Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK terv ellenőrzése
Egy csomó hibát javítottam amit eddig észrevettem holnap még átnézem, addig hátha más is ránéz és lát hibát.
Az utolsó elvileg már jó lesz, de picel sokkal egyszerűbb és lehet olcsóbb is lenne.
Jó lesz ez így. Éppen rég dolgoztam már nem PIC-kel. Amúgy is, ki írná meg a programot!?
Üdv!
Magyarán "üzemóra számláló" Szóval azt tudja, hogy elindítód és amíg nem reset-eled 999 órát tud menni. Szóval műhelybe való.
Üdv mindenkinek! Nézegettem hangfalvédő kapcsolásokat, találtam is egyet, valakit megkérnék szépen, hogy a rajzomat nézze meg, hogy jól csinálta-e. Köszönöm
Hello!
A +12V tápfesz, a 220kohm másik oldalára megy. A BC182/212-ők fordítva vannak bekötve. Vagy is a valóságban C-E cserélve van. üdv! proli007
Pedig nagyon odafigyeltem a tranyóknál, ide oda kattintgattam a tarnyó pdfje és a sprint layout között:-/ Átnézem. Mondták másik oldalon azt is, hogy a relé nem jól van bekötve, mert csak az egyik oldalt húzná le. Hogy lehetne ezzel megoldani, hogy mindkét oldal védett legyen? Vagy 2x csináljam meg ezt a kapcsolást?
Sziasztok!
Én még visszacsatlakoznék 1 kérdés erejéig az én rajzomhoz: Valaki más talált esetleg még hibát benne?
Hello!
".. csak az egyik oldalt húzná le." Nem, csak az egyik oldalt figyeli. Köss a másik oldalról is egy 22kohm-os ellenállást a diódákra. Ekkor a mások végfokot is figyeli. Mondjuk a megszólalási küszöbfeszültsége kétszerese lesz. Vagy építs kettőt. A rajzon is egy végfokot figyel. De a hangszóró védő áramkör topikban számtalan szellemesebb rajz van. Miért nem azokból válogattál? üdv! proli007
Üdv becses társaságnak
VALAki nem tudna esetleg nekem segíteni?! már mindenféle programmal próbálkoztam, de sehogyan sem tudok megbirkózni a feladattal. adott nekem egy egész egyszerű kapcsolási rajz, de sehogyan sem tudom megszerkeszteni a nyákot hozzá. esetleg ha valaki el tudná tüzertesebben magyarázni VALAMELYIK program használati elvét , vagy esetleg unalmában megszerkesztené... roppant hálás tudnék lenni... Bővebben: Link Így még érthető is, magyar is. És fórumos is, nem chat-szlenges is. Frankye
Nem biztos, hogy a gittrágást érteni fogja...
A Pál utcai fiúk már szerintem nem kötelező olvasmány
Üdv!
Szeretnék csinálni egy ledekből kirakott alakzatot, ehhez szeretnék tippeket kérni hogy miféle tápot adjak neki. Fóliaterv mellékelve.
Ja igen, és a led adatai(külföldről vettem azért angol):
Forward voltage: 3-3,2 V If=20 mA Reverse current: 10 uA Vr=5 V Igazából nem tudtam eligazodni, hogy most akkor a kb 120 db LEDhez hány wattos hány voltos és amperes táp kell, mert én telefontöltőre gondoltam.
Üdv!
Ahogyan látom 118 led van a kapcsolás alapján párhuzamosan kötve. Ennyi ledhez valószínűleg jó lenne 12 v körüli feszültség és olyan 20w körüli trafó szerintem. Előtét ellenállás lehet, hogy szükséges. Ezzel a kis programmal tudod számolni a nagyságát: http://www.hobbielektronika.hu/segedprogramok/?prog=led_elotet_parhuzamos
Szia! Nem lehet ennyi LED-et párhuzamosan kapcsolni. A 2A összáramfelvétel nem fog arányosan eloszlani.
Bonts 2x60, vagy 3x40 soros kapcsolásra. Táplálhatod hálózati feszültségről, ha nem fogja senki tapogatni a NYÁK-ot. Bővebben: Link
Sziasztok, még egyszer megnézné valaki, hogy kokozo és én végül hibátlanra megoldottuk-e a nyákot az előző oldalon? Ma este suli mellett szánnék rá egy kis időt, hogy elkészítsem, és jó lenne, ha nem menne kárba a panel.
Üdv!
[OFF]Ha nem, akkor nem. Megyek és csinálom.
Halihó!
"Foglalkoztam" a ledes cókmókkal, íme az eredmény. Szerintetek ha ezzel üzemeltetném működne? Tekintsetek el a rajz csúnya huzalozásától, hiszen ez nem fog látszani mert egy dobozban lesz.
A LED igényel egy soros ellenállást, hogy a nyitófeszültség ingadozását fel tudja dolgozni. A 12V-os táphoz, ha valóban 3V-osak a LED-ek, hármat köss sorba egy 150 ohm-os ellenállással. Ezekből ahányat párhuzamosan kapcsolsz, annyiszor 20mA lesz az áramfelvétel.
Sziasztok. Egyik barátom küldött egy nyák rajzot jpg-be. Kérte, hogy el kéne készítsem ezt neki. Ezt én bevittem layoutba.
Kérnék valakit, ha van egy pár perc ideje legyen szíves nézzen rá, hogy mindent jól rajzoltam-e meg. (a nyákon több helyen is csak forrpontok vannak, annak az az oka, hogy nem találtam megfelelő méretű alkatrészt)
Szia! A 6-os lábról jövő ellenállást bekötheted így.
Bemeneti, kimeneti csatlakozási pontok?
Igen emlékszem is hogy aki kérte hogy rajzoljam meg azt módosítsam. Azt hiszem a lay-ban már át van kötve.
JA igen oda egy átközést terveztem a Középső tranyó C sávjáról ami hót fülösleges mert egy az egyben össze lehet kötni. Mindjárt javítom és feltöltöm a lay-t.
Nem jó a rajz az ic 6 os lábából , és a passzív elemen keresztül nem a tranzisztor kollektorára kell mennie a vezető sávnak hanem a bázisára nézd át mert ez így nem jó.
Viszont e rajz szerint ami javítva van úgy kell ahogy a nyákomon van. (a 3 kisebb tranyó legyen 1,2,3 balról jobbra)
Vagyis az 1 bázisa és a 2 kollektorja össze van kötve. Az eredeti rajzon az IC 6ról az ellenálláson át a 2es tranyó bázisára ment. A rajzon ez javítva lett úgy hogy az 1es bázisára megy, ami össze van kötve a 2es kollektorra.
De szerintem nem jó az a javított rajz újfent hangsúlyozom neked.Ugyanis ha az ic egy műv. erősítő , amit én egyenlőre csak feltételezek , akkor a hatos láb az kimenet , és az általában a tranzisztor bázisát szokta meghajtani nem a kollektorát. És nem beszélve ha igy hagyod akkor a 4,7 k ellenálláson keresztül tápfeszt kapna minek mikor ahogy látom 1k on keresztül is tápfeszt kap akkor ?Ez egy végfok , és valahol talán még ez a rajz is meg van nekem , de hidd el ahogy megcsináltad a nyákrajzot az úgy nem jó.
Akkor az ellenállás a 2es tranyó bázisára menjen?
A rajza: Bővebben: Link
Hát inkább , de ha te fogod beüzemelni ne felejts el a + és - ágba 24v/3w os izzókat beiktatni , ha esetleg valami hiba lenne mégis , akkor ez megvédi az alkatrészeket , hogy tönkre menjenek.Ugyanis bekapcsoláskor fel fognak villanni az izzók , de nem szabad erősen világítaniuk később , csak épp hogy izzani fognak a szálak benne .Ha pedig megérinted az ujjaddal a bemenetet , akkor látványosan az izzók is erősebben villogni fognak , ez már jó jel lesz magyarul elvileg kész a végfok. Tulajdonképpen azt hiszem ez BD249 - 250 párosaival volt megépítve , és100W körül tudott teljesíteni ám de létezik ennek egy hídba kapcsolt változata is ami ha jól emlékszem 180-200w körül volt , hát remélem tudtam segíteni jó szórakozást hozzá.Igen közbe megelőztek a rajzával.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |