Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Ez volt itthon kéznél,szerinte elég praktikus.Arra is gondoltam hogy megcsinálom pici apró dobozba egy 3V gombelem meghajtom és akár ing felső zsebébe berakni és akár buliba nem lenne rossz.Ütemre villogna az inged zsebe :eek2: .Bár ez lehet csak az én elvetemült ötletem.[OFF]
Majd máskor rakok mellé egy vonalzót méretarányként.
Nekem nagyon tetszik. Van hozzá kapcsolási rajzod?
Ohmán de jól néz ki! klassz lesz!
Szia! Köszönöm! Igen egy elég egyszerű rajz Bővebben: Link
Milyen mikrofonnal készül ez?
ui.: illetve honnan tudok szerezni ilyet? Köszi!
Ahogy közboli is linkelte onnan,általában régebbi vezetékes telefonokba megtalálható.De szerintem venni is lehet :whatever:
Sziasztok!
Illetve régi "felvevős" kazettás magnókban is találni, a sztereókban akár kettő is lehet!
Naná, hogy lehet Elektret
~100 Ft ért már nem éri meg szerintem kiberhelni.
Ha még a szállítást hozzáteszed, megéri kézbevenni a csavarhúzót.
Legújabb alkotásom. Még nincs kész, hiányzik 4 poti és 2 csatlakozó. Amire büszke vagyok az a három IC, ilyet még nem forrasztottam be ezelőtt. Hogy idáig eljutottam azt nektek köszönhetem, az itt látottak, olvasottak alapján tanultam meg, hogy kell ilyen nyákot készíteni ill. beforrasztani.
Köszönöm! Üdv.: Péter!
Szép! Gratulálok!
Külön tetszik, hogy majdnem ugyanabból a szögből, és fényviszonyok mellett lett fényképezve beültetés előtt és után, így ha váltogatja az ember a két képet, akkor csak hopp, be van ültetve
Köszönöm!
Pedig nem is egy nap készültek, a szöget igyekszem mindig fellülről majdnem 90 fokban állítani, a fény meg LED világítás adja, ezért a fényviszonyok majdnem mindíg ugyanazok.
"Egy forintért megmondom" Egész nap azt fogja sugározni: "MZ/X jel kez" (c) Mézgarádió
Én mérget vettem volna rá, hogy régi csöves rádió lesz. Valamikor volt ilyen alakú. Kíváncsian várom az elkészültét.
Nagyon szép munka lett!
Gratulálok!
Köszönöm, igyekszem.
Üdv! A múltkórjában összeraktam egy villanypásztort! Egyenlőre hálózati feszültséggel működik ! A panelon egy 1µF os fólia található de a nagyobb kisülés érdekébe rá csatlakoztattam egy 20µF os kondit is!
Sajnos élesztéskor akadt egy kis gond és mire megkerestem a hibát a forrasztási oldalt kissé elcsúnyítottam! Működésileg szépen és jól megy! Üdv:Levente
Talán kicsit túlvilágítottad vagy az előhívóba túl sokat hagytad a panelt!
Az előhívóra gyanakszom. Így is maradt 8 zárlat, amit át kellett vágni.
Nagyon szép lett, gratula!
(Már csak azt nem értem, hogy miért van minden mondatod végén felkiáltójel...?)
Hozzád sem törnék be szívesen...
Nagyon szép a paneled, csak kár hogy nem sokat tudsz a szakma elméletéről. A 230V-nál a szigetelési távolság 8 mm, te pedig teliföldbe helyezted. A nagyfesz. résznél természetesen arányosan még nagyobb helyet kellett volna kihagyni. Ez így sajnos életveszélyes!
Az érintésvédelem hagy "némi" kívánnivalót! (És itt most nem a dobozolás hiányára gondolok.)
Ez így különösen életveszélyes!
Kerestem már korábban konkrét útmutatást, feszültség/távolság témában, de egymásnak erősen ellentmondó véleményeket találtam.
Azért annyit kihámoztam belőle, hogy ha nincs a panel külön szigetelő-lakkozással is kezelve, akkor 100V-onként 1-2 mm távolságot illik hagyni. És ez nem csak a rézoldal vezetékeire igaz, hanem az alkatrészek közti távolságra is (ha azok potenciálon vannak).
Nem egy kapcsolóüzemű táp primer oldali tranzisztorának a kollektor csatlakozása ki van marva a panelból, hogy még a felületi szennyeződés miatt SE tudjon áthúzni!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |