Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » MIG/MAG/Co2 hegesztő készülékek házilag
Témaindító: electorkalandor, idő: Feb 19, 2009
Témakörök:
Stornó! Sikerült mpisti szeméből az álmot kivernem minden infóval ellátott! Köszönöm Pisti nagyon nagy ász vagy. Megyek tekerni.
Üdv mindenkinek! Bekötöttem a tolókártyát Phile80 küldte rajzok alapján de egyik sem akar jól dolgozni.A WEL3-3 a tolómotort szabályozza,de nem kapcsolja sem a szelepet,sem a mágneskapcsolót.Valaki megtudná mondani,hogy mi lehet a baj?
Az, hogy mind a két kártyánál ugyanaz a tünet arra enged következtetni, hogy valamit rosszul kötöttél be. A kártya nem ad tápfeszültséget a mágneskapcsolónak, csak kapcsoló funkciója van ahogy rajzból ki is derül.
De ha ez rendben van akkor én azzal kezdeném, hogy szkóppal megnézném hogy a triac kap-e vezérlést. Általában az egyik 555-ös IC-t kell cserélni.
Üdv mindenkinek!Úgy látszik,hogy egy kicsit szét szórt vagyok és nem vettem észre,hogy a mágneskapcsolónak a tápját vezérli a kártya.Lehet,hogy a meleg miatt van?Minden esetre a WEL3-3 tökéletesen működik.A W10M egyazon bekötéssel az árambekapcsolásával a motor azonnal nagyon lassan forog pisztolygombra csak a mágneskapcsoló reagál illetve a szabályzó potméterre a motor fordulata nem változik.Ezt a kártyát egyenlőre talonba teszem mert Én javítani nem tudom mert az elektronikához ilyen szinten nem értek.Esetleg ha valaki felvállalná azt megköszönném,persze nem ingyen kérném.
Elkészült a fojtó. Gyorsan be is szereltem és csak bámulok mekkora a külömbség!! Gyönyörűen lehet dolgozni a géppel a 0.6ost fel sem veszi a 0.8assal kicsit melegszik a fojtó majd teszek rá egy ventit. A szépséghiba hogy a sönt ha nagyon behúzom zörög időnként de szépen szabályoz. Örülök ennek a gépnek nagyon bár még egyszer nem fognék hozzá. Ezt becsületből csináltam végig.
Húzd meg a söntszorító csavarokat, akkor nem fog zörögni.
De végigcsináltad. És közben tanultál egy csomó dolgot a hegesztőgépek lelkivilágáról. :kalap:
Sokan kerestetek toló ügyben. Jelenleg ez van:
http://kepfeltoltes.hu/120509/nostolo_www.kepfeltoltes.hu_.jpg Régebbi típus, de sosem volt használva a mechanika, a görgő is teljesen új. Motor felújítva.
Szia Pisti! De ha nem segitettél volna hagyom a francba az egészet. Örülök hogy igy történt minden mert közben megismertelek benneteket mindazokat akik itt vannak az oldalon. Azt hiszem tényleg sikerült valamit belepumpálnod a felyembe és nagyon izgalmas volt hogy amit összeraktam működik. Az öreg trafóból megmaradt egy csomó lemez ill. két primer két szekunder. Ebből azt hiszem a segítségeddel lehetne egy univerzális trafót készíteni. Elkapott a gépszíj megfertőződtem trafó ügyileg.
Sziasztok.
Átépítés után ezt produkálom a kis Einhell gépemmel pontszerűen és folyamatos varratként kettes és nagyobb fokozaton. 0,8-as huzallal.Viszont a legkisebben olyan mintha egy helyben izzana a huzal ,vagy pedig nagyon magas a varrat.Sajnos nem tudom az áramerősséget mérni,fojtón alakítsak, vagy inkább 0,6 -os huzallal próbáljam?Válaszotokat előre is köszönöm.Sanyi.
A legkisebb fokozaton ne akarj 0,8mm.es huzallal hegeszteni, mert ezt még a 2x drágább gépek sem nagyon tudják. Ha ott akarod használni, vegyél 0,6-os huzalt.
Szia Gyuri!
Szerintem először pihend ki a gépépítés izgalmait, s aztán ha még mindig lesz kedved belevágni, minket mindig megtalálsz.
Köszi,már megrendeltem.Én is erre jutottam mivel lassan visszaolvasom az egész fórumot.Egyébként nagyon hasznos volt nekem ez az egész,mert szinte használhatatlan volt négyes fokozat alatt gyári állapotában. Még egyszer köszönöm.
Sziasztok az lenne a kérdésem, hogy az ok 55.00/7018-1-es elektródát milyen hegesztővel lehet megolvasztani mert olvastam olyat,hogy váltó és egyen áram is jó neki csak nem tudom hogy inverter kel hozzá vagy jó a sima trafó is segítségeteket előre is köszönöm
A google sokmindent tud!
Adatok A feszültséggel lesznek gondjaid mert 60-65 volt kell hozzá minimum. Inverterrel vagy olyan trafóval próbáld ami tud ekkora feszültséget. Egyen és váltó áramról egyaránt hegeszthető.
Gondoltam az adatlapot felteszem, hátha segít. Bár Dobo linkjét nem néztem, lehet hogy az is ezt tartalmazza. Az adatlapon a lényeg rajta van. Váltóáramnál nagyon jó kéz kell az ívfogáshoz. Hegesztés előtt mindenképpen szárítsd ki, sokkal könnyebben lehet ívet fogni, és kifogástalan lesz a varrat. Hetrával nem érdemes kísérletezni, hacsak nem SVE 200-al akarod hegeszteni, mert az viszi.
A dobozolás még nincs készen meg a söntön is igazítok de utána mindenképpen építeni szeretnék egy hetrához hasonló söntös csak nagyobb teljesítményű trafót amiben már a primer is rézből van és én tekerem. :yes:
sziasztok köszönöm mindenkinek a segítséget lenne még egy kérdésem ugye az ok 55.00-ás pálcához 65 V üresjárati feszültség kell és ha ha a trafóm pl 70V-ot tud akkor az nem befolyásolja a hegesztést vagyis ha az amper jól van beálitva akkor nem fog égetni a trafó vagy ha egy kisebb feszültséget igénylő pálcával akarok hegeszteni se a trafónak se a hegesztésnek nem lesz baja
Az elektródák dobozán mindig azt a feszültségszintet tüntetik fel, ami minimálisan kell az adott elektródatípus jó hegeszthetőségéhez. Ennél több lehet,de kevesebb nem.
A trafód akkor éget,ha rosszul van beállítva, attól,hogy a gyújtófeszültség magas, még nem éget a trafód.
sziasztok ismét kérném a segítségeteket erről a hegesztőről kéne nekem információ én nem találok sehol róla : TENIC 148 INVERTERES HEGESZTŐ
Ezt a kérdést valamelyik inverteres hegesztő fórumon kellene feltenni. Nagyobb eséllyel kapnál rá pozitív választ. Ez egy másik fórum.
Telwin Tecnica 144 másolata egy az egyben
Sziasztok!Nem tudom,jó helyen kérdezek-e,minden esetre felteszem a kérdésem!
Van egy Jasic250A,380V mig/mag inverteres gépem ami szó szerint kifüstölt,nagy ilyettségemben rögtön kirántottam a hálózatból majd miután kiszelőztettem a füstöt leszereltem a gép házának az oldalát és látom,hogy egy kb. 20cm hosszúságú földelés vezeték égett szét,ami a főkapcsolótól a fémházhoz volt szerelve!szerencsére semmi máshoz nem ért hozzá az elégett vezeték igy ki is cseréltem és működik minden tovább mint azelőtt!Tudna e valaki nekem valami magyarázatot adni,hogy miért volt ez?
Először is:
jobb lett volna egy kép az elégett vezetékről úgy,ahogy megláttad amikor a burkolatot levetted. Másodszor:. A hálózati csatlakozókábelt cseréltesd le, mert ha a védővezetője a dobozon belül füstöt eresztett,akkor a kábelburkolaton belül is melege lehetett. A lényeg: Az általad hegesztett fémszerkezet nem a testcsipeszről kapott testet, hanem a géptesttel összeköttetésben levő védővezetőn keresztül. Ez pedig csak úgy lehetséges,hogy a hegesztőáramkör negatív vége valahol testzárlatos. Sürgősen vizsgáltasd meg a gépedet egy hozzáértő szakemberrel mert ebből még komolyabb baj is származhat.
Az biztos,hogy a massza kábeled (trafó szekunderéről a minusz) a földelésen keresztül záródott össze a plussz vezetékkel.
Én már javitottam ilyen hibát, amikor nagy hordóból hegesztettek és a + potenciálon levő drót hozzáért a fém konstrukcióhoz.Igy a földelésen keresztül záródott a kör, mivel a massza csipesz is a fém konsztrukcióhoz volt csipeszelve.Az 500A hegesztőnél az ilyen hiba még a fővezetéket is beégette.Teljes vezetéket kellett cserélnem(fő betápra gondolok). |
Bejelentkezés
Hirdetés |