Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Nincs rajta az aksi,nem töltöm állandóan.
Tönkre menne. De aksival még nem volt próba.
a frekvenciát nem tudom,de mély,és valahogy így:brrrrrrrrrrrr.
A laptopodba nincs akku?
ha hálózatról megy a motyó,akkor nincs rajta.
Egyébként így nincs búgás.
OFF.
Az hogy lehet hogy nincs a laptopban akku?
Ha hálózatról megy akkor leveszem róla és üzemel.
Miért furcsa ez? Aksival nem búg és egy kicsit közelebb vagyok a megoldáshoz. Ez jó.
OFF:
Biztos bennem van a hiba, de nem vágom amit mondsz.
Az valami árnyékolási vagy földhurok probléma lesz inkább. 12m-es kábellel sosem próbáltam, de nekem kb. 5-6m-es (legolcsóbb, gagyi kínai) árnyékolt kábel köti össze a PC-t az erősítővel, és teljes csend van.
Le van véve az aksi,így üzemel a (hálózatról) tápról.
Az aksit mindig teljesen feltöltött állapotban tárolom. Kipróbáltam,és aksival nem búg.
van az erősítőn föld,de fogalmam sincs ,hogy hova kéne csatizni.
mit javasolsz?
OFF.
Ilyet még nem hallottam,de ha neked így jó,legyen. A laptop tápja gyári,műanyag szigetelésű? A 230 V-os hálózathoz földelt dugvillával csatlakozik a földelt dugaljzatba?
Nem tudom érthetőbben leírni.
A notebook a hálózati tápra csatlakoztatva (akkumulátor nélkül) üzemel és így búg. Ha csak az akkumulátorról üzemel,akkor nem búg.
bocs:Szia!
Szia. Szerintem földhorok áll a háttérben.Bővebben: Link A jel kábele árnyékolt? ha nem az is lehet probléma.
OFF.
Az előző két kérdésemre válaszolj légy szíves, és ha lehet tegyél fel fotót a laptop tápjáról, úgy hogy a két csatlakozó is jól látszódjon!
Igen árnyékolt,legalábbis nekem úgy tűnik.
Köszi a linket!
Jó a kép,most a hálózati csatlakozóról is kérek,meg a tápról ami közte van!
Üdv!
Ez a jelenség nem csak földhurok lehet. A beépített "hangkártyák" elégé rossz minőségűek. Szóval ezért is lehet a búgás. Esetleg próbáljad meg a kábelt más jelforrásról. A kábelt ha kicseréled, akkor is búg? Mert akkor kábel hiba is lehet akár. Én a gagyi kábeleket mellőzném ilyen hosszan, mert felveszik még a légy okozta zavart is. Oxigénmentes duplán szigetelt szoktunk használni ilyen távolságra. Maszek kábeleknél ehez hasonló kábelt szoktam használni.
A táp csati földelt,ha erre gondolsz.
Nincs mit . Érdemes elolvasni.
Köszönöm,de ha aksival megy,akkor nem búg.
Ezért gondolom,hogy nem kábel gond van.
Szia. Igy van, ezért is kérdeztem a kábel állapotát.Több hiba lehetőség is elképzelhető PC és erősítő csatlakoztatásakor ami a brummot okozhatja de azok alapján amit a kérdező irt én a földhurok felé hajlok
Ha figyelmesen elolvasod a földhurkos írást,rá kel hogy jöjj a megoldásra!
Igyekszem.
Mint ahogy a linkben olvashattad egyik megoldás az, hogy ugyanazon hálózati dugaljzatról tápláld meg a laptopot és az erősítőt,és a lehető legrövidebb kábeleket használd,mind hálózati mind jelkábel tekintetében!
Feladom,de a linket még nem olvastam el.
Írtam,hogy 12méterről van szó.
Nehogy feladd! Szerezz egy leválasztót. A földhurkos témába emlékeim szerint be van linkelve. Ez egy fekete henger aminek a két végén kijön egy 3,5 ös jack, a másik felén pedig rca csatlakozó.
Autóba szoktuk hifizéskor használni. A beszerzésről keveset tudok, mert egyszer hoztak ilyeneket (Monacor) gyártmányút. A neve: Audió leválasztó (di-box), vagy Galvanikus leválasztó Egy hátránya van, hogy a frekvenciaátvitel valamenyit csökken. Mellékletbe feltettem egy példát!
Köszi!!!! Én is valamiféle szűrőre gondoltam.
De csak,hogy érdekesebb legyen a dolog,és amikor az aksi töltőn van és így használom,nem búg. Nem szeretném az aksit folyamatosan rajta hagyni,mert az állandó töltés miatt tönkre megy. |
Bejelentkezés
Hirdetés |