Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Témaindító: Kutyuli, idő: Márc 29, 2008
Témakörök:
A lap jobb tetején lévő keresővel lehet,hogy gyorsabban sikerül, próbáld meg, nekem bevált!
Bár Janó bácsi adott hozzászólásának létére emlékszem én is (és de jó lenne, ha valaki rábukkanna), nem találom.
Viszont itt egy másik, a témával foglalatoskodó hozzászólás: (#536734)
Na igen, erről a sellakkról már meséltek nekem, hogy külön művészet. Én megelégszem a szintetikussal is. Sokkal inkább érdekel az, hogy mondjuk milyen szemcsesűrűségű csiszolópapírt használjak, és hogy csiszolás és lakkozás között kell-e valamivel színezni, mert ahogy láttam a csiszolt és a készre lakkozott felült színe és kontrasztja között igen nagy a különbség.
Na persze, a politúrozás a legszebb(persza azon a rádión, ami a gyárban is úgy készült-cca. 1957-ig-ezután már műgyantalakkok voltak), egyik leírás:Bővebben: Link. Na tessék, Zoli megtalálta a lakkozást is.
köbzoli, Janó bácsi: köszönet a linkekért!
Köszönöm a segítséget! Most pont van nálam egy Orion 115B, majd őt megpróbálom felújítani egyedül, persze nem holnap, mert gyakorlatilag semmim sincs festéshez, úgyhogy állhatok neki beszerezni szépen sorban mindent.
Köszi köbzoli.
Na nálam ez a kis 228A-s lesz a tesztalany. Már fél éve itt pihen némi csiszolópapír meg egy flakon akrill lakk, még az Eumigemhez vettem, de azóta se jutott rá idő (meg tél lett), de annak a kávája szebb állapotban van.
Janó bácsi! Ha fegyvermesternek nem kell a skálaüveg, én jelentkeznék érte, ha lehet. 2 ilyen készülékem van, de sajnos az egyiknek nincs skálaüvege, a másik meg teljesen le van kopva.
Az 1. képen látható a hangoló rúd egyik fele a másik a 2. képen látható csőbe van, még nem sikerült kiszedni mert kicsit megszorult. Szerencsére pont ott áll hogy a Petőfit fogja tükörfrekvencián.
Ez egy roncs készülék, de a jó állapotú rádiómban is ugyan ez a rúd van eltörve. Ezért érdekelne hogy, hogy lehet javítani. Várom válaszod. Előre is köszönöm!
e-mail ment
Igy már értem(ez nem csúszka), holnap du. megnézem, valószinűleg tudok segíteni(roncsom több is van).
BC182-184(vagy ezzel egyenértékű) biztosan jó oda(fityinges árú).
Na, kimentettem egy épet,de nem szívesen adnám postára, mert lehet hogy ez is törötten érkezne hozzád. Ha meg tudod oldani, szívesen Neked adom, csak el kellene jönnöd érte (nem messze-II. ker., sőt napközben a "Budagyöngye" üzletházban is át tudom adni), keress privátban!
Üdv Mindenkinek!
A mai napi szerzeményem a veteránbörzéröl. További jó pihenést mindenkinek! Üdv Madzagos
Üdv mindenkinek!
A BRG kazettás mechanikákkal kapcsolatban írok megint. Egy MK27-esből kivett kuplunggal a Vega rádiósmagnót sikerült tökéletesen működőképessé tenni, most már nem ingadozik a magashang a tekercs elején sem. Külsőre nem sok gondja volt, nem sokat használhatták. De, így lényegében minden megmaradt a másik magnóból is, így nekiálltam azt is rendbetenni. A dobozt kimostam, potméterek kaptak kontakt sprayt, és beindult a szerkezet. De nagyon tompán szól, akárhova állítom a fejet. Szerintem a benne levő fej kopott, és ez okozza a gondot, így beletettem egy másik BRG fejet. Ezzel szépen, tisztán szólt, viszont erőlködve indul el, és nyávog. Megnéztem, mindkettő '3D 12N' típusú, de az újabbik magasabb annál, ami benne volt (igaz, ez elvileg MK29-be való, de a típusa ugyanaz)! Csak szemléltetésképp betettem a nagyobbat a törlőfej helyére - valaki tudja, hogy a régit hogyan lehet beszerezni vajon?
Dehát ma nem is volt veteránbörze, csak síma
Szia! Debrecenben viszont veteránbörze volt. Üdv Madzagos
( Wow! )
Látom van közte egy Resprom Akkord 102 is. Nekem van egy Akkord 104-esem, ami elektronikailag ugyanez, csak álló kivitelben. Veterán Börze? Csak nem Szolnokon (Cora parkoló)? Ott állítólag nem tudják már megrendezni az idéntől. De, ha mégis, annak csak örülnék. Basszus, most olvasom, hogy Debrecenben volt...
Gyerekkoromban egy ismerősömnek volt ilyen rádiómagnója, de az a cirill-betűs változat volt.
A Tertá-t mennyiért sikerült megvenni? Én sokalltam érte 5k-t (nekem ennyit mondott a bácsi). Meg volt alatte valami Orion is, ha jól emlékszem..
Hello! Befejezettnek nyilvánítottam a duna tv-m felújítását. Működni működik, de most sajnos nincs módom az összes fóliakondit kicserélgetni benne megfelelő értékűre, ugyanis az előtt nem látom értelmét a hibakeresésnek mert szinte mindegyik rossz. Csak vannak amelyek nem befolyásolják a működést annyira. Itt egy videó: Bővebben: Link
És picasás képek: Bővebben: Link ui.: A fűtőkör előtétellenállása szakadt volt. Mivel nem találtam itthon megfelelő teljesítmény ellenállásokat 2db 10 µF-os "mosógép" kondit kötöttem párhuzamosan és használtam mint kapacitív ellenállást. Remekül működik.
Szia!
A DVD lejátszót hogyan sikerült összehozni a TV-vel? Amúgy szép lett nagyon! Fogadd gratulációm! Üdv!
Szia! nem attól az öregtől vettem meg a rádiót, hanem az egyik eladóval hazamentem hozzá.Ott vettem meg háznál.2000FT/db áron+egy doboz elektroncső.
Üdv madzagos
Szia!
Ha érdekel a Respom akkor irjál privátban üzenetet és megegyezhetünk! Tisztelettel Madzagos
Hello! A tv kompozit jel szabvány lényegében ugyan az 50 éve. A dvd kompozit kimenetét a tv kép demodulátora helyére kötöttem, és működött. (őszinte meglepetésemre) Valamilyen feszültségszint korrekcióra szükség lehet még, mert elég gyér így a kontraszt. Az igazi, végleges megoldás az lesz, hogyha befejezem az rf modulátoromat, hogy az antennán keresztül fogják a jelet a tévék. (3 van) És köszönöm!
Sziasztok! Nemrég érdeklődtem festés, csiszolás ügyben. Köszönöm mindenkinek a segítséget és a bátorítást! Ma végre elindult ez a projekt is. Az Orion 520A lett az első áldozat. Kromofággal és pengével távolítottam el a lakkot aztán géppel és kézzel is csiszoltam, végül diófa-páccal pácoltam két rétegben. Amint sikerül pótolnom a csiszolás áldozatává vált zászlós orion logót azonnal indul a lakkozás is.
Közben elkészült a telepes Orion 115B is. Kicsit szét volt esve a doboz, azt asztalos összeragasztotta amennyire lehet, a maradék rések ki lettek kenve fatapasszal. Új lakkozást kapott és a gyalázatos állapotú vászon is újra lett cserélve, ami ugyan nem eredeti, de korhű. Belsejét csak takarítani kellett, első működött. Jelenleg a teleppótló adapteremről üzemel. Ez egy szép nap!
Köszönöm, de csak a képek felbontása pici. Ahhoz képest, hogy ezelőtt sosem csináltam ilyet, elégedett vagyok magammal, de azért látszik, hogy van még hova fejlődni.
Csodaszép lett, gratulálok!
Főképpen azért van hangulata, mert a telepes-csöves korszak a mi életünkből már kimaradt. |
Bejelentkezés
Hirdetés |