Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Témaindító: Kutyuli, idő: Márc 29, 2008
Témakörök:
Nekem is hasonló antennám van, nem rossz. Ne koax kábellel vezesd a rádióhoz mert tapasztalatom szerint ront a jel erősségén. A régi jól bevált szalagkábel a nyerő nálam. Na persze kint van a tetőn.
Szia!
Ilyenre gondolsz? Ilyen kilóméterre van nagyinál.
Üdv! Haladtam az Orion 324-el sikerült elektromosan helyrerakni, sajnos volt benne egy két elkötés. Azonban a készülék nagyon halk. Biztos hogy nem a kf-ek vannak elállítva ezért máshol keresgéltem. Ha az egyik tekercs bizonyos kivezetését megérintem akkor elkezd normál hangerőn, de torzan szólni. A potméterrel nem lehet baj, mert szabályoz. Antenna természetesen van csatlakoztatva. Az oszcillátor illetve mod tekercsekhez sem mertem nyúlni, mivel műszer hiányában az esetleges elhangolást nem tudnám korrigálni, a fülemben pedig nem bízom. Takarításnál csak a táp részt bontottam meg de azt kapcsoláson visszanézve is helyesen kötöttem be. Az a kérdésem hogy most a potméterrel van mégis gond, vagy esetleg pl.: emissziószegény valamelyik uch cső? A honlapomra http://oldreceivers.5mp.eu/web.php?a=oldreceivers
tettem fel pár képet a készülékről hamarosan lesz leírás is.
Valamelyik kondi át húzhat. Az UBL21 rácsára menő 22pF kondit cserélném a torzítás miatt,de azon kívül is lehet más alkatrész is rossz, ami elnyomja a jelet. Csinálj egy glimm lámpás kondi vizsgálót, mert nagy segítség. Nem rég csináltam egyet majd dobok fel képet. Igaz, még csak deszka modellben van.
Sziasztok!
Na, megberheltem a szobaantennát. Petőfi gyönyörűen bejön, többi kicsit recseg, de sikerült párat behangolni. Kis segítség kéne: a skálaizzó azonnal bekapcsol? Valószínű, hogy kiégett, de mivel higanygôzölt, nem látom. Ha kész lesz, jönnek a képek! Egy ilyen kb. mennyit ér?
A jó link: Dipólok, hurokdipólok
Ez egy tévéantenna, talán semminél többet ér.
zolika6: közeleg a húsvét, mindenki adakozó kedvében van.
maci80: ilyet csináltál? Egyszerű és praktikusBővebben: Link oregtamas0202: van pár bontott alkatrészem az űrkorszakos orionhoz (hangszóró, kimenőtrafó...), ha érdekel szólj, amúgy is van függőben egy tranzakciónk el bótolhatjuk .
Üdv Frecsko !
Rendben , megbeszéljük. Csak a hangszóró a gáz, de semmi sem lehetetlen. Öreg Tom
Szia! Igen ilyet csináltam, bár az ellenállást kihagytam. Csatlakozik még hozzá egy műszer is. Ha a glimmel jó akkor műszerrel megnézem. Ezt azért így csinálom mert a glimmen nagyot esik a feszültség, a kis műszeren keresztül meg szinte semmi. Volt hogy csak a műszer mutatta ki hogy rossz.
Nem nyíródik ki a glimmed? A kondi töltődéskor hirtelen nagy áramot vesz fel ami a glimmnek nem tesz jót és az ellenállás ennek hivatott ott lenni, hogy ezt megakadályozza. Mondjuk kis kapacitású kondinál nincs gond mert kevés áramot szippant magába. Ha zárlatos a kondi akkor se purcan ki a glimm?
A méretét a parkettához hasonlítva gyanítom, hogy UHF IV -es sávú TV antenna. A 100 MHz, és az antenna 500 MHz -e között meglehetősen nagy a különbség. Ennél még egy darab drót is többet ér antenna gyanánt.
NG 4-220 van ráírva. Nyugodtan rá küldtem a 260V-ot nem tett benne kárt.
Sziasztok! A napokban szert tettem egy Scott R306-s receiverre.Sajnos az egyik végfok rossz benne. Ha valaki tudna valami infót/kapcsolási rajz,vagy esetleg szerviz doksi stb,link/ azt megköszönném!
A google segít: a mellékelt pdf. file-ban a 306-os is leírva vagyon! Az internet azért van, hogy használd ki a lehetőségeit.
Keresgettem de nem találtam. Nagyon szépen köszönöm!
Nem is hülyeség. Erre hirtelen nem is gondoltam. 60 évet betöltötték ezek a kondik és most a felújítás során mozgatva is voltak. Remélem nem ez a gond mert az eredetiséget meg akarom tartani. Bár ha papír kondi ment ki annak a papírburkolatában elfér egy modern csak a két végét mivel lehet betömíteni ami az eredeti fekete anyaghoz hasonlít.
Gratulálok ehhez a gyönyörűséghez és a többihez is! Nem semmi, ahogy szól, feliratkoztam a YT csatornádra.
Sziasztok! A Pacsirtával kapcsolatban vetődött fel egy kérdésem.. jelenleg a PU-bemenetre tett (tranzisztoros-jel) müködteti a készüléket,de arra gondoltam hogy lehetne e úgy kipróbálni hogy a "külső jelet" (pl:rádió.. vagy bármi) jelét ráteszem az FM-KF fokozatra,ahová az eredeti tuner csatlakozik? Így legalább a varázsszem is "jelezne". és kérdés még hogy a hang minőségén javítana e? Bár arra így sincs panaszom,mert egy külső (6ohmos) hangfalat is tettem rá,ami már egész "nagyot szól!" Nem üvölt,nem kifejezetten hangos (kb:1,5-2W ha tud a rádió) de igencsak térbetöltő hatása van.. szóval igazi jóféle "csöves" hangzás.
Ezt nehéz feladat megoldani, mert a Pacsirta 1. KF trafója még benne van a "tunerházban"- az ECC85-el együtt- max a csőfoglalatra tudsz csatlakozni -kívülről. A PU a teljes kivezérléshez 20mV- ot igényel(de nem a magnóbemeneten!).
Húha.. Hát ettől féltem.. néztem hogy hol vannak a KF-trafók.. és csak egyet láttam.. csak rossz sejtés volt hogy abban a nehezen hozzáférhető, tunerházban van a másik.. amiből csak az ECC85 kandikál ki. Hát ez akkor felejtősen bonyolult..
Miért nem jó az eredeti FM tuner ami benne van?
Egy kicsit haladtam a Standard romjaival. Sajnos tölgy furnélt sikerült szereznem hozzá, mert 12m2-t kellett volna elhozni a dió, és egyébb furnélokból, ezt meg ingyen odaadta az egyik eladó. Egy kicsit más lesz az egész de nekem igy is tetszik, főleg hogy szinte menthetelen volt. Már került rá pác, és lakk is, de még nem fotóztam le.
A Pacsiban 3 FMKF van, ebből 2 az AM-ekkel közös házakban-az AMKF-ekkel sorbakötve-ezeknek is működőképeseknek kell lenniük, ha nincsenek hengolva, az nem baj). Ha nem eredetileg nyugati(és NDK) exportra gyártott példány-akkor OIRT normás, ezen ma már nincs műsorszórás(közeli adó esetleg tükörfrekvencián hallható). De van olcsó, és jól működő megoldás(Vakera-1600Ft), több példányban megépítettem-a részletek képekkel korábbi hsz.-emben. Ezesetben az FMKF-eknek jól hangoltnak kell lenniük!
Szép lesz az, nekem is tetszik. Üdv.
Hát lehet az utóbbit szélvédőragasztót hamarabb be tudom szerezni mint a kátrányt mert gondolom azt nem osztogatnak bárhol, de lehet tévedek. Majd a mérések eldöntik az egészet ha lesz rá időm, de remélem nem lesz rá szükség. De ha viszont kerámiakondit kell cserélni azt nem lehet variálni. Ámbár az elkót mindenképp szétbontom és helyezek bele egy új kondit, a régebben olvasottak alapján, nehogy szétszálljon itt nekem.
Jaj ne nevettesd ki magad. Kátrányt, amit az útépítéseknél, meg a házak szigetelésénél használnak bárhol találsz, még eldobáltat is, ha csak az utcán jársz nyitott szemmel. Egy kis darab, hónapokig elég, pár dekával 50-100 kondit be tudsz takarni. Ha máshol nem építkezéseken, vagy útjavításoknál keresd.
Valamint boltban is lehet venni, például ha úgy keresi az ember hogy bitumen
Lánykori nevén viszont leginkább szuroknak szokták nevezni (felénk legalábbis).
Igy igaz. De most voltam ebédelni, és a kb 600-m re levő kajáldáig legalább 4-5 helyen, házak oldalánál, beton járda kátrányozott szegélyenél, toldásánál, meg az útszéli kátyúzás ottmaradt szemetéből, tudtam volna a földről felszedni, egy-egy kis darabot. Nem kell a boltba sem menni.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |