Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   152 / 581
(#) juhiati válasza lukovicsek hozzászólására (») Máj 19, 2012 /
 
Szia!

Megnéztem,és engedi mindkét irányba a vizet,viszont azt is megfigyeltem hogy több programot is elindítottam és nem egyforma mennyiségű vizet enged a dobba,ez nem tudom hogy normális jelenség-e,kb. a dobot 1/5 és 1/3 részéig tölti fel vízzel különböző programválasztásnál,és még olyan eltérést tapasztaltam különböző programnál,hogy mindegyiknél változik a dob állásának az ideje és a körbefordulása.Pl egy 30 fokos mosásnál 5-ször fordul körbe,és 12 másodpercre áll meg,egy 60fokos mosásra állítva 9-szer fordul körbe 3 másodpercre áll meg,és nem lép tovább ez ismétlődik annyi különbséggel hogy egyszer jobbra,egyszer balra ez gondolom normális.Esetleg van-e még valami tipped mit nézzek meg.
Köszönöm!
Attila
(#) juhiati válasza maria1982 hozzászólására (») Máj 19, 2012 /
 
Szia köszönöm a segítséget megnéztem,de nem láttam rajta semmit!Esetleg más ötleted?
üdv:Attila
(#) lukovicsek válasza juhiati hozzászólására (») Máj 20, 2012 /
 
Üdv.
Külömböző progiknál a gépek változó menyiségü vizzel és forgással működnek, ez normális, a tünetek alapján pedig nagyon úgy tünik mintha arra várna hogy feletöltőggyön vizzel na de ha tölti és meg is áll a töltés akkor azzal nincs gond.
Másik: a fütés. fütőszálat mérd be 28-30 körüli ohm -t kell mutatni neki, és próbáld rátenni mosási programra úgy hogy a fokot leveszed nullára, vagy ha nem állitható akkor vagy egy hidegvizes progira vagy egy öblitő programmra, ha igy normálisan megy, akkor a fütéssel lesz valahol a gond.
(#) lukovicsek válasza botesz hozzászólására (») Máj 20, 2012 /
 
Üdv.

Amikor elinditasz egy programot akkor a bekapcsoló melletti piros led ég?
(#) lukovicsek válasza juhiati hozzászólására (») Máj 20, 2012 /
 
De azt is irod, hogy 60fok-nál forog ide-oda és 3mp-re megáll, akkor ez igy müködik normálisan, de mit értessz az alatt, hogy nem lép tovább?
(#) botesz válasza lukovicsek hozzászólására (») Máj 20, 2012 /
 
Üdv!
Köszi a választ!Igen ég nem villog gyorsan hogy esetleg hibát jelezzen akkor viszont villog(de rendesen lassan)amikor a progi indítás után csukom le.Közben méregettem..... fűtés fix jó tacho és NTC is mutogat életjelet a szivattyú sem szakadt(bár nem tudom miért villant akkorát az ajtózárat meg a szelepeket még nem mértem ki.Közben kiszedtem a panelt semmi változás nincs rajata mintha új lenne 1 dolgot kivéve ha jól tudom akkor az eprom meletti felfelé álló részen korom szerű valami van de csak azon máshol elvétve de ott a legtöbb.
(#) lukovicsek válasza botesz hozzászólására (») Máj 20, 2012 /
 
Üdv:
Ezt a fajta panelt az indezitben nem nagyon csípem rosz emlékeim vannak róla, ebben nincs eprom, az ahol kormos az a táp része és az általában kormos is, a csatikat át kell nézni jó alaposan a motorét is és a szénkefék? ha minden oké akkor jöhet a panel amin először a relék müködése, lábaikat forraszd át és keress nagyitóval forrasztás hibákat mindenütt a csatik fészke alatt is csekkold le nincs e fóliaégés ha sehol semmi akkor tovább a mikrokontrolleren az uln ic-t cseréld ki ha igy is semmi, hát azt még addig kigondolom.

Laci!
(#) botesz válasza lukovicsek hozzászólására (») Máj 20, 2012 /
 
Üdv Én sem csípem ezt a panelt annyira...jó tudni hogy nincs bent eprom annyira nem vagyok a panelekkel tisztába....motorba a szénkefét még nem néztem de megfogom bár ha felpörött akkor az jó lehet de azért megnézem.A relé gondolom az a sok fehér kocka amiből nem 1 db van...átforrasztgatom meg a forrasztási hibákat is megnézem a csatlakozó fészkét is megnézem.Eddig ok.Ami a baj hogy foggalmam sincs mi az az uln ic és hogy hol keressem.Ha ezt elmagyaráznád azt megköszönném.
Nekem az is feltűnt hogy amikor áramot kap valami kattan benne....aztán mikor beindítom 1ből úgy indul hogy ajtó lezárva vagyis a piros nem villog (áram alá helyezés elött nem volt lezárva az ajtózár.Amúgy hogyan lehet a relék működését ellenőrizni? Van még 1 indesit panelem az nem ilyen azt sem tudom melyik szériába való a szerelő szerint süket azért adta oda.Ha abból átrakom a reléket az jó?Majd arról is teszek fel képet.
(#) lukovicsek válasza botesz hozzászólására (») Máj 20, 2012 /
 
A relék igen a nagy fehérek, ha van egy 9 voltos crona elemed akkor azzal ia kattani kell nekik ha a megfelelő helyre teszed , ha egy kicsit képben vagy a nyákon a vezetékeléssel akkor látod hogy melyik lábakra kel tenni ahol három láb van egymás mellet ott a két szélsőkre, az ic már egy kicsit komolyabb munka mert nagyon apróak a lábaik és ki kell forrasztani az egész mikrokontrollert, az pedig az a kis panel amelyiken a proceszor van a nagy kocka és amellett van az ic téglalap alaku 16 lábbal, de először még nézd meg a szivattyut vedd le a vezetékeit és kössél rá külön 220-at ha beindul akkor jó de először be is mérheted hátha zárlatos.
Azér zár le az ajtó egyből indulás után val.szinüleg mert programm közben állt meg és ilyenkor árramalá hellyezés után egyből folytatná a programot de lehet zárlatos a triak is ami az ajtózárat kapcsolja meg nézd meg a motor triakját is a nagy hütőbordán a két szélső lábára kell neki mutatni.
Laci!
(#) 3653 válasza fjanos951 hozzászólására (») Máj 21, 2012 /
 
Sziasztok. Nekem az eprom típusára lenne szükségem mert elpikkant és így nem tudok rendelni. ha valakinek ilyen vezérő lenne elfekvőben sokat segítene mert a "régi" bio mosógéem már vísít (az asszony) előre is köszi
(#) lukovicsek válasza 3653 hozzászólására (») Máj 21, 2012 /
 
Milyen géphez kell?
(#) botesz válasza lukovicsek hozzászólására (») Máj 21, 2012 /
 
Most az van hogy megpróbálom egy ismerősömmel megnézetni a panel esetleges alapvető hibáit(hajszálrepedés szakadás stb.)Én meg az ajtózárat meg a szivattyút fogom leellenőrizni meg a motort.Egyébként nem akkor zár le az ajtó amikor bekapcsolom hanem amikor bedugom a 220 ba és ha utána bekapcsolom már azzal jön hogy le van zárva és ha resetelem szintén szerintem az ajtózárnál is van valami.
(#) palko0125 válasza botesz hozzászólására (») Máj 22, 2012 /
 
Szia!
Én megnézném az ajtózárt vezérlő triac-ot, mert ha bedugod, és akkor már bezár, az több mint valószínű, hogy zárlatos.
Bye. Palkó
(#) lukovicsek válasza botesz hozzászólására (») Máj 22, 2012 /
 
Ha menet közben ált meg a gép akkor az nem fejezte be a programot és mint mondtam elég a gépet árram alá helyezni és ő folytatná ott ahol abbahagyta, olyan mintha kikapcsolták volna az árramot egy időra tőle és ha vissza bekapcsolják akkor a gépet nem kell ujra elinditani hanem automatikusan zárja az ajtót és folytatja a programot.
Persze nincs kizárva hogy zárlatos a triak de ha nem akkor is igy kell indulnia. Amugy nagyon egyszerü ha bedugáskor valamelyik progi ledje ég akkor biztos hogy program közben van a gép.
Laci!
(#) botesz válasza lukovicsek hozzászólására (») Máj 22, 2012 /
 
Szisztok!Szerintem palko0125 nem mond hülyeséget meg fogom azt is nézni és ha ebből logikusan következtet az ember akkor a végére az jön ki hogy a progi indulna de az ajtózár triac ja miattnem tud.Amúgy az a triac merre van?Meg fogom nézni de most nincs nálam a panel.És hogyan lehet (ha lehet)kimérni hogy zárlatos?
(#) juhiati válasza lukovicsek hozzászólására (») Máj 22, 2012 /
 
Szia!
Elindítottam egy hideg vizes mosást és ugyan az a tünet,elindul párszor átfordul és megáll,és ez ismétlődik,nem cserlé vizet csak megy és megáll,és ezt csinálja amíg le nem kapcsolom.
A fűtőszál gyanítom jó rajta,mert mikor beállítottam pl:60 fokos mosásra a benne lévő vizet felmelegítette 60 fokra, megmértem egy hőmérővel.Műszerrel nem mértem,de rá fogok majd azzal is mérni kíváncsiságból.Azért köszönöm a tippet!
Botesz kérdezte hogy a piros led ég-e,válaszom igen ég.
üdv!
(#) 3653 válasza lukovicsek hozzászólására (») Máj 23, 2012 /
 
AWT2285, ezt lehagytam.
(#) lukovicsek válasza 3653 hozzászólására (») Máj 23, 2012 /
 
Üdv.
Csak 2288-é van.

Laci!
(#) hobbi1 hozzászólása Máj 24, 2012 /
 
Tiszteletem mindenkinek!
Van egy olyan problémám hogy a Hoover HNWL 6136 -os mosó-szárító gépem bekapcsoláskor elindul de röviddel utána leáll és a bekapcsoló ledje az időzítő kapcsoló ledjével együtt 7x felvillanik és ezt ismétli. Mi lehet ennek az oka. Estleg hol találhatok hibakódot?
Köszönöm Mátyás
(#) Zotya75 hozzászólása Máj 24, 2012 /
 
Hi!
Bosch wfc 1600 mosógép hiba keresésben kérem a segitségeteket!
Minden funkció müxik a gépen csak ép a meghajtó motor nem akar elindulni!
Hiba jelenség:A megfelelő pillanatban behúz egy relé,a motor el akar indulni,de e helyett csak befékezi a dobott.Ha erősen megtekerem a dobon a csillag kereket akkor el indul a motor és szaggatottan megy egy ideig.(felpörög leáll,felpörög leáll)
Szén kefe csontra el volt kopva,azt cseréltem orczyból.Kommulátort kitisztítottam.
Ilyen jelenséget okozhat vezérlés vagy relé hiba?Vagy ez tekercs szakadás?
Nem vagyok ennyire zseni csak a többi hsz-böl raktam össze ezt a teóriát
üdv
(#) VIM válasza hobbi1 hozzászólására (») Máj 24, 2012 /
 
Szia! Tessék letölteni. Nem lesz egyszerű menet a javítás. Mennyi idős a gép?
(#) hobbi1 válasza VIM hozzászólására (») Máj 24, 2012 /
 
Nem tudom mennyi idős.
(#) hobbi1 válasza VIM hozzászólására (») Máj 24, 2012 /
 
Köszönöm a segítséget de még annyit mire kell klikkelni a letöltéshez?
(#) VIM válasza hobbi1 hozzászólására (») Máj 25, 2012 /
 
Majd jobbra lent adni fogja, hogy "Get Manual" és alá van húzva. Amíg ezt nem találod, várni kell egy picit. Nekik is elő kell bányászni a kért, letölteni való dokumentumot.
(#) VIM válasza Zotya75 hozzászólására (») Máj 25, 2012 /
 
Szia! Remélhetőleg jól raktad be a szénkeféket a helyére. Nem szorul és a "ferde" része a forgásiránynak megfelelően áll, mert ha a fordítva van, akkor nem lesz megfelelő az áramfelvétel és a fordulatérzékelés sem lesz megfelelő. Esetleg nem húzódott le valamelyik tűzősaru a motorról a "csere" során? Ha ebből a szempontból jól hajtottad végre a cserét, akkor valami tiltás van a motor felé. Ajtókontaktus, fűtőszál .... mit értesz az alatt, hogy minden megy csak a motor nem? A pressostát és a hozzá csatlakozó "légcsapda" szennyeződés mentes a vízszint érzékelés szempontjából?
(#) Zotya75 válasza VIM hozzászólására (») Máj 25, 2012 /
 
Hi!
Minden más funkció műxik rajta,felveszi a vizet kiengedi a vizet,reteszel az ajtó,végig megy a a program.Csak maga a motor nem megy!
A szénkeféket nagyon gondosan raktam bele,elég szályba rágós a bosch motor kefe tartó.Szóval értelem szerű volt.
Mégegyszer szétkaptam teljesen kitisztítottam,de úgyan ez a jelenség.Sőt most hogyha meghajtom a motort a relé meghúzásának pillanatában akkor meglódúl a motor,tehát kap áramot de meg is áll.
6vezeték megy a motorra.fázis cerkával néztem
1halványan világít
2világít
3világít
4világít
5nem
6nem
Nem merek direktbe 220adni neki,mert nem akkarom kinyirni benne az a mágneses fordszám érzékelőt.
Hogy tudnám kiprobálni?Valahol olvastam hogy akksi töltővel probáljam.
Csak nem vágom a bekőtést.
(#) Zotya75 válasza Zotya75 hozzászólására (») Máj 25, 2012 /
 
A fűtöszál is kizárt,mert öblitő és centri programon se megy.
Ja még valami.Amikor húz a relé és erőlködik a motor,akkor a fürdőszoba villágitást kicsit lehúzza.
Lehúzott motorcsatinál értelem szerűen nem.
Ja és amikor belenditettem és szaggatva ugyan de forgott a motor egy percig,akkor melegszik a motor.
(#) hobbi1 válasza VIM hozzászólására (») Máj 25, 2012 /
 
Köszönöm szépen. Azzal még had zavarjak hogy ezen az oldalon hibakódok is vannak? Az idegennyelvből csak a német az erősségem és az csak részben van ezen az oldalon.
Mátyás
(#) palko0125 válasza Zotya75 hozzászólására (») Máj 25, 2012 / 1
 
Szia!
A tachogenerátort (mágneses fordulatszám érzékelő) ellenállás mérővel mérd meg. 60-70 ohm-ot kell mutatnia. Én megnézném a motor reléit nincs e a forrasztásoknál valami gond. Át kellene forrasztgatni, de ahogy írod, hogy melegszik, meg meghúzza a hálózatot, több mint valószínű, hogy a motor tekercselésének van baja. (az pedig motor cseréhez vezet)
Palkó
(#) lukovicsek válasza Zotya75 hozzászólására (») Máj 25, 2012 / 1
 
Üdv.

Valószinüleg rossz a motor, csontra kopott szénkefék után előfordul, hogy tönkre megy a forgórész. Laci!
Következő: »»   152 / 581
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem