Fórum témák
» Több friss téma |
Azt nem tudom, hogy mennyire kódoltak, de előfizetésért (Eumetcast) adnak vevőberendezést. Persze ez sovány vigasz.
Sajnos a frekimérőbe ajánlott osztó IC-t már nem lehet kapni. Átrajzolom a panelt MB501 re.
A tuner oszcillátor része frekimérő nélkül nem hangolható pontosan.
Az szerintem más, az az Eurobird 9A műholdon sugárzott digitális stream, amit Skystar 2 kártyával lehet venni. Azért fizetni kell.
De amit közvetlenül a műholdról lehet fogni 1.7GHz körül, és amit át kell alakítani 137.5MHz-re, hogy lehessen fogni úgy, mint a NOAA holdakat, az ingyenes. Elvégre elég sok kapcsolást találni neten a converterről.
Sajnos az is digitális. Az analóg APT fax adás jópár éve megszűnt az Eumetsat műholdaknál, tehát ahhoz is speciális számítógépes átalakítás kell, ugyanúgy, mint a feldolgozott Eumetcast-hoz.
1983 vagy 84 RT évkönyvben van NOAA vétel leírása.
Akkor a BME-n készítettek az akkori analóg/digitális technikával elérhető 1.7GHz-es vevőt. Annak a lavorja az egyik belső épület tetőn volt. (E?) Onnan hosszú koaxon , konverter (137MHzre) után ment le a V2 épületbe ahol a rádióklub helyisége is van/volt. Valamikor 9x évek közepén még kint volt látható a folyosón (rádióklub mellett/előtt) TV-n a vett aktuális digitalizált (utó feldolgozott térkép, határ konturok stb.) kép. Amit a Hiradóban is láthattál animáltan. Idővel tűzvédelmi okok miatt leállították a folyamatos TV működést.
Kár, hogy megszűnt, jó lett volna azzal is "játszogatni".
Egyébként összedobtam ma délután én is egy QFH antennát. Talán jól kötöttem be a koaxot meg a balun-t. Holnap kipróbálom...
Szia! Bocs,hogy ezzel zavarlak, de nekem kéne ennek az antennának a műhelyrajza pontos méretekkel, ide tudnád adni? Köszi:Laci!
2008 - 2009 RT évkönyv amiben a NOAA vevőt állomást ujra tárgyalják ... .
Parancsolj: Bővebben: Link
Nagyon szuper lett! Sikerült 137,5 re hozni?
Hogy érted? 137.5-re van méretezve. Majd holnap kiderül jó-e.
Szia! Sajnos nincsenek meg nekem ezek a könyvek.
Csak nem te is egy ilyen vevőn töröd a fejed?
Mérésre gondoltam. Mérőhíddal, vagy GDO-val a tövében.
Ja, nem mértem semmit, nincs mivel.
Milyen doksi vagy weblap alapján építetted a wobleredet? Lehet nekem is kellene egy.
Mellékelten küldöm a hangolódó tuner illetve a korábban készült konverter képeit. Wobbler szerint úgy rossz ahogy van az előfok, hangolhatatlan, lehet hogy gerjed. Valószínű a fet el van fordulva valamely irányban
QFH-t sikerult kiprobalnom a 4. emeleti teraszon tegnap. A NOAA18 hozzam legkozelebbi eso nyugati atvonulasat 10 percig sikerult hallgatni jelkieses nelkul. A karzattol egy kicsi tavolabb kellett tartani. Hamarosan remelem hogy a magaslati proba is megtortenik.
Nekem még nem sikerült kipróbálnom, majd hétvégén...
Ez szerintem klíma cső. A fékcsőben van vas is és az nem jó RF célra.
Nem fékcső, sima rézcső, nem tudom mihez való.
Szendi, válaszolsz a wobbleres kérdésemre? Bővebben: Link
Persze csak ha nem titkos
Szia! Van egy gyári vevőm, igaz nem szélesávú, de még meghallanom se sikerült eddig a műholdakat,lehet,hogy türelmetlen vagyok kivárni,amikor "magasabban" vannak a holdak . Ha valamit hallanék, és nem elég az NBFM vevőm (tud 25KHz-step-et is), akkor esetleg autórádió átalakítás, nem akarok (tudok) építeni. Üdv:Laci!
Szerintem azzal a vevővel is hallanod kellene a sípolást, a NOAA15,19-et biztosan. Szabadban próbáld. Orbitron progival tudod majd mikor jönnek felénk a műholdak.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |