Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » MIG/MAG/Co2 hegesztő készülékek házilag
Témaindító: electorkalandor, idő: Feb 19, 2009
Témakörök:
Üdv! A fokozatokat mivel szabályzod?A mágneskapcsolót ellenőrizted már, terhelés alatt? Ha fokozatkapcsolós a géped akkor lehet kh-s a kapcsoló.Gáz minőségét ellenőrizted?
Esetleg diódahíd? Egy típus jó lenne a gépről!
Bocsi,épített. Mekkora áramot tud maximum?
Üdv!
Mérted már a gázterelőig eljutó gáz mennyiségét? Gázolhat a kevés és a sok gáz miatt is. 12-15L/perc az ideális (8-12 a spórolós) a túl sok gát beszívhatja a levegőt is és így megszűnik a gáz védelmi funkciója. A gáz mennyiségét egy a gázterelőre illeszthető rotaméterrel tudod megmérni. Érdemes megnézni a gázellátást, hogy nincs-e valahol dugulás, pl a mágnesszelepnél, nincs-e tömítetlenség a nyakkábel és az eljzat között(a froniusnál tipikus hiba, hogy az aljzatból eltűnik egy kis réz cső és látszólag eljut a gáz a helyére de mégis gázol).
Szia! a gép max 200A-t tud, de azt huzamossan is tudja, a dióda hidat mértem, a fokozatokat mágneskapcsolóval váltom, de a 3 fázis eljut a trafóig. Próbáltam másik palackkal, reduktorral, ott is habosodott
Szia! a gáz mennyiségét nem tudom mérni, de eddig gond nélkül üzemelt, próbáltam kisebb, nagyobb gázzal de nem változott, ellenőrzöm a gáz útvonalát mégegyszer.
Üdv!Bocsi ,de a munkakábellel nem történt esetleg egy kis baleset,mondjuk túlságosan megtörve,áttolva valami nehezebb keskeny kerekű kocsi-talicska rajta,mert a kábelen nem látszik,de a gázvezető megsérül és bárhova is van állítva a nyomás a pisztolynál kevés lesz a hegesztéshez.Ezt tapasztalatból tudom,mert a munkahelyen is előfordult már ilyen malőr, targoncával átmentek a munkakábelen, mire szolt a kolléga, hogy a gép dolgozik rendesen.Jó sokára derült ki,hogy mi is történt.Ezért javaslom ha van rá mód, másik munkakábellel is megpróbálni a hegesztést, csak egy javaslat, hátha.Nálunk bevált.
Szia pisti . Kiváncsi vagyok megtalálod-e magad a képen .Szuper a gép! Szögvasat zártszelvényt lemezt viszi mint a paprirt. Üdv
Gyuri
Szia!
Igazad volt, de viszont nem történt semmi "baleset" a kábellel. széthúztam a szelep után és alig tudtam átfújni rajta, inkább a toló felé szökött a nyomás. 11E-t vettem új munkakábelt,és a hiba megszünt. Köszönöm a segítséget. Üdv.: Tibi
Sziasztok!
A következő "problémámra" keresnék megoldást. Palackot kellene töltessek, vagy vegyek. A töltéssel az a gondom, hogy egy tűzoltó széndioxid palackom van, abból is a nagyobb méretű, és valami merülőcsöves kivitel (vagy mi). Szóval eddig a benne lévő gázzal hegesztettem, de az lassan kifogy. Kérdésem az volna, hogy Pesten tud-e valaki valakit ![]() Vagy hol tudnék venni töltött palackot, nem horror áron? Amiket eddig találtam mind áfás ár volt, de az meg nagyon drága...
Szikvizeseket kérdezd én is nálluk szoktam cserélni itt vidéken. Én nagypalackot veszek és egy átfelytőcsővel átengedek egy keveset mindig a kis palackba.
Sajnos nincs mit cserélen, ez az egyik problémám.
A másik, hogy nem ismerek ilyen helyet itt...
Tűzoltóságon lehet tűzoltókészülékeket töltetni. Kérdezz rá mennyi, lehet, hogy érdemes.
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni,hogy van egy Mig 140 co hegesztő.Ebben a munka kébel fixen van szerelve.Persze ez ment tönkre.De nem találok hozzá valót sehol.Át lehet ezt alakítani eu csatlakozósra valahogy?Vagy hol kapok hozzá kábelt? Várom válaszotokat! Üdv! Csabi
Egy haveromnak a T.I.P. MIG 140-es ugyanígy járt. megkapta az EU-s aljzatot és kapott egy mágnesszelepet. Azóta tökéletesen megy.
Szia.
Köszi a gyors választ. De nem tudja esetleg a haverod,hogy hol keressem az alkatrészeket hozzá?
Hegesztőboltban veszel egy EU-s aljzatot és egy eu-s kábelt. Széppen felszereled a régi kábel helyére az ajzatot.
Bekötöd bele a 2 szál vezetéket ami a régi kábelben is volt. mindegy melyiket hova mert csak 2 szál lesz és lényegtelen mejiket hova kötöd. Aztán a vastag áram kábelt rákötöd az ajzatra csavaros kötéssel ehez venned kell sarut azt hiszem 12-es lyukkal. A gázhoz pedig beraksz egy mágnesszelepet ha lehet 230V os kell és rákötöd az egyik vezetékét a 230-as bejövő kábel kék vezetékére . A másik szálat pedig a vezérlőkártyáról a trafóra menő vezetékre kell kötnöd. Ja és hegesztőboltban kérdezd a dolgokat ott biztos van minden hozzá.
http://hegesztesbolt.hu/termek/2852/binzel-pisztoly-csatlakozo Mágnesszelepet (42V) a munkahelyemről hoztam, trafó és relé volt otthon neki. dobo hozzászólásához hasonlóan oldotta meg.
Szia Kösz a választ.
Én kicsit bonyolultabbnak gondoltam.De ha így műkszik akkor ok. Még egyszer köszi! Csabi
Üdvözlöm a segitö szakikat! Segitségeteket szeretném kérni! A problémám egy TRACONIC 253-as géppel lenne,a jelenség a következö:teljesen véletlenszerüen jön elö a probléma,hogy gyönyörüen hegeszt,majd megbolondul,és csak fröcsöl.és nem ég be,bármilyen fokozatba kapcsolom nem változik.Amit kitapasztaltam,hogyha felteszek mindent maximumra ,hegesztek egy kicsit,mintegy sokkot adva a gépnek,utána visszateszem az addig használt fokozatba akkor megint minden rendben müködik.Vajon mi okozhatja?
Így elsőre mágneskapcsoló lehet a probléma forrása.
Vay fokozatkapcsoló kontakthiba vagy esetleg kontakthiba a nagyáramú körben testkábel csatlakozásoknál vagy a munkakábel csatlakozásoknál.
Szia! Azért a régi kábelt ne dobd el! Nekem is volt már ilyen problémám a szabvány csatis munkakábellal. A probléma az volt, hogy a kábel gázcsatlakozója végén van egy nagyon vékony "Ó" gyűrű és az volt el szakadva! Átfújni azért is lehet nehéz mert benne van a huzalvezető!
Szia! Nem dobom el inkább kicsi pénzért eladom....
Üdvözlet ! A fokozatkapcsolo ki lett cserélve gyári belevalora,mágneskapcsolo uj,összes csatlakozási pont egyenként megpucolva,és semmi változás.Dioda,vagy fojto nem csinálhat ilyet,mindegyik még gyári benne.
...na ilyenkor kerül elő a műterhelés és az oszcilloszkóp.
Esetleg ha van lehetőséged egy másik testkábelt és munkakábelt szerezni egy próbára az sokat segítene a hibabehatárolásban.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |