Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Házilag építhető fémkereső
Lehet hogy lerágott csont amit most írok, de én nemrégen kezdtem fémkeresőt építeni.
Megépítettem a DX 1000-est. A kezdeti eredmények felülmúlták a várt eredményeimet, a probléma emberi hanyagságok inkább, nem bírta a készülék a kerékpáron való szállítást stb. Jelenleg újra szeretném építeni ami már sokkal könnyebb lesz mert gyűjtöttem elég sok tapasztalatot.
Sziasztok! A deltába van egy lf357 nevű IC. Már régóta nem gyártják (ezt mondták a boltba), mit rakhatnék a helyébe?
Keresd itt: Bővebben: Link, a webshop-ban nincs, de hivd fel őket telefonon.
És ha LF356N -et használnék? mert találtam egy képet
Szia!
Bár én nem ezt a típust építettem meg, de az én keresőmbe LF357 helyett LF356-ot tettem, és jól működött. De ha tudsz rendelni a Texas Instrumentstől, akkor a TLE2081A lesz a neked való helyettesítő. Ez utóbbi funkcionálisan, és lábkiosztásban is megegyezik az LF357-tel.
Sziasztok! Kezd összeállni a deltám és így volna pár kérdésem. Melyik potival mit lehet állítani? És a rajzon bejelöltem 3 dolgot az egyik a tekercs azt tudom, de azt hogy hova megy a hangszóró? és hogy akkor mi a másik izé a nyákon?
A másik izé?
Bejelöltem a két pontot amit nem tudok hogy mi, abból az egyik az izé és a potikkal mit állíthatunk?
Sziasztok.
Házilag milyen érzékenységű fémkeresőt lehet építeni? Esetleg van valakinek eladó készüléke?
Mire kell?
Földben lévő apró tárgyakhoz.
Ha akarsz valamit, írd konkrétan.
Természetesen minél mélyebben érzékel, annál jobb.
Egy jó tanács: amíg nem tudod mit akarsz, keress más elfoglaltságot. Ez nem úgy megy hogy fújjuk, aztán léggömb....
Szia!
Ha nem fontos, hogy tudjon szelektálni akkor EZT ajánlom megépítésre. Ennek elég jó az érzékenysége, és a stabilitása, ráadásul a tekercs elkészítése is egyszerű. Ha szelektálni képes készüléket szeretnél, akkor már nehezebb a kivitelezés, bonyolultabb tekercs, nehezebb beállítás stb... , de ha megbírkózol ezekkel, akkor pedig EZT ajánlom. Ennek nem olyan jó az érzékenysége, de legalább nem kell minden szögért félméterenként gödröt ásni.
Ezeket én is megnéztem, lehet hogy érdemesebb lenne ezekkel foglalkozni mint a DX 1000-sel.
Sziasztok! Majdnem kész a delta, csak egy ic hiányzik ami nem volt a boltba. Valaki megtudná mondani melyik poti mit állít? és hogy a nyákon van két bejelölt pont oda mit lehet tenni?
A tune helyére megy a reset gomb, a másikra a mutatós műszer (ami teljesen felesleges). A beállítással kapcsolatban nézz szét itt: Bővebben: Link
Érzékenységben mind a kettő veri a DX1000-est, de ha nem kell olyan mélyre "látni", akkor a DX1000-es is jó választás, mert tud szelektálni és a tekercs sem vészes.
Gondolom ezt ismered, de hátha nem.
De azért valljuk be, ezek meglehetősen szerény tudású gépek, mind mélységben mind szelektálásban.
Hát az igaz, hogy nem veszik fel a versenyt a gyáriakkal, de precízen kivitelezve ezekkel a gépekkel is jó eredményeket lehet elérni. Én a PI gépemmel nagyon meg vagyok elégedve.
Teljesen igazad van, már említettem, ezt már egyszer megépítettem, csak mechanikailag kicsit hanyag kivitelezés volt a probléma.
Ami mellette szól az az, hogy valójában némi tapasztalatot szereztem hogyan kell használni egy ilyen készüléket ( nem csak leszimulálom egy progival ). És ami a legfontosabb, már van egy valami irányvonal hogy milyen legyen a következő típus amit megépítek. Ismerem a 2003-as évkönyvet, onnan is szereztem infókat, sőt, én is kicsit még finomítottam az elméleti kapcsoláson.
hello sziasztok
lenne egy kérdéses hogy egy ilyen fémdetektor nak a tekercseit levenném és cserélném egy 2 tekercses 23 cm átmérő 25 - 30 menetes re akkor milyen mélyre tudna keresni pl egy 1 forintos nagyságú érmét Bővebben: Link
1-3 cm, de az csak levegőben.
Röviden: nem.
Eleve primitív áramkör, ezenfelül elhangolódik az egész.
akkarok épiteni egy keresöt azt megtalálta ezt mondom hogy hátha meg uszom azt a sokk "bizbazt" be forasztását
|
Bejelentkezés
Hirdetés |