Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rendezvény-hangosítás (PA) hangtechnikái
Lapozás: OK   121 / 244
(#) Bassmester válasza djcrash hozzászólására (») Ápr 4, 2012 /
 
Passzolom a kérdésed, nem tudom mennyit érnek. Próbáld ki és az alapján dönts.
(#) ozpecs válasza djcrash hozzászólására (») Ápr 4, 2012 /
 
A FANE hangszórók nagyon jó hangosításra gyártott darabok, a colossus sorozat meg igen jó. HA eredeti hibátlan darabok akkor azokkal komoly láda készülhet. Eredetileg régi angol cég Wharfedale Fane goodmans sok összefonódással, ma sajnos zömmel ők is kínában gyártatnak egy komoly nagy gyáruk leégett angliában azóta ott csak egy kevés készül.
(#) djcrash válasza Bassmester hozzászólására (») Ápr 4, 2012 /
 
Ezek alapjan szerinted? Anyira nem ertek hozza hogy pontossan tudjam mi mit jelent,csak azert erdekel ez a 2dr Fane mert 100db-s ek, es meg hogy felsokategorias hangszorok, a nagyok azt mondtak hogy jobbak mindt az eminence-k. http://www.fane-international.com/downloads/FANE_Colossus_18SB_Specs.pdf
(#) ozpecs válasza djcrash hozzászólására (») Ápr 4, 2012 /
 
Nem olcsó de épp ezért ugy sem fogod megvenni őket, ha már eredetileg SAL kategóriában gondolkodtál. Ehhez illene egy rendes láda, és hozzá egy kb. 2000W-os erősítő de elég kevés olyan van ami 8 ohmon ekkorát tud. Megfelelő pl. a PKN XD4000, vagy inkább a PKN XD6000, nem gondolom igy kapásból, hogy ezeket is meg fogod venni.....
(#) ozpecs válasza djcrash hozzászólására (») Ápr 4, 2012 /
 
Ja és mellette jó tölcséres ládában simán kijöhet belőle kb 136 dB, csúcsban egy picit talán több is.
(#) djcrash válasza ozpecs hozzászólására (») Ápr 4, 2012 /
 
Megprobalom osze szedni a penzt a Fane-k re, mar csak azert hogy legyen 2dr ojan is ami nagyot tud szolni.a tobbi 16dr lada mellet...Nem reg vedtem egy Yamaha vegfokot p2700szeria 1000W ot tud 8ohm hidba, ez fogja hajtani a Faneket egyenlore.Meglassuk hogy mi lessz belolle.Ilyen ladaban vannak,ez is Fane tolcser.http://kepfeltoltes.hu/110910/Fane_1x18_Folded_Horn_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
(#) Moderátor hozzászólása djcrash hozzászólására (») Ápr 5, 2012
 
"megszoktam a roviditeseket.."
E=Euro
db=dB (deciBell)
dr=db (darab)

ojan=olyan
ijen=ilyen
vedtem=vettem
meglássuk=meglátjuk
lessz=lesz
kössz=kösz
anyira=annyira

"Mérnök kollégád" nem lenne büszke rád. :no:
Figyelj oda az írásodra! Használj böngészőbe integrált helyesírás ellenőrzőt, ha máshogy nem megy.
(#) bencikusz válasza (») Ápr 5, 2012 /
 
Huuhh, végre megtudtam mi az a dr. Azt hittem hogy valami általam nem ismert hangtechnikai kifejezés...
(#) Davidd hozzászólása Ápr 6, 2012 /
 
Udv!Kezdo vagyok a hangositasban.Azert teszem fel a kerdest.Keszuloben van 2 db vf2 270 kd mod [8 ohmra],Ilyen hangszoroim vannak,nem szubot akarok beloluk kesziteni hanem topot[de ugy hogy azert sub nelkul is legyen jo hangja],drivernekIlyet neztem ki,a ladatervem a melleketben lesz,kerdesem az hogy a magas,lehet e kisebb? Vagy ekkora teljesitmenynel mar kell ilyen nagy?
(#) compaqamplifier válasza Davidd hozzászólására (») Ápr 6, 2012 /
 
Én ezt hallottam már élőben zenélni, ha jól hangolod be és jó helyre teszed ütni fog. Amúgy ha lesz időm akkor tényleg felteszem az én cuccosomat.
(#) Davidd válasza compaqamplifier hozzászólására (») Ápr 6, 2012 /
 
Akkor ehez a hangszorohoz nyugodtan hasznalhatom ezt a hanglada tervet,es a csovekkel pedig hangolom,magas sugarzo kell ilyen nagy vagy eleg lenne kisebb?[nem rendelkezem sajat kereset,szoval minel olcsobban szeretnek kijonni]
(#) compaqamplifier válasza Davidd hozzászólására (») Ápr 6, 2012 /
 
Inkább itt arra gondoltam hogy üveggyapottal kezdenéd el hangolni, hogy ne duhogjon. Amúgy kezdésnek én se építettem jobbat, csak ajánlani tudom, ha nem tetszik a hangja akkor adjad tovább. Bár szerintem úgy érdemes klónozni cuccokat mint erősítőt mint hangfalat, hogy tudom hogy mit fog tudni. Ezzel a ládával 130 dB körüli hangra számíts 200 watton.
(#) ozpecs válasza compaqamplifier hozzászólására (») Ápr 6, 2012 / 2
 
Azért a 130dB-n nagyon csodálkoznék Az üveggyapotot ne hesználja mert abból sok gond származik, ahogy töredezik a reflexnyilásokon keresztül kifujja az apró port és az nagyon nem jó !
(#) compaqamplifier válasza ozpecs hozzászólására (») Ápr 6, 2012 /
 
Gyári hangfalon 133dB-t irtak üveggyapotért elnézést, akkor meg valami hasonló csillapítót érdemes.
(#) ozpecs válasza compaqamplifier hozzászólására (») Ápr 6, 2012 /
 
DE nem mindegy milyen hangszóróval mármint érzékenység tekintetében és nem hiszem, hogy 200W-ra.
(#) Bassmester válasza compaqamplifier hozzászólására (») Ápr 6, 2012 /
 
Mi folyik itt ?!... már megint vak vezet világtalant :eek2:
A rengeteg hülye kérdést már a legtöbben megszokták tőled,
de hogy "ész nélkül osztod az észt", az már egy csöppet sok.

A csillapítóanyagot (vatelin) nem hangolásra használjuk egy reflex ládánál , az üveggyapot pedig felejtős ilyen célra. Reflexládát impedancia méréssel hangolunk, TS mérés alapján méretezzük, oldalarányait állóhullám számítás alapján határozzuk meg és még sorolhatnám hogy mennyi mindent kell mérni és számolni hozzá, a váltóról nem is beszélve ami egy külön fejezet...
(#) Davidd válasza ozpecs hozzászólására (») Ápr 6, 2012 /
 
Udv!A hangszorom 98 db mint ahogy lathatod a linken es 270 es vegfokkal lesz hajtva.Az erdekelt h ez a lada jovalasztas-e.Mint ahogy kiderult kezdoknek mint nekem tokeletes.Koszonet erte.
(#) Bassmester válasza Davidd hozzászólására (») Ápr 6, 2012 /
 
Miből derült ki? Ez a dobozterv, B&C 15plb76 hangszóróhoz készült, de amit linkeltél az sajnos köszönő viszonyban sincs ezzel a típussal.
(#) Davidd válasza Bassmester hozzászólására (») Ápr 6, 2012 /
 
Ebben teljesen igazad van.Egy probat meger.Nem nagyon tudok beszerezni jobb hangszorot,ar miatt es elerhetoseg miatt sem.Ennel roszabb hangszorokat tudok csak mint pl deibise
(#) ptesza válasza Davidd hozzászólására (») Ápr 6, 2012 /
 
Pont ezért nem lesz alkalmas arra amire akarod. Ez csak TOP-ba lessz jó 120 -130 Hz-es F3-al., FULL RANGE felejtős.Ebből bizony nem fog jönni mély... Kezdőnek a tanulópénzt megfizetni jó lesz.
(#) Davidd válasza ptesza hozzászólására (») Ápr 6, 2012 /
 
Tenyleg csak topban akarom hasznalni,es majd valamikor valahogyan akarok szerezni kettot majd kesobb meg ketto db melyhangszorot ami majd rutse ladakba fog szolni.Am linkelek ket hangszorot melyk alkalmassabb inkabb melynek. egyik,masik.
(#) ptesza válasza Davidd hozzászólására (») Ápr 7, 2012 /
 
Akkor zárt dobozban gondolkodj , a tervezésénél a a QTC ~0.707 legyen.

Szerintem egyszer és mindenkorra. fejezzük be a kirakat paraméterek linkelését. (Mágnes súlya, hangszóró súlya,átmérő, nyilvánvalóan hazugság SPL értékek. és hasonló nem a hangszót leíró paraméterek.

Ami kell: Thiele/Small paraméterek ,és az elektromechanikai paraméterek. (QTS,QMS,QES,VAS,Re,SD,Xmax)

Ezek nélkül szócséplés , a fűrészelési vágyad elfolytására.

Adok pár linket ahol lehet tanulni ilyen dolgokat :

Bővebben: Link
Bővebben: Link
(#) Moderátor hozzászólása compaqamplifier hozzászólására (») Ápr 7, 2012
 
Kérném, hogy mielőtt valakinek segítséget próbálsz nyújtani, gondolkozz el, és mérd fel a saját tudásod, tapasztalatod alapján (szigorú mércével mérve) hogy képes vagy-e rá.
Amíg csak a dB-ekkel, W-okkal dobálózol, fogalomzavaros dolgokat írsz és guglimankedsz, megmosolyognak a hozzáértők, de ami már egészségkárosító hatással is jár, az már nem ez a kategória.
(#) djcrash válasza ozpecs hozzászólására (») Ápr 7, 2012 /
 
A sal18" megvannak mar 4eve, csak szerettem volna hallani hogy miert vagytok rossz velemenyel rolluk?, 20x12m teremben szepen tudjak nyomni a melyet, csak rendes vegfok kell nekik.... az enyemeim 80szeles x70mely65magas dobozba vannak,nagy helyet foglalnak el,de van hangjuk,de kinek hogy!? most a heten volt buli, pakoltunk be a discoba, 10kw cuccot, jbl az egesz a kabeloktol kezdve az erositokig,itt a cucc es jomagam
(#) csabacsaba hozzászólása Ápr 7, 2012 /
 
Sziasztok!
Remeleg fogok meggyozo valaszt kapni a kerdesemre.
Szerintetek evvel a rendeszer ki lehet hangositani pl:osztalytertmet.Nem kulteri hangositast akarok hanem csak kisseb zart teruleteket.
Nekem ilyen rendeszere futna.
Ez lenne a topokba:Magas
;Kozep
A melyladaba ez a hangszoro lenne.Mely
Tudom hogy nem a legjobb tipus,de szerintem ha minden jolmeglesz csinalva akkor szerintem jo lesz.A melysugarzorol anyi kerdesem lenne hogy 98db,tudom nem eppe melynek valo de nekem anyi mely hangot fog adni subfilterrel amenyi nekem szukseges lesz?
Elore is nagyon szepen koszon aki valaszol!
(#) djcrash válasza csabacsaba hozzászólására (») Ápr 7, 2012 /
 
Szia,a piezot felejtsd el, kompreszios drivert vegyel az helyett,a tobbi meg valahogy elmegy ha osztalytertmet akarsz hangositani vele.
(#) csabacsaba válasza djcrash hozzászólására (») Ápr 7, 2012 /
 
A melyladanak lesz egy csepp mely hangja mitol 98db?
(#) ozpecs válasza djcrash hozzászólására (») Ápr 7, 2012 /
 
Azért vagyok róla rossz véleménnyel mert rosszak Eddigi mintegy 45 éves pályafutásom alatt sokfélét kipróbéáltam meg mértem is és elég pocsékok voltak a SAL hangszórók. Otthonra ha nincs más elmennek, de inkább már arra is veszek egy rft vagy tesla hangszórót régit. Persze vannak jobbak is nekem is jobban szólnak a goodmans-eim otthonra pl. Hangosításra meg használhatatlan a SAL . Sok zenegépet csináltunk régebben (kb.50-60) az elsőben kipróbáltuk a SAL-t na soha többet kicsit drágábban vettünk német hangszórókat legalább egyformák voltak és sokkal érzékenyebbek. JBL ládám amúgy nekem is van egy szett, nem rossz de azért nem a csúcs. Pl magasdrivert nem igazán tudtak csinálni.
(#) ozpecs válasza djcrash hozzászólására (») Ápr 7, 2012 /
 
Ja nekem a 8kW-os RACK 4 unit magas
(#) ozpecs válasza csabacsaba hozzászólására (») Ápr 7, 2012 /
 
Csaba folyamatosan ilyeneket kérdezel és belinkelsz olyan külföldi oldalakat amiket még elolvasni se könnyü, és a hangszórókról semmi lényeges adat és ráadásul elég ismeretlen típusok. Így nehéz segíteni
Következő: »»   121 / 244
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem