Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   1847 / 3592
(#) jani1987 hozzászólása Ápr 15, 2012 / 1
 
Kérdezhetek tőletek valamit? De őszintén. Közületek hányan tartjátok magatokat olyan igazi család apának, aki a gyereket nem csak megcsinálja, hanem törődik is vele? Tegnap voltam egy ismerősnél (de lehettem volna bárhol máshol) és azt tapasztaltam, hogy jobban érdekli a gép, mint a saját családja. Én voltam az anyjukon kívül az egyetlen, aki foglalkozott velük és a gyerekek kérvényt nyújtottak be, hogy ma is menjek. Ezt elismerésnek veszem tőlük, de komolyan elgondolkodtató az eset.
(#) Doncso hozzászólása Ápr 15, 2012 /
 
Urak. Egy nagy kérdésem lenne, hátha valakinek van valami jó ötlete. Van egy kisbuszom, Kia Besta 98', és az a problemám, hogy az utastér igen zajos menetközbe, igazából maga a kocsi alapból ilyen, és ezen szeretnék javítani valahogy. Namost a következő gond, hogy bár tudom, vannak kifejezetten erre a célra rezgés és zaj csillapító anyagok, de elég drágának tűnik számomra. A kérdés az, nincs e valakinek használható ötlete, hogy tehetném csendesebbé a belteret, a kisbusz zárt dobozos, és nincs leválasztva a raktér, tehát zeng az egész, ilyenekre gondoltam, hogy a kárpitok mögött kitömöm sárga szigeteléssel, vagy ez nem tudom mennyire jó ötlet, vagy a bontóba keresek filcet a szőnyeg alá, vagy polifoamot vagy azt a kemping tekercset ragasztok az alvázra belülről, de ezek feltételezések, szóval ha valakinek lenne jó ötlete szivesen fogadom. Nem baj ha barkács, csak olcsón kellene kivitelezni.
(#) zoly15 válasza Doncso hozzászólására (») Ápr 15, 2012 /
 
Talán ebből valamit ki tudsz silabizálni Bővebben: Link
(#) SALáta hozzászólása Ápr 15, 2012 /
 
Egy picinyke művészet. Pár hete rendet raktunk a kertben, ami némi rotációs kapálást és ültetést jelentett. Volt egy réges régi keményfa deszka. Már rég kerülgettük, az anyagára sem lehetett ráismerni. Valamit láttam benne, a még használható részek kijelölése után leendő apósom kivágta nekem. Majd pihent picit a pincében, hagy járja a műhelyszag, szokja mi is készül, ismerkedjen a környezettel ahol a fölösleg el fog tűnni örökre róla. Nem tudtam mi készül majd belőle, minden esetre tudtam már létezik, ott van benne és arra vár kijöjjön. Meglepő ugyanakkor természetes dolgot szerettem volna. Meglepő és természetes lett. Ragadtam hát bicska helyett cam programot és sok sok pont végül eldöntötte mi is van a fában. Megoszlanak a vélemények, nekem főleg a fa hibája miatt tetszik. Jobb lett volna nem ennyire természetes módon bemutatni ám a fa mást akart, tudta mi is van benne, vezette a gondolataimat, tudta mivé szeretne válni, érdekesen szépen adta ki, ugyanakkor nem is szerettem volna sok részletet. Picit a modell méretein lehetett volna alakítani, végül is plasztikai beavatkozást is kapott. Már egy kis felületkezelést is. Az érdekessége ez a fa akkor születhetett mikor még... 20-30 éve lehetett kivágva, az évgyűrűk alakja miatt, a méretei miatt a korára is tudok tippelni. Talán lesz egy párja, van egy bukott angyal modellem is. Sok válaszút van, ez talán egy ilyen jelkép lesz.
Pénteken kezdtem a faragást, tegnap nagyoltam ki, ma pedig besimítottam és kivágtam.

SN855742.JPG
    
(#) vicsys válasza SALáta hozzászólására (») Ápr 15, 2012 /
 
Szerintem nagyon szép lett, gratulálok! :kalap:
(#) zolika60 válasza SALáta hozzászólására (») Ápr 15, 2012 /
 
Nem tehetek mást mint én is megemelem a kalapom. :kalap:
(#) Doncso válasza zoly15 hozzászólására (») Ápr 15, 2012 /
 
a bitumen jó ötletnek tünik
(#) zolika60 válasza Doncso hozzászólására (») Ápr 15, 2012 /
 
Egyszerű megoldásként javaslom a taposó szőnyeg alá hullámpapír betétek szabását. Sokat csillapít és igen olcsó. Ha tönkre megy (csak víztől tud) könnyen pótolható. Ha nincs a raktérben tetőkárpit, szabjál bele valami vastagabb filces anyagot.
(#) SALáta hozzászólása Ápr 15, 2012 /
 
vicsys, zolika60 Köszönöm. Ennyit tud a bútorlap gépem. Persze hosszabb ideig tartott mint normális hajtással de kész lett így is negyede idő alatt mint a program kiírt rá.
Még szinte kezeletlen a fa. A következő a bukott angyal lesz. Amit remélek eltalálom a vastagságot.
(#) granpa válasza Doncso hozzászólására (») Ápr 15, 2012 /
 
Szia Donát!
Polyfoam (camping) jó, a sárga szivacs is; de a felületét borítani kell (vászon, műbőr, akármi /mosható/). A filces anyagok is jók, de nedvszívók. Bontó jó ötlet, de lomizáskor (most Kispest) mindig sok polyfoamot láttam.
(#) zolika60 válasza granpa hozzászólására (») Ápr 15, 2012 /
 
A polifoam csak hőszigetelésre jó. A hangot nem igen csillapítja.
(#) nagy hoho válasza Doncso hozzászólására (») Ápr 15, 2012 /
 
Fújd ki az egészet purhabbal. Bocs.
(#) granpa válasza zolika60 hozzászólására (») Ápr 15, 2012 /
 
Igazad van, de itt inkább rezgés-zaj (karosszéria zörgés) csillapításról van szó (szerintem), ahhoz meg jó, és nem nedvszívó. Patexet neki (a'sszem nem oldja).
(#) belganarancs hozzászólása Ápr 15, 2012 /
 

Sziasztok!
Nálam valaki okosabb megtudná mondani,hogy mi jár annak a magyar állampolgárnak,aki autójával "üldözőbe veszi" egy számára teljesen ismeretlen autós társát?
Van értelme feljelentenem?Azt tudom,hogy az üldöző autó hova tartozik,tehát a tulaj is beazonosítható.Volt velem utas,tanúm is van.Először üldöztek életemben,ezért filmes sémának megfelelően leráztam ahelyett,hogy a rendőrségre mentem volna. Követéssel kezdte,aztán pár utcával arrébb megpróbálta elállni az utam,aztán elkezdett üldözni..
(#) csinidani válasza belganarancs hozzászólására (») Ápr 15, 2012 /
 
Szia!
Ha csak egy csöves erősítő kapcs. rajza miatt üldöztek,akkor nem komoly a helyzet. Először is: Minek/miért üldöztek téged? Ilyenekkel érdemes vigyáznod, mert unalomból nem szokták elállni az utadat (max a kukások ) és főleg nem szoktak üldözőbe venni. A rendszáma megvan?
(#) belganarancs válasza csinidani hozzászólására (») Ápr 15, 2012 /
 
Most,hogy kezdek lenyugodni,már kezd összeállni a kép.
Egy állatmentős terepjáró kezdett el követni,még lakott területen kívül,de ezt a sötétben vezetés közben én nem láttam,csak hogy nagy darab autó.Aztán lakott területen belül már próbáltam lerázni,ekkor volt kb 3 olyan helyzet,hogy szembe került velem.(bénán tudok autóval menekülni)
Hogy mit akart,fogalmam sincs.Az egész üldözéstől,plusz a mellettem pánikoló barátnőmtől olyan feszült lettem,hogy eszem ágába nem volt szóba elegyedni azzal az autóssal.Sárga villogónak nem fogok megállni,ha fene fenét eszik,akkor sem.Utólag bánom,de holnap elmegyek tisztázni a dolgot,mert nincs joga se követni,se üldözni,se szembejövet elállni az utam.
(#) csinidani válasza belganarancs hozzászólására (») Ápr 15, 2012 /
 
Szia!
Szerintem tisztázd velük, nyugodtan, higgadtan. Általában az állatmentős"buzgómócsingok" akkor szoktak üldözni,amikor azt hiszik, hogy valami állatot megkínoztál, vagy egyszerűen csak "kidobtad", bár az ilyen az szerintem nem ember. Valami erdőnél, susnyásnál, bozótosnál nem álltatok meg esetleg? Valószínű akkor hogy azt hitték.
(#) belganarancs válasza csinidani hozzászólására (») Ápr 16, 2012 /
 
De,egy földúton haladtam át,ami ráadásul a menhely közelében is van.De ha nem kezd el sunyi módon követni,meg akciózni,hanem a legelején rám villog,vagy valami,akkor azonnal megfontolom,hogy beszéljek vele.Az volt nekem sok,hogy még lakott területen belül is agresszíven követett.Na mindegy,holnap reggel megyek és tisztázom,mert a barátnőm ott lakik a annak az ominózus földútnak a végén,ami már betonút.Nem akarok még egy üldözést,mert akkor meg sem állok a rendőrökig,oda üldöztetem magam vele.
(#) jani1987 hozzászólása Ápr 16, 2012 /
 
A feladat adott: keresd a G pontot.
(#) Doncso válasza nagy hoho hozzászólására (») Ápr 16, 2012 /
 
A púrhab nem igazán jó ötlet, mert nedv szívó, és korrodálja a fémet, nem mellesleg, ha kifújom az egészet, akkor hogy szállok be?
(#) Doncso válasza zolika60 hozzászólására (») Ápr 16, 2012 /
 
A raktérben van tetőkárpit, valami olyasmire gondoltam, hogy a tetőkárpit és a tetőlemz közé valamit begyömöszölök, mondjuk azt a sárga nem szúrós üveggyapotot, nem tudom az mennyire hangszigetelő is.

Köbzoli : ezt lehet hogy megpróbálom, vagy még arra gondoltam, hogy kibelezem az egészet, és pörzsölővel lepörzsölök ilyen bitumenes kátránylemezt, azt olvastam az nagyon jól csillapítja a rezgéseket, meg sok kocsiba láttam ilyet gyárilag, persze festve van, de gonolom valamiért ott van, mi a véleményed?

Granpa: Nemsoká nálunk is lesz lomtalanítás, azt hiszem nyitott szemmel fogok járni, valami ilyesmi anyagokat beszerzek, nem vészes, de elég zavaró ahogy közlekedek a kocsival, és zeng bong az egész, mondjuk írták is róla többen, hogy bezony ez ilyen, de nem hiszem, hogy nem lehet rajta egy kicsit javítani egy kis munkával.
Urak, köszönöm a tippeket, megpróbálok valamit alkotni.
Még arra gondoltam, hogy van egy egyszerű PDA-m, erre leszedtem ilyen dB-mérő alkalmazást, tudom nem pontos, de arra jó lenne, hogy megmérjem mennyit haladtam, esetleg milyen agyagnak mekkora csillapító hatása van.
(#) jani1987 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 16, 2012 /
 
Nagyon naaaaaaaaagy. Idősebb fejjel se tudja? Hihetetlen. Vagy csak rájátszik.
(#) Doncso válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 16, 2012 /
 
Na kezdem érteni. Akkor ráragasztok valamit. Azért gondoltam erre a kátrányra, mert amikor hegesztettem az alját a kocsinak, ugyanúgy olvadt meg kenni lehetett, mint amit az építkezéseken használnak az a bitumenes kátránypapír, már minimális hőtől is, szerintem működne a talplemezre, mert napfény nem igazán éri, és még műbőr szőnyeg is takarja, szerintem ez jó megoldás lesz, a gyömöszölést akkor elfelejtem.
(#) jani1987 hozzászólása Ápr 16, 2012 /
 
Az apasággal kapcsolatos kérdésre semmi reakció?
(#) zolika60 válasza jani1987 hozzászólására (») Ápr 16, 2012 /
 
Az nem apa aki nem törődik a csemetével. Erről nincs nagyon mit beszélni. Gondolom ezért nem reagál senki.
(#) jani1987 válasza zolika60 hozzászólására (») Ápr 16, 2012 /
 
Jó, de érted a gondomat. Ráadásul nemrég tudtam meg, hogy már az én korosztályom (24 vagyok, de rám nem igaz) is viagrázik. Ennyire súlyos a helyzet?
(#) zolika60 válasza jani1987 hozzászólására (») Ápr 16, 2012 /
 
Sajnos kezd beérni a globális népbutítás gyümölcse. Mivel már évtizedek óta rombolják a családokat, sok fiatal úgy lesz szülő, hogy életében nem látott normális családot. A médiából dől a szemét ás azt tüntetik fel normálisnak ami élet és család ellenes. Szerencsére nem mindenki mérgezett még, de sokan. Néha elszomorodok azon milyen romlott a világ. Viszont ez a része pusztulásra van ítélve. Csak a tiszta értelmes embernek van jövője. Mert ha annak sincs akkor ez a világ elpusztul. Majd néhány ezer év után kezdhetik előröl a majmok.
(#) zolika60 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 16, 2012 /
 
Igazad van hagyjuk,mert csak fel megy az ember vérnyomása és rosszul alszik, meg vadakat álmodik tőle. :yes:
(#) Gafly hozzászólása Ápr 16, 2012 /
 
Azért ez is durva (bár nem villany): Bővebben: Link
(#) zolika60 válasza Gafly hozzászólására (») Ápr 16, 2012 /
 
Sok ilyen hír van, mióta a média erről szól. Azelőtt nem hallottad, tehát nem is volt.
Következő: »»   1847 / 3592
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem