Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » MIG/MAG/Co2 hegesztő készülékek házilag
Lapozás: OK   87 / 276
(#) gyuri65 hozzászólása Máj 6, 2012 /

Stornó! Sikerült mpisti szeméből az álmot kivernem minden infóval ellátott! Köszönöm Pisti nagyon nagy ász vagy. Megyek tekerni.
(#) mekmester67 hozzászólása Máj 6, 2012 /

Üdv mindenkinek! Bekötöttem a tolókártyát Phile80 küldte rajzok alapján de egyik sem akar jól dolgozni.A WEL3-3 a tolómotort szabályozza,de nem kapcsolja sem a szelepet,sem a mágneskapcsolót.Valaki megtudná mondani,hogy mi lehet a baj?
(#) Phile80 válasza mekmester67 hozzászólására (») Máj 6, 2012 /

Az, hogy mind a két kártyánál ugyanaz a tünet arra enged következtetni, hogy valamit rosszul kötöttél be. A kártya nem ad tápfeszültséget a mágneskapcsolónak, csak kapcsoló funkciója van ahogy rajzból ki is derül.
De ha ez rendben van akkor én azzal kezdeném, hogy szkóppal megnézném hogy a triac kap-e vezérlést. Általában az egyik 555-ös IC-t kell cserélni.
(#) mekmester67 válasza Phile80 hozzászólására (») Máj 6, 2012 /

Üdv mindenkinek!Úgy látszik,hogy egy kicsit szét szórt vagyok és nem vettem észre,hogy a mágneskapcsolónak a tápját vezérli a kártya.Lehet,hogy a meleg miatt van?Minden esetre a WEL3-3 tökéletesen működik.A W10M egyazon bekötéssel az árambekapcsolásával a motor azonnal nagyon lassan forog pisztolygombra csak a mágneskapcsoló reagál illetve a szabályzó potméterre a motor fordulata nem változik.Ezt a kártyát egyenlőre talonba teszem mert Én javítani nem tudom mert az elektronikához ilyen szinten nem értek.Esetleg ha valaki felvállalná azt megköszönném,persze nem ingyen kérném.
(#) gyuri65 hozzászólása Máj 6, 2012 /

Elkészült a fojtó. Gyorsan be is szereltem és csak bámulok mekkora a külömbség!! Gyönyörűen lehet dolgozni a géppel a 0.6ost fel sem veszi a 0.8assal kicsit melegszik a fojtó majd teszek rá egy ventit. A szépséghiba hogy a sönt ha nagyon behúzom zörög időnként de szépen szabályoz. Örülök ennek a gépnek nagyon bár még egyszer nem fognék hozzá. Ezt becsületből csináltam végig.
(#) Phile80 válasza gyuri65 hozzászólására (») Máj 6, 2012 /

Húzd meg a söntszorító csavarokat, akkor nem fog zörögni.
(#) gyuri65 válasza Phile80 hozzászólására (») Máj 8, 2012 /

Köszi az ötletet! Megpróbálom.
(#) mpisti válasza gyuri65 hozzászólására (») Máj 8, 2012 /

De végigcsináltad. És közben tanultál egy csomó dolgot a hegesztőgépek lelkivilágáról. :kalap:
(#) Phile80 hozzászólása Máj 9, 2012 /

Sokan kerestetek toló ügyben. Jelenleg ez van:
http://kepfeltoltes.hu/120509/nostolo_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Régebbi típus, de sosem volt használva a mechanika, a görgő is teljesen új. Motor felújítva.
(#) gyuri65 válasza mpisti hozzászólására (») Máj 9, 2012 / 1

Szia Pisti! De ha nem segitettél volna hagyom a francba az egészet. Örülök hogy igy történt minden mert közben megismertelek benneteket mindazokat akik itt vannak az oldalon. Azt hiszem tényleg sikerült valamit belepumpálnod a felyembe és nagyon izgalmas volt hogy amit összeraktam működik. Az öreg trafóból megmaradt egy csomó lemez ill. két primer két szekunder. Ebből azt hiszem a segítségeddel lehetne egy univerzális trafót készíteni. Elkapott a gépszíj megfertőződtem trafó ügyileg.
(#) feketesanyi hozzászólása Máj 9, 2012 /

Sziasztok.
Átépítés után ezt produkálom a kis Einhell gépemmel pontszerűen és folyamatos varratként kettes és nagyobb fokozaton. 0,8-as huzallal.Viszont a legkisebben olyan mintha egy helyben izzana a huzal ,vagy pedig nagyon magas a varrat.Sajnos nem tudom az áramerősséget mérni,fojtón alakítsak, vagy inkább 0,6 -os huzallal próbáljam?Válaszotokat előre is köszönöm.Sanyi.
(#) mpisti válasza feketesanyi hozzászólására (») Máj 9, 2012 / 1

A legkisebb fokozaton ne akarj 0,8mm.es huzallal hegeszteni, mert ezt még a 2x drágább gépek sem nagyon tudják. Ha ott akarod használni, vegyél 0,6-os huzalt.
(#) mpisti válasza gyuri65 hozzászólására (») Máj 9, 2012 /

Szia Gyuri!
Szerintem először pihend ki a gépépítés izgalmait, s aztán ha még mindig lesz kedved belevágni, minket mindig megtalálsz.
(#) feketesanyi válasza mpisti hozzászólására (») Máj 9, 2012 /

Köszi,már megrendeltem.Én is erre jutottam mivel lassan visszaolvasom az egész fórumot.Egyébként nagyon hasznos volt nekem ez az egész,mert szinte használhatatlan volt négyes fokozat alatt gyári állapotában. Még egyszer köszönöm.
(#) zotya93 hozzászólása Máj 10, 2012 /

Sziasztok az lenne a kérdésem, hogy az ok 55.00/7018-1-es elektródát milyen hegesztővel lehet megolvasztani mert olvastam olyat,hogy váltó és egyen áram is jó neki csak nem tudom hogy inverter kel hozzá vagy jó a sima trafó is segítségeteket előre is köszönöm
(#) dobo válasza zotya93 hozzászólására (») Máj 10, 2012 /

A google sokmindent tud!
Adatok
A feszültséggel lesznek gondjaid mert 60-65 volt kell hozzá minimum. Inverterrel vagy olyan trafóval próbáld ami tud ekkora feszültséget.
Egyen és váltó áramról egyaránt hegeszthető.
(#) zotya93 válasza dobo hozzászólására (») Máj 10, 2012 /

köszönöm a segítségedet
(#) mpisti válasza dobo hozzászólására (») Máj 10, 2012 /

Gondoltam az adatlapot felteszem, hátha segít. Bár Dobo linkjét nem néztem, lehet hogy az is ezt tartalmazza. Az adatlapon a lényeg rajta van. Váltóáramnál nagyon jó kéz kell az ívfogáshoz. Hegesztés előtt mindenképpen szárítsd ki, sokkal könnyebben lehet ívet fogni, és kifogástalan lesz a varrat. Hetrával nem érdemes kísérletezni, hacsak nem SVE 200-al akarod hegeszteni, mert az viszi.

ok_55.00.pdf

(#) gyuri65 válasza mpisti hozzászólására (») Máj 10, 2012 /

A dobozolás még nincs készen meg a söntön is igazítok de utána mindenképpen építeni szeretnék egy hetrához hasonló söntös csak nagyobb teljesítményű trafót amiben már a primer is rézből van és én tekerem. :yes:
(#) zotya93 hozzászólása Máj 10, 2012 /

sziasztok köszönöm mindenkinek a segítséget lenne még egy kérdésem ugye az ok 55.00-ás pálcához 65 V üresjárati feszültség kell és ha ha a trafóm pl 70V-ot tud akkor az nem befolyásolja a hegesztést vagyis ha az amper jól van beálitva akkor nem fog égetni a trafó vagy ha egy kisebb feszültséget igénylő pálcával akarok hegeszteni se a trafónak se a hegesztésnek nem lesz baja
(#) mpisti válasza zotya93 hozzászólására (») Máj 10, 2012 /

Az elektródák dobozán mindig azt a feszültségszintet tüntetik fel, ami minimálisan kell az adott elektródatípus jó hegeszthetőségéhez. Ennél több lehet,de kevesebb nem.
A trafód akkor éget,ha rosszul van beállítva, attól,hogy a gyújtófeszültség magas, még nem éget a trafód.
(#) zotya93 válasza mpisti hozzászólására (») Máj 10, 2012 /

köszönöm szépen a segítségedet
(#) mpisti válasza zotya93 hozzászólására (») Máj 10, 2012 /

Szívesen!Örülök ha segítettem.
(#) zotya93 hozzászólása Máj 11, 2012 /

sziasztok ismét kérném a segítségeteket erről a hegesztőről kéne nekem információ én nem találok sehol róla : TENIC 148 INVERTERES HEGESZTŐ
(#) mpisti válasza zotya93 hozzászólására (») Máj 11, 2012 /

Ezt a kérdést valamelyik inverteres hegesztő fórumon kellene feltenni. Nagyobb eséllyel kapnál rá pozitív választ. Ez egy másik fórum.
(#) Phile80 válasza zotya93 hozzászólására (») Máj 11, 2012 /

Telwin Tecnica 144 másolata egy az egyben
(#) mpisti válasza zotya93 hozzászólására (») Máj 11, 2012 /

Akkor itt van.
(#) Norbi1 hozzászólása Máj 11, 2012 /

Sziasztok!Nem tudom,jó helyen kérdezek-e,minden esetre felteszem a kérdésem!
Van egy Jasic250A,380V mig/mag inverteres gépem ami szó szerint kifüstölt,nagy ilyettségemben rögtön kirántottam a hálózatból majd miután kiszelőztettem a füstöt leszereltem a gép házának az oldalát és látom,hogy egy kb. 20cm hosszúságú földelés vezeték égett szét,ami a főkapcsolótól a fémházhoz volt szerelve!szerencsére semmi máshoz nem ért hozzá az elégett vezeték igy ki is cseréltem és működik minden tovább mint azelőtt!Tudna e valaki nekem valami magyarázatot adni,hogy miért volt ez?

Jasic.jpg

(#) mpisti válasza Norbi1 hozzászólására (») Máj 11, 2012 /

Először is:
jobb lett volna egy kép az elégett vezetékről úgy,ahogy megláttad amikor a burkolatot levetted.
Másodszor:.
A hálózati csatlakozókábelt cseréltesd le, mert ha a védővezetője a dobozon belül füstöt eresztett,akkor a kábelburkolaton belül is melege lehetett.
A lényeg: Az általad hegesztett fémszerkezet nem a testcsipeszről kapott testet, hanem a géptesttel összeköttetésben levő védővezetőn keresztül. Ez pedig csak úgy lehetséges,hogy a hegesztőáramkör negatív vége valahol testzárlatos. Sürgősen vizsgáltasd meg a gépedet egy hozzáértő szakemberrel mert ebből még komolyabb baj is származhat.
(#) BlackForce válasza Norbi1 hozzászólására (») Máj 11, 2012 /

Az biztos,hogy a massza kábeled (trafó szekunderéről a minusz) a földelésen keresztül záródott össze a plussz vezetékkel.
Én már javitottam ilyen hibát, amikor nagy hordóból hegesztettek és a + potenciálon levő drót hozzáért a fém konstrukcióhoz.Igy a földelésen keresztül záródott a kör, mivel a massza csipesz is a fém konsztrukcióhoz volt csipeszelve.Az 500A hegesztőnél az ilyen hiba még a fővezetéket is beégette.Teljes vezetéket kellett cserélnem(fő betápra gondolok).
Következő: »»   87 / 276
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem