Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   296 / 1149
(#) Attis 79 válasza mizsei.robi hozzászólására (») Ápr 4, 2012 /

Te egy isten vagy ))És működik.Win7 van a gépen.
Köszi a segítséget.
(#) mizsei.robi válasza Attis 79 hozzászólására (») Ápr 4, 2012 /

Nincs mit !
(#) McDeath hozzászólása Ápr 5, 2012 /

Sziasztok!
Kisebb probléma akadt a hangkártyámmal, ugyan is az egyik oldal elnémult a kimeneten. Teljesen csöndben van... (de lehet, hogy dc-t ad ki magából, csak nem érzékelem a leválasztó kondik miatt... ) Mivel integrált a "hangkártya", ezért nem tudom egyszerűen kicserélni azt. Az alaplapon egy alc655 típusú IC ül. Probléma továbbá az is, hogy a pluszba betett hangkártya (CMI8738 Ic-vel szerelve) miatt a gép lefagy a Win betöltésekor, vagy el sem jut odáig és már a betőltő képernyőn megáll. Mennyire esélyes az, hogy működjön, ha lecserélem az eredeti alaplapi IC-t egy másik ugyan olyan típusúra? Ha van rá esély, akkor merrefelé találok újat? Esetleg érdemes bontani egyet egy másik halott alaplapból?
A segítséget előre is köszönöm.
Üdv McDeath
(#) vilmosd válasza McDeath hozzászólására (») Ápr 5, 2012 /

Biosban le kellene tiltani az alaplapi hangkartyat, es akkor lehet hogy a vendeg hangkartya nem utkozne az alaplapival, es bebootolna a gep. Gondolom nem egy 16-20 labas IC-rol van szo. Persze ha sok gyakorlatod van SMD forrasztasban meg lehet probalni.
(#) misi93 hozzászólása Ápr 5, 2012 /

Sziasztok! Újból én vagyok. Ezt a tápot néztem ki magamnak. Esetleg van valami véleményetek róla? Vagy más márka? (4magos intel, 1 gB nvidia 9800gt 1Gb vidikártya, 1 Tb vinyó és 4 Gb ram).
(#) laszlokunstar válasza misi93 hozzászólására (») Ápr 5, 2012 /

Nálam 3-4 éve folyamatosan megy egy szervergépben (4 db HDD), semmi gondom nem volt azóta.
(#) misi93 válasza laszlokunstar hozzászólására (») Ápr 5, 2012 /

Húúúúúúúúú az nagyon jó Akkor megvan a befutó.
(#) _vl_ válasza misi93 hozzászólására (») Ápr 5, 2012 /

Nekem a lenti márkával eddig csak pozitív tapasztalataim voltak, ezt a szériájukat viszont még nem próbáltam.
(#) maxxim920 hozzászólása Ápr 8, 2012 /

Sziasztok! Olyan problémám lenne hogy kb. 2 éve mindent kicseréltem a gépben és úgy egy féléve észre vettem hogy belassult a gép, akkor még nem volt olyan idegesítő. De mára már 10 perc mire betölt egy játékot(WoW), ás ez nem csak játéknál van hanem mindennél. A másik meg az hogy ilyenkor mikor ennyire lassú érdekes kattogást hallok egyfolytában, de van amikor nem annyira lassú a gép és hamarabb behozza a dolgokat, és olyankor nem is kattog. Mi lehet a probléma? Esetleg a processzorral van valami sajnos nem értek hozzá annyira. Előre is köszönöm!
(#) Hsanyi79 válasza maxxim920 hozzászólására (») Ápr 8, 2012 /

tudni kellene a gép paraméretereit, az op rendszert.. milyen virusirtod van... hány alkalmazás fut a háttérben..
mi zabálja a ramot..
feladatkezelöben ezt meg tudod nézni magad is..
a paramétereket pedig a vezérlöpult rendszer menüben.
(#) coyote55 válasza maxxim920 hozzászólására (») Ápr 8, 2012 /

Töredezettségmentesítés mikor volt utoljára?
(#) bbb válasza maxxim920 hozzászólására (») Ápr 8, 2012 /

A vinyód is képes lehet kattogni, nem árt ráereszteni egy hdsentinelt, hogy mit mond róla...
(#) maxxim920 válasza Hsanyi79 hozzászólására (») Ápr 8, 2012 /

Windows 7 , vírus irtó: AVG 2011, Proci: Pentium Dual-Core CPU E5200 2.50GHz, 2giga RAM, Videókártya: ATI Radeon HD 4800, 60 folyamat fut kb.
(#) maxxim920 válasza coyote55 hozzászólására (») Ápr 8, 2012 /

Régen úgyhogy ezt megis próbálom most.
(#) maxxim920 válasza maxxim920 hozzászólására (») Ápr 8, 2012 /

Töredezettség rendben van.

Összes 2046
Gyorsítótárazott 920
Elérhető 806
Szabad 39

a 60 folyamat az nagyon sok.

nekem most 45 fut, persze csak az opera megy..

az avg szerntem sok ramot eszik, én lecseréném avirára.

a feladatkezelöben nézd meg hogy mely folyamatok használják a legtöbb memoriát. majd ird be ide.
(#) Gránátalma válasza maxxim920 hozzászólására (») Ápr 8, 2012 / 1

Szia!
A windows 7 home verzió, vagy pro? Esetleg ultimate?
Csak mert minél magasabb verziójú az oprendszer, annál több üresjárati alkalmazást futtat indítástól kezdve.

(Ez a gép nem az enyém, de megnéztem, ezen is 60folyamat fut pontosan. Csak a firefox fut. Ultimate van rajta.)

Egyébként AVG valóban nagy erőforrást igényel, szerintem is válts az ingyenes Avirára.
Csak ne felejtsd el, hogy előbb az avg-t uninstalláld és csak utána telepítsd az avirát, máskülönben hamar tönkre vágod az oprendszered
(#) maxxim920 válasza Gránátalma hozzászólására (») Ápr 8, 2012 /

Ultimate-m van. Kiprobálom azt a Vírus irtót.

MSN, Skype, System, És az AVG több dolga.

melyik mennyi?
ezt is jo lett volna ha beirod...

plusz én leszednék a helyedben egy regisztry bejegyzés tisztito progit és lefuttatnám.

az egyik amit én használok a cclenaer, a másik az eusing free registry cleaner.

Explorer: 35 bár ezt nem értem miért
MSN: 41
AVG: kb 150 minden egyéb dolgával
System: 101
(#) Gránátalma válasza maxxim920 hozzászólására (») Ápr 8, 2012 /

Start > futtatás> ide írd be, hogy: msconfig
Itt keresd meg az "automatikus indítás" fület és válogass, hogy mi induljon a gép bekapcsolásakor és mi ne.

amit javaslok kikapcsolni: skype,msn(bár őt véglegesen csak akkor tudod kikapcsolni, amikor fut, a beállításokban) java és google frissítések; adobr acrobat updaterek; és hasonló semmire való updaterek. Daemon tools, ha van. Meg minden olyan program, ami fut bekapcsolás után, de fölösleges, mert pl van ikonod hozzá az asztalon.
(#) maxxim920 válasza Gránátalma hozzászólására (») Ápr 8, 2012 /

Kikapcsoltam azt ami nem kell ezzel nyertem 150megát, plusz leszedtem a vírus irtót de ettől még a kattogás és a lassúság megmaradt.

probáld ki azt a két progit amit irtam.

Lefutattam, talált 160-at és azt javítottam is de még mindig kattog játéknál és lassú.
(#) Gránátalma válasza maxxim920 hozzászólására (») Ápr 8, 2012 /

Mentsd le a vinyódról a fontos adatokat, nekem mikor legutóbb kattogott meg is döglött.
(#) bbb válasza Gránátalma hozzászólására (») Ápr 8, 2012 /

Érdekes, nekem az AVG megelégszik 25mega rammal és 0 prociidővel... Ezt nem nevezném erőforrásigényesnek

ui.: ne vedd személyeskedésnek, csak annyiszor hallottam már, hogy az AVG milyen sz*, meg lassú, meg mittudoménmégmi, hogy szeretném is egyszer már látni
ui.2: nem akarok hitvitát nyitni, hiszen ez ugyan olyan lenne, mint a ff vs. ie, lin vs. win, pc vs. mac, merci vs. bmw, ...
(#) Gránátalma válasza bbb hozzászólására (») Ápr 8, 2012 / 1

Szia!
Nem mondtam, vagy írtam, még csak nem is céloztam olyasmire, hogy az AVG sz.r lenne, én használtam is.
Az AVG jó vírusirtó és tűzfal, de igenis nagy az erőforrás igénye.
Elhiszem, hogy neked nulla processzoridőt ír ki a feladatkezelő az AVG-re, de gondolkozzunk...Ha a vírusirtó (vagy bármilyen program) fut...Az a processzornak munkát ad. Tehát nem futhat semmi sem nullás processzor kihasználtsággal.
Ehhez nem kell nagy matek, hogy összerakd.
Ha meg belegondolsz, hogy a vírusirtód folyamatosan fut, több modullal és még emellett fájlokat is vizsgál valós időben ( mert az AVG ezt teszi) akkor elég hihetetlennek fogod tartani a 25MB RAM foglalást, mivel egy mezei total commander 4 MB-ot foglal úgy, hogy nincs háttérben futó indexelése, (Csak ha előtérben tartod) sem 50 kiegészítő modulja.

Lsd. jó példa erre : Firefox.
Látszólag elzabál X MB memóriát, teszem azt elindul 70-től és elmegy 150-ig nap végére, plusz külön témaként kezeli a plugin kontainerét (ami akkor is fut, ha nincs telepítve pluginod), meg még sok más egyebet (java;flash; shock; stb)
(#) McDeath válasza vilmosd hozzászólására (») Ápr 10, 2012 /

Köszönöm a segítséget!
Megpróbálom a letiltást hátha összejön, de ha nem, akkor átforrasztásos módszer jön majd.
Üdv McDetah
Következő: »»   296 / 1149
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem