Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » MIG/MAG/Co2 hegesztő készülékek házilag
Lapozás: OK   89 / 276
(#) Papp Ferike válasza Műszerész hozzászólására (») Máj 30, 2012 /

Üdv! A fokozatokat mivel szabályzod?A mágneskapcsolót ellenőrizted már, terhelés alatt? Ha fokozatkapcsolós a géped akkor lehet kh-s a kapcsoló.Gáz minőségét ellenőrizted?

Esetleg diódahíd? Egy típus jó lenne a gépről!

Bocsi,épített. Mekkora áramot tud maximum?
(#) buburobi válasza Műszerész hozzászólására (») Máj 30, 2012 /

Üdv!
Mérted már a gázterelőig eljutó gáz mennyiségét? Gázolhat a kevés és a sok gáz miatt is. 12-15L/perc az ideális (8-12 a spórolós) a túl sok gát beszívhatja a levegőt is és így megszűnik a gáz védelmi funkciója. A gáz mennyiségét egy a gázterelőre illeszthető rotaméterrel tudod megmérni. Érdemes megnézni a gázellátást, hogy nincs-e valahol dugulás, pl a mágnesszelepnél, nincs-e tömítetlenség a nyakkábel és az eljzat között(a froniusnál tipikus hiba, hogy az aljzatból eltűnik egy kis réz cső és látszólag eljut a gáz a helyére de mégis gázol).
(#) Műszerész válasza Papp Ferike hozzászólására (») Máj 31, 2012 /

Szia! a gép max 200A-t tud, de azt huzamossan is tudja, a dióda hidat mértem, a fokozatokat mágneskapcsolóval váltom, de a 3 fázis eljut a trafóig. Próbáltam másik palackkal, reduktorral, ott is habosodott
(#) Műszerész válasza buburobi hozzászólására (») Máj 31, 2012 /

Szia! a gáz mennyiségét nem tudom mérni, de eddig gond nélkül üzemelt, próbáltam kisebb, nagyobb gázzal de nem változott, ellenőrzöm a gáz útvonalát mégegyszer.
(#) mekmester67 válasza Műszerész hozzászólására (») Máj 31, 2012 /

Üdv!Bocsi ,de a munkakábellel nem történt esetleg egy kis baleset,mondjuk túlságosan megtörve,áttolva valami nehezebb keskeny kerekű kocsi-talicska rajta,mert a kábelen nem látszik,de a gázvezető megsérül és bárhova is van állítva a nyomás a pisztolynál kevés lesz a hegesztéshez.Ezt tapasztalatból tudom,mert a munkahelyen is előfordult már ilyen malőr, targoncával átmentek a munkakábelen, mire szolt a kolléga, hogy a gép dolgozik rendesen.Jó sokára derült ki,hogy mi is történt.Ezért javaslom ha van rá mód, másik munkakábellel is megpróbálni a hegesztést, csak egy javaslat, hátha.Nálunk bevált.
(#) gyuri65 hozzászólása Jún 2, 2012 /

Szia pisti . Kiváncsi vagyok megtalálod-e magad a képen .Szuper a gép! Szögvasat zártszelvényt lemezt viszi mint a paprirt. Üdv
Gyuri
(#) major696 válasza gyuri65 hozzászólására (») Jún 3, 2012 /

Szia Gyuri!
Csak nem a típusjelzés???
(#) gyuri65 válasza major696 hozzászólására (») Jún 4, 2012 /

Sasszem vagy. :yes:
(#) Műszerész válasza mekmester67 hozzászólására (») Jún 4, 2012 /

Szia!
Igazad volt, de viszont nem történt semmi "baleset" a kábellel. széthúztam a szelep után és alig tudtam átfújni rajta, inkább a toló felé szökött a nyomás. 11E-t vettem új munkakábelt,és a hiba megszünt. Köszönöm a segítséget. Üdv.: Tibi
(#) chiefyeager hozzászólása Jún 5, 2012 /

Sziasztok!

A következő "problémámra" keresnék megoldást.

Palackot kellene töltessek, vagy vegyek.
A töltéssel az a gondom, hogy egy tűzoltó széndioxid palackom van, abból is a nagyobb méretű, és valami merülőcsöves kivitel (vagy mi). Szóval eddig a benne lévő gázzal hegesztettem, de az lassan kifogy.

Kérdésem az volna, hogy Pesten tud-e valaki valakit aki feltöltené nekem ezt a palackot CO2-vel, vagy esetleg corgonnal.

Vagy hol tudnék venni töltött palackot, nem horror áron? Amiket eddig találtam mind áfás ár volt, de az meg nagyon drága...
(#) dobo válasza chiefyeager hozzászólására (») Jún 5, 2012 /

Szikvizeseket kérdezd én is nálluk szoktam cserélni itt vidéken. Én nagypalackot veszek és egy átfelytőcsővel átengedek egy keveset mindig a kis palackba.
(#) chiefyeager válasza dobo hozzászólására (») Jún 5, 2012 /

Sajnos nincs mit cserélen, ez az egyik problémám.

A másik, hogy nem ismerek ilyen helyet itt...
(#) buburobi válasza chiefyeager hozzászólására (») Jún 6, 2012 /

Tűzoltóságon lehet tűzoltókészülékeket töltetni. Kérdezz rá mennyi, lehet, hogy érdemes.
(#) naccsabi hozzászólása Jún 10, 2012 /

Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni,hogy van egy Mig 140 co hegesztő.Ebben a munka kébel fixen van szerelve.Persze ez ment tönkre.De nem találok hozzá valót sehol.Át lehet ezt alakítani eu csatlakozósra valahogy?Vagy hol kapok hozzá kábelt?
Várom válaszotokat!
Üdv!
Csabi
(#) buburobi válasza naccsabi hozzászólására (») Jún 11, 2012 /

Egy haveromnak a T.I.P. MIG 140-es ugyanígy járt. megkapta az EU-s aljzatot és kapott egy mágnesszelepet. Azóta tökéletesen megy.
(#) naccsabi válasza buburobi hozzászólására (») Jún 11, 2012 /

Szia.
Köszi a gyors választ. De nem tudja esetleg a haverod,hogy hol keressem az alkatrészeket hozzá?
(#) dobo válasza naccsabi hozzászólására (») Jún 11, 2012 /

Hegesztőboltban veszel egy EU-s aljzatot és egy eu-s kábelt. Széppen felszereled a régi kábel helyére az ajzatot.
Bekötöd bele a 2 szál vezetéket ami a régi kábelben is volt. mindegy melyiket hova mert csak 2 szál lesz és lényegtelen mejiket hova kötöd.
Aztán a vastag áram kábelt rákötöd az ajzatra csavaros kötéssel ehez venned kell sarut azt hiszem 12-es lyukkal.
A gázhoz pedig beraksz egy mágnesszelepet ha lehet 230V os kell és rákötöd az egyik vezetékét a 230-as bejövő kábel kék vezetékére . A másik szálat pedig a vezérlőkártyáról a trafóra menő vezetékre kell kötnöd.
Ja és hegesztőboltban kérdezd a dolgokat ott biztos van minden hozzá.
(#) buburobi válasza naccsabi hozzászólására (») Jún 11, 2012 /

http://hegesztesbolt.hu/termek/2852/binzel-pisztoly-csatlakozo Mágnesszelepet (42V) a munkahelyemről hoztam, trafó és relé volt otthon neki. dobo hozzászólásához hasonlóan oldotta meg.
(#) naccsabi válasza dobo hozzászólására (») Jún 11, 2012 /

Szia Kösz a választ.
Én kicsit bonyolultabbnak gondoltam.De ha így műkszik akkor ok.
Még egyszer köszi!
Csabi
(#) jkovacs65 hozzászólása Jún 13, 2012 /

Üdvözlöm a segitö szakikat! Segitségeteket szeretném kérni! A problémám egy TRACONIC 253-as géppel lenne,a jelenség a következö:teljesen véletlenszerüen jön elö a probléma,hogy gyönyörüen hegeszt,majd megbolondul,és csak fröcsöl.és nem ég be,bármilyen fokozatba kapcsolom nem változik.Amit kitapasztaltam,hogyha felteszek mindent maximumra ,hegesztek egy kicsit,mintegy sokkot adva a gépnek,utána visszateszem az addig használt fokozatba akkor megint minden rendben müködik.Vajon mi okozhatja?
(#) Phile80 válasza jkovacs65 hozzászólására (») Jún 13, 2012 /

Így elsőre mágneskapcsoló lehet a probléma forrása.
(#) dobo válasza jkovacs65 hozzászólására (») Jún 13, 2012 /

Vay fokozatkapcsoló kontakthiba vagy esetleg kontakthiba a nagyáramú körben testkábel csatlakozásoknál vagy a munkakábel csatlakozásoknál.
(#) ati790731 válasza Műszerész hozzászólására (») Jún 14, 2012 /

Szia! Azért a régi kábelt ne dobd el! Nekem is volt már ilyen problémám a szabvány csatis munkakábellal. A probléma az volt, hogy a kábel gázcsatlakozója végén van egy nagyon vékony "Ó" gyűrű és az volt el szakadva! Átfújni azért is lehet nehéz mert benne van a huzalvezető!
(#) Műszerész válasza ati790731 hozzászólására (») Jún 14, 2012 /

Szia! Nem dobom el inkább kicsi pénzért eladom....
(#) jkovacs65 hozzászólása Jún 14, 2012 /

Üdvözlet ! A fokozatkapcsolo ki lett cserélve gyári belevalora,mágneskapcsolo uj,összes csatlakozási pont egyenként megpucolva,és semmi változás.Dioda,vagy fojto nem csinálhat ilyet,mindegyik még gyári benne.
(#) Phile80 válasza jkovacs65 hozzászólására (») Jún 14, 2012 /

...na ilyenkor kerül elő a műterhelés és az oszcilloszkóp.
(#) dobo válasza jkovacs65 hozzászólására (») Jún 14, 2012 /

Esetleg ha van lehetőséged egy másik testkábelt és munkakábelt szerezni egy próbára az sokat segítene a hibabehatárolásban.
(#) jkovacs65 válasza dobo hozzászólására (») Jún 14, 2012 /

Igen,már ezen is tulvagyok
Következő: »»   89 / 276
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem