Fórum témák
» Több friss téma |
Lehet későn szólok, de nem tudok szó nélkül elmenni eme mondat mellett:
Idézet: „Arról nem tudok hogy szűrőt cseréltek-e de állítólag olajat cseréltek a kompresszorban” A szűrőcsere az az alap az oljacsere meg a kamu. ![]()
Miért olajat nem szoktak cserélni vagy hogy is van ez?
De szoktak, de nem hermetikusan zárt kompreszorban. Márpedig háztarási gépeknél és "kis" gépeknél hermetikusan zárt a kompreszor. Maradéktalanul nem lehet oljat cserélni és fölösleges is. A savas olaj megeszi a tekercsek szigetelést. Egy részét lecseréled attól még savas marad. Igaz a koncentráció kisebb, de ez múló állapot. Csak nagy fél-hermetikus esetén van értelme az olajcserének.
Arra kínácsi lennék, hogy ez az olajcsere hogyan történt. ![]()
Sziasztok!!Most vettünk egy bosch hűtőt(felülfagyasztós) és a piros háromszög világit rajta ,azt szeretném megtudni hogy ilyenkor ez mit jelent???Nagyon szépen köszönöm a segítséget
![]() ![]()
Szia!
Ha még most üzemeltétek be, akkor aggodalomra semmi ok. Azt jelzi, hogy a fagyasztótérben túl magas a hőmérséklet. Holnap délelőttre meg fog szűnni a jelzés. Idő kell neki, mire lehűti a belsőteret.
Szia
![]()
Szia!
Mivel nem volt használva egy ideje, ezért épp úgy meleg van benne, mintha új lenne. Tehát le kell neki hűtenie -18 fok alá. :yes: Ha a fagyasztó ajtaja körül meleg, az természetes. Ezt keretfűtésnek nevezik. Olyankor melegszik, mikor a kompresszor megy. Ha megáll, utána vissza hűl ez a rész is. Az a feladata, hogy a fagyasztó ajtajánál megakadályozza a jég lerakódást...
Nagyon szépen köszönöm a segítséget,Aranyos vagy
![]()
Ezt a kérdést már nem akartam feszegetni, nekem is szemet szúrt, dehát vannak még csodák és még csodásabb szerelők! Van még mit tanulni, úgy látom...
![]()
Fagyó szerelőnél.Belenéz és be se kapcsolja!A belsejében legfelül van valami ami teljesen be van jegesedve.Azt mondja azért nem működött rendesen.Ma hívtam,még mindig nem olvadt ki.
Ha kiolvad,akkor tud tovább lépni,hogy az a valami mitől is jegesedett be.
Olajat azért szoktak cserélni hertmetikus kompresszoroknál is. Ahol van olajszint jelző ablak, az általában kicsavarható éa az olaj kiönthető. Ahol ez nincs, (Jellemzően kisebb kompresszoroknál) ott a töltöcsövön szintén kiönthető, mivel ez közvetlenül a karterba nyílik. Egy háztartási kompresszornál ez ugyanúgy járható út, és még értelme is van pl. szívó oldali lyukadásnál. Az ekkor bekerült nedvesség sqavasodást okozhat a rendszerben. Ezért ha ennek fennáll a gyanúja, vagy kismértékű savasodás tapasztalható az olajcsere és egy nagyobb szűrő beépítése, esetleg többszöri cseréje indokolt lehet. Viszont ha a kompresszor olaja erős savasságot mutat, ott már nagy valószínűséggel nincs érteleme.
aha***
Mondj egy elérhető árú háztartási hűtőt amit van nézőüveg az olajszint ellenözésére. Töltőcsövön kiönthető? Igen. Mennyi idő alatt? Annak a csőnek a Külső átmérője 6mm. Korrekt és maradéktalan olaj cseren ezen nem 10-20 perc hanem legalább 24 óra. Ehhez ki kell venni a kompresszort stb... Háztartási hűtőnél szerinted ezt ki teszi meg? [off] nagydumás kókler.
Háztartási hűtőn természetesen nincs olajszint néző ablak. De ezt nem is háztartási hűtőgép kompresszorra írtam, hanem hermetikus kompresszorra, amiből azért akad egy-kettő ami nem háztartási kategória. Egy akármilyen rendszerben sem tudsz tökéletes olajcserét végrehajtani, mivel a rendszerben található rendszerelemekben ott marad az olaj, (pl. olajzsákok) akármilyen kompresszor is van rajta. Ez egy szerteágazóbb rendszerben elég komoly mennyiség is lehet. Amúgy egy háztartási hűtő kompresszorában levő olaj max. 2,5 dl. Ez a mennyiség még a hatos csövön kerezstül is elég gyorsan kifolyik. A bennmaradó olajmennyiség (pl. csövek falán) miatt írtam a nagyobb szűrőt és az esetleges többszöri cserét. A szűrőben levő töltet ugyanis bizonyos mértékű savmegkötő potenciállal is bír. A hűtőből a kompresszort kikapni pedig nem egy nagy kaland.
Kész a fagyasztóm!Hőbiztosíték csere 15000Ft.
Hőbiztosíték csere ?15000 -ért ?Részleteznéd?
LG GR-349SQF "No Frost" Multi Air Flow hűtőnek a fagyasztó része jegesedik. nem kicsit,nagyon.
hetente 2-3cm jég képződik az alján. kérek segítséget,hogy mi lehet vele?
Gorenje alulfagyasztós kombi hűtőnek a hűtő része belül kb fél centi vastagon el van jegesedve.Szinte nullán van a hőfokszabályzója és így is +3-4 fokon hűt.Nem tudom miért hűt ilyen erősen.
Sziasztok!
Van egy LG No Frostos hűtőm. Folyik alul a fagyasztórésznél. Mi lehet a probléma. Köszi előre is a segítséget.
Szia! Talán a belső világítás működik, mert az ajtókapcsolója nem kapcsolja ki azt.
![]()
Köszönöm a kimerítő,részletes választ!
Ha "az volt a baja " vigasztaljon a biztos tudat ,hogy jól átvertek! További szép napot!
Heló! Azt megnéztem az jól kapcsol.Lehet, hogy az elektronika hibás?
A cseppvíz elvezető cső el van dugulva, ezért a leolvasztáskor keletkező olvadékvíz nem tud a kompresszor tetején, vagy mellette elhelyezett párologtató tálcába kifolyni. Ezért a belső csepptálcába belefagyott a víz, és a következő olvasztáskor a hűtőtérbe folyik. A probléma okozóját ésa megoldását megtalálod ha a korábbi kommenteket elolvasod.
Valószinűleg hűtőközeg hiány vagy kapilláris cső részleges dugulás.
Ugyanaz, mint papsajt-nál.
Ha pár hozzászólást visszaolvasol,már leírtam a problémát!
Mire alapozod az állításodat?
Kérdés: ez egy nofrost készülék (bár csak fagyasztóban nem láttam még ilyet) vagy hagyományos fagyasztó szekrény, esetleg nofrost kombi. Ha nem nofrost, akkor én sem értem a hőbiztosíték cserét.
Azt írtad ez ez egy fagyasztó! Akkor viszont a hőbiztosíték legjobb tudásom szerint a motortekercselésébe van beépítve és ahhoz ha a szerelő hozzáfért anélkül,hogy flexel ketté vágta volna a kompresszor házat, hát minimum varázslónak kell lennie!
Ez egy Liebherr GSN 3326 fagyasztószekrény!
Rákerestem, Nofrost fagyasztó. Így már ok a hőbiztosíték.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |