Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Vas-kloriddal még nem volt dolgom, de tudatommal azt is lehet "frissíteni" mint az ónozót. Talán csak szimplán vasat kell beletenni és azon kiválik a réz. De ezt mondják meg azok akik dolgoztak már vele
![]()
Igen lehet frissíteni úgy ahogy. Beledobsz mondjuk 1 vasszöget és azon megtapad a réz amit a vasklorid leoldott, de egy idő után így is úgyis elgyengül. Viszont az érdekelne hogy az ónozót hogy lehet frissíteni?
TN160-at Attila86 fórumtárs leírása alapján ÓnII-kloriddal. Azt tudom, hogy sósav és ón kell hozzá, de a pontos leírásért keress vissza. Azt hiszem pont ebben a topicban olvastam, a mikéntjét.
Na, akkor ha egyszer nagy vegyeskereskedésbe leszek, akkor majd hígítóm a lefolyóba!
![]()
Köszönöm! Már keresem is.
Sziasztok. Probálok NYÁK-ott tervezni de az utolsó lépések nem jönnek össze valaki segíteni, esetleg valaki be fejezné? Ezt a kapcsolást kellene el készítenem:
Bővebben: Link
Úgy látom az elsők sem. Az IC 2-es és 3-as lábától kövesd végig. Már ott is el van kötve.
Hát voltak nekem is szép dolgaim , de az nem mostanában volt.
Szerintetek ez kapott Flux gélt ?
Elöször is elnézést , de van egy tartozásom a Peppe fórumtársamhoz , hát én csak így tudom , házi nyák , és semmi segéd anyag nincs lötstop , és semmi ami a forrasztást megkönnyítené még lakkozva sincs amint látszik. De ezt csak azért mert kérted , hogy rakjak fel amit én csináltam , ezt az elejétől fogva a végéig én csináltam , remélem megfelel. Údv. eyess.
Ne haragudj, de az SO tokos SMD IC-ket gyerekjáték beforrasztani. Csak páka meg ón kell, semmi más. SSOP toknál, meg lejjebb kezdődnek az élvezetek..
Én nem azért mondtam. Csak mikor először 'villogtam' az SMD-zéssel én is, akkor pont SO tokon forrasztottam, és bizony elmondták, hogy ez nem sok mi.. :no: Tetejében az csunya is volt. Itt is van: Bővebben: Link
Nem haragszok.
Az Sti 5518 as sorozatot csináltam már jó néhányat , de most nem akartam pont azért csak a forrasztás miatt olyan nyákot maratni.Egyébként ez sem olyan tökéletes hisz nem vagyok gép , hogy egyformán tudjam adagolni az ónt.De szerintem elfogadható.
Én azért villognék. Itt van egy kép, sajnos remeg a kezem egy kicsit: Bővebben: Link
És a nyák: Bővebben: Link Jelentem azóta sokat fejlődtem. A barátom segít, hogy ne remegjen a kezem. Úgy hívják, Johnnie Walker. ![]()
Tetszetős ez is egyértelmű.
De lenne egy kérdésem ha lehet , vagy esztétikai észrevétel nem annyira fontos csak kiváncsi lennék rá. Szóval , hogy az smd padek től eljövő vezető sávokra direkt futtattad tovább az ónt vagy igy sikerült ?Nem mintha igy másabb lenne ,mert vannak egybe ónozott nyák6k , csak egy ilyen nyáknál lehet még dobott volna rajta esztétikailag az ha ,csak az smd ic lábak végéig lett volna forrasztva.
Felcsiszolom a nyákot 800-as, 1000-es csiszoló papírral és utána rögtön lekenem alkoholban oldott gyantával. Mikor odaérintettem a pákát és adagoltam 1 kis ónt, rögtön végigfutott. Azóta óvatosabb vagyok és nem engedem, hogy elszaladjon máshova is.
Sziasztok, nemtudtok egy céget/embert aki Újpest/Pesten tudna nyákot készíteni, olyan kéne aki precízen tudja megcsinálni, mert én csak vasalni tudnám.
Kösz!
Olyan precizen mit kell érteni , mert azért vasalással is szép nyákokat lehet csinálni.
Sziasztok!
Át terveztem a nyákot meg néznétek hogy jó-e? Azért ide írok mert a többi nyákos topik ki van halva... Bővebben: Link
A P20 maratós + utána forrszem előhívós panelemet szeretném legközelebb kémiai ónozóba mártani a legvégén. Ez működhet, nem árt a P20-nak? Akkor a végső lakkozás is megspórolható?
Ha be van égetve akkor jó lehet.
Van valakinek tapasztalata tintasugaras nyomtatással?
Évek óta lomtárban pihent nálam egy Lexmark Z33, miután végképp elegem a tintásokból, ez már ugyanis a második volt, amivel állandó szívásban voltam, folyton beszáradt, utána jött a pancsolás, maszatos kéz, úgyhogy lecseréltem egy lézeresre. De most elővettem a Z33-at, mert szimpatikusnak tűnt a gondolat, hogy akkor nyomtassunk direktben a panelra, ezt meg már úgyis ki akartam dobni, tehát vesztenivaló nincs. Először is a fejet kiáztattam, feltöltöttem tintával. Átalakítás főbb mozzanatai: - Hátul kifűrészelni. - Fejszerelvény tengelyét megemelni 1 mm-rel. - 4 db papírleszorító-görgőből a két középsőt kivenni, így csak két szélső húzza a papírt, középen pedig elfér egy panel, max. 11 cm szélességben. (Panel rögzíthető a papírhoz kétoldalas öntapadóval.) Utolsó képen látható működés közben. (Papír azért maszatos, mert ott már egy hibás nyomatot denszeszel lemostam.) Youtube-videón látottak alapján a panelt hőlégfúvóval felforrósítottam, így a tinta rögtön rászárad, nem folyik szét. Nyomtatás után szintén szárítottam. Utána jött a pofára esés. Beraktam vaskloridba, szinte rögtön leázott a tinta. Ezután a panelt lemostam (vasklorid már belekapott), hátha így jobban tapad a tinta, ismét nyomtattam rá. Így is leázott. Ismét nyomtatás, de most már intenzívebb ráégetés a hőlégfúvóval. Megint leázott. Kérdés, a Youtube-on található videókon miért sikerül? Másfajta nyomtató, másfajta tinta? Vagy nem vaskloriddal kellene maratni? Nyilván, ha nem jön össze, lehet még próbálkozni vasalással, vehetek FotóNYÁK-ot is, de jobb lett volna így megoldani.
A titok a tintában van. Elvileg pigment alapú tinta kell.
Fejet és a szivacsot ismét át tudnám mosni desztillált vízzel, próbálhatnék bele másfajta tintát, de egy ilyen fejhez állítólag csak a saját tintája jó, akkor ez már nem biztos, hogy be fog jönni.
Szia! Szerintem nézz el Ide ! Felsorolnak néhány típust. De ha a :google: -nak beírod : pcb print inkjet, akkor is sok infóhoz jutsz.
A 3. képet hogy csináltad, hogy a COM katalógus tükörképre sikeredett?
Az a katalógus hátoldala, tükörképet raktak rá. Elején rendesen néz ki.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |