Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Quad44 Előerősítőt.
Két panel képe:
Egy atmega8 alapú sakkórát ez alapján. Kicsit átírtam a szoftverét, meg a két felső gomb kapott hardveres prell mentesítést. Így már nem számol hármat a baloldali gombra abban az esetben, ha egyszerre nyomom a kettőt.
Nyákot nem gyártottam hozzá, mert megmaradt egy kezdetleges Vill-i panelom, és minimális átalakítással tökéletesen megfelelt. Vissza van még a magyarítás, meg egy-két apró hiba javítása, de alapvetően elégedett vagyok vele. És ami a lényeg, hogy a kisfiam is, hiszen neki készült ![]()
Csak most tudtam képet készíteni! Így néz ki a belseje!
Meg a forrasztóállomásnak is készítettem egy előlapot, arról is itt egy kép.
Üdv!
Addig faragtam a pickit2 klón panelját, amíg belefért ebbe a néhai billentyű távadó dobozába. ![]()
Köszi!
Szép rendezett a belseje is. Mondjuk ha valaki ennyi figyelmet fordít a külsőre, belül is rendet tart. Egyszer én is rászánom magam az előlapgyártásra, van pár készülékem, amire ráférne...
Hú de jó lett nagyon tetszik.
Gyerekek azóta is nyomom a ledes 7szegmenses kijelzőket, és ma megkérdeztem a hqvideot, hogy mennyi ledet rendeltem eddig tőlük, 2009 óta. Kicsit néztem én is:
Köszönjük rendelését, az árut a mai napon indítjuk, várhatóan holnapi kiszállítással. Számításaink szerint 57400 db LED lett vásárolva eddig. További szép napot! Aszittem olyan 30.000-nél tartok.
Gratulálni szeretnék a sok türelemhez ! Ez már nem kis szám, nem is kevés forrasztás!
![]()
Amikor mátrix táblákat építettünk a cimborákkal két hónap alatt elfogyott ennyi, most a kínai dobozolva mindennel olcsóbban adja mint a régi anyagköltsége volt
![]() ![]()
Már csak azt kell kiszámolni, hogy ez hány kiló ón
![]()
Nemsok, éves szinten 1kg megy el, és főleg csak erre.Azaz 3kg fogyott eddig.
Pinyó kérek linket! Kösz ![]() Ja és az összes idő amit vele töltök munka utáni, plusz melo, pl most is.
Keresd a Telelux honlapját, ott elég sok elkészült tábla van fenn (lehet az is közrejátszott hogy már nem készülnek itthon a táblák hogy a cég tulajdonosa sza..zott a megbeszélt összegeken és nem vagyunk hajlandók neki dolgozni a cimborámmal ).
"Aszittem" A "hit az alapja mindennek", így azt hiszem, így kissé szebben hangzana a dolog. Egyébként gratulálok a türelmedhez..
Sziasztok. Tudom nem nagy dolog amit "építettem" azt is tudom hogy nem ide tartozik, de remélem nem leszek letolva miatta. Nos a fotó egy 2N3055 tranzisztor javítása után készült, érdekessége hogy a "javítás" után a tranzisztor működik !!!!
Gondoljuk hú ekkora tokozásba mekkora tranyó lehet aztán fenéket
![]()
Ezekben a tokokban régen berillium-oxiddal oldották meg a hővezetést. (fehér por) Amely rendkívűl mérgező hatású. Tehát csak csínján bánjon mindenki a régi TO-3-as tokozású alkatrészekkel.
Üdv.: Miki
[OFF]Kiment benne a biztosíték
![]()
Az valami aluminiumoxid por volt, de az nem mérgező. A berilliumoxid világoskék, és valóban mérgező.
Gondolj a technológiai fejlődésre, a TO3 tokot még a germánium tranzisztorok korában szabványosították. Ld. ASZ1018, OC1016 és a többiek.
Hello!
Voltak viszont hővezető gázzal töltött Fet-ek is. Az viszont mérgező volt, mert fel is tüntették a csomagolásán, hogy ne bonts ki! üdv! proli007
Hm... Nem is hallottam ilyesmiről. Érdekes.
( De ha nem bontom ki, akkor hogyan tudom használni? ![]()
Sziasztok!
Ma készletem az elő erősitőm dobozolásával ime a képek.
Külsőre tetszetős! Belvilágról kép, esetleg?
Első látásra olyan, mintha eredetileg egy számítógépes cd/dvd rom lett volna. ![]()
A belseje az még vátozik de most még káosz van.
Még kap egy viszajelző ledet meg egy potmétert. DVDrom házába let beépitve.
Nem tudom múltkor előkerült-e, de a hidegítő kondikat a "stabkocka" lábaihoz illik a lehető legközelebb tenni. Így kidrótozva hajlamosabb lesz a gerjedésre, ami miatt fölöslegesen melegszik, meg persze zajosabb lesz a táp.
A rádióban a végfok TDA 2030 IC-vel szereltem (duplatápos). 2x12 ledes kivezérlési szintjelzőt tartalmaz (A 277D IC. Hangszínszabályozó 2 sávos(TL 072 IC).
A rádiópanelt azt valamilyen magnóból szereltem ki. A tápegység az 2x10000mikróval szürt táp. A panelrajz egy kissé bonyolult és nincs teljesen kidolgozva improvizáltam közben. Az erősítő egy átalakított Kenwood, melyben csak a kezelőszervek és a bemeneti panel maradt meg, a többi fűrészlappal eltávolításra került ![]() Egy kis érdekesség a kivezérlési szintjelzőhöz. Én nem tanultam elektronikát, így nem értem mi azaz invertáló és nem invertáló erősítő (TL072). De sikeresen alkalmaztam a kapcsoláshoz. Ehhez rengeteg türelem és kitartás kellett hogy így elkészüljön ez a két cucc. Még egy kis érdekesség a számítógéphez használt hangfal is saját építésű amiben be van építve egy 2x14W-os TDA 2030 végfok szintén hangszínszabályozva TL072-es IC-vel. Azóta a csuda Boxer hangszórók ki lettek belőle cserélve.
Hello!
"nem értem mi azaz invertáló és nem invertáló erősítő" Pedig igen egyszerű. A neminvertáló, nem fordít fázist. Az invertáló, pedig 180fokot. Vagy is, ha az invertáló bemenetén a feszültség pozitív irányba nő, akkor a kimenetén negatív irányba nő. A neminvertálónál meg azonos irányba a bementi jellel. Ennyi ez, és nem több. üdv! proli007
Azért olyan túl nagy káosz nincs benne
![]()
Hello mindenkinek!
Én is építettem egy Pickit2 klónt. Elsőre működött, felismerte a PC, tökéletes. Egy 16f628A-t már fel is programoztam vele, hibátlanul működik. Üdv.: Józsi |
Bejelentkezés
Hirdetés |