Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » MIG/MAG/Co2 hegesztő készülékek házilag
Lapozás: OK   84 / 276
(#) dobo válasza fapuma68 hozzászólására (») Ápr 15, 2012 /

Mekkora lehet a vaskeresztmetszeted?
Ahogy a képeidet és a mérőszallagot nézem az alapján 7x5 vagy 7x6 cm2 Ami biztos több a kis barkácsgépben lévőnél!
Az enyémben ránézésre egy kb 600VA-es darab van sajnos.
Ez pedig ha jól saccoltam akkor egy 1500 -2000VA-es darab ami jó lesz co-nak.
Gondolom rézzel akarod tekercselni ami megintcsak kedvezőbben fog hatni a gyári trafóhoz képest.

Jó lenne tudni mielőtt szétszeded a trafót mérd meg a feszültségeket és ha a szekundert letekered tudni fogod a voltonkénti menetszámot .
ezzel egy csomó számolást megspórolhatsz!
Hány fokozat van a primeren?
Esetleg mérni kellene üresjárási áramot is mert lehet jó is a primer tekercs.
Ha elkezd fokozatonként növekedni jelentősen az üresjárási áram akkor jó pl:1.fok 100mA 2.fok 250mA 5. fokozat 2A
Akkor a primer tekercselés megfelelő neked és csak a szekundert kell kialakítani úgy hogy legkissebb fokozatban 18-20 volt legyen .
Mire a legnagyobra kapcsolsz garantáltan 24-27 volt körül leszel.
(#) AccessDenied hozzászólása Ápr 16, 2012 /

Tanácsot kérnék!

Szereztem ilyen áttételes motort, mechanikát épített-e már ilyenre valaki házilag? Szereztem még szelepet is, meg CO2 oltót, 7,9kg palack, 2kg töltettel, tele, ezek remélem jók lesznek.

Huzalt milyen átmérőbe ajánlanátok első co-s tapasztalatok szerzéséhez? A reduktoroknak van valami szabvány csatlakozója? Az én palackom olyan 21,5mm-es menettel rendelkezik, ami kicsivel kevesebb, mint 7/8 col.

Munkakábelt lehet csinálni házilag? Vagy meg kell venni 8000 körül egy olcsóbbat?

Azt hiszem a trafó+vezérléssel nem lesz gond, csak a mechanikus, gázos dolgokkal vagyok gondban. Majd elolvasom az egész fórumot is, de majd éjszaka, amikor nincs más dolgom Javítottam már 2db co gépet, de még sose hegesztettem velük.
(#) maszek0005 válasza AccessDenied hozzászólására (») Ápr 16, 2012 /

Ha CO2 tűzoltókészülékről van szó, akkor el lehet felejteni, mert szép meglepetést tud produkálni a cseppfolyós széndioxid a nyomáscsökkentővel, meg a folyamatos gázellátással. Tisztelettel : Jani
(#) BlackForce válasza maszek0005 hozzászólására (») Ápr 16, 2012 /

Igen a tiszta Co2 megfagy a nyomásszabályzónál.
Régebbi gépeken (20-25évvel ezelőttin)találkoztam melegitővel (ami általában 24 voltról ment,és közvetlen a gázregulátor előtt helyezték el).Egy kis csésze (mint a levegőfilter a kompresszoroknál,csak kisebb méretben) amin keresztül áramlott a gáz és persze a melegitő pedig nem engedte hogy cseppfolyósodjon a gáz.
(#) maszek0005 válasza BlackForce hozzászólására (») Ápr 17, 2012 /

Még ma is használnak fűtőtestet a nyomásszabályzónál, főleg az olyan helyeken, ahol nagy mennyiségű gázra van szükség. A melóhelyen például a plazmahegesztő gázöblítésnél a nyomásszabályzó teljesen lefagy ha elfelejtik a fűtést bekapcsolni, és nagy nyomásingadozás van.
(#) fapuma68 válasza dobo hozzászólására (») Ápr 17, 2012 /

szekunder oldalon 12 kivezetés van 4 , 5,3 , 7 , 9 , 10,2 , 12 , 13,2 , 17,2 . 23,1 , 30,1 , 40,1 , 0
itt a szekunder oldalon szeretném a tirisztoros szabályzást megoldani , a rendelkezésre áló alkatrészekböl ha lehet
a17,2v-40,1v-közöt kapcsolóval , tirisztor a pedig a finomálitó lenne .
(#) mpisti válasza fapuma68 hozzászólására (») Ápr 17, 2012 /

Az ötlet jó is lehet. Hajdanán a BHKV T400 és T600 is e logika szerint működött. De ne azt a gyújtókört csináld meg hozzá.
(#) dobo válasza fapuma68 hozzászólására (») Ápr 17, 2012 /

Ebben a tirisztoros dologban nem tudok neked segíteni de mpisti biztos tud!
Ha visszaolvasol akkor valaki már csinált ilyet ott találsz vezérlést meg mindent.
(#) AccessDenied válasza fapuma68 hozzászólására (») Ápr 20, 2012 /

Hegesztő trafó szabályzás témába épp most tárgyalunk egy szekunder oldali tirisztoros szabályzás vezérlőjéről.
(#) gyuri65 hozzászólása Ápr 21, 2012 /

sziasztok . a 23v os szekunderemre ezt sikerült vadiújjonnan boltban olcsón vennem nemtudom jó lehet -e
üdv Gy.
(#) fapuma68 válasza dobo hozzászólására (») Ápr 21, 2012 /

Igazad van kár volna azt a nagy tekercset megbontani, ha megfelelő ajánlotot kapnánk árban vagy működő 1 fázisú CO gép csere ajánlat érdekelne ! Sajnos 3 fázisunk nincs megbontatni meg nem akarjuk ezért kellene 1 fázisú gép cserébe

Lefotóztam mindent kép róluk

Aki 3 fáziusú gépet akar építeni itt majdnem mindent megtalál hozzá

A mi szaktudásunkat ez meghaladta és sajnos nincs aki megtudná építeni !

még képek itt a kistekercs nem számít bele !

Köszönet az eddigi jótanácsokért !
(#) dobo válasza gyuri65 hozzászólására (») Ápr 21, 2012 /

Az a baj hogy a feszültsége a kondiknak kicsit alacsony.
Legalább 50V-os kellett volna .
(#) mpisti válasza gyuri65 hozzászólására (») Ápr 22, 2012 /

Igaza van dobo-nak,az 50V-os tényleg jobb lett volna, de ha a trafód nem megy 25V fölé akkor jó lesz.
(#) gyuri65 válasza mpisti hozzászólására (») Ápr 22, 2012 /

Érthetően elmondtad mekkora kondi kell de nem voltam képes ott hagyni annyira olcsó volt. Hát híg a leve. 24nél többet nem mértem de igazából a fene tudja. Felrakom és kiderül. Van 8db gondoltam 5öt teszek fel.
(#) dobo válasza gyuri65 hozzászólására (») Ápr 22, 2012 /

Rakjál rá 1-et és próbáld ki közben mérjél feszültséget .
De nagyon vigyázz ha elkezd dagadni menekülj!
(#) gyuri65 válasza dobo hozzászólására (») Ápr 22, 2012 /

OK. Köszi. :eek2:
(#) gyuri65 hozzászólása Ápr 22, 2012 /

Készül a trafókám.
(#) gyuri65 hozzászólása Ápr 22, 2012 /

Sziasztok! Felraktam a 40V kondit. Alapjáraton 32.9-33.8 kicsit ingadozva. Elemben a ki be kapcsolgatás pillanataiban volt úgy hogy 170- 146-65-72-42Voltot mértem egy szempillantásig aztán már a normál 33volt jött ki. Ez normális hogy a kapcsolgatástól megőrül?Párhuzamban hozzáakasztottam 2 db 63voltosat a kapacitásuk azonos10000es de minden változatlan.
(#) BlackForce válasza gyuri65 hozzászólására (») Ápr 22, 2012 /

Ha nem sajnálod,akkor beteheted mind a 8-at,úgy hogy mindig kettőt sorba raksz(akkor lesz 80V fesz páronként meg 10000mikró).Igy lehet 40000mikród össz/80V
(#) gyuri65 válasza BlackForce hozzászólására (») Ápr 22, 2012 /

Egyáltalán nem sajnálom de az úgy nem csak20000uF? Bizti hogy 40000 mert akkor halelúja!
(#) dobo válasza gyuri65 hozzászólására (») Ápr 22, 2012 /

20000u 80V lesz jól tudod.
De ha csak 33 volt van akkor simán rákötheted párhuzamosan mindet.
A feszültséglökés a trafó önindukciójától van ez normális.
A kondik hozzávezetése legyen jó vastag mert lesznek ott áramok rendesen.Nekem 4 -es vezetékkel van megoldva de szokott langyosodni ami még elviselhető.
(#) gyuri65 válasza dobo hozzászólására (») Ápr 22, 2012 /

Köszi! Értem. mpistivel azt beszéltük hogy 5db 10000uFost teszek párhuzamba abból 2db 63voltos lesz. Örülök hogy megvan a magyarázata azoknak a nagy feszkóknak! Köszi. Gy.

Szia Gyuri!
Ha be tudsz szerezni 40V-os nagy teljesítményű varisztort azt rákötheted a kondik kapcsaira és minden túllövést az megfog. Elvileg a 30V-os elég, az kb.36V környékén szólal meg, de lehet hogy csak 60V-osat tudsz beszerezni. A lehető legnagyobb teljesítményűt válaszd,mert ha dolga lesz, az igen csak igénybe veszi-de a kondikat megvédi.

Megpróbálom az említett autóhifi boltot. Ez az eredménye a spórolásnak. de ha nagyon drága nem tudom megvenni ami spórom van az kell a fojtóra. tul képpen már csak az kell.

Arra ne spórolj,az grátisz lesz. Inkább próbálj beszerezni varisztort.

Arról szó nem lehet!!! Nagyon kedves Tőled De már két hónapja fogod a kezem segítessz itt is priviben is hol ezzel hol azzal zaklatlak...Szóval örülök hogy segítessz és látod amikor kéne akkor is mást csinálok úgyhogy van velem baj. Dolgozol azzal a fojtóval és megtapasztaltam az anyagok árát is. Mese nincs azt szeretném kicsengetni azt hiszem ez a legkevesebb amit tehetek.
(#) BlackForce válasza BlackForce hozzászólására (») Ápr 22, 2012 /

Bocsi,de most kapcsoltam ide és látom mit irtam.
Igazad van,az csak 20000 mikró.Siettem és tévedtem.
(#) gyuri65 válasza mpisti hozzászólására (») Ápr 23, 2012 /

Szia Pisti! Itt a bűnös. Ezzel együtt van 42000µF a feszültség 63v. Kondi mizéria lezárva.
(#) gyuri65 hozzászólása Ápr 24, 2012 /

Szia Pisti! Basszus! Nem volt netem de kiderült hogy a gyerek kihúzta a konnektorból. Íme a kollekció.
(#) Hetope hozzászólása Ápr 26, 2012 /

Mielőtt felraknám a borítást itt egy pár fotó a MIG-MAG hegesztő másik oldaláról ahol az elektronika van. Megjegyzem hogy a PWM 555-ös megoldás a magyar MIG-MAG 160-as megoldása van alkalmazva mert eddig még ez adott legjobb eredményt !
Következő: »»   84 / 276
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem