Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK terv ellenőrzése

Témaindító: Paso, idő: Okt 4, 2005
Lapozás: OK   75 / 200
(#) kokozo válasza janikukac hozzászólására (») Máj 7, 2012 /

Egy csomó hibát javítottam amit eddig észrevettem holnap még átnézem, addig hátha más is ránéz és lát hibát.

janinak.lay

(#) janikukac válasza kokozo hozzászólására (») Máj 8, 2012 /

Köszönöm szépen, várom !
(#) kokozo válasza janikukac hozzászólására (») Máj 8, 2012 /

Az utolsó elvileg már jó lesz, de picel sokkal egyszerűbb és lehet olcsóbb is lenne.

Jó lesz ez így. Éppen rég dolgoztam már nem PIC-kel. Amúgy is, ki írná meg a programot!?

Üdv!
(#) kokozo válasza janikukac hozzászólására (») Máj 8, 2012 /

Ez mit csinál amúgy mire jó?

Magyarán "üzemóra számláló" Szóval azt tudja, hogy elindítód és amíg nem reset-eled 999 órát tud menni. Szóval műhelybe való.
(#) airwalker hozzászólása Máj 9, 2012 /

Üdv mindenkinek! Nézegettem hangfalvédő kapcsolásokat, találtam is egyet, valakit megkérnék szépen, hogy a rajzomat nézze meg, hogy jól csinálta-e. Köszönöm
(#) proli007 válasza airwalker hozzászólására (») Máj 9, 2012 /

Hello!
A +12V tápfesz, a 220kohm másik oldalára megy.
A BC182/212-ők fordítva vannak bekötve. Vagy is a valóságban C-E cserélve van.
üdv! proli007
(#) airwalker válasza proli007 hozzászólására (») Máj 9, 2012 /

Pedig nagyon odafigyeltem a tranyóknál, ide oda kattintgattam a tarnyó pdfje és a sprint layout között:-/ Átnézem. Mondták másik oldalon azt is, hogy a relé nem jól van bekötve, mert csak az egyik oldalt húzná le. Hogy lehetne ezzel megoldani, hogy mindkét oldal védett legyen? Vagy 2x csináljam meg ezt a kapcsolást?
(#) janikukac hozzászólása Máj 9, 2012 /

Sziasztok!

Én még visszacsatlakoznék 1 kérdés erejéig az én rajzomhoz: Valaki más talált esetleg még hibát benne?
(#) proli007 válasza airwalker hozzászólására (») Máj 9, 2012 /

Hello!
".. csak az egyik oldalt húzná le." Nem, csak az egyik oldalt figyeli. Köss a másik oldalról is egy 22kohm-os ellenállást a diódákra. Ekkor a mások végfokot is figyeli. Mondjuk a megszólalási küszöbfeszültsége kétszerese lesz. Vagy építs kettőt. A rajzon is egy végfokot figyel.
De a hangszóró védő áramkör topikban számtalan szellemesebb rajz van. Miért nem azokból válogattál?
üdv! proli007
(#) muraska hozzászólása Máj 9, 2012 /

Üdv becses társaságnak

VALAki nem tudna esetleg nekem segíteni?! már mindenféle programmal próbálkoztam, de sehogyan sem tudok megbirkózni a feladattal. adott nekem egy egész egyszerű kapcsolási rajz, de sehogyan sem tudom megszerkeszteni a nyákot hozzá.
esetleg ha valaki el tudná tüzertesebben magyarázni VALAMELYIK program használati elvét , vagy esetleg unalmában megszerkesztené... roppant hálás tudnék lenni...

Bővebben: Link

Így még érthető is, magyar is. És fórumos is, nem chat-szlenges is.
Frankye
(#) mex válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 10, 2012 /

Nem biztos, hogy a gittrágást érteni fogja...
A Pál utcai fiúk már szerintem nem kötelező olvasmány
(#) airwalker hozzászólása Máj 14, 2012 1 /

Üdv!
Szeretnék csinálni egy ledekből kirakott alakzatot, ehhez szeretnék tippeket kérni hogy miféle tápot adjak neki. Fóliaterv mellékelve.

heartled.lay

(#) airwalker válasza airwalker hozzászólására (») Máj 14, 2012 /

Ja igen, és a led adatai(külföldről vettem azért angol):
Forward voltage: 3-3,2 V If=20 mA
Reverse current: 10 uA Vr=5 V
Igazából nem tudtam eligazodni, hogy most akkor a kb 120 db LEDhez hány wattos hány voltos és amperes táp kell, mert én telefontöltőre gondoltam.
(#) speed008 válasza airwalker hozzászólására (») Máj 14, 2012 /

Üdv!

Ahogyan látom 118 led van a kapcsolás alapján párhuzamosan kötve.
Ennyi ledhez valószínűleg jó lenne 12 v körüli feszültség és olyan 20w körüli trafó szerintem.
Előtét ellenállás lehet, hogy szükséges.
Ezzel a kis programmal tudod számolni a nagyságát:

http://www.hobbielektronika.hu/segedprogramok/?prog=led_elotet_parhuzamos
(#) reloop válasza airwalker hozzászólására (») Máj 14, 2012 /

Szia! Nem lehet ennyi LED-et párhuzamosan kapcsolni. A 2A összáramfelvétel nem fog arányosan eloszlani.
Bonts 2x60, vagy 3x40 soros kapcsolásra. Táplálhatod hálózati feszültségről, ha nem fogja senki tapogatni a NYÁK-ot. Bővebben: Link
(#) janikukac válasza janikukac hozzászólására (») Máj 16, 2012 /

Sziasztok, még egyszer megnézné valaki, hogy kokozo és én végül hibátlanra megoldottuk-e a nyákot az előző oldalon? Ma este suli mellett szánnék rá egy kis időt, hogy elkészítsem, és jó lenne, ha nem menne kárba a panel.

Üdv!
(#) janikukac válasza janikukac hozzászólására (») Máj 16, 2012 /

[OFF]Ha nem, akkor nem. Megyek és csinálom.
(#) airwalker hozzászólása Máj 17, 2012 /

Halihó!
"Foglalkoztam" a ledes cókmókkal, íme az eredmény. Szerintetek ha ezzel üzemeltetném működne? Tekintsetek el a rajz csúnya huzalozásától, hiszen ez nem fog látszani mert egy dobozban lesz.
(#) reloop válasza airwalker hozzászólására (») Máj 17, 2012 /

A LED igényel egy soros ellenállást, hogy a nyitófeszültség ingadozását fel tudja dolgozni. A 12V-os táphoz, ha valóban 3V-osak a LED-ek, hármat köss sorba egy 150 ohm-os ellenállással. Ezekből ahányat párhuzamosan kapcsolsz, annyiszor 20mA lesz az áramfelvétel.
(#) peter1995 hozzászólása Máj 20, 2012 1 /

Sziasztok. Egyik barátom küldött egy nyák rajzot jpg-be. Kérte, hogy el kéne készítsem ezt neki. Ezt én bevittem layoutba.

Kérnék valakit, ha van egy pár perc ideje legyen szíves nézzen rá, hogy mindent jól rajzoltam-e meg.
(a nyákon több helyen is csak forrpontok vannak, annak az az oka, hogy nem találtam megfelelő méretű alkatrészt)
(#) reloop válasza peter1995 hozzászólására (») Máj 20, 2012 /

Szia! A 6-os lábról jövő ellenállást bekötheted így.
Bemeneti, kimeneti csatlakozási pontok?
(#) peter1995 válasza reloop hozzászólására (») Máj 20, 2012 /

Igen emlékszem is hogy aki kérte hogy rajzoljam meg azt módosítsam. Azt hiszem a lay-ban már át van kötve.
JA igen oda egy átközést terveztem a Középső tranyó C sávjáról ami hót fülösleges mert egy az egyben össze lehet kötni. Mindjárt javítom és feltöltöm a lay-t.
(#) eyess válasza peter1995 hozzászólására (») Máj 20, 2012 /

Nem jó a rajz az ic 6 os lábából , és a passzív elemen keresztül nem a tranzisztor kollektorára kell mennie a vezető sávnak hanem a bázisára nézd át mert ez így nem jó.
(#) peter1995 válasza eyess hozzászólására (») Máj 20, 2012 /

Viszont e rajz szerint ami javítva van úgy kell ahogy a nyákomon van. (a 3 kisebb tranyó legyen 1,2,3 balról jobbra)
Vagyis az 1 bázisa és a 2 kollektorja össze van kötve. Az eredeti rajzon az IC 6ról az ellenálláson át a 2es tranyó bázisára ment. A rajzon ez javítva lett úgy hogy az 1es bázisára megy, ami össze van kötve a 2es kollektorra.

jó panel.pdf

De szerintem nem jó az a javított rajz újfent hangsúlyozom neked.Ugyanis ha az ic egy műv. erősítő , amit én egyenlőre csak feltételezek , akkor a hatos láb az kimenet , és az általában a tranzisztor bázisát szokta meghajtani nem a kollektorát. És nem beszélve ha igy hagyod akkor a 4,7 k ellenálláson keresztül tápfeszt kapna minek mikor ahogy látom 1k on keresztül is tápfeszt kap akkor ?Ez egy végfok , és valahol talán még ez a rajz is meg van nekem , de hidd el ahogy megcsináltad a nyákrajzot az úgy nem jó.
(#) peter1995 válasza eyess hozzászólására (») Máj 20, 2012 /

Akkor az ellenállás a 2es tranyó bázisára menjen?
(#) reloop válasza eyess hozzászólására (») Máj 20, 2012 /

A rajza: Bővebben: Link

Hát inkább , de ha te fogod beüzemelni ne felejts el a + és - ágba 24v/3w os izzókat beiktatni , ha esetleg valami hiba lenne mégis , akkor ez megvédi az alkatrészeket , hogy tönkre menjenek.Ugyanis bekapcsoláskor fel fognak villanni az izzók , de nem szabad erősen világítaniuk később , csak épp hogy izzani fognak a szálak benne .Ha pedig megérinted az ujjaddal a bemenetet , akkor látványosan az izzók is erősebben villogni fognak , ez már jó jel lesz magyarul elvileg kész a végfok. Tulajdonképpen azt hiszem ez BD249 - 250 párosaival volt megépítve , és100W körül tudott teljesíteni ám de létezik ennek egy hídba kapcsolt változata is ami ha jól emlékszem 180-200w körül volt , hát remélem tudtam segíteni jó szórakozást hozzá.Igen közbe megelőztek a rajzával.
Következő: »»   75 / 200
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem