Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Témaindító: Kutyuli, idő: Márc 29, 2008
Témakörök:
Ird össze, hogy mire van szükséged, valószínűleg tudok segíteni, keress meg privátba. Janó bá.
Sziasztok! Ez kicsit hülye kérdés lesz: Hosszúhullámon egy bizonyos frekitartományban mi lehet a Morze szerű csipogás? Két impulzus (egy hangosabb és egy halkabb) egymás után ismétlődik pár másodperces szünetekkel, véletlenszerű csipogással.
Sziasztok!
Sikerült megszereznem egy igen számomra igen kedves rádiótípust, mégpedig a Videoton R4902-őt. Még a nagypapámnak volt ilyen aki azóta már meghalt sajnos, ezért ilyen kedves számomra a típus. Ezt a lehetőséget nagyon köszönöm Müszinek, aki nagyon kedves volt és korrekt, alaposan becsomagolta a rádiót és a csöveket, amit megint csak nagyon köszönök neki. A rádió szinte kiváló állapotban került hozzám, de azért a sok év meglátszott rajta por és piszok formájában. A rádiót szétszedtem és ecset meg sűrített levegő segítségével letisztítottam az alkatrészeket és a nyákot. A skálát és a mögötte lévő fehér kis "lapkát" plusz a poti forgatógombjait lemostam, nagyon gyönyörű lett a végeredmény. A házat egyenlőre lemostam és lekezeltem, majd később egy teljes felújításon fog átesni. Íme néhány kép a végeredményről és pár alkatrészről:
Itt van még pár kép:
Szerintetek milyen lett?
Sziasztok! Egy ismerősöm újít fel egy Regent 221 típusú erősítőt. Keres hozzá hálózati transzformátort. Ha valakinek van eladó és emberi áron megszabadulna tőle akkor vevő lenne rá.
Szép lett a készülék! Nekem is van egy. Forgó kondi bajos volt. Sikerült hozzá szereznem, még a széppé varázsolása hátra van. Nem rossz hangú kis készülék. Végre kész vagyok a műhely felújítással, van egy pár rádió ami felújításra szorul, lehet ezzel kezdem.
Üdv! Nekem van egy TERTA T 328-as rádióm honnan lehet bele szerezni elektroncsöveket? Jutányos áron! Az ebl21 cseréje után megszólalt, de mivel az ech 81-esek rosszak nemminden adót fog. Ha már 50évet megért és esztétikailag is korának megfelelő állapotban van sajnálom kidobni, szétszedni. Ja és nekem nagyon tetszenek ezek a hangolásjelzők (em 80, em 84) ezért sem hagyom az enyészetnek a készüléket.
Sziasztok !
Nincs véletlenül valakinek kapcsolási rajza a VIDEOTON Velence De Luxe 2104 -es rádióhoz ? Egy link is megtenné, természetesen. Kösz !
Szia!
Nagyon köszönöm, lehetőségeimhez -és persze kedvemhez - mérten most ennyi tellett tőlem, de én is elégedett vagyok vele. Mondjuk a házra még vár egy igen alapos felújítás, de se kedvem, se időm sajnos. Szerintem is ezzel kezdd, nagyon egyszerű és jól szerelhető kis készülék. Üdv!
Szinte teljesen megegyezik a 2102-vel
Szerintem tökéletes lett.Ha minden igaz van nekem is egy roncs belőle szívesen neked adom ha érdekel.
Köszönöm! Azért pár dolgot még meg akarok rajta csinálni.
Azt nem tudnátok megmondani hogy a hátulján (velence de luxe ra 2104) milyen csatlakozók vannak ?
Egy régi audió, amire hangszórót lehet kötni, meg 2 db kicsi jack-nek tűnő, ami meg a földelés, ill. az antenna ?? A jelölések meg vannak kopva ott, nem látszik tisztán. Kösz !
Szia Dani!
Gyönyörűszép lett a rádiód, gratulálok!
Üdv! Majdnem kész az Orion 324 esem, sajnos a dobozon több helyen felvált a diófurnér alárágott valami... ezt ilyen fajavító pasztával tudtam javítani, amire több réteg lazúr került. Még lakkozni kell, de próbaképp összeraktam milyen lesz.... összehasonlításképp felteszem az ilyen volt képet is... meg mellé pár csövet amit nemrég szereztem be. Üdv!
Még két kép.. Persze ha lesz a fényképezőmben elem lesz jobb kép. A csövek közt olyanok vannak mint Af100; rv12p2000(valószínűleg) stb...
Szia!
Nagyon köszönöm! Azért még van rajta mit csiszolni..
Szia!
Nagyon gyönyörű lett a végeredmény! Ahhoz képest, hogy milyen volt, nagyon szép lett a rádió. Minden elismerésem!
Üdv! Kösz. Még nincs kész még a lakk biztos dob rajta, szép fényesre akarom. A belseje is teljesen le van csiszolva, csak a hátlap hiányzik de az számomra lényegtelen.. Még nagyrészt üzemképes is, csak kicsit halk de ha megérintem az egyik tekercset felerősödik.. valamint a skálavilágítás hiányzik mert nincs hozzá ellenállásom. A selyem kész katasztrófa volt(a beszerzése is) nagy nehezen egy méterárú boltban kaptam nem is tudom milyen anyagot (egy rétegben átlátszó hálós) 2400ft/m áron.. Az újra skálahúrozást vastag cipészcérnával oldottam meg. A skálaüveget meg Janó Bácsinak köszönhetem.
Szia!
Tessék: Ez a lemezjátszó bemenete, ha jól emlékszem. Amit te jacknek nézel, az egy dupla banándugó, szerintem, nem antennadugó, mert az R4900-ason külön van a 2. Bővebben: Link
Akkor elég kalandos utad volt/lesz a végeredményig. Szerencsémre az eddigi két Videotonnál ennyit nem kellett csinálnom, de azért azok se voltak egyszerűek, sőt.. Az R4902-nél le volt esve a ferritről az egyik kis antenna, azt ragasztópisztollyal visszavarázsoltam. Engem is az zavar, hogyha az antenna közelébe teszem a kezem, rögtön felerősödik..
Üdv!
Hát igen. Nem semmi volt. Remélem még lesz ilyen rádióm amin ennyit kell dolgozni, leköt Most egy r946 Fa-n dolgozom.
Én is így vagyok vele. Inkább szerelek, bütykölök, mint a számítógép előtt rohadok. Elmondhatatlan, milyen jó érzés amikor sikerül feléleszteni romjaiból egy ősrégi rádiót és végre megszólal, amit eddig lehetetlennek hittél, amikor megláttad szerencsétlent.
A Vadásztölténygyári Szimfóniára gondolsz?
Igen. Múltkor tettem fel képet róla. Ez a szögletes változata. (a másijk 946 FI
Kösz !
A dupla banándugó az minek oda ? Mintha a "föld"-et jelentené a rajz, nem ? Nekem úgy tűnik. Antennát akkor nem is lehet rákötni ?
Igen, az természetesen a föld jel. Szerintem csak azért, hogy ne dugjon bele mindenki, mindent. Mondjuk a földelés szerepét nem igazán értem. Erre nem hiszem hogy lehet, mert a nagy Melodynon külön banándugója van az antennának és a "föld"-nek.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |