lenne.
Köszönöm.
(#) isti03 hozzászólása Márc 21, 2012 /

Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni tölletek. Remélem jó helyre teszem fel a kérdésem. Nem rég rendeltem egy processzort (SK1256K) de a csomagot kinyitva meglepődtem, nem ez volt benne. (VCTI T81 LC LH BK-GR) A lényeg az hogy beépítve a készülékem nem működik. Felvettem a kapcsolatot az eladóval hibás csomag ügyben, mire ők közölték hogy küldjem vissza és becserélik az általam rendelt procira. De, csak akkor ha nem forrasztottam be. A kérdésem az lenne hogy van valami módszer, vegyszer vagy akármi amivel le tudom takarítani a proci lábait hogy ne legyen annyira szemetszúró hogy már be volt forrasztva.
(#) thomas3 válasza isti03 hozzászólására (») Márc 21, 2012 /

Nagyon kicsi esélyt látok rá, hogy annyira letudd takarítani, hogy ne vegyék észre...
Ha nem olyat küldtek, akkor miért forrasztottad be? Vagy legalább utána néztél volna, hogy mit küldtek pontosan.
Ám ha adtál rá feszt és nem ugyan az a lábkiosztás akkor feltehetőleg tönkre is vágtad az alkatrészt amit majd ha visszavesznek és elküldenek másnak Ő meg vakarja a fejét, hogy mi lehet a gond... Nem túl korrekt megoldás szerintem...
(#) llaci56 válasza thomas3 hozzászólására (») Márc 21, 2012 /

De hát ő nem ezt kérdezte...
(#) karaszbandi válasza isti03 hozzászólására (») Márc 21, 2012 /

Kizárt, hogy nyomtalanul el tudd tüntetni a forrasztási nyomokat. Ha sok lábú, még a kiforrasztásnál azok is hajolhatnak. Meg nem etikus cselekedet a visszaküldés.
(#) isti03 válasza thomas3 hozzászólására (») Márc 21, 2012 /

A SINI-nél néztem ezeket az alkatrészeket. A keresőjükbe beírva a TV típusát mindkét procit kidobja. Grundig Elegance 55 Flat TV. Ezért forrasztottam be. Ezek szerint csak az SK1256K val működik a tv. Nem itt a Sininél vettem a procit, egy másik helyen olcsóbb volt. Nem is kicsivel. Én megbíztam a bolt hozzáértésében, volt már máskor is hogy rendeltem a neten valamit és csak helyetesítő alkatrészt kaptam. Azt viszont nem értem (és nem érzem magam hibásnak) ha meghírdetnek egy alkatrészt, azonosító szerint és a kép szerint is egyezik az általam keresettel, és nagy betűkkel odaírják van raktáron x darab akkor miért nem azt küldik el? Miért kell nekem visszaküldenem? Ismét a két szállításért fizetni?
(#) emmzolee válasza llaci56 hozzászólására (») Márc 22, 2012 /

De gondolj bele, hogy Te hogy éreznéd magad, ha kapsz egy használt (esetleg még rossz is) alkatrészt.
Neked is félre állna a szád. Maximálisan egyet értek thomas3-al. Ez nem lenne korrekt dolog, ha vissza küldené ezt az alkatrészt.
(#) emmzolee válasza isti03 hozzászólására (») Márc 22, 2012 /

Én a sos elektronikkal szívtam meg. Rendeltem tőle 30db Nagy teljesítményű fetet egy erősítő javításhoz. Oda is írtam, hogy nem a sima változat kell, hanem a kajakabbik írtam pontos típus számot is, és külön fölhívtam a figyelmüket az 1 betűs eltérés mekkora különbség-re. Annak a gate feszültsége nem +-20V, hanem +-30V. Ez volt benne gyárilag, akkor ez kell bele és ennyi. Azt írták, ok! Erre küldték a kommersz alkatrészeket. Ez azért érdekes, mert a kommersz változata fele annyiba került volna. Vissza küldtem nekik a saját költségemen. Vitatkoztam velük, hogy én nem ezt rendeltem. És azt írták, hogy majd legközelebb levásárolhatom a csomagküldésem árát. Marha jó! Mondtam a főnöknek, hogy nem lesz legközelebb, mert úgy kell a szájukba rágni, hogy mi kell nekem és akkor is elba..ák.
Mondtam. Én innen semmit többé nem veszek.
Ha mindenki így gondolkozna, és lenne benne tartás, akkor az ilyen silány szolgáltatást nyújtó cégek tönkre mennének, vagy meg javulnának.

Érdemes ezen el gondolkozni...
(#) isti03 válasza emmzolee hozzászólására (») Márc 22, 2012 /

Nekem akkor ált félre a szám, amikor nem azt kaptam amit kifizettem. Szerinted mit kéne csinálnom? Hagyni a dolgot, a feleslegessen kidobott pénzt az alkatrészre? Amúgy meg miből gondolod hogy amit én visszaküldök azt majd eladják valakinek valamikor? Beszéltem telefonon a boltal és azt mondták hogy ők is valahonnan rendelték és ők is behajtják a rossz alkatrészt. Ne az én gondom legyen az hogy micsinálnak a visszaküldött alkatrésszel, én csak azt szeretném megkapni amit vettem. Vagy ha ez nem lehet akkor kérném vissza az összeget.
(#) isti03 válasza emmzolee hozzászólására (») Márc 22, 2012 /

Én biztos nem fogom hagyni a dolgot. Ha kell személyessen fogok elmenni a boltba.
Következő: »»   42 / 107
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem