Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   111 / 574
(#) Juhászné Elek hozzászólása Jún 1, 2012 /
 
Sziasztok!Szeretnék segítséget kérni tölletek!Nekünk egy Junkers kombi gázkazánunk van, fűtésre és a víz melegítésre is használjuk,idén már hívtunk hozzá szakszervízet,mert forralta a vizet,azóta tökéletesen működött ma reggelig amikor is szikrát ad de nem gyullad be a tálca nem kap gázt.Ha tudtok segítsetek.
(#) briki válasza Juhászné Elek hozzászólására (») Jún 2, 2012 /
 
Nem nyit ki a gázszelep, vagy kinyit csak nem gyullad be a gáz, esetleg kinyit, de nem jön gáz? Ellenőrizni kell, kap-e áramot e szelep, és ha kap, akkor kinyit-e- Ha igen és nincs gáz, akkor szűrő dugulás, esetleg szelep eltömődés lehet szerintem. Jó helyre adja a szikrát az elektróda?
(#) Juhászné Elek válasza briki hozzászólására (») Jún 2, 2012 /
 
Köszönöm a gyors választ!Egyáltalán nem kap gázt,de szikra rendesen van,és ahogy nézem jó hejre is adja.Eddig nem volt semmi baja,még este jó meleg vizet adott.Hol tudom megnézni hogy el van e dugulva?
(#) briki válasza Juhászné Elek hozzászólására (») Jún 2, 2012 /
 
9. oldal- ha ilyen a kazánod. A gázszelep előtt van egy szűrő, vagy azzal egybeépítve. Először nézd meg, kap-e áramot a gázszelep, mert a nélkül nem igen fog kinyitni. Ezek után kell csak a szűrőt megnézni- lehet le kell venni a gázszelepet a csatlakozásáról.
(#) Juhászné Elek válasza briki hozzászólására (») Jún 2, 2012 /
 
Köszönöm!
(#) briki válasza Juhászné Elek hozzászólására (») Jún 2, 2012 /
 
Amennyiben kap áramot a gázszelep, érdemes elindulni- ha van időd - a kályhától. Gázcsőnél lévő gázcsap sima MOFÉm csap, vagy biztonsági ( hőre záró, stb) lehet az nem engedi át a gázt. Egy szóval a gázcsap- gázszelep közti részeket meglazítani, ellenőrizni, ott van-e még gáz, vagy már nincs. Így kideríthető honnan nem megy tovább a gáz.
Sok sikert, közben ne cigizz sokat.
(#) claci hozzászólása Jún 3, 2012 /
 
Sziasztok!

Westen star 240i kazánom van. Hibajelenség a következő: melegvíz üzemben a beállított hőfoktól függetlenül (60-70C) minden LED sorban kigyullad, nagyon forró vizet ad. Rövid idő múlva a láng elalszik, víz hül (50-60C), majd láng indul, és kezdődik minden előröl. Nem tapasztaltam semmilyen láng-szabályozást, pedig ez a kazán már azt is tud (szerintem). Fűtés módban a beállított hőmérséklet körül a megszokott módon ki-be kapcsol. Kérnék szépen segítséget a megoldáshoz! Köszönöm!
(#) briki válasza claci hozzászólására (») Jún 3, 2012 /
 
Szia!
Ha fűtés közben jól működik -ezt veszem ki szavaidból- akkor:
Nagy valószínűséggel a HMV vízhőmérséklet érzékelő NTC-d romlott el, vagy kontakt hiba. Ez a HMV hőcserélődnél a kilépő melegvíz csövén van betéve/ rátéve a csőre- 2 vezetékes csatlakozó azt hiszem. Mérd meg az ellenállását ohm mérővel úgy, hogy nem folyatod át rajta a vizet közben. Szobahőmérsékleten legyen 11-12 kohm ellenállást kell mérned. Ugyan ilyen van betéve a primer hőcserélő köröd ( ezt melegíti a gáz ) csövébe, az elmenő oldalra. Ennek az értékét is használhatod referenciának.
Ez az NTC érzékeli a kilépő HMV-d hőmérsékletét, és ennek az adata alapján modulálna le a kazánod- ha jól működne.
(#) claci válasza briki hozzászólására (») Jún 3, 2012 /
 
Nagy nehezen sikerült megmérni. Referenciának használva a fűtés NTC-t (valóban 11kOhm), nagyon magas értéket kaptam. 40 kOhm felettit. Ebben az esetben gondolom csere. Hol szerezhető be ilyen alkatrész? Kb. mennyibe kerül? Ki tudom-e magam is cserélni? Mire figyeljek a csere folyamán? Tudom, hogy egy kicsit sokat kérdeztem, de mivel elsőre igazad lett , botcsinálta műszaki lévén ezek utottak eszembe a további bonyodalmak elkerülése végett.
És még egy kérdés: ugye nem nagyon szabad melegvizet használni, amig ki nem cserélődik az NTC? Gondolom ilyenkor valami védelem szakítja meg a gázlángot, hogy ne forrjon fel a víz.
(#) briki válasza claci hozzászólására (») Jún 3, 2012 /
 
Igen van benne védelem ami a túlfűtést megakadályozza.
Privát üzenetet írtam, abban van egy -két infó. Nézd meg a üzenetek közt.
Kellő ismerettel, bátorsággal szerszámokkal kicserélheted te is, nem nagy dolog. Hideg vizet ki kell zárni, nyomást a HMV körből leengedni, kazánt áramtalanítani, vigyázni a panelba ne menjen víz pl zacskóval letakarni.
Ára pár ezer ft max
A melegvizet nyugodtan használhatod a primer köröd NTC-je leszabályoz
(#) Juhászné Elek hozzászólása Jún 5, 2012 /
 
Sziasztok!Szeretnék egy tapasztalatot megosztani veletek,ami számomra jó tanúság volt!A múltkor segítséget kértem tőletek,kaptam is és nagyon szépen köszönöm,megfogadtuk és azt amit írtatok meg is csináltuk,de nem hozott eredményt.Ma kihívtuk a márkaszervizet,kiderűlt a kazán jó állapotban van,lecsavarta a szerelő a gázcsövet és majd 2liter víz ömlött ki beőle és még legalább 10 percig engedte a gázt mire az víz nélkül jött.Mielőtt tehát neki kezdtek szerelni ellenőrizzétek tiszta gázt kaptok e,mi ezt nem mertük7000ft-om bánta!
(#) briki válasza Juhászné Elek hozzászólására (») Jún 6, 2012 /
 
Az nem semmi ami történt!
Említettem és is, hogy a gázcsap-gázszelep közti részt kell megnézni, de nem baj, sőt jó hogy szakembert hívtatok. Amúgy az a 7000 ft amit a "pénztárcátok bánt" nem sok azért, hogy biztonságot, működő kazánt kaptatok.
Egy családi plázás mozi pattogatott kukoricával is többe kerül. Ez egy alkalmas pár órás kikapcsolódás ( más zsebébe tolod a pénzt ), a kazántól pedig minden nap kényelmes életet kapsz- melyik éri meg jobban?
Sajnos a szerelőnek is pénzért adják a boltban a dolgokat, mint ahogy neked is. Ezt nem megbántás miatt mondtam.
Használjátok sokáig egészséggel a kazánt.
(#) Juhászné Elek válasza briki hozzászólására (») Jún 6, 2012 /
 
Én sem azért írtam mert megbántam hanem mert dühítő hogy egy olyan dolog ami elméletileg meg sem történhetett volna majdnem tönkretett egy teljesen jó kazánt és addig amíg nem jött a szerelő a körmömet rágtam hogy milyen sokba fog kerülni,de nagyon korrekt és rendes szerelőt sikerült kifogni és a jövőhéten teljesen kipucolja az egészet.És az mérgelt nagyon hogy nem mertük mi megnézni.Ti tényleg értitek a dolgotokat,csak így tovább!Még egyszer köszönöm a segítséget!
(#) REBEL2007 hozzászólása Jún 7, 2012 /
 
Sziasztok

Van nekem egy Saunier Duval Semia még az első kiadás amin nincsenek potméterek.A hiba a következő volna :Elindul a Hmv, vagy a fűtés felfűti a kazántestett kb 30 másodperc addig a lángot elég furán szabályozza,utánna hirtelen letilt! NTC cserével,savazással,tisztítással már próbálkoztam.Segítsen valaki ilyet még nem pipáltam!
Vagy lehet esetleg füstgáz érzékelő???

Köszönöm előre mindenkinek!!
(#) briki válasza REBEL2007 hozzászólására (») Jún 7, 2012 /
 
Szia!
Ha kéményes a kazánod, akkor lehet a füstgázérzékelőd a hibás ahogy írod, de akkor ( amennyiben jól kapcsol) a deflektornál meleget, visszaáramlást kell érzékelnek. ha rosszul kapcsol akkor a hőmérséklete állítódott el- csere. Zárt égésterűnél nincs füstgázérzékelőd, így az nem lehet a hiba oka.
Ennek a szivattyújánál, igaz újabb készülék, a szivattyú bekötésénél- villás csatlakozás- volt olyan problémám, hogy a vezeték bekötés csatlakozása el volt égve, így a szivattyú nem, ment. tahát a panelról, a szivattyú bekötésénél volt áram, de a tekercsek már nem kaptam áramot. Ezt ellenőrizd le, égett, büdös szag a jele. ha mind két üzemmódban- fűtés, HMV- produkálja a hibát, akkor a kazánkörben van a hiba. Vagy füstgáz, szivattyú nem megy, vagy nem szállít elegendő vizet, emiat felforr a víz- recsegő, dübörgő hang a kazánból, majd letilt. Első körben ennyi. HMV szűrő tiszta? Fűtési csap elmenők nyitva?
Még ha a szivattyú forog is, lehet a járókerék eltömődött, leesett a tengelyről dugulás a kazán primer köri csőrendszerében, stb. írj választ, ha ezek közül valami igaznak bizonyult mások segítésére.
(#) roby1018 hozzászólása Jún 22, 2012 /
 
Sziasztok!

Van egy Ariston micrgenius tipusú kombikazánunk a probléma a következő tegnap este fürdés közben A99 hibakóddal leállt és azóta nem tudjuk beindítani reset gomb megnyomására sincs semmi változás kattan egyet a gázszelep, de se kép se hang nem hallom se a ventilátort se a szivattyút .Mi lehet a hiba ? Válaszotokat előre is köszönöm.
(#) clipart hozzászólása Jún 24, 2012 /
 
Tisztelt Urak!
Ki tudja mi ez?,,
és leginkább hol lehet beszerezni???
Radiant kombi cirkóban található, és eltörött a menetes résznél csak ugy magától
(#) Gyu válasza clipart hozzászólására (») Jún 24, 2012 /
 
Szia!
Szerintem ez egy átfolyás érzékelő.
A külsején az a hamlin nevezetű az meg egy reed relé.
(#) JZoli válasza clipart hozzászólására (») Jún 25, 2012 /
 
Mi törött el rajta? Nem látszik a képeken. Ha nem folyik belőle a víz akkor esetleg még javítható.
(#) toro válasza JZoli hozzászólására (») Jún 25, 2012 /
 
Az egész műanyagból van.
Ha találsz bármilyen - hasonló méretű - darabot, beépítheted helyette.
A reed relé van több fajta is. Szerepe, hogy a HMV megnyításakor a müa. házban lévő állandó mágnes elmozdul felfele a relé előtt s az érintkezőt "rövidzárba teszi".
Így elindítja a kazánt HMV gyártásba.
(#) varga jozsef sándor hozzászólása Jún 27, 2012 /
 
sziasztok! segitséget szeretnék kérni! van egy hydrotherm stibel fali kombi cirkom kb 10 éves . az idegeimre megy mert honapok ota vacakol.hol van melegviz hol nincs,és ez a fütésre is igaz! egy idö után váratlanul megjavul.van ugy hogy egy hétig is jol müködik. már kétszer volt szerelö,de sajnos pont akkor ment igy nem tudott mit mondani! ha volt valakinek hasonló hibája vagy szerviztapasztalata ez ügybe nagyon megköszönném!
(#) toro válasza varga jozsef sándor hozzászólására (») Jún 27, 2012 /
 
Tegyél fel pár képet róla.
Nagy valószínűséggel a vízházzal lesz a gondod.
Elég bonyolultra sikerült nekik megvalósítani.
(#) varga jozsef sándor válasza toro hozzászólására (») Jún 28, 2012 /
 
köszi szépem a segitséget.nekem is ez a sejtésem. az egyik szerelö azt mondta.hogy bitermikus a höcserélö .és tisztitani nem lehet.pedig egy rokonom evvel foglalkozik profi felszerelés és hozzávalo vegyszer is van hozzá! mi a véleményed rola? valami használtat esetleg nem lehet kapni, mert akkora árat mondott ami a fél készülék ára! most pld müködik a gaz!!
(#) toro válasza varga jozsef sándor hozzászólására (») Jún 28, 2012 /
 
Foszfor vagy citromsavval ki lehet tisztítani. De nem bitermikus, mert van benne váltószelep is.
Próbáljátok meg. Sok sikert!
(#) varga jozsef sándor válasza toro hozzászólására (») Jún 29, 2012 /
 
köszi szépen! közben meglett a tipusa is hcp 23ke.ha van benne váltoszelep nem lehet hogy az szorakozik? nem értem mitöl romlik el,és miért lesz jo magától???
(#) toro válasza varga jozsef sándor hozzászólására (») Jún 29, 2012 /
 
A váltószelep feladata a kazánköri hőcserélő által előállított hő átengedése a HMV vagy a fűtőkör felé. Ha a fűtőköröd szennyezett (vasiszapos lerakódások vannak a csövekben-radiátorokban), legelőször a váltószelepben és a kazánköri hőcserélőben rakódik le.
(#) varga jozsef sándor válasza toro hozzászólására (») Jún 29, 2012 /
 
köszi .most már értem,akkor gyakorlatilag ezt is tisztitani kellene,bár a radiátorok ujak gondolom akkor a vizkö lerakodás miatt vacakol. hogy lehet kimérni valahogy a váltoszelep hibáját? köszi a válaszaid .sajnos akik itt voltak szerelök csak ránéztek.mondtak egy horribilis árat bár nem tudták mi a konkrét baj majd elmenekültek....
(#) Gombi63 hozzászólása Jún 29, 2012 /
 
Sziasztok!
Sajnos én is hasonló problémával küzdök. Egy Buderus Logamax U012-24-es kazánom van hőtárolós tartállyal. Egy hete minden melegvízkészítési periódusban a fűtés is beindul. Vagyis kikapcsolt termosztát mellett is melegednek a fűtőtestek (kész főnyeremény ilyen melegben...). Egy év tisztítva lett a váltószelep. Mi lehet a gond? Csak a váltószelepbe került szennyeződés vagy a váltószelep elektronikai vezérlése hibásodott meg?
(#) toro válasza varga jozsef sándor hozzászólására (») Jún 29, 2012 /
 
A váltószelepben vízkő nem tud lerakódni.
Első (új kazán, tiszta rendszer) felfűtéskor, ha 60 fok fölé fűtöd kirakódik a hőcserélőn és kész. A probléma mindig a vasiszappal van!
Megszorul a váltószelep, kikopnak az "O" gyűrűk.
(#) toro válasza Gombi63 hozzászólására (») Jún 29, 2012 /
 
Ismét tisztítanod kellene.
Ha nyári állásban van a kazán (a bal szélső potméter teljesen balra van állítva), nincs a fűtésrendszer felé un. szivattyú után futás.
Következő: »»   111 / 574
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem